Lapsen ko etu

Anonyymi

Miksi pidetään lapsia hoidossa niin pitkiä päiviä ja silloinkin kun vanhemmat on vapaalla.
Tuohon on ihan tahallista hoitopaikan yli kuormittamista.
Sitten kehdataan sanoa että aikuisia olisi muka liika vähän paikalla.

6

247

Vastaukset

 • Jos et tiiä, niin toisille lapsille hoitopaikka voi olla ainut paikka tavata muita lapsia. Yllätän sinut myös sillä, että joskus äitikin tarvii lepoa. Itse ehkä olet super-äiti, joka on uhrannut koko elämänsä lapsen tai lasten kotona hoitamiseen, mutta silti et tule siitä mitalia saamaan kaulaasi. Ole onnellinen jos olet siihen pystynyt ja jos kaikki.ei pysty, kunnioita myös sitä.

 • Just näin! Tekee sen verran lapsia että jaksaa, pystyy, kykenee ne itse hoitamaan. Ei ole oikein että äidit makaa kotona ja yhteiskunta maksaa lasten hoidon. En kehtais viedä lasta hoitoon, jos olisin kotona...tosin hoidin lapsen itse, ja erittäin hyvä aikuinen hänestä tulikin. Lapsen paikka on kotona, hyvä lisä on muutamien tuntien kerhot.

 • Samaa mieltä että hoitopaikat kuuluu vain niille lapsille joitten vanhemmat ovat töissä. On tietoinen valinta hankkia lapsia, jos tuntuu siltä että tarvitsee "omaa aikaa" tai "lomaa" lasten hoidosta silloin kun ei edes töissä käy, niin olisiko sillon ollut parempi olla tekemättä niitä lapsia.

  Kannuksesta näitä yhteiskunnan loisia tuntuu löytyvän. Tuntuu että lisääntyvät vain kokoajan. Tehään tenavia, eikä jakseta hoitaa. Tai tehdään tenavia että ei töihin tarvitsisi mennä. (Sopivasti parin vuoden välein. Eikä väliä tietääkö kuka isä on tai että jääkö isä auttamaan kasvattamisessa.) Kyllä yhteiskunta maksaa! Hienosti sitten nämä tenavat oppivat vanhemmiltaan kuinka systeemiä käytetään hyväksi.

 • Miksi päiväkodit on täynnä lapsia joiden toinen tai molemmat vanhemmat on kotona?

  JOS OLET KOTONA, LAPSESI EI KUULU PÄIVÄKOTIIN.

  Nämä vie paikat niiltä jotka haluaisivat töihin mutta eivät saa lapsia hoitoon. Kokemusta on.

  Ryhmät on ylisuuria, keittäjätkin lasketaan hoitajaksi että saa mitoitukset riittämään.

 • Itsekkin kapinoin tätä nykyistä oikeutta ja systeemiä vastaan. Toki poikkeustapauksia on ja on lapsen etu olla hoidossa. Saada ruokaa ja virikkeitä.
  Mutta sitten nämä yhteiskunnan elätit. Siinä kohtaa kannattaa miettiä jos ei ennen lapsia elämäänsä hallitse niin tuskin kannattaa hankkiutua raskaaksi. Eikä ainakaan silloin jos ensimmäisen lapsen kanssa on voimat jo mennyt eikä arkea saa rullaamaan.
  Itseni kuuden lapsen äitinä olen harmitellut etten ole pystynyt jäämään kotiin hoitamaan vaan alle vuoden ikäisetä on pitänyt lapsi viedä hoitoon ja palata työelämään. Täydet maksut aina hoidosta maksanut koska velanlyhennyksiä ym.ei huomioon oteta. Loppuajasta yhden lapsen hoito oli 280€/kk. Onnex lapset sellaisilla ikäeroilla ettei tarvinut useita vuosia monesta maksaa.
  Sisua ja sinnikkyyttä elämä vaatii. Lasten kasvaessa heiltäkin pitää vaatia eikä opettaa saamaan kaikkea. Pettymyksiä, arkea ja hetkellistä väsyä pitää oppia sietämään ja selviytymään. Nykysuuntaus vain on että mielensäpahoittajia, yhteiskunnan elätettäviä putkahtelee aina vain enemmän palveluiden piiriin.

  • Sun mielestäkö "vain 280e/kk". Tiedätkö kuinka paljon se maksaa yhteiskunnalle?! PALJON! Mun mielestä jokainen hoitakoon omansa kotona ja ellei hoida niin maksaa hoidosta TODELLISEN hinnan.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.