Kohtutulehdus?

Anonyymi

Hei, meidän 9-vuotiaalla narttukoiralla on tänään alkanut vuotamaan hieman sameeta, valkoista nestettä emättimestä. Haju on aika voimakas ja nuolee todella paljon alapäätään puhtaaksi. On myös aika väsynyt, mutta muuten käytös on samanlaista kuin ennenkin. Mittasin lämmönkin, mutta lukema oli normaali, eli 38.4.
Huomasin myös että vedenjuonti on selvästi lisääntynyt viimeviikosta lähin, sekä virtsaaminen. Parilta tutulta kysyin asiasta, mutta he käskivät odottaa muutaman päivän ja seurata tilannetta. Netistä yritin lukea asiasta, mutten oikein saanut vastausta siihen mitä tämä olisi..

Onko kellään ollut vastaavaa tilannetta? Itseäni pelottaa aivan kamalasti jos se on jotain vakavaa ja ensimmäisenä tuli mieleen kohtutulehdus.

5

<50

Vastaukset

 • Ei ei ei, ei mitään odottelua - äkkiä eläinlääkäriin! Ei se odottminen mitään hyödytä, ihan idiootti neuvo!

  Jos juoksut ovat olleet 2kk:n sisällä - märkäkohtu se on, eikä mene itsestään ohi! On kivulias ja siihen ei auta kuin leikkaus tai lopetus! Soita eläinlääkärille ja kerro oireet, saat takuuvarmasti ajan samalle päivälle kiireellisenä.

  Nimimerkillä yksi narttu leikattu, toinen lopetettu juuri märkäkohdun takia.

 • "Koiran kohtutulehdus alkaa kiimavuotojen välissä, yleensä noin kaksi kuukautta kiiman loppumisen jälkeen.

  Narttu saattaa nuolla vulvan aluetta useammin kuin ennen ja se juo ja virtsaa tavallista enemmän. Joillain nartuilla nousee kuume.

  Oireet eivät ehkä ensin näytä kovin vakavilta, mutta koira tulisi viedä heti eläinlääkäriin, jos on aihetta epäillä sillä kohtutulehdusta.

  Hoitamattomana koiran märkäkohtu johtaa nartun kuolemaan."

  Kertoo Google ja Evidensia yhdessä sekunnissa. Eli soita nyt hittovie eläinlääkäriin ihan jo koiran takia.

 • Kohtutulehdukselta ikävä kyllä kuulostaa. Eläinlääkäriin soittoa suosittelen...

  Minulla 9v. 35kg koira lakkasi syömästä, vettä meni jopa 7L ja pissaa tuli sen mukaisesti. Toisaalta en ihmetellyt ettei ruoka maistunut, epäilin valeraskautta, vedenjuonti ihmetytti. Muutoin mielestäni oli aika normaali valeraskausoireita. Vähän apaattinen, mutta kuitenkin menossa mukana. Peräpäästä ei valunut mitään ihmeempiä eikä koira nuollut täitseään normaalia enempää. Kuumettakaan ei ollut.

  Kolmantena päivänä kun kieltätyi tulemasta autoon, joka oli sen lempipaikka, soitin eläinlääkäriin. Saatiin samalle päivälle aika. Tulehdus oli niin massiivinen, olin ultrassa mukana, että leikkausajan sain samalle päivälle. Ei olisi nähnyt välttämättä enää huomista kuulema, oli niin paha.

 • Joo ei todellakaan mitään odotteluja, kohtutulehdukselta tuo vaikuttaa ja siihen tulisi saada apua mahdollisimman nopeasti.

 • Samaa toistan kuten muutkin! Erittäin kivulias joten kipinkapin lekurille! Muutama vuosi sitte erään kasvattajan vanhin koira kitui pois kun ei viety kyseisen vaivan takia lekurille! Sitte itki ja kaipaili koiraansa Facessa!!! Toivottavasti älyää seuraavan koiran kohdalla säästää niistä kaljarahoista sen verran että hoitaa koiran!

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  67
  2925
 2. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  6
  404