Mistä pentu ?

Anonyymi

Harkinnassa olisi näyttelylinjainen pentu , koska haluan näyttelyissäkin käydä , mutta kouluttaa myös kansallisiin lajeihin koiran ja kisatakin tulevaisuudessa niin kertokaa mikä olisi hyvä kenneli etsiä tällaista pentua :).

4

73

  Vastaukset

  • Mitä haluat kisata?

   Suosittelen menemään jalostusnettiin ja sieltä selaamaan kasvattajia ihan yksitellen ja kiinnittämään huomiota kasvattajan pentuemäärään sekä tutkimaan kasvattajien meriittejä ja terveyttä. Millaisia yhdistelmiä käytetty, onko mahdollisesta huonosta yhdistelmästä opittu, montako pentuetta nartuille, mihin on kasvatteja kuollut.. Tämmöstä kaikkea sieltä saa tutkittua ja kannattaa käyttää tuo jalostusnetti oikeasti hyväksi.

   Mikä sulle on tärkeintä koirassa? Terveys? Käyttöominaisuudet? Näyttelyissä pärjääminen?

   Jos nuo kaikki, niin äkkiseltään tuli mieleen Eigen ja Black Papasan, joita voin suositella ainakin jalostusnetin perusteella. Terveystulokset näyttävät hyville kummankin kasvateilta ja ilman tervettä koiraa et harrasta mitään. Kummaltakin löytyy myös kasvatteja niin kehistä kuin kentiltäkin eikä päämääränä ole pentu määrän kasvatus. Ulkonäöllisesti kummankin kasvatit viehättää itseäni henkkoht.

   Seuraava spk tulee itseltäni todennäköisesti olemaan jommasta kummasta, ellei löydy jotain ultimaattosen hyvää. En halua jokotai, vaan spkn josta on kaikkeen. Selasin kaikki eräs päivä, nuo kaksi oli positiivinen tuulahdus rodussa.

   Ehdottomasti vältä matadorkasvattajia ja niitä, jotka suoltaa pentuetolkulla surutta p*skaa lonkkaa, kyynärää ja spondyloosia ilman mitään järkeä ja joiden kasvatteja on lopetettu luonnevikojen vuoksi.

   • Terveys ja hyvä luonne tulee ykkösenä ja sen jälkeen vasta kaunis ulkonäkö .Metsäjäljeltä eniten kokemusta niin sitä varmasti tulevan pennunkin kanssa :).


  • Ota selkoa, millaset on koirien takapäät.Älä ota sellaista sammakkokoipista millä lonkat ja selkä kipuilee, ei sairasta jalostusta kannata tukea.
   Koiran on juostava kauniin sulavasti ja vaivattomasti.Siihen ei näyttelylinjaiset oikein pysty.Katso näyttely videoita youtubesta, ja katso miten ne juoksee.Vertaa muihin rotuihin myös, näät liikkeet ja siinä olevat ongelmat.
   Tutulla saku, nuori, se näyttää kuin istuisi vaikka seisoo .Jalat vipottaa oudosti.
   Takajalat pihdissä, ja niin koukussa että ovat ihan voimattomat liikkeessä.Surullista, millaiseksi on jalostettu sakut, oli ennen niin kaunis rotu.

  • Kyllä se on vaan niin,et itse sun täytyy kennelien sivuja selata ja jalostusjärjestelmästä seurata terveys-ym.tietoja,ei kukaan sulle voi näitä noin vaan kertoa,jokaisella omat suosikit ja omat tarkoitukset koiran kanssa.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   99
   5022
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   158
   4692
  3. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   100
   3042
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   44
   2370