Kesäaika ja talviliikunta kouluissa?

Anonyymi

Miten ja koska koululaiset voivat harjoittaa talviliikuntaa jos siirrytään pysyvästi kesäiakaan, joka takaa aikuisille työssäkäyville sitten pahimpina talvikuukausina valoisan ajan hiihtomahdollisuuksia lisää, JOS TAKAA, riippuen työajoista ja työmatkoista. Sen sijaan koululaiset menettävät koulutuntien aikana valoisaa aikaa talvella. Täällä Pirkanmaalla esim. nyt aurinko nousee klo 9. ja muuttuu vielä kuukauden ajan huonommaksi, jos elettäisiin kesäaikaa , aurinko nousisi siis nyt klo 10,00. Kuukauden päästä vielä myöhemmin.. Kaikille oppilaille ei voida järjestää koululiikuntatunteja ulkona 1-2 valoisan tunnin aikana, välissä on ruokailukin. On melko itsekäs vaatimus aikuisilta harrastehiihtäjiltä, joita sentään on vähän koululaisiin verrattuna vaatia kesäaikaa ja muka lisää valoisaa aikaa työn päätyttyä hiihtämistä varten. Koululaiset muutenkin liikkuvat ja ulkoilevat liian vähän, ankeammaksi se vetää jos ja kun koulua käydään etupäässä pimeään aikaan talvisin.

1

<50

Vastaukset

 • Mitenköhän ongelma on ratkaistu Pohjois-Lapin kouluissa, kun Aurinko ei nouse talvella ollenkaan? Onko talviliikunta poistettu opetussuunnitelmasta?

  Veikkaanpa, että ei. Ehkä sielläkin hyödynnetään valaistuja latuja ja luistelukenttiä, aivan kuten täällä etelässäkin.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  364
  3114