Muutin omakotitaloon - ei auttanut

Anonyymi

Muutin 10 vuoden kitinän jälkeen omakotitaloon. Olen tälläkin palstalla valitellut kuinka kerrostaloasuminen muistuttaa jonkinlaisessa vankikopissa asumista - kaikki naapurien äänet kävelystä puheeseen kuuluu, ja sitähän tulee tauotta ympäri vuorokauden. Jossain vaiheessa menee hermot. Kuvittelin siis aina, että se porvarien ratkaisu eli omakotitalo on vastaus kaikkeen. Ei enää töminää, huutoa, musiikkia - mitään.

Ensimmäisenä yönä herään klo 5 kadun toisella puolella olevan talon koirien räkytykseen. Siellä on 2 koiraa jotka räksyttävät kilpaa aina kun ovat ulkona. Ihan tajuton mekkala. Eipä tuo omistajia tunnu haittaavan. Ihmiset ottavat jatkuvasti vaan enemmän ja enemmän koiria ja tämä on mediassakin noteerattu. Suomen stressaantunut kansa kai kuvittelee että 2 koiraa per talous on se mikä helpottaa jatkuvasti vaikeutuvaan elämään. No, ongelmana on se että stressaantunut työmuurahainen ei jaksa kouluttaa näitä eläimiä ja jos joku häiriintyy koirien haukunnasta ja sontaläjistä niin se on sitten ärsyyntyjän vika. Tällainen asenne tuntuu olevan.
Kummallista huomata että naapurien välinpitämättömyys loistaa myös omakotitaloissa. Mitenköhän kauas pitää muuttaa asutuksesta että työukkeleiden ja heidän puudeliensa mölystä pääsee eroon? Koiran haukunta voi kaikua 2 kilometrin päähän. Sinne siis. Ja kaikki vain siksi, että normaali työssäkäyvä kansa on niin uppiniskaista että heidän tekemänsä äänet ovat "normaaleja" ja kaikkien on niitä pakko sietää. "Kyllähän sitä mölyä maailmaan mahtuu kjäh kjyh!" sanoo työukko. En taida edes valittaa naapurin koirista, eipä se auttaisi. Kerrostalossa voi tehdä suoraan valituksen, omakotitalossa joudut kuuntelemaan mitä tahansa mitä naapuri pihallaan päättää tehdä.

26

692

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On sulla elämä vaikeeta. Niin rassukan täytyisi päästä äänettömään maailmaan, valitettavasti sellaista ei ole olemassakaan. Aina joku ajaa ulkona autolla, koirat haukkuu tai linnut laulaa. Taitaa ne kerrostalo naapurisi olla vaan onnellisia että pääsi moisesta kyttääjästä eroon, et ole tehtailemassa enää valituksia sinne sun tänne joka aikaisemmin varmasti oli mielipuuhaasi, tiedätkö kukaan ei tykkää helposti ärsyyntyvistä ihmisistä, taidat olla todella peräreijästä koko ihminen! Etkä ole myöskään kovin eläinrakas, sun mielestä varmaan rakit haisee pahalle, et usko niiden stressiä lievittävään vaikutukseen vaikka asiasta löytyy myös tutkimuksia googlaamalla... Tajuatko sinä että jos ne työukot lähtee aikaisin aamulla töihin niin heidän on käytettävä koira tarpeillaan koska on ELÄINRÄÄKKÄYSTÄ antaa eläimen pidätellä tarpeitaan koko päivän ajan! Mietippä miltä itestäs tuntuis jos et pääsis vessaan ja tulisko siitä pitkällä aikavälillä terveysongelmia. Koirat keskustelee haukkumalla ja ihmiset puhumalla, koiralle on täysin luonnollista haukkua, haukkumatonta koiraa ei ole olemassa. Nyt mene lääkäriin ja hanki itsellesi paikka avohoidosta, ei ole normaalia häiriintyä tavallisista elämän äänistä.

      • Anonyymi

        Siinä on taas yksi vihanhallintakurssia vailla oleva koiranomistaja. Olette kyllä Suomen surkeinta kansanosaa, joutaisitte Siperianjunaan rakkienne kanssa.


      • Anonyymi

        Huhhuh miten puolueellinen postaus. Jos sun mielestä on täysin normaalia ja luonnollista herättää koko naapurusto haukunnalla joka kantautuu kilometrien päähän niin kyllä se vika on silloin sinussa eikä ihmisessä joka herää siihen ääneen.

        "Etkä ole myöskään kovin eläinrakas, sun mielestä varmaan rakit haisee pahalle, et usko niiden stressiä lievittävään vaikutukseen vaikka asiasta löytyy myös tutkimuksia googlaamalla"

        Lievittää tosi paljon stressiä vieraan ihmisen koira joka haukkuu ja paskoo keskelle pyörätietä. Stressiä lievittää vain OMA KOIRA, ei toisen. Jos älykkyysosamääräsi olisi yli 100, varmaan ymmärtäisit että koiranomistajana sinä olet aivan liian puolueellinen omaa harrastustasi kohtaan. Jos minulla on Harley Davidson moottoripyörä, mitä mieltä olet jos päristelen sillä aamuyöllä? Sehän on harrikan tapa keskustella ja mölyä maailmaan mahtuu :).
        Mutta joo ihan oikeassa olet siinä etten ole eläinrakas. Mun mielestä on älytöntä että ihminen ottaa kotiinsa eläimen joka on polveutunut laumaeläimestä jonka evoluutio on luonut kommunikoimaan 130 desibelin haukulla joka kantautuu kilometrien päähän.
        Sinua ja koiraasi vihataan siksi koska häiritsette muita eikä sinulla ole mitään erityisoikeutta luoda melusaastetta. Katso peiliin. Tai sitten hyväksyt minun harrikkani sinun pihasi edessä kello 2 yöllä. Mitään eroa näiden tilanteiden välillä ei ole.


    • Anonyymi

      Aloittajan kannattaa ostaa talo tai vanha maatila jostain korvesta niin ei naapurit häiritse.

    • Anonyymi

      Asenna paksummat ikkunat ja seinät. Luulisi olevan helppoa kun ei tarvitse yhtiön osakkaiden kanssa tapella mitä uudistetaan.

      • Anonyymi

        Mutku OK-köyhäilyn ideana oli, että kulut vain tonni vuodessa...


    • Anonyymi

      Otan osaa. Jostain syystä KOIRAN HAUKKUMINEN on ainut täysin laillinen ääni, jonka kellonajoista, desibeleistä ym. ei ole mitään väliä. Itse kuuntelin matkaradiota hehtaarin kokoisella pihalla KENNELIN NAAPURISSA, ja kennelinomistaja teki minusta rikosilmoituksen kotirauhan häirinnästä. Sen jälkeen järjestyspoliisit ovat käyneet jo kolme kertaa tarkistamassa, onko radio päällä ja kuulustelleet naapureilta kilometrin päässä, häiritseekö matkaradio heitä :-D

      Sen sijaan rikosilmoitukset kennelin koirien metelistä ovat jääneet kokonaan käsittelemättä tai menneet suoraan hylkyyn syyttäjällä. Mittasin desibeleiksi sisällä 95 dB ja välimatkaa yli sata metriä tähän kenneliin. Ei väliksi. Koirat haukkuvat läpi yön ulkona ja viikonloput keskenään, kun kennelinpitäjä matkoilla, mökillä tai kaljoittelemassa. Ei väliä, poliisi ei tule. Mutta keskellä päivää kuuntelemani matkaradio kiinnostaa poliisia aina.

      Joudun tekemään etätöitä kotona kuulosuojaimet korvilla.

      Tapahtumapaikkana on Porvoo. Täällä ovat kennelinomistajat kaikki poliisien tuttuja tai samassa koirakerhossa, hirviporukassa, sukua toisilleen ym. omituista.

      • Anonyymi

        Ite olen miettinyt aivan samaa. Ihmisillä on joku älytön psykoosi mitä koiriin tulee. Niistä on pakko tykätä ja niiden aiheuttamat haitat eivät aivan kuin ole olemassa. Kerrostalossakin koira saa haukkua vuorokaudet läpeensä eikä tätä lasketa oikeaksi ongelmaksi, mutta auta armias jos joku vetää vessan keskellä yötä tai sulkee ovet "liian kovaa".
        Mikä tämän valtion kansaa vaivaa?
        Veikkaan että kaikilla on nuorempana ollut oma koira ja tästä on kehittynyt tunteellinen puolueellisuus koiria kohtaan. Sama kuin uskonnossa. Kukaan ei näe oman uskontonsa ongelmia, koska oma uskonto on verissä eikä omaa isänmaata tai uskontoa voi kritisoida. Ne ovat pyhiä. Samalla tavalla nämä haittaeläimet tuntuvat olevan ihmisille jotenkin pyhiä. Itse allergikkona olen täysin välttynyt koirilta ja aikuisena ihmetellyt minkä takia kaikki ovat sekaisin näistä eläimistä jotka minun silmissäni vain paskovat keskelle pyörätietä ja haukkuvat kaiken valveillaoloaikansa.
        Toisaalta voi myös olla niin että vain huonosti koulutettu koira haukkuu, ja omistajien tekemä "kyllä mölyä maailmaan mahtuu"-tyyppinen puolustelu on vain sitä varten ettei kukaan huomaa moittia heitä huonosti koulutetusta koirasta. Mene ja tiedä, en ole juuri perehtynyt koiriin. Tiedän vain sen että kyseessä on eläin joka huutaa niin pirun kovaa ilman mitään syytä.

        Mutta niin, osta se harrikka. Koirien jälkeen käsittämättömin melusaaste johon laki ei puutu on moottoripyörät. Autoissa on tiukat dB-rajoitukset, kakspyöräinen saa tuottaa loputtomasti ääntä mihin aikaan päivästä tahansa.


    • Anonyymi

      On takaisin maksun aika. Jäätävän kokoinen harrikka brumbruttamaan pihalle, vaihdellen kellonaikoja. Mitä enemmän piskit haukkuu niin painat kaasua!

    • Anonyymi

      Harrastaako monet sitä pentutehtailua kun ei yksi lemmikki enään riitä vaan kauheita laumoja. Mitä varakkaampia ihmiset sitä enemmän lemmikkejä ja alkaa olla melkoinen ongelma kerrostaloissa ja tiheeseen asuituilla alueilla. Eläimet kun ovat lihansyöjiä niin melkoinen ilmastokuormituskin. Yksinäisen iloksi hankittua yhtä lemmikkiä en niin tuomitse terveyttä ylläpitävänä. Mutta mikä on kohtuullista ja tarpeellista niin tuntuu menevän ihan överiksi kun lemmikkejä hoidetaan jo paremmin kuin ihmisiä ja kauhea bisnes pyörii niiden ympärillä. Ei ole kivaa jos joka askelta omassa pihassa räykyttää ja säestää naapureitten rakit. Ihmeellistä että he itse tykkäävät sellaista kuunnella. Minua alkaisi ärsyttämään ja saisi äkkilähdön sellainen räykyttäjä. Muutenkin ihmiset ylikuormittuvat yhä enevästä metelistä työssäänkin ja jos sitä meteliä ei pääse pakoon kotonaankaan niin melusaaste alkaa sairastuttamaan.

      • Anonyymi

        Koirat ovat kuin sipsejä, et voi ottaa vain yhtä.


    • Anonyymi

      Erikoista. Itse olen ratkaissut ongelman sillä, että omistan myös naapuritalot.

      Vuokralaisten koirat eivät häiritse. Jos häiritsisivät, niin vuokralainen menisi vaihtoon.

      Helsingin kauppatorille on noin 10 km, joten ei kovin kauas tarvinnut muuttaa.

      Ehdotus: halvempana ratkaisuna voisit hankkia vastamelukuulokkeet. Pistät vähän klassista musiikkia luureihin, niin sivistut samalla.

      • Anonyymi

        Ainoa ikävä asia on, että tavalliset ihmiset tuovat vain hiekkaa pankin tuulikaapiin.


    • Anonyymi

      Koirat on pienempi haitta kun omistajansa. Kerrostaloissa kyylääminen ja kyttääminen kukoistaa. Omassa yhtiössä alkoi n 5 v sitten, kun tupakoiva usean koiran ja lapsen perhe muutti taloon. Kyseinen pariskunta ei pääsisi toteuttamaan lempiharrastustaan omakotitalossa eli naapuruston ja yhtiön yllyttämistä järjettömistä syistä naapurin yksityisyyden loukkaamiseen. Koulutustaso näkyy kompelöstä toteutuksesta, josta napsahtaisi helposti seuraamuksia.

    • Anonyymi

      Minun kaveri muutti omatkotitaloon maaseudulle, jotta saisi rauhassa asua. Talon läheisyydessä ei ollut kuin yksi talo ja eiköhän siihen muuttanut huumeita käyttävä mies ja nyt meno naapurissa on aivan mahdotonta. Epämääräisiä ihmisiä liikkuu pihoilla ja autoilla ajellaan kaikkina vuorokauden aikoina. Joten aivan sama missä asuu aina saat häirikön naapuriksi. Ei niin korpea paikkaa olekaan ettei joku häiritsisi.

      • Anonyymi

        Onneksi kerrostaloista ei löydy yhtään "huumeluolaa" koskaan ikinä. =)

        Suuremmalla todennäköisyydellä kerrostalossa asuu huumehemmoja ja muita yhteiskunnan hylkijöitä kuin maaseudulla pientaloalueella.


    • Anonyymi

      Ei täälä omakotitalo alueella -kaan pääse melusta eroon. Naapurissa on 18v teini, joka tulee harvase yö klo 1-2 aikoihin jollain amisbemarilla, ja kauhea basso jumputus kuuluu aina noin vartin verran, ennen kuin malttaa sammuttaa autonsa. Siinä sitten tupakoitsevat pitkin päivää, ja savu leijailee tontilleni, kiva siinä sitten lunta lykkiä tupakansavussa.

    • Anonyymi

      Koirista pääsee eroon kun laittaa oranssia namia lihapullan sisään.

    • Anonyymi

      Todella surkeaa, että viranomaisilta ei saa mitään apua tilanteeseen. Koirat vaan lisääntyvät koko ajan. Ei ennen ollut tällaista joka talon koiranmeluongelmaa. Koirat eivät myöskään hyökkineet lasten kimppuun koulutiellä, vaan vihaiset koirat lopetettiin säälimättä. Nykyään isoja koiria pitävät kaikki rumat ämmät ja vellihousuiset miehet - eli noin puolet alemman keskiluokan luusereista.

      Tämä tulee monelle yllätyksenä, mutta koira ei paranna köyhyyttä ja mielenterveysongelmia, vaan lisää niitä.

      • Anonyymi

        Pelkäätkö ressukka koiruleita?

        Melkoinen vellihousu, minua koirat pelkäävät ja ovat aina hissunkissun seurassani.

        Jos ei omaa riittävää "auktoriteettiä", niin ymmärtäähän sen että kaikenlaiset luontokappalet kissoista lähtien pelottavat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pelkäätkö ressukka koiruleita?

        Melkoinen vellihousu, minua koirat pelkäävät ja ovat aina hissunkissun seurassani.

        Jos ei omaa riittävää "auktoriteettiä", niin ymmärtäähän sen että kaikenlaiset luontokappalet kissoista lähtien pelottavat.

        Koirat tosiaan pelkäävät kännissä heiluvia... tässäkö se perussyy peltoelvisten harrastukseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koirat tosiaan pelkäävät kännissä heiluvia... tässäkö se perussyy peltoelvisten harrastukseen?

        Heilut siis kännissä ja "peltoelvistelet" koirapeloissasi?

        Melkoisia pelkotiloja, noihin ei taida auttaa edes psykiatri tai arkkiatri saati geriatri.


    • Anonyymi

      Muutit siis kaavoitetulle omakotialueelle jossa tonttie koot ovat alle 1000neliötä. Muuta haja-asutusalueelle jossa tonttien koot ovat vähintään 6000 neliömetriä.

      Toisaalta, hieman kyllä mietityttää tuo "koiran haukunta". Omassa talossani kun naapuri käyttää moottorisahaa 9m päässä talostani, niin sisälle ei kuulu mitään. Vasta jos aukaisee oven niin moottorisahan ääni kuuluu. Rajana kas kun on metsä.

      Niin että... Kuinkas heppoisista aineksista se talosi on tehty? Omassani on metsään päin seitsemän 14x14 ikkunaa ja lautaseinää jossa on 240mm villavuoraus. Voisi kuvitella että se ääni tulisi laseista läpi, mutta ei näköjään -80 luvun ikkunoista.

      Tarkastappas se talosi ja sitten itsesi.

    • Anonyymi

      Ei muuta kuin suomen pystykorva naapurin puolelle omaan koppiin. Pärjää pakkasella ja haukkuu niin maan perkeleesti.

      Ellei muuta ole niin tuo pystykorva vetää muurahaiselle sellaisen parin tunnin konserttin. On sen naapurin vähän vaikea ilmoitella sun koiran haukkumisesta, kun omat vetää konserttia.

    • Anonyymi

      Niin.

      Ihminen ihmiselle ihminen, susi on asiallinen

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      139
      5868
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3575
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1915
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1738
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1502
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1396
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1388
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe