Auttaminen IS Kovisten ratkonnassa

Joskus minulta pyydettiin apua IS Kovisten ratkomiseen ennen ratkonnan päättymistä. En silloin siihen suostunut. Nyt kun olisin valmis siihen suostumaan, kukaan ei kysy.

IS:n kilpailuihin lähettämisen hinta on sen verran kova, että luulisi IS:n hyötyvän, jos on enemmän vastauksia. Auttaminen ei ainakaan taloudellisessa mielessä olisi huono asia sen paremmin Sanarikselle kuin IS:llekään.

Muutaman vihjeen erääseen ristikkoon annoin, mutta aika harva ne on huomannut.

84

72

Vastaukset

 • Alati kasvava joukko ihmisiä ei halua jakaa yhteystietojaan osallistumalla arvontoihin vaikkapa sanaristikoiden ratkaisun varjolla. Elämme aikaa kun kaikki epäilee joutuvansa heti listoille missä yhteystiedot kaupataan eteenpäin.

 • Aika moni kertoo, että on ratkaisujaan tekstareilla IS:lle lähettänyt. Kerran aioin osallistua, mutta puhelimellani oli palvelun esto.

 • Ihan ensimmäisinä päivinä ei minustakaan ole kenenkään etu antaa ohjeita. Mutta 1-2 päivää ennen ratkaisun lähettämistä, olisi kaikkien etu, että vinkkejä annettaisiin. Näin siksi, että jokainen, joka aidosti haluaa osallistua arvontoihin, sen voisi tehdä. Tällainen auttaminen kyllä mielestäni edistäisi ristikkoharrastusta.

 • Eikä auttamisesta pidättäytyminen ennen ratkaisun lähettämisen päättymisaikaa minusta edistä sitä, että ristikoita ratkoisi mahdollisimman moni. Jos ihmisiä autetaan Kovis-ristikoiden ratkonnassa, se ymmärtääkseni lisää kiinnostusta.

 • Voisin ajatella maksavani ristikosta lähettämällä (väärän) vastauksen tekstarilla. Tuplamaksuun en ala (tuplamaksu on ostaa lehti ja maksaa kilpailuihin osallistumisista).

  Koska viimeisin IS Kovis oli aika erikoinen, ehkä siitä voisi vähän vinkkejä antaa?

 • Mikähän se tekstiviestin numero oikein on ja mikä olisi koviksen numero, että tulee teknisesti oikea tieto. Voisin laittaa koviksen väärän vastauksen maksuna ristikosta. Toki pitäisi ottaa ehkä yhteyttä palvelun tarjoajaan, että saa viestin eteenpäin.

 • Ristikko kaipaisi ainakin anatomian.

  Jos anatomiaa ei tule, voisin yrittää vihjeanalyysiä, mutta kaipaisin siihen joltakulta hieman apua. Sitä tosin minun ei kannatane laatia, koska sitä ei luettaisi. Toki tällä kertaa tarvitisin sitä itsekin, jotta voisin varmasti ymmärtää kaikki vihjeet oikein.

 • Tein vihjeanalyysin ja julkaisin sen yksityisenä. Sitä pääsee erityisoikeuksin tarkastelemaan etukäteen ennen julkistamista. Toivon etukäteistarkistusta, ettei tarvitse jälkikäteen korjailla.

  • Päsmäröit taas asiassa, joka sinulle ei kuulu. Lopeta hyvä mies! Ketään ei kiinnosta väärin laaditut analyysit.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Päsmäröit taas asiassa, joka sinulle ei kuulu. Lopeta hyvä mies! Ketään ei kiinnosta väärin laaditut analyysit.

   Laitan ehkä sitten heti esille sen jälkeen kun olen saanut lähetettyä tekstiviestin. Voidaan sitten katsoa, oliko jokin väärin


  • Anonyymi kirjoitti:

   Laitan ehkä sitten heti esille sen jälkeen kun olen saanut lähetettyä tekstiviestin. Voidaan sitten katsoa, oliko jokin väärin

   Jos en mitään maksa ristikosta, silloin asia ei minulle kuuluu. Tarkoitus on maksaa kahdesta viimeisimmästä IS Viikonlopun ristikoista ja sitten jatkossakin. Tällöin asia kuuluu kyllä minullekin.

   Ehjkä pitää satunnaisesti alkaa lähettää Suomen Kuvalehteen tekstiviestinä ratkaisu ihan vaan maksuna.


 • Nykyiset vihjeanalyysit on kaikki oikein. Joissakin on tehty aika paljon korjauksia. Uusimpaan ei välttämättä korjauksia tarvita, mutta juuri siksi ajattelin laittaa julkisen analyysin, että en voi olla asiasta varma.

  Sitähän varten netissä asioita on, että jokainen voi oppia. Tähän asti olen saanut korjausehdotuksia, jotta lopputulos on täysin oikein. Suu kiinni - mentaliteetti ei kyllä ole asiallista kohtelua, kaukana siitä.

 • Maksoin nyt tämän ristikon lähettämällä väärän vastauksen. Näissä muistaakseni vastausaika on vähän yli viikko. Jos jollakulla, joka haluaa kisaan osallistua, ristikko meinaa jäädä kesken, laitan oman purkuni esille viimeistään lauantaina.

 • "Lähetin väärän vastauksen..."

  Jos apteekki on vielä auki niin jollekin pillerille tai salvalle voisi olla käyttöä ;)

 • Minua on syytetty ihan oikeutetusti pummauksesta. Tämä nyt vaan olisi vähän epävirallinen tapa maksaa ristikoista.

  Lehteä en halua ostaa, koska en tykkää ratkoa (yli)pehmeään sanomalehtipaperiin. Kuten kerroin toistaiseksi en ole valmis säännölliseen IS Extra -tilaukseenkaan.

  • Puhut ihan outoja. Jos ei kymppiä kuussa pysty maksamaan IS Exstrasta, mutta pystyy ylläpitämään sivustoa, jota ei kukaan käytä, on kyllä erikoinen mieli sinulla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Puhut ihan outoja. Jos ei kymppiä kuussa pysty maksamaan IS Exstrasta, mutta pystyy ylläpitämään sivustoa, jota ei kukaan käytä, on kyllä erikoinen mieli sinulla.

   Sinänsä outoa, että toisaalla valitetaan, että ei saa apuja. Mutta kun niitä tarjotaan, ei kelpaa. Yllättävän vähän 7-8.12.2019 kovistakin on luettu.
   Sivuillani käy keskimäärin n. 20 eri henkilöä/päivä. Silloin tällöin osallistuvia on vain muutama.

   Mitä voisin asialle tehdä? Entistä avoimempi linja?


 • Kyse on enemmänkin periaatteesta. En ole valmis maksamaan sekä ristikosta että sen lähettämisestä palkintokilpailuun. Tekstiviestiosallistumista pidetään yleisestikin varsin kalliina osallistumistapana.

  Toiseksi kun nyt on niitä vanhoja edelleen ratkomatta, ryhdyn vakitilaajaksi vasta kun ne on loppu. Sitäpaitsi joka tapauksessa Suomen Kuvalehden ristikoita tulee vain kopioitua, koska se on turhan kallis jatkuvasti tilattavaksi.

 • Siihen kyllä meinasi tulla paha moka:
  Erehdyin pitkään ajattelemaan, että Riku Nieminen liittyy Putous-ohjelman sketsihahmoon munamies.

  Alla virheellinen ajatuskulkuni.

  Putouksen ohella munamies esityi lapsille tarkoitetussa TV-sarjassa, joten kyseessä on tavallaan myös roolihahmo.

  Hahmon nimen alkuaossa on sana MUNA.  Aamiaiseen kuuluu monesti kananmuna. Nykyisin ehkä harvemmin kuin ennen, joten ajattelin, että muna voisi siksi olla piristeenä.

  Tässä tapauksessa assosiaatio ja roolihahmo liittyisivät jonkin verran toisiinsa, muna nimittäin liittyy munamiehen syntytarinaan, joka löytyy Iltalehdestä. Siinä on Riku Niemisen sanat:

  Munamies oli risteytys lapsuudessa näkemistäni satuhahmoista. Se oli ranskalaisella aksentilla puhuva keittiöstä karannut muna.

  Munamies oli monessa mielessä väärä assosiaatio:

  Munamiehestä ei ole elokuvaa.
  Munamies ei ole todellinen  henkilö.
  Munamies ei ole edesmennyt laulaja.
  Munamieheen olisi asiallinen liittymäkohta.
  Munaa ei voi oikein pitää aamiaisen piristeenä.

  • Ihan sama munamies on kiva ja hänet pitäisi myös palkata ristikkokilpailuihin.


 • Munamies-aiheisen ristikon tosiaan voisi joskus luoda.

  Maksoin nyt tämän viimeisen toiseenkin kertaan lähettämällä oikean ratkaisun. Olkoon se maksuna edellisen viikon ristikoiden pummauksista.

 • No nyt ainakin voin julkaista vihjeanalyysin, josta ei voi joku sanoa, että se on täysin pummattu. Toivon analyysistä olevan apuja jollekulle. Toki siinä voi olla virheitä, Mutta sivulla on myös väliaikainen kommentointimahdollisuus, jonka ainoana tarkoituksena on se, että kaikki mahdolliset virheet korjattaisiin. Pyydettäessä voin myös lisätä vihjeiden selityksiä.

 • Tuli esille, että SISKOLLE TUTTU - SAMA on väärin.
  Mutta en keksi mitään järkevää kolmanneksi kirjaimeksi

  SISKOLLE TUTTU - SA?A

  Saisinko selityksen ihan "rautalangasta vääntäen".

  • Wanha sanonta pohojanmaalta:

   "Sen kunniaks' ku sisko pääsi sahalle töihin."

   Vaikka tuskin siellä sahalla asioita rautalangasta väänneettiin :)


  • Anonyymi kirjoitti:

   Wanha sanonta pohojanmaalta:

   "Sen kunniaks' ku sisko pääsi sahalle töihin."

   Vaikka tuskin siellä sahalla asioita rautalangasta väänneettiin :)

   Tapio

   Ok. Laitan sanonnan selitykseksi. Eipä tullut mieleen tuo sanonta enkä osannut sitä Googlellakaan löytää.


 • " Ketään ei kiinnosta väärin laaditut analyysit."

  Onhan niissä aina jotain korjattavaa. Mutta anonyymi lienee oikeassa, ettei minun kannata niitä toisia varten tehdä. Ei niitä todellakaan lueta.

  Itseäni ajatellen riittää, että laitan vain avoimet kysymyset esille.

 • Elva kyselee asioista, joihin olen vastannut jo sunnuntaina - mutta hän ei löydä vastauksiani. Harmittaa, etten voi antaa apua.

 • Vaikuttaa, että joku on 17.12.2019 laittanut sivuilleni Sanariksen foorumissa linkin:
  sanaristikot.net/referral 3

  Yhtään linkkiä ei nyt löydy - moderaattori on poistanut ne.

 • Tuo tulee nimittäin vain ja ainoastaan tilanteesta, jossa on klikattu sivustolla ollutta linkkiä. Se ei vain paljasta, mistä säikeestä linkki on poistettu. Sanariksen sivustolle voi korkeintaan laittaa vinkin Googlen käytöstä, joka sekin saatetaan poistaa.

 • Toki teoriassa linkki voi olla vanhakin, mutta se on tässä tapauksessa epätodennäköistä, koska viittaukset ovat 17.12.2019. Kun joskus yritin linkkiä, se poistettiin. Myös erään kommentoijan laittama linkki sivuilleni joskus poistettiin.

  • Juu, taisin eilen vahingossa laittaa Elvalle viestin linkin kera. Tuskin ehti olla montaa minuuttia kun Elvalle kait löytyi opastaja omasta takaa ja viesti linkkeineen lensi roskiin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Juu, taisin eilen vahingossa laittaa Elvalle viestin linkin kera. Tuskin ehti olla montaa minuuttia kun Elvalle kait löytyi opastaja omasta takaa ja viesti linkkeineen lensi roskiin.

   No arvelin sittenkin ihan oikein. Elva sai kyllä opastajia, mutta sivuillani on huomattavasti selkeämmin kaikki esillä, kun kaikki on laitettu järjestyksessään ylhäältä alas asti. Se on erittäin hyvä kooste, mutta Sanaris haluaa, että sitä erittäin hyvää koostetta ei kukaan vahingossakaan lukisi.


 • Esitin itse Sanarikselle, että voisin tehdä yhteistyötä näiden vihjeanalyysien kanssa. Tyrmättiin - minulta vaadittiin poistamaan kritiikkiä sivuiltani ehtona yhteistyölle. Ehkä 90% kriitistäni olisi pitänyt poistaa, jos olisin halunnut yhteistyötä.

  • Ikävää toimintaa Sanariksen puolelta! Olit kuitenkin vuosia sen palstan kantavia voimia, vaikka sekositkin lopussa aika pahasti.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ikävää toimintaa Sanariksen puolelta! Olit kuitenkin vuosia sen palstan kantavia voimia, vaikka sekositkin lopussa aika pahasti.

   Oli ehkä tyhmää tuoda tämä esille. Tiistaina 17.12., jolloin linkki sivuilleni oli, oli hieman tavallista enemmän kävijöitä. 18.8. kävijämäärä romahti. Ehkä innokkaimmat Sanariksen fanit tekivät täysboikotin.

   Mielestäni sivustollani oleva kritiikki ei ole kohtuutonta.


 • En minä varta vasten etsi kritisoitavaa. Otan esille vain asiat, jotka minua ärsyttävät tai ihmetyttävät. Kyllä minä mielestäni myös arvostukseni kerron. Jos en arvostaisi Sanariksen ristikoita, en niitä ratkoisi.

  En ratko Hesarin ristikoita, koska en niistä pidä.

  Olen nyt viimeaikoina maksanut ristikoista tekstareita lähettäen. Mutta kun asenne on se, mikä se on, sekään ei isommin motivoi.

  Toki jos julkisesti tuon esille uuden ristikon kysymyksiä, olisi niistä fiksua jotain maksaa, mutta motivaatio maksamiseen on todella alhainen.

  • Uusi vuosi - uusi alku - wanhat synnit anteeksi - paluu Sanaris-palstalle hyväkäytöksisenä?

   PS, pari asiaa on ensi vuonnakin pomminvarmoja: Tea = Ista sekä jälleen = taas

   Hyvää joulua kaikille ratkojille ja miksei ratkomattomillekin!

   (⊙_⊙;)


 • Kyllä minä mielelläni triviaalit kysymykset esittäin Sanariksen foorumissa. Kritiikkiä siellä en uskaltaisi esittää. Minusta asiallinen kritiikki on paikallaan.

  Joskus vain tuntuu, että jos erehtyy kritiikissään, se on paha rikos. Tällä tarkoitan sitä, että jos ei ymmärrä vihjettä laatijan ajattelemalla tavalla ja pitää siksi vihjettä huonona, on rikos ilmaista asia.

  Sivustolla pystyy visuaalisessa mielessä esitämään vihjeanalyysit paremmin kuin Sanarakisen foorumissa. Mutta rakentava yhteistyöehdotukseni on torjuttu. Annetut ehdot ovat nyt vain liian kovat.

 • Oli näemmä paha virhe kertoa siitä, että tiedän mitä kautta sivuilleni tullaan. Nyt ei edes uskalleta tulla. Tieto on kyllä varsin epätarkkaa. Tiedän vain sivuston. Myös sen, onko tultu Google-haulla. Paljon muuta en tiedäkään siitä, mitä kautta on tultu.

  • 1) Paha virhe on keskittyä vahtimaan ihmisten internetin käyttöä. Sivujesi pääasiallinen tarkoitus onkin koota profiilia ihmisistä eikä nauttia hyvästä ajanvieteharrastuksesta.

   2) Paha virhe on antaa nettisivuille Iijoki-sarjan mittainen web-osoite. Kun sivuja alkaa suunnittelemaan niin niiden nimeämiseen pitäisi käyttää tovi. Ylivoimaisesti parhaat nimet on kolme (3) tavua mitaltaan eli lyhyitä ja ytimekkäitä, (vertaa Sanaris).


 • Miten sivuilleni on tultu, olen lähinnä seurannut Google-hakuja.

  Seuraan tuon lisäksi lähinnä sitä, millä sivuilla on vierailtu.

  Erittäin alhaiset luvut eiliseltä ja toissapäivältä olivat kuitenkin virhetuloksia. Nyt sain niiltä tavanomaiset lukemat. Vihjeanalyysin kävijämäärä on kyllä itselleni pettymys 17.12.2019 lukuun ottamatta - silloin siitä oli linkki Sanariksen foorumissa hetken aikaa.

 • Jos joku haluaa etsiä apua ennen ratkonnan lähettämisen päättymistä, itse toimin näin:
  * jos on 3 tai 3- ristikko, joka ei ole Antti Skytän ristikko, teen ristikosta analyysin, kuten tein 4.-6.2020 koviksesta
  * viikon sisällä en anna suoria vastauksia, mutta pieniä vihjeitä voin antaa
  * paria päivää ennen saa kysyä mitä vaan

  Jos en jotain ristikkoa itse ratko lainkaan, voi joku luoda säikeen, jossa saa antaa toisille neuvoja. Toivon, että suoria vastauksia annetaan korkeintaan vasta yli viikon jälkeen.

 • Ja voihan sitä joku tännekin duplikaatin tai triplikaatin luoda. Olenkin ihmetellyt, ettei joku duplikaattia ole luonut, jos kuitenkin ollut kysymyksiä, joihin ei muualla kukaan apua anna.

  • Mitä jos ratkojat eivät halua apuja?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mitä jos ratkojat eivät halua apuja?

   Ei kukaan pakota avun käyttämiseen. Mutta kun apuja kumminkin joku kysyy, miksei saisi antaa. Ei se keneltäkään pois ole. Enemmänhän rahaa IS saa, jos jotakuta autetaan. Ihan liian äkkiä avun antamista en suosita, mutta jos on viikon pakertanut eikä ristikko ole ratkennut, on varsin kohtuullista auttaa, jos apua pyytää.

   Tapio


 • kyllä kyllä

 • Oletko varma, että oikeasti kysyttiin?

 • Kysyttiin kyllä. Pyydettiin jopa anatomiaa varsin pian ristikon julkaisun jälkeen. Pientä kyselemistä on satunnaisesti myös Sanariksen foorumissa.

  • Kysyjä olin minä - vedätinpä taas.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kysyjä olin minä - vedätinpä taas.

   Jos olit, saat vapaasti tulla uudestaan kyselemään.


  • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

   Jos olit, saat vapaasti tulla uudestaan kyselemään.

   Et vieläkään ymmärrä (tai et halua ymmärtää), että kommentoijia on ollut koko sivustosi aikana vain muutama eri henkilö.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Et vieläkään ymmärrä (tai et halua ymmärtää), että kommentoijia on ollut koko sivustosi aikana vain muutama eri henkilö.

   Kyllä minä sen tajuan, että henkilöitä on vähän. Viimeksi kommentoijat ovat esittäytyneet tutuilla nimimerkeillä yhtä lukuun ottamatta. Viimeisten kuukausien aikana on ollut lisäkseni vain kolme itselleni tuttua pidemmällä aikavälillä useita kommentteja esittänyttä kommentoijaa. Heidän lisäkseen on lähiajalta vain yksi muu kommentti.

   Ennen kuin tietokanta kaatui, joku esiintyi usealla nimimerkillä. Tällaista ei enää ole esiintynyt sen jälkeen kuin sain sivuston uudelleen pystyyn.

   Eri henkilöitä on todennäköisesti alle kymmenen.

   Sivustoani luetaan kuitenkin enemmän, mitä kommenteista voi päätellä. Vierailuja on ympäri maailmaa. Joko kyseessä on vierailu lomapaikasta käsin tai on käytetty VPN:ää, jolla saa vierailun näyttämään tulevan jostakin ulkomailta.


  • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

   Kyllä minä sen tajuan, että henkilöitä on vähän. Viimeksi kommentoijat ovat esittäytyneet tutuilla nimimerkeillä yhtä lukuun ottamatta. Viimeisten kuukausien aikana on ollut lisäkseni vain kolme itselleni tuttua pidemmällä aikavälillä useita kommentteja esittänyttä kommentoijaa. Heidän lisäkseen on lähiajalta vain yksi muu kommentti.

   Ennen kuin tietokanta kaatui, joku esiintyi usealla nimimerkillä. Tällaista ei enää ole esiintynyt sen jälkeen kuin sain sivuston uudelleen pystyyn.

   Eri henkilöitä on todennäköisesti alle kymmenen.

   Sivustoani luetaan kuitenkin enemmän, mitä kommenteista voi päätellä. Vierailuja on ympäri maailmaa. Joko kyseessä on vierailu lomapaikasta käsin tai on käytetty VPN:ää, jolla saa vierailun näyttämään tulevan jostakin ulkomailta.

   Tuo siis koskee sanaristikot.net sivustoa. Vanhalla blogisivustollani oli enemmän eri henkilöitä. Siinä oli joskus kohtalaisesti kävijöitä, mutta en saanut pidettyä sitä riittävän kiinnostavana.


  • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

   Tuo siis koskee sanaristikot.net sivustoa. Vanhalla blogisivustollani oli enemmän eri henkilöitä. Siinä oli joskus kohtalaisesti kävijöitä, mutta en saanut pidettyä sitä riittävän kiinnostavana.

   Et ymmärrä vieläkään. Väännetään rautalangasta - trolli on ainoa, joka on pyytänyt sinua tekemään analyyseja ristkoista. Tajuatko nyt?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Et ymmärrä vieläkään. Väännetään rautalangasta - trolli on ainoa, joka on pyytänyt sinua tekemään analyyseja ristkoista. Tajuatko nyt?

   Henkilö rekisteröityi eikä vaikuttanut trollilta. Avun yhden ristikon analyysi on tuonut ainakin vierailijoita. Yksi Sanaksen foorumissa hetken ollut linkki analyysiin nosti hetkeksi kävijämäärää. Oli ainakin joillekin hyödyksi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Henkilö rekisteröityi eikä vaikuttanut trollilta. Avun yhden ristikon analyysi on tuonut ainakin vierailijoita. Yksi Sanaksen foorumissa hetken ollut linkki analyysiin nosti hetkeksi kävijämäärää. Oli ainakin joillekin hyödyksi.

   Jotta uusi sivu tulee tutuksi ja suosituksi niin sen pitää kehittää oma pysyvä tyyli ja jotain erilaista mitä aiemmin saman alan sivuilla ei ole. Tunnettuus kehittyy pikku hiljaa kunnes koittaa päivä jolloin homma räjähtää -> tulee tarve hankkia isompi palvelin purkamaan liikennekuormaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Henkilö rekisteröityi eikä vaikuttanut trollilta. Avun yhden ristikon analyysi on tuonut ainakin vierailijoita. Yksi Sanaksen foorumissa hetken ollut linkki analyysiin nosti hetkeksi kävijämäärää. Oli ainakin joillekin hyödyksi.

   ” Henkilö rekisteröityi eikä vaikuttanut trollilta. ”

   Olisitko uskonut, jos olisin sanonut olevani trolli? Haluat niin kovasti onnistua ja ”ihan aidosti auttaa”, että et takua vedätystä. Sain sinut tekemään omat sivusikin käyttämällä muutamaa eri nimimerkkiä kannustamaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   ” Henkilö rekisteröityi eikä vaikuttanut trollilta. ”

   Olisitko uskonut, jos olisin sanonut olevani trolli? Haluat niin kovasti onnistua ja ”ihan aidosti auttaa”, että et takua vedätystä. Sain sinut tekemään omat sivusikin käyttämällä muutamaa eri nimimerkkiä kannustamaan.

   En edellekään usko, että eräs rekisteröitynyt henkilö on ollut taustalla. Oli rekisteröitynyt todennäköisesti ihan omalla nimellään.

   Ja aivan sama, vaikka olisi ollut vedätystä. Analyyseistäni on ollut itselleni ja ainakin joillekin muille hyötyä. On turha vedättää minua siten, että vedätyksen pelossa lopettaisin analyysieni laadinnan. Laadin niitä, jos katson itselleni hyödylliseksi ja havaitsen, että niitä muitakin lukevat. Jos en katso lukijoita olevan järkevässä määrin, teen niitä vain silloin, kun itselle jää epäselviä vihjeitä.

   Vanhalla blogisivustolla vedätystä on ollut. Joku oli välillä ikään kuin minun puolellani ja välillä vastaan. Se tuli aiempaa selkeämäällä tavalla esille, kun siirsin sivut toisaalle. Tästä vedätyksestä löytyy muuten sivuiltani blogikirjoitus.

   Kyllä minä tajuan, että ainakin täällä yritetään vedättää. Edellisen kommentin tekijäkin pyrki siihen tietystä näkökulmasta käsin.


  • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

   En edellekään usko, että eräs rekisteröitynyt henkilö on ollut taustalla. Oli rekisteröitynyt todennäköisesti ihan omalla nimellään.

   Ja aivan sama, vaikka olisi ollut vedätystä. Analyyseistäni on ollut itselleni ja ainakin joillekin muille hyötyä. On turha vedättää minua siten, että vedätyksen pelossa lopettaisin analyysieni laadinnan. Laadin niitä, jos katson itselleni hyödylliseksi ja havaitsen, että niitä muitakin lukevat. Jos en katso lukijoita olevan järkevässä määrin, teen niitä vain silloin, kun itselle jää epäselviä vihjeitä.

   Vanhalla blogisivustolla vedätystä on ollut. Joku oli välillä ikään kuin minun puolellani ja välillä vastaan. Se tuli aiempaa selkeämäällä tavalla esille, kun siirsin sivut toisaalle. Tästä vedätyksestä löytyy muuten sivuiltani blogikirjoitus.

   Kyllä minä tajuan, että ainakin täällä yritetään vedättää. Edellisen kommentin tekijäkin pyrki siihen tietystä näkökulmasta käsin.

   ” En edellekään usko, että eräs rekisteröitynyt henkilö on ollut taustalla. Oli rekisteröitynyt todennäköisesti ihan omalla nimellään. ”

   Usko ihan mitä haluat 😂


  • Anonyymi kirjoitti:

   ” En edellekään usko, että eräs rekisteröitynyt henkilö on ollut taustalla. Oli rekisteröitynyt todennäköisesti ihan omalla nimellään. ”

   Usko ihan mitä haluat 😂

   Uskon, että tämä on vain vain ainoastaan pyrkimys mitätöidä kirjoitteluni. Mikä ihmeen syy on siinä, että keinolla millä hyvänsä pyritään siihen, että lopetan analyysien tekemisen. Pyrkimys on jatkuvaa.

   Muistaakseni katsoin ip:n, joka oli eri kuin henkilöillä, joiden tiedän käyttäneen useita nimimerkkejä.

   Sinänsä tämä anaonyymi on oikeassa, että joku kirjoitteli niin, että oli kannustavinaan minua foorumin pystyttämiseen - toisessa välissä käyttäytyi aivan toisella tavalla.


  • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

   Uskon, että tämä on vain vain ainoastaan pyrkimys mitätöidä kirjoitteluni. Mikä ihmeen syy on siinä, että keinolla millä hyvänsä pyritään siihen, että lopetan analyysien tekemisen. Pyrkimys on jatkuvaa.

   Muistaakseni katsoin ip:n, joka oli eri kuin henkilöillä, joiden tiedän käyttäneen useita nimimerkkejä.

   Sinänsä tämä anaonyymi on oikeassa, että joku kirjoitteli niin, että oli kannustavinaan minua foorumin pystyttämiseen - toisessa välissä käyttäytyi aivan toisella tavalla.

   "Sain sinut tekemään omat sivusikin käyttämällä muutamaa eri nimimerkkiä kannustamaan."

   No et tehnyt pelkästään tuota. Käytit nimimerkkejä varsin törkeällä tavalla. Käykää sivuillani, niin näettä millainen tämä anonyymi oikeasti on.


  • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

   "Sain sinut tekemään omat sivusikin käyttämällä muutamaa eri nimimerkkiä kannustamaan."

   No et tehnyt pelkästään tuota. Käytit nimimerkkejä varsin törkeällä tavalla. Käykää sivuillani, niin näettä millainen tämä anonyymi oikeasti on.

   Olet ottanut elämäntehtäväksesi kiusaamiseni - aika outo huvi.


  • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

   Olet ottanut elämäntehtäväksesi kiusaamiseni - aika outo huvi.

   En kiusaamistasi - manipuloinnin kyllä. Vuosien käyttäytymisesi pääpalstalla riittää syyksi hyvin. Toivottavasti ymmärrät paremmin tulevaisuudessa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   En kiusaamistasi - manipuloinnin kyllä. Vuosien käyttäytymisesi pääpalstalla riittää syyksi hyvin. Toivottavasti ymmärrät paremmin tulevaisuudessa.

   Tarja taisi olla paras huiputuksesi. Onnittelut. Muutama muu oli tosi typerä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tarja taisi olla paras huiputuksesi. Onnittelut. Muutama muu oli tosi typerä.

   Kun osaisit lopettaa. Kiusasit minua jo tarpeeksi vanhassa blogissani sekä monella nimimerkillä ennen foorumin tietokannan kaatumista. Nyt kiusaat täällä. Koko loppueleämäsikö pyrit kiusaamaan minua? Et osaa lopettaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kysyjä olin minä - vedätinpä taas.

   Tuota en siis usko. Tuskin laittaisit toimivaan s-postiosoitetta rekisteröintiin. Tämä on sitä vedätystä - yrität uskotella minua uskomaan kaikkia satujasi.


  • Tapio-Huuhaa kirjoitti:

   Tuota en siis usko. Tuskin laittaisit toimivaan s-postiosoitetta rekisteröintiin. Tämä on sitä vedätystä - yrität uskotella minua uskomaan kaikkia satujasi.

   ” Tuskin laittaisit toimivaan s-postiosoitetta rekisteröintiin. ”

   Enkö?


  • Anonyymi kirjoitti:

   ” Tuskin laittaisit toimivaan s-postiosoitetta rekisteröintiin. ”

   Enkö?

   Kirjoittelu ei sovi yhteen sen kanssa, mitä sivustolla oli erään toisen kirjoittamana. Sen sijaan tämän hetken kostomentaliteettisi sopii yhteen eräisiin toisiin kirjoitteluihin. Onneksi niitä ei enää ole missään. Yrität huiputtaa koko ajan. En luota mihinkään, mitä kirjoitat.


 • Yksi auttamissäie näemmä poistettiin. No mainos se lähinnä vain olikin, koska kyseessä ei ollut palkintoristikko. En siinä nähnyt kyllä oikein kunnon perusteita poistamiseen, mutta näemmä sekin on otettava huomioon.

 • Eräs anonyymi trollasi tämän säikeen. Tämä kameleontti on esiintynyt sivuillani vaikka millä nimellä - toisten nimiä käyttäen, mikä on äärimmäisen alhaista toimintaa. Varmaan tämä säie taas poistetaan, mikä lienee tämän trollaajan tavoite.

 • Ja olen esittänyt analyysien suhteen yhteistyötä Sanariksen kanssa, mutta se on torjuttu.

  Arvostan suuresti Sanariksen IS:lle tekemiä ristikoita (kuten monia muitakin ristikoita), vaikka en aivan jokaista vihjettä pidäkään onnistuneena.

  4.1.2020 oli esim. varsin mainio.

 • 4.1.2020 analyysi on esillä. Tiedoksi, että jos tässä säikeessä minua kiusannut jotain siitä sanoo, en sitä huomioi. Mutta toivon muiden tarkistavan analyysini. Vaikka siinä ei pitäisi olla mitään virhettä, en 100% varmuudella sano, että se on 100% virheetön.

 • Ei ihan 100% oikein, sillä sain yhden korjauksen. Senkin kohdalla olin ymmärtänyt vihjeen logiikan täysin oikein, mutta oli laittanut väärät lähtösanat.

 • Voisiko joku ystävällisesti mainita analyysistä Sanariksen foorumissa. Analyysissä on kumminkin kootusti esillä kaikki vihjeet, joista voi tulla kysymyksiä. Nythän niitä avoimisesti kysytään.

 • Kyllähän moderaattori linkin tai vain Goolausvihjeen aika äkkiä poistaa, mutta voisi sentään joku sen huomata ennen moderaattorin toimenpidettä.

  Minä aina linkitän Sanariksen foorumiin. Se ei ole vihollinen. Mutta kun Sanaris ei toimi vastavuorosesti, se pitää foorumiani ainakin jossakin määrin vihollisfoorumina.

 • Eniten analyysistäni hyötyisi nimerkki Elva, joka esittää usein kysymyslistan. Kaikkiin kohtiin on minulla selkeä selitys. Koska mukana on kuvia, selitys on parempi kuin mitä Sanariksen foorumissa voi antaa.

 • Täydensin hieman vihjeanalysiä kohdilla, joista Sanariksen foorumissa säikeessä 10303. IS Viikonloppu 4.-6.1.2020 on kyselty.

 • 4.1.2020 on jäänyt vähille lukukerroille. Olisi vain kiva, jos joku, jolla on oikeus kirjoittaaa Sanariksen foorumilla, laittaisi vaikka

  "Vihjeistä löytyy hyvät kootut selitykset (anatomia) netistä - googlaa Ilta-Sanomat 4.6.2020 kovis".

 • Meinasin odottaa 18.-19.2020 kovisristikosta anatomiaa, mutta aloinkin ratkomaan tätä ilman sitä.

  Seuraavaa vihjettä en ymmärtänyt:

  NILE (4)

  Oikean yläkulman sain täyteen suomen kielen sanoilla, mutta seuraavissa asiayhteys tuntuu hieman oudolta:

  upotetaan (6)
  ALOINA (6)

  Tällä kertaa minä toivoisin saavani apuja 26.1.2019, jotta voisin lähettää varmasti oikean ratkaisun.

  [Maksan kyllä näistä ristikoista. Monet "ratkaisun" lähettämiset ovat menneet ihan maksuina, kun on tullut laitettua väärät tiedot.]

 • Tuon NILE keksin, mutta huomasin, etten ollutkaan keksinyt miekästä selitystä vihjeeseen TÄMÄ KASOIHIN, joka tuntuu olevan tämän ristikon vaikeimmin hoksattava vihje. Ehkä se vielä (6) aukeaa.

 • Keksin myös vihjeen ALOINA idean. Mutta "upotetaan" tuntuu vielä oudolta. Sen ratkaisusanassa on no 2.

 • Tässä minulla oli typerä moka.

  Kyse oli siitä, että olin sekoittanut sen, minne laitetaan vihjeiden "upotetaan" ja "MUOTOISENSA" ratkaisusanat.

  Mielestäni ratkoin tehtävän oikein. Minulta saa kysyä 26.1.2020 apuja.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  117
  5058
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  124
  739
 3. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  80
  547
 4. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  38
  512
 5. Näytit väsyneeltä tänään

  Väsyneeltä, totiselta, kiireiseltä ja hiljaiselta. Näytät siltä, että kukaan ei pidä sinusta huolta En tiedä edes nimeäsi. Ehkä minun ei ole tarkoit
  Ikävä
  20
  478