Jälleen kerran Roswell

Anonyymi

Telkkarista tuli NG-kanavalta uusintana Roswell dokumentti "Salattu Historia" ohjelmasarjasta. Siinä käytiin läpi legendaa oikoteitä pitkin, Project Blue Bookia ja muutamia yksityiskohtia ensin asiallisesti, sitten puhuen "ufopiirien uskomuksista" hekottelevaan sävyyn ja lopuksi julistettiin tapaus käsitellyksi ja vahvistetuksi Mogul-projektiksi.

Tämä oli hyvin tyypillinen toimintamalli USA:n valtion ja viranomaisten toimiessa "dokumentin" tuottajina ja tilaajina.

Kyseisessä dokumentissa sivuutettiin kaikki vaikeasti selitettävät yksityiskohdat ja keskityttiin vain istuttamaan Mogul- projekti tapahtumasarjaan. Dokumentissa ei esitetty mitään epäilyksiä Mogulia kohtaan, eikä sen epäkohtia.

Dokumentissa irroitettiin kokonaisuudesta vain parin silminnäkijän lausuntojen pikkiriikkiset osat, jotka palvelivat Mogul- teoriaa, jätettiin mainitsematta kokonaan vähintään kymmenen henkilön tarinat, vihjailtiin taas ihmisten muistavan väärin tapahtumat ja vuosikymmenet ja sekoittavan ne keskenään joka on naurettavaa koska kyseessä oli vuosisadan suurin uutinen, jota kukaan ei sekoittanut toisen vuosikymmenen nukkeihin tai eriaikaan tapahtuneeseen lentokenttä-onnettomuuteen.

Dokumentti jätti tarkoituksella vastaamatta kymmeniin kysymyksiin ja meni sieltä missä aita on matalin. Pohjanoteerauksiakin nähtiin kun Marcelin ja pojan kuvailemat hieroglyfit selitettiin lelutehtaalla tehtyjen leijojen kukkakuvioisella teipillä, joka olisi palanut auringossa balsapuusta pois jättäen siihen vain kukkaset joita sitten hölmöläiset luulivat hieroglyfeiksi tai symboleiksi.

Neuvostoliitto tiesi aivan varmasti että USA seuraa heidän mahdollisia ydinkokeitaan erilaisilla laitteilla. USA:lla ei ollut mitään syytä salailla ydinkokeiden seurantalaitteitaan. Päinvastoin. Se olisi vain ollut hyvää mainosta että "hei me tiedetään mitä siellä tapahtuu".

Mogul oli kokeellinen suuri erittäin yksinkertainen säähavaintopallo. Tinapaperia ja balsaa, halvalla lelutehtaalla tehtyjä narunperään asetettuja leijajonoja. Mogulin "laitteet" oli pikkuisia laatikoita, eikä sovi tapahtumakuvaukseen. Seuraavalla vuosikymmenellä oli muita projekteja joissa oli isompia laitteita, mutta ne eivät liity Roswellin tapahtumiin.

Dokumentti oli subjektiivinen ja naurettava. Tarvii olla melkoisen uskovainen nielläkseen pureskelematta moisia dokumentteja.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Tarvii olla melkoisen uskovainen nielläkseen pureskelematta moisia dokumentteja."

      Sitähän ufouskikset juuri ovat.

      • Anonyymi

        Uskovaisuuden määrää on helppo vertailla, kun tuntee speksit. Tässä mainitussa tapauksessa Mogul-teoria vaatii paljon enemmän uskoa kuin ufoteoria. Tämä herättää kysymyksen että millaista Jumalaa Mogul-uskovainen palvoo? USA:n mahtavuuden ja rehellisyyden Jumalaa vaiko folioleijaa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe