Musiikin kuuntelu

Anonyymi

En tahdo enää löytää CD-levyjä mistään kaupasta, jostain nettikaupasta niitä kai voi saada. Kuuntelen siis musiikkia lähinnä radiosta tai stereoista.

Nykyään kai saa musiikkia jotenkin tietokoneen kautta, mutta miten sen kuuntelu onnistuu stereoilla, kun ei ole CD (tai LP levyä) ? Ei tietokoneen äänentoisto ole kummoinen, joten eihän siitä voi kuunnella, jos haluaa hyvän äänen. On varmaan olemassa jokin ratkaisu mutta mikä ?

Ja miten se nettihomma toimii, jos haluan nauhoittaa (tai miksi sitä nykyään sanotaan) eri esittäjien kappaleita . Ennen oli helppoa nauhoittaa radiosta suoraan kasetille (tai myöhemmin yksi kaveri nauhoitti minulle tietokoneeltaan CD-levylle). Ja onko ne netin kautta saatavat kappaleet ilmaisia vai maksullisia ja miten maksetaan ? Ei kai ne esittäjät edelleenkään ilmaiseksi musiikkiaan anna kuunnella, paitsi radiosta.

Tämä asia tuntuu kovin monimutkaiselta nykyään, en ole mikään tietokoneihminen enkä tunne näitä asioita hyvin (olen yli 60 v. eläkeläinen), joten toivon todella asiallisia vastauksia, Kiitos !

6

<50

Vastaukset

 • "miten sen kuuntelu onnistuu stereoilla"

  Lataamalla mp3-muodossa muistitikulle ja tikku stereoiden usb:hen. Jos stereoissa ei ole sellaista, pitää musiikki siirtää mp3soittimeen, joka kytketään stereoiden aux-liittimiin.

 • Ilmaista musiikkia saa ladattua esimerkiksi Youtubesta. Useimmista videonlataussovelluksista löytyy myös vaihtoehto ladata pelkästään musiikki.

 • Ainakin Motonetissä ja Tokmannilla on valikoimissa (jälkimmäisessä jopa music cd-r levyjä)

  • Siis mehän teemme itse omat musiikkilevymme .)


  • Anonyymi kirjoitti:

   Siis mehän teemme itse omat musiikkilevymme .)

   Jos auto on vanhempaa vuosimallia ja sinne tarvitsee CD-levyjä, ei autossa koskaan saa säilyttää originaali-levyjä, vaan aina kopioita. Originaalilevy on anastusherkkää materiaalia. Joku teostopelle alkaa kohta kitistä, mutta omaan käyttöön kopiointi on täysin laillista.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

 • Palautetta henkilökunnalle! Kirjailija Sofi Oksanen pettyi pizzeriassa – kuva!
 • Kävelevä huutomerkki! Suomalainen aikuisviihdetähti Amanda Ahola kääntää katseita Valencian kaduilla – kuvat ja video!
 • Isänsä jalanjäljille?! Mikko Leppilampi teini-ikäisestä tyttärestään: ”Hän on enemmän äitinsä tyttö!”

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.