Mistä pentu ?

Anonyymi

Harkinnassa olisi näyttelylinjainen pentu , koska haluan näyttelyissäkin käydä , mutta kouluttaa myös kansallisiin lajeihin koiran ja kisatakin tulevaisuudessa niin kertokaa mikä olisi hyvä kenneli etsiä tällaista pentua :).

4

53

Vastaukset

 • Mitä haluat kisata?

  Suosittelen menemään jalostusnettiin ja sieltä selaamaan kasvattajia ihan yksitellen ja kiinnittämään huomiota kasvattajan pentuemäärään sekä tutkimaan kasvattajien meriittejä ja terveyttä. Millaisia yhdistelmiä käytetty, onko mahdollisesta huonosta yhdistelmästä opittu, montako pentuetta nartuille, mihin on kasvatteja kuollut.. Tämmöstä kaikkea sieltä saa tutkittua ja kannattaa käyttää tuo jalostusnetti oikeasti hyväksi.

  Mikä sulle on tärkeintä koirassa? Terveys? Käyttöominaisuudet? Näyttelyissä pärjääminen?

  Jos nuo kaikki, niin äkkiseltään tuli mieleen Eigen ja Black Papasan, joita voin suositella ainakin jalostusnetin perusteella. Terveystulokset näyttävät hyville kummankin kasvateilta ja ilman tervettä koiraa et harrasta mitään. Kummaltakin löytyy myös kasvatteja niin kehistä kuin kentiltäkin eikä päämääränä ole pentu määrän kasvatus. Ulkonäöllisesti kummankin kasvatit viehättää itseäni henkkoht.

  Seuraava spk tulee itseltäni todennäköisesti olemaan jommasta kummasta, ellei löydy jotain ultimaattosen hyvää. En halua jokotai, vaan spkn josta on kaikkeen. Selasin kaikki eräs päivä, nuo kaksi oli positiivinen tuulahdus rodussa.

  Ehdottomasti vältä matadorkasvattajia ja niitä, jotka suoltaa pentuetolkulla surutta p*skaa lonkkaa, kyynärää ja spondyloosia ilman mitään järkeä ja joiden kasvatteja on lopetettu luonnevikojen vuoksi.

  • Terveys ja hyvä luonne tulee ykkösenä ja sen jälkeen vasta kaunis ulkonäkö .Metsäjäljeltä eniten kokemusta niin sitä varmasti tulevan pennunkin kanssa :).


 • Ota selkoa, millaset on koirien takapäät.Älä ota sellaista sammakkokoipista millä lonkat ja selkä kipuilee, ei sairasta jalostusta kannata tukea.
  Koiran on juostava kauniin sulavasti ja vaivattomasti.Siihen ei näyttelylinjaiset oikein pysty.Katso näyttely videoita youtubesta, ja katso miten ne juoksee.Vertaa muihin rotuihin myös, näät liikkeet ja siinä olevat ongelmat.
  Tutulla saku, nuori, se näyttää kuin istuisi vaikka seisoo .Jalat vipottaa oudosti.
  Takajalat pihdissä, ja niin koukussa että ovat ihan voimattomat liikkeessä.Surullista, millaiseksi on jalostettu sakut, oli ennen niin kaunis rotu.

 • Kyllä se on vaan niin,et itse sun täytyy kennelien sivuja selata ja jalostusjärjestelmästä seurata terveys-ym.tietoja,ei kukaan sulle voi näitä noin vaan kertoa,jokaisella omat suosikit ja omat tarkoitukset koiran kanssa.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

 • Maailman kaunein yleisurheilija? Muodokas Maria Huntington, 22, pelmahti punaiselle matolle – yleisöstä kuului paljonpuhuva kommentti: ”Jumal***a mikä nainen!”
 • Tuomas Enbuske vei missirakkaansa iPadin ja lähetti uhitteluviestejä – Eveliina Tikka hälytti poliisipartion kohujuontajan asunnolle: ”Itkin, kun poliisit saapuivat!”
 • Wau, mikä kaula-aukko! Anne Kukkohovi loksautti leuat Kultainen Venla -gaalassa – kuva!

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. 50
  1257
 2. Ota vielä kerran yhteyttä

  Ole kiltti. Koko ajan mietin miten voisin sanoa sulle että rakastan sua ja haluan sut ja meidät. Kun saisin siihen selvän merkin sulta niin en epäröi.
  Ikävä
  90
  941
 3. Samu Huberille myös syyte huumerikoksesta

  Pääseekö Samu samaan selliin Sohvi-bimbon kanssa?
  23
  492
 4. Vieläkin on taikaa...

  Juuri sinussa. Hyvä mieli tulee kun saan sinua aina nähdä. En tiedä miksi? Sinussa vain on jotain maagista. Mietin tässä tarkistettuani yhden jutun,
  Ikävä
  63
  430
 5. Miksi ihailet häntä?

  Onko jotenkin erityinen?
  Ikävä
  37
  378