Mankin sähkövikaa

Anonyymi

Juu tosiaan mulla on tuommonen -17 jinkku manki. Siihen sitte asenneltiin kavereitte kanssa uutta takavaloa ja tyhmyyttämme taikka sitten vireystilaamme onnistuttiin pistämään takavalon kaikki kolme johtoa saman teipinpalan sisään eristettyinä kyllä mutta siltikin osuivat jostakin niin että tuli sitte jonki sortin oikosulku kun virrat päälle pantiin. Nyt siis toimii kaikki valot ja vilkut sun muut kun käynnistää mutta vaikka akussa onkin virtaa sen 2 a (mikä lie tuon akkulaturin yksikkö nyt onkaan, ampeeria vissiin) niin ei avaimen kääntämisestä mene virrat päälle eli ihan magneeton sähköllä toimii. Tiivistettynä: talavalon johdot osui yhteen kun laitettiin virrat päälle, joku rele varmaan paloi ja ei nyt anna akusta virtaa ollenkaan vaikka akku toimii. Eli mitäs tässä on palanut ja miten sen korjaa ja mitä maksaa? Kiitos avusta jo etukäteen.
Ja vielä sen verran että olen siis jo sähköt korjannut ja nyt on oikeaoppisesti asenneltu.

2

<50

  Vastaukset

  • Metsästä sulake sieltä jostain ja tarkasta/vaihda se. Yleensä sellanen löytyy akun plussa kaapelista. Sulakkeen kuuluu posahtaa ennen kuin mikään muu hajoaa oikosulun sattuessa eli todennäkösesti ei ole mitään rikki.

   • Juu kiitti infosta, vissii sellasessa muovisessa hommassa plussakaapelin alkupääs. Kahton alkaako toimii kun siihen saa uuden.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   294
   12062
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7649