Jälleen kerran Roswell

Anonyymi

Telkkarista tuli NG-kanavalta uusintana Roswell dokumentti "Salattu Historia" ohjelmasarjasta. Siinä käytiin läpi legendaa oikoteitä pitkin, Project Blue Bookia ja muutamia yksityiskohtia ensin asiallisesti, sitten puhuen "ufopiirien uskomuksista" hekottelevaan sävyyn ja lopuksi julistettiin tapaus käsitellyksi ja vahvistetuksi Mogul-projektiksi.

Tämä oli hyvin tyypillinen toimintamalli USA:n valtion ja viranomaisten toimiessa "dokumentin" tuottajina ja tilaajina.

Kyseisessä dokumentissa sivuutettiin kaikki vaikeasti selitettävät yksityiskohdat ja keskityttiin vain istuttamaan Mogul- projekti tapahtumasarjaan. Dokumentissa ei esitetty mitään epäilyksiä Mogulia kohtaan, eikä sen epäkohtia.

Dokumentissa irroitettiin kokonaisuudesta vain parin silminnäkijän lausuntojen pikkiriikkiset osat, jotka palvelivat Mogul- teoriaa, jätettiin mainitsematta kokonaan vähintään kymmenen henkilön tarinat, vihjailtiin taas ihmisten muistavan väärin tapahtumat ja vuosikymmenet ja sekoittavan ne keskenään joka on naurettavaa koska kyseessä oli vuosisadan suurin uutinen, jota kukaan ei sekoittanut toisen vuosikymmenen nukkeihin tai eriaikaan tapahtuneeseen lentokenttä-onnettomuuteen.

Dokumentti jätti tarkoituksella vastaamatta kymmeniin kysymyksiin ja meni sieltä missä aita on matalin. Pohjanoteerauksiakin nähtiin kun Marcelin ja pojan kuvailemat hieroglyfit selitettiin lelutehtaalla tehtyjen leijojen kukkakuvioisella teipillä, joka olisi palanut auringossa balsapuusta pois jättäen siihen vain kukkaset joita sitten hölmöläiset luulivat hieroglyfeiksi tai symboleiksi.

Neuvostoliitto tiesi aivan varmasti että USA seuraa heidän mahdollisia ydinkokeitaan erilaisilla laitteilla. USA:lla ei ollut mitään syytä salailla ydinkokeiden seurantalaitteitaan. Päinvastoin. Se olisi vain ollut hyvää mainosta että "hei me tiedetään mitä siellä tapahtuu".

Mogul oli kokeellinen suuri erittäin yksinkertainen säähavaintopallo. Tinapaperia ja balsaa, halvalla lelutehtaalla tehtyjä narunperään asetettuja leijajonoja. Mogulin "laitteet" oli pikkuisia laatikoita, eikä sovi tapahtumakuvaukseen. Seuraavalla vuosikymmenellä oli muita projekteja joissa oli isompia laitteita, mutta ne eivät liity Roswellin tapahtumiin.

Dokumentti oli subjektiivinen ja naurettava. Tarvii olla melkoisen uskovainen nielläkseen pureskelematta moisia dokumentteja.

2

<50

Vastaukset

  • "Tarvii olla melkoisen uskovainen nielläkseen pureskelematta moisia dokumentteja."

    Sitähän ufouskikset juuri ovat.

    • Uskovaisuuden määrää on helppo vertailla, kun tuntee speksit. Tässä mainitussa tapauksessa Mogul-teoria vaatii paljon enemmän uskoa kuin ufoteoria. Tämä herättää kysymyksen että millaista Jumalaa Mogul-uskovainen palvoo? USA:n mahtavuuden ja rehellisyyden Jumalaa vaiko folioleijaa?


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.