Lähihoitajaksi lihavana?

Anonyymi

Apua, olin valintakokeissa ja tulin valituksi lh-koulutukseen. Nyt on kuitenkin alkanut pelottaa, koska olen ylipainoinen. Mietin voinko oikeasti selvitä työstä lihavana?? Onko muita kohtalotovereita? -Sitten sellainenkin, että kehotettiin papereissa muistamaan terveysvaatimuksia, esim. tuki ja liikuntaelinsairaudet on paha juttu. Mutta mistä mä edes TIEDÄN onko mulla sellaisia??? Ei omaa selkää tai jalkoja/käsiä ole koskaan röntgattu tai magneettikuvattu?

Tarkoitus olisi mennä vanhustyöhön, mutta jo nyt mietin tulevaisuutta ja mitä työpaikkaa oikeasti voisin harkita lihavana. Jos en vaikka onnistu laihtumaan kouluaikana. Joku vanhuten päivätoimintakeskus kai olisi ihanteellinen, jos miettii fyysistä voimaa vähiten vaativia töitä?

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      jos olet nuori ihminen niin tuskin sinulla vielä on isommin tuki ja liikuntaelinsairauksia. Sellaisia airauksia voi tulla helpostikin jos et saa ylipainoasi hilattua alaspäin. Fundeeraa miten saat itsesi parempaan fyysiseen kuntoon. Toteuta sitten kuntoremonttisi askel kerrallansa. Ihan vaan itsesi takia. Ensin pitää auttaa itseänsä että voi auttaa toisia.

    • Anonyymi

      Miksi ylipaino estäisi työnteon? Vai etkö pysty liikkumaan?

      • Anonyymi

        Pystyn tietysti liikkumaan, mutta selvähän se on, etten ole yhtä kovakuntoinen ja vahva kuin laihemmat. :( Kuitenkin palo hoitoalalle on kova.


    • Anonyymi

      Olen itsekin ylipainoinen, mutta pärjään kotihoidossa. Osastolla en selviäis päivääkään. Selkä on "sökö", mutta se on alkanut rappeutumaan jo ennen, kun kiloja rupesi kertymään, eli ei johdu varsinaisesti ylipainosta, mutta ei tietenkään auta asiaa, vaan vaatisi itseltäkin melkoista elintaparemppaa. Työ vaan vaatii pikkuisen enemmän järjestelyjä ja esim. raskaat nostot ja siirrot tai muuten selkää rasittavat paikat on jätetty minulta pois. En ole kyllä huomannut että ylipaino olis muuten suuremmin haitannut työtäni. Toki hengästyyhän sitä helpommin esim ulkoillessa, jos joutuu vaikkapa pyörätuolia lykkäämään, mutta ei minulta ole paikat sen takia jääneet hoitamatta. Selkä se on mikä mua lähinnä kiusaa ja aiheuttaa välillä ongelmia.

      Eli selkä ja esim polvet sitä on kaikkein eniten "lujilla" ylipainon takia tässä työssä, joten jos vaan saat itseäs niskasta kiinni ja laihdutettua, niin selviät hoitotyössä pidempään "ehjänä". Toki hyvällä ergonomiallakin on osansa ja työfyssari, jos sellanen on käytettävissä, auttaa myös oikeiden työtapojen valinnasssa. Tsemppiä laihdutukseen!

    • Anonyymi

      ÄLÄ pelkää. Lähäriksi otetaan kuka tahansa, jolta löytyy PULSSI.

      Eikä senkään niin väliä ole, kunhan ei ole vielä merkitty kuolleeksi Väestörekisterikeskuksessa (VRK).

      • Anonyymi

        Ei pidä paikkaansa. Joidenkin juttujen suhteen ollaan kyllä sallivia, mutta toisten kanssa ei jousteta yhtään. Esimerkiksi jos on huumetuomioita, niin se oli sitten siinä. Samoin jos haastattelussa ilmenee jotain sellaista persoonallisuuspuolella, joka haittaisi asiakkaiden hyvinvointia. Lh-koulutukseen valintakoe on tehnyt paluun. Hyvä niin. Uskon, että tämä kyllä auttaa seulomaan alalle aikovia. AMK-tason hoitoalan koulutuksissa taas soveltuvuutta ei mielestäni nyt testata riittävästi. Koko hoitoalan pitäisi olla seulottua sakkia.


    • Anonyymi

      Kyllä sä siellä töissä laihdut, kun viipotat edestakasin. Lounastauko 20 min. Ja sitten viipottamaan mikroaterian voimin.

    • Anonyymi

      Ootteko katselleet ympärillenne, on monia monia työpaikkoja joissa on myös lihavia ihmisiä töissä. Lihavuus ei estä työntekoa ja itse tietää mitä pystyy tekemään ja mitä ei. Lihavuus ei ole este kovin monelle asialle.
      Aloittaja kirjoitti myös noista tuki- ja liikuntaelinjutuista että ei tiedä ovatko kunnossa kun ei ole tutkittu. Onhan ne kunnossa jos ei ole mitään huomattavaa vaivaa, kyllä ne sitten tutkitaan jos alkavat vaivata. Eikä sitä kannata jäädä odottelemaan alkaako vai ei, eteenpäin vaan sen minkä voimat sallii.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe