Miksi nelikymppinen koodari ei kelpaa?

Anonyymi

Onko nelikymppinen kokenut ammattiohjelmoija tosiaan niin suuri uhka nuoremmalle, ettei häntä uskalleta palkata? Ei edes alle 3k€ likasalla. Uusimmat tekniikat hallussa (Electron, NET Core, Angular/React, Docker jne jne)

13

227

  Vastaukset

  • Työnantajat yleensä haluavat palkata vastavalmistuvia, koska heitä on helpompi ikäänkuin hallita, koska ovat vähemmän itsevarmoja. Rekryäjät ovat monesti tavalla tai toisella ammattitaitonsa puolesta hieman epävarmaa porukkaa, ja alansa hyvin hallitseva on itsevarma, eikä siksi ole kuranttia.

   Muutamista eri syistä suomessa rekry perustuu nepotismiin. Suomessa halutaan lähes aina palkata Kiva-tyyppi(tm) eikä mitään osaajia. Sosialismin, tasapäistyksen ja tulontasauksien takia Suomesta puuttuu amerikkalainen rahanahneusmentaliteetti, missä yrityksiin halutaan palkata nimenomaan parhaita osaajia. Mitä väliä tuloksella on, koska kaikki tasataan kuitenkin verotuksessa. Siinä ei meritokratia hengitä.

   • Itse en hakisi yhteenkään työpaikkaan, joka etsii "hyvää tyyppiä". Tuo on koodisana sille, että yrityksessä on vahva sisäpiirikulttuuri.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Itse en hakisi yhteenkään työpaikkaan, joka etsii "hyvää tyyppiä". Tuo on koodisana sille, että yrityksessä on vahva sisäpiirikulttuuri.

    "harrastuneisuus" tarkoittaa sitä, että pidät osaamisesi ajan tasalla omalla ajallasi. Eli työnantaja ei kouluta eikä tarjoa projekteja, joissa osaaminen pysyisi. Jos sana on mainittu työnhakuilmoituksessa, vältä!


   • Kannattaa myös huomata, että Suomi on nettikilkkeiden luvattu maa. Ei täällä ole sellaista oikeasti haastavaa (vaikeaa?) ohjelmistokehitystä. Useimmat firmoista ovat jotain maakuntien nyrkkipajoja.

    Siellä saattaa olla merkonomeja ja jokunen sähköasentaja vääntämässä java scriptejä. Joku kokonaisen arkkitehtuurin toteuttanut DI olisi siinä joukossa kuin huutomerkki.

    Näiden kahden välille pitäisi saada jonkinlainen ero. Ainakin lehtitoimittajilla menee tästä IT-pulasta uutisoidessa aina puurot ja vellit sekaisin. Ei jotain ydinvoimalan prosessijärjestelmää tai ESA:n satelliittien navigaatiota mitkään merkonomit suunnittele parin kuukauden "ohjelmisto-osaajakurssilla".


  • Ulkomailla työllistyisit varmaan heti. Suomessa kaikki tuntuu olevan niin hankalaa.

  • tuttavapiirissäni ja verkostossani on monta 45-55v jotka on työllistyneet it-alalle mm.koodareiksi (työttömiä olleet sitä ennen vaihtelevan pituisia aikoja), sitten on monta jotka edelleen hakee töitä (myös koodausta). Jotkut ovat työllistyneet muuntokoulutusten kautta (automaatioalalle)

  • Linkitä Github reposi tänne niin katsotaan työllistymistäsi.

   • "Linkitä Github reposi tänne niin katsotaan työllistymistäsi."

    Lue "arvostamme harrastuneisuutta".


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Linkitä Github reposi tänne niin katsotaan työllistymistäsi."

    Lue "arvostamme harrastuneisuutta".

    Koisitko koodata työnäytteeksi tälläisen sovelluksen? (asiakas pyysi juuri) Palaamme asiaan.


  • Oletko päässyt haastatteluun?

   Jos olet päässyt haastatteluun asti ja siitä huolimatta olet karsiutunut, arvelen että henkilökohtaisissa ominaisuuksissasi tai jopa osaamisessasi on puutteita.

   Asenteestasi kertoo ainakin se, että näet karsiutumisen syyksi "uhka nuoremmalle". Haiskahtaa siltä, että saatat olla niin sanottu "hankala persoona" joka ei tule toimeen kaikkien kanssa?

   Toinen vaihtoehto on, että haet töitä muualta kuin Helsinki/Tampere/Oulu/Turku.

   • Niin, AP:lta puuttuu "hyvä tyyppi" pelikortti. Jos kädessä ei ole tuota elämän pelikorttia, niin koulutus ja osaaminen ovat aika heikkoja kortteja. Ne ovat itseasiassa joka tapauksessa turhia kortteja näillä työmarkkinoilla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin, AP:lta puuttuu "hyvä tyyppi" pelikortti. Jos kädessä ei ole tuota elämän pelikorttia, niin koulutus ja osaaminen ovat aika heikkoja kortteja. Ne ovat itseasiassa joka tapauksessa turhia kortteja näillä työmarkkinoilla.

    No kukapa sitä *ulkun kanssa haluasi töitä tehdä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    No kukapa sitä *ulkun kanssa haluasi töitä tehdä?

    Ei pahimmatkaan mulkut vielä työhaastattelussa paljastu. Eiköhän kysymys ole sosiaalisista pelimerkeistä, statuksesta, tarinan kerronnasta, ulkoisesta olemuksesta, vauraudesta, opitusta sosiaalisuudesta, ym. Siitä että onko sellainen ihminen joiden kanssa muut haluavat olla kavereita.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   116
   4012