Saneerauslämmityskaapelin toiminta

Anonyymi

Hei,

tiedustelisin sellaista asiaa, kun hieman ihmettelen saneerauskaapelin toimintaa.
Kylpyhuoneremontti siis käynnissä. Lattian alkuperäinen betonivalu on noin 80mm.
Sen päälle laitoin saneerauslämmityskaapelin, jonka teho on 10w/metri. Valmistajan ohjeiden mukaan 8cm jaolla kaapelin lämmitysteho pitäisi olla 100w/neliö.

Kaapeli on Raychemin, samoin termari.
Testasin kaapelin toimivuutta ennen lattian laatoitusta.

1. testauskerta:
Lattialämmitys oli päällä 12h ajan, lattialla tavallinen lämpömittari, koska lattia ei mitenkään selvästi lämmennyt, miten monissa paikoissa kyleillessäni kylpyhuoneen lattia on selvästi miellyttävän lämmin ja lämmön tuntee jaloissa selkeästi.
Tätä ei tapahtunut omalla lämmitykselläni, vaikka termari oli asetettu 25 asteeseen 6h ajaksi, ja yöksi tiputin sen 22:n asteeseen. Aamulla katsoin niin termari oli lakannut lämmittämästä ja lattian pintalämpötila mittarin mukaan oli myös sen 22astetta.

2. testauskerta:
lattialämmitys ollut päällä 14h säädettynä 25asteeseen, noin kuudessa tunnissa lattia lämpeni siihen 22 asteeseen, mutta yön aikana muutosta ei ollut tapahtunut, vaan lämmitys on ollut koko aika yhtäjaksoisesti päällä, mutta lattia ei ollut tullut lämpimämmäksi jatkuvan yöllä tapahtuvan 6h lisälämmityksen myötä. Termaria katsoin niin näytti edelleen 22 astetta lattian lämpötilaksi ja lattialla oleva lämpötilamittari oli hikisesti 23astetta. Vaikka lämmitys ollut sen 14h päällä jatkuvasti, koska lämpötilaa ei ole saavutettu.

Kysymys kuuluu, onko saneerauskaapeli liian tehoton?
Lämmityskaapelin päällä laitettu 2-3cm lisävalu kaatojen tekoa varten. Tähän päälle tulee vielä vedeneristys, laasti ja laatat. Eli varmaan 40-50mm olisi lopputilanteessa saneerauskaapeli lattian sisällä.
Kaapelilla pituutta 80M, kokonaisteholtaan 805w.

Lämmityskaapelin esittelyssä netissä sanottiin, että ensisijaisesti saneerauskaapeli/mukavuuskaapeli on tarkoitettu tasoitteeseen asennettavaksi, mutta voidaan laittaa myös valuun.
Myös sähkötukkuliikkeestä sanottiin ja nettikeskusteluissa, että "saneeraus"kaapeli aina saneerauskohteisiin ja tehokkaampi kaapeli (20w/metri), joka asennetaan yleensä raudoitukseen tulee uudiskohteisiin.

Joten osaako joku neuvoa mikä avuksi? Voiko kaapelissa olla vikaa? Jos siinä olisi vikaa niin se ei varmaan lämpeäisi ollenkaan? Miksi lattia ei tunnu selvästi lämpimältä, vaikka pintalämpötila pitäisi lämpömittarin mukaan olla 22-23 astetta.

Eteisessä jossa lämmityskaapeli myös laattojen alla lämpötila asetettu 20 asteeseen, ja se tuntuu mukavan lämpimältä jalkojen alla, mutta tämä kylppärin lattia tuntuu paljon viileämmältä tai todella haaleelta vaikka lämpötilan pitäisi olla 2-3 astetta suurempi. Laitoin myös lattialaatta "levyjä" testiksi betonin päälle sellaisenaan, että tuntuuko lämpö laatassa erilaiselta, kuin pelkällä betonipinnalla. Mutta selvää eroa en huomannu. Laatat tosin eivät olleet laastilla tai millään kiinni betonissa.

kiitos neuvoista!

6

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Missä kohtaa termostaatin anturi on ? Itselläni on vessassa lattialämmitys, siinä tuntuu jaloissa lämpö vasta 26 asteeseen säädettynä.

      Minkälainen eristys betonivalun alla ? Kaapelin tehon pitäisi riittää, jos on 800w/8m2.

      • Anonyymi

        Anturi on suunnilleen samalla tasolla lämmityskaapelin kassa. Ohjeen mukaan jätetty noin 5-8cm anturin ja kaapelin väliin ohjeiden mukaan.

        termari näyttää samaa lämpötilaa kuin lattian pinnalle asetettu erillinen lämpömittari.
        Eli tällöin tuntuisi näyttävän ihan oikein.

        alkuperäinen betonivalu siis alla, joka on noin 8cm ja sen alla styrox noin 8-10cm.
        alkuperäisen betonivalun päällä on lämmityskaapeli ja noin 3cm valu. Eli kaapeli on aika pinnassa, 2-3cm syvyydessä tällä hetkellä, jonka päälle tulee vielä vesieriste laasti laatat.

        Ellei kaapeli lähde nyt vaihtoon. mikä tietää lattian piikkausta uudestaan.

        Mietin vain, että mahtaako tuo teho riittää ton lattian lämmittämiseen, vai ei.
        Vai kestääkö lattian lämpeminen kenties muutaman päivän tai jopa viikon. Muutamassa tunnissa max 10h lattia lämpeni siihen 22 asteeseen ja yön aikana ei ollut tapahtunut lisälämpenemistä ollenkaan, vaikka lämmitys ollut yhtäjaksoisesti päällä koko aika. pyyntilämpötilana 25 astetta.
        Pitää katsastaa tilanne tänään töiden jälkeen, jolloin lämmitys on yhtäjaksoisesti ollut päällä 25h. Onko lattian pintaläpötila edelleen 22 vai onko noussut.

        Kylppärissä on lattipinta-alaa 5 neliötä ja kaapeli tosiaan oli 8 neliölle. 8cm välillä valmistajan ilmoittama 100w/neliö pitäisi totetua jotain kaapelista jäi noin 20m ylimääräistä jonka laitoin isolla jaolla saunan puolelle. Eli koko kylppärin lattia on tarkasti ja tiheästi jaotettu valmistajan ilmoittamalla tavalla.


    • Anonyymi

      Voisiko termari kuitenkin katkoa lämmitystä, jos ei mitään tapahdu ? Löytyykö siitä korkeampaa lämpötilaa, esim. 30 C ? Lämmitysjohdon voisi testata, ottaako se virtaa ja minkä verran ? Mulla on sellainen mielikuva, että tuon kokoisen laatan pitäisi lämmitä parissa tunnissa.

    • Anonyymi

      Anna minun kaikki kestää...
      Tee nyt vaikka sellainen koe että otat saunan löylyyn mukaasi persuksesi kokoisen kuparilevyn ja asetat sen lauteille. Puinen laude ja kuparilevy ovat taatusti samanlämpöisiä, mutta kumpi tuntuu istuttaessa kuumemmalta?

    • Anonyymi

      Onko termostaatti digitaalinen vai analoginen ?
      Onko kytketty itse vai sähkärin toimesta ?

    • Anonyymi

      Homma selvisi.. oltuaan 24h päällä, lattia lämpeni jo huomattavasti. Eli toimii aivan oikein. Toisella foorumilla joku kommentoikin, että saattaa mennä jopa viikko tai 2 ennenkuin rakenteet lämpee kunnolla. Yksi oli viikon reissuksi sammuttanut lattialämmityksen talvella ja lämpeneminen takaisin normaaliin lämpöön oli kestänyt 2 viikkoa.
      Siinä on kuitenkin noin 10cm betonia lämmitettävänä ja 24 tunnissa jo lattia oli tullut mukavan lämpimäksi, eli ei ongelmaa.
      termari on digitaalinen ja itse kytketty.
      resistanssit ja oikosulkuvirrat mitattu kyllä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2823
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1972
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1816
    6. 160
      1804
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe