Kaupallinen yhteistyö: Black Friday - kulutusjuhlaa vai järkevää rahankäyttöä?

Black Friday on rantautunut Suomeen Yhdysvalloista, missä se aloittaa joulusesongin. Vaikka se kulutuskriittisyyden noustessa monia ärsyttääkin, on päivä silti monelle hyvä tapa hoitaa joululahjahankinnat tai sellaiset isommat ostokset, joita on pitempään suunnitellut. Mustana perjantaina voi myös edullisesti kokeilla jotain aivan uutta. Yhdysvalloissa Black Friday on kaupoille vuoden suurin yksittäinen ostospäivä.

Suomessa mustaa perjantaita vietettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2011 ralliautoilija Marcus Grönholmin pyörittämässä kauppakeskuksessa. Hän myös rekisteröi Black Friday -nimen perheyhtiölleen. Suomessakin alennusjuhla on nykyään venynyt viikoksi.

Säästä itsesi joulustressiltä ja tee joululahjahankintasi ajoissa: Suomi24 Alennuskoodit tarjoaa siihen loistavan mahdollisuuden. Suomi24 Alennuskoodit on yksi netin suurimmista alennuskoodisivustoista, ja sitä kannattaa pitää silmällä myös muulloin, kun hankintojen teko on ajankohtaista – alennuskoodeilla saat merkittäviäkin säästöjä.

Tänä vuonna Black Weekin kunniaksi Suomi24 Alennuskoodeista löytyy alennuksia, joita et saa mistään muualta. Alennuskoodeja on valtava määrä erilaisiin verkkokauppoihin hävikkiruuasta kodinsisustukseen, vaatteisiin, kosmetiikkaan ja seksileluihin – käypä kurkkaamassa!

Kulutuskriittisille meiltä löytyy jo valmiiksi edullista ja ekologista hävikkiruokaa tarjoavan Matsmartin alennuskoodi. Kannattaa ehdottomasti kokeilla – ehkä hävikkiruuasta tulee sinullekin tapa.

Erityisesti nuorten suosimasta lookfantasticista löydät kosmetiikkaa ja kauneustuotteita jo valmiiksi edulliseen hintaan – jos et itselle, niin perheen nuorisolle. Suomi24:stä saat lisäksi yksinoikeudella useamman loistavan alennuskoodin.

Muita yksinoikeudella meillä olevia alennuskoodeja tarjoavat muun muassa Makujakauppa, Junkyard, Feelunique, Hemtex ja Adidas.

Näin pikkujouluaikaan voisi olla hyvä idea myös hemmotella kumppania aivan uusilla tavoilla💝Hyödynnä meillä yksinoikeudella olevat Huippukivan tai Kaalimadon alennuskoodit. Yllätä itsesi, ilahduta kumppaniasi ja hanki nyt vihdoinkin vaikkapa se vibraattori! Joulunpyhätkin menevät paljon mukavammin🙂

Kerrohan, mitä mieltä itse olet Black Fridaysta. Mukavaa joulunodotusta!

9

568

Vastaukset

 • Juuri uutisoitiin TV1:n aamuohjelman uutisosuudessa tutkimustuloksia, että Black Fridayn alennukset ovat minimaalisia. Noin 8% tuotteista on alennuksessa ja keskimääräinen alennusprosentti on 16. Lisäksi joidenkin tuotteiden hintoja on korotettu.

  Tottahan joku saa hyvän alennuksen jos juuri tarvitsemalleen tuotteelle on annettu hyvä alennus ja se on todellakin alennettu normaalista myyntihinnasta. Kannattaa olla tarkkana ettei haksahda mainostukseen.

 • Kaikki tuollaiseen hömpötykseen osallistuvat ovat vajaavaisia älyltään.

  • Helposti ohjailtavia lampaita jotka sisäistä tyhjiötään koettaa tukea humpuukilla.
   Tekisi mieli ojentaa kepillä mutta putkaanhan ne laittaisivat.


  • KapinenKoira kirjoitti:

   Helposti ohjailtavia lampaita jotka sisäistä tyhjiötään koettaa tukea humpuukilla.
   Tekisi mieli ojentaa kepillä mutta putkaanhan ne laittaisivat.

   Tämähän SE ON PORVARIN toiveuni mutta KYLLÄPÄ tulee loppu TÄLLE luonnon tärveemiselle Kokoomus on pahin vihollinen yhteiskunnalle


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tämähän SE ON PORVARIN toiveuni mutta KYLLÄPÄ tulee loppu TÄLLE luonnon tärveemiselle Kokoomus on pahin vihollinen yhteiskunnalle

   Onneksi ihmiset ovat alkaneet tiedostamaan ympärillä tapahtuvaa...Eiköhän tämä tästä.


 • Suurempia kauppoja en saanut koska ei ollut sopivia minun etsimiäni tarjouksessa.

  Mutta mm. Desmannilta tuli ulkohousuja juuri sopivia, kapeaa reisitasku- ja tavallista malia 4 väriä, (ei mustaa) 10 e kappale. Hyviä pitkiä t-paitoja oli 1 e kappale tai 5 e kymmenen kappaletta.

  Tuli myös auton renkaiden täyttöön 12 voltilla toimiva ilmakompura 3.90 e, Helpommalla täyttää itse kun käy 600 m päässä olevalla huoltsikalla.
  Flanelipaita, pitkähihainen punaruudullinen , sopivan lyhyt ja hoikka malli 4,90 e.

  Myös proteiinijauhetta ja ravintolisää tuli halvalla 30 % ale. koskahan loppuu kaupat kun olen jo vuosia ostanut ja aina uudesta nettikaupasta. Ostan "parasta" 90 % proteiiniä, sellaista jota on kaikkialla ja joka apteekissakin.

  Hyvä päivä mutta joskus meille tulevaa telkkariani ei ollut tarjouksessa.

 • Suomessa on yleensä aika laimeat alennukset, harvoin mitään kunnon prosentteja.
  Mutta itse innostuin jo ostamaan Hobby hallista tavaraa, osin asioita, joita oli jo hankintalistalla. Sekä Cocopandasta paljon kaikkea pientä.
  Odottelen vielä Cyber Mondayta, josko tulisi vielä isompia tarjouksia. Tosin rahat ehtii loppua sitä ennen.

  Suomen ekoileva valtamedia kuten Yle, jo otsikoi keskustelun aiheesta: "syntinen pikamuoti". Ja muutenkin paheksuu moista kulutuskarnevaalia.

  Voihan pikamuotivaatteita käyttää pitempäänkin, itse hankin vain vaatteita, joista pidän ja aion käyttää vielä jatkossakin. Ei tarvitse heittää pois muotisesonkien mukaan.

  Muotitrendien vaihtuminen on ongelma siksi, koska ihmiset ovat niin lampaita ja haluavat sopeutua joukkoon; pelkäävät erottumista. Silloin ostetaan samaa kuin muutkin samassa tahdissa.

 • Olen aina, vain vasta tosin reilun 70 vuotta ostanut vain tarpeeseen.

  Tietysti jos hyvä tarjous sattuu juuri tuotteeseen, jota jo olet aikonut hankkia tai uudistaa nykyaikaan, niin joukkoalennusmyynti voi antaa sinulle siinä etua.

  Muutoin jättäisin tilaisuuden käyttämättä koska jo se "entinen" hintakin josta se 50% annetaan voi olla mielikuvitushinta. Eipä tullut muutoin Black Friday juhlia vietettyä, paitsi siltä osin jotta this Friday was very black almost all day!

 • Apinointia..

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös