Lapsen ko etu

Anonyymi

Miksi pidetään lapsia hoidossa niin pitkiä päiviä ja silloinkin kun vanhemmat on vapaalla.
Tuohon on ihan tahallista hoitopaikan yli kuormittamista.
Sitten kehdataan sanoa että aikuisia olisi muka liika vähän paikalla.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos et tiiä, niin toisille lapsille hoitopaikka voi olla ainut paikka tavata muita lapsia. Yllätän sinut myös sillä, että joskus äitikin tarvii lepoa. Itse ehkä olet super-äiti, joka on uhrannut koko elämänsä lapsen tai lasten kotona hoitamiseen, mutta silti et tule siitä mitalia saamaan kaulaasi. Ole onnellinen jos olet siihen pystynyt ja jos kaikki.ei pysty, kunnioita myös sitä.

    • Anonyymi

      Just näin! Tekee sen verran lapsia että jaksaa, pystyy, kykenee ne itse hoitamaan. Ei ole oikein että äidit makaa kotona ja yhteiskunta maksaa lasten hoidon. En kehtais viedä lasta hoitoon, jos olisin kotona...tosin hoidin lapsen itse, ja erittäin hyvä aikuinen hänestä tulikin. Lapsen paikka on kotona, hyvä lisä on muutamien tuntien kerhot.

    • Anonyymi

      Samaa mieltä että hoitopaikat kuuluu vain niille lapsille joitten vanhemmat ovat töissä. On tietoinen valinta hankkia lapsia, jos tuntuu siltä että tarvitsee "omaa aikaa" tai "lomaa" lasten hoidosta silloin kun ei edes töissä käy, niin olisiko sillon ollut parempi olla tekemättä niitä lapsia.

      Kannuksesta näitä yhteiskunnan loisia tuntuu löytyvän. Tuntuu että lisääntyvät vain kokoajan. Tehään tenavia, eikä jakseta hoitaa. Tai tehdään tenavia että ei töihin tarvitsisi mennä. (Sopivasti parin vuoden välein. Eikä väliä tietääkö kuka isä on tai että jääkö isä auttamaan kasvattamisessa.) Kyllä yhteiskunta maksaa! Hienosti sitten nämä tenavat oppivat vanhemmiltaan kuinka systeemiä käytetään hyväksi.

    • Anonyymi

      Miksi päiväkodit on täynnä lapsia joiden toinen tai molemmat vanhemmat on kotona?

      JOS OLET KOTONA, LAPSESI EI KUULU PÄIVÄKOTIIN.

      Nämä vie paikat niiltä jotka haluaisivat töihin mutta eivät saa lapsia hoitoon. Kokemusta on.

      Ryhmät on ylisuuria, keittäjätkin lasketaan hoitajaksi että saa mitoitukset riittämään.

    • Anonyymi

      Itsekkin kapinoin tätä nykyistä oikeutta ja systeemiä vastaan. Toki poikkeustapauksia on ja on lapsen etu olla hoidossa. Saada ruokaa ja virikkeitä.
      Mutta sitten nämä yhteiskunnan elätit. Siinä kohtaa kannattaa miettiä jos ei ennen lapsia elämäänsä hallitse niin tuskin kannattaa hankkiutua raskaaksi. Eikä ainakaan silloin jos ensimmäisen lapsen kanssa on voimat jo mennyt eikä arkea saa rullaamaan.
      Itseni kuuden lapsen äitinä olen harmitellut etten ole pystynyt jäämään kotiin hoitamaan vaan alle vuoden ikäisetä on pitänyt lapsi viedä hoitoon ja palata työelämään. Täydet maksut aina hoidosta maksanut koska velanlyhennyksiä ym.ei huomioon oteta. Loppuajasta yhden lapsen hoito oli 280€/kk. Onnex lapset sellaisilla ikäeroilla ettei tarvinut useita vuosia monesta maksaa.
      Sisua ja sinnikkyyttä elämä vaatii. Lasten kasvaessa heiltäkin pitää vaatia eikä opettaa saamaan kaikkea. Pettymyksiä, arkea ja hetkellistä väsyä pitää oppia sietämään ja selviytymään. Nykysuuntaus vain on että mielensäpahoittajia, yhteiskunnan elätettäviä putkahtelee aina vain enemmän palveluiden piiriin.

      • Anonyymi

        Sun mielestäkö "vain 280e/kk". Tiedätkö kuinka paljon se maksaa yhteiskunnalle?! PALJON! Mun mielestä jokainen hoitakoon omansa kotona ja ellei hoida niin maksaa hoidosta TODELLISEN hinnan.


    • Anonyymi

      Olet varmasti kysynyt näiltä lusmuilta että opiskelevatko/tekevätkö työtä esim. pienemmällä työajalla? Lapsille kun ei saa hoitopaikkaa ns. Pienemmällä sopimuksella kuin 84h/kk jos et ole kotiäiti/isä. Miksi sitten ei saisi pitää sitä 84 tuntia kuukaudessa kun siitä kuitenkin maksat? On taas ongelmat ihmisillä ja tietysti se naapuri on aina väärässä. Niin perikannuslaista marmatusta.

    • Anonyymi

      En voi ymmärtää vanhempia jotka vievät lapsensa hoitoon vaikka olisivat itse kotona! Surullista, että lapsi kärsii itsekkäistä vanhemmista. Itse olen hoitanut lapseni ensimmäiset vuodet kotona, vaikkakin tehnyt töitä samalla.
      Hankala oli saada päiväkotipaikkaa kun täyspäiväiset työt alkoivat. Oli kyllä kotona maleksivien äitien lapsia päiväkodissa. Eihän tämä oikein ole??

    • Anonyymi

      Mitä sääntöjen vastaista on sanoa, että pitäkää ne sairaat lapset kotona ettei päiväkotiin raahata tartuttamaan muita! On taas ihme perustelu varmaan poistaa julkaisu. Nimiä saa laittaa, mutta asiaa ei?

    • Anonyymi

      On hyvä syy valittaa ylisuurista ryhmistä kun ehdoin tahdoin kuormitetaan niitä ylipitkillä hoitopäivillä harrastuksen tai kaupassa käynnin vuoksi ja kaiken lisäksi viedään lapsi hoitoon kun vanhemmilla vapaapäivä. Äiti ei jaksa 3 lapsen kanssa mutta hoitotäti pitää jaksaa 7 kanssa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1796
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1376
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe