Tikka T3x avotähtäimien säädöt?!?

Anonyymi

Moikka. Olen suunnitellut ostavani Tikka T3x Liten avotähtäimin varustettuna. On mulla tulossa laadukas kiikarikin siihen, mutta ainakin alussa ajattelin harjoittelevani avotähtäimillä ampumista ja jos saan hyvää kasaa niin miksei niillä voisi metsästääkkin.

Tikka T3x käyttökirjassa lukee avotähtäimistä seuraavanlaisesti: "Korkeussäätö tehdään säätämällä etutähtäintä", "Säädä jyvän etupuolella olevaa ruuvia", "Ruuvin kiertäminen myötäpäivään korottaa jyvää ja laskee osumapistettä. Säädössä 0,5mm:n muutos korkeus- tai sivusuunnassa vastaa 100 metrin matkalla osumapisteen noin 12 cm:n siirtymää."

Kysymykseni onkin, että onko tämä 0,5mm:n muutos pienin muutos/säätö, jonka niillä avotähtäimillä voi tehdä? Jos on niin sehän on aivan älyttömän suuri harppaus. Jos sulla on kasa kuussenttiä oikealla ja otat yhen vasempaan niin nyt sul on sama, mutta 6 senttiä vasemmalla puolella. Mun logiigalla se vielä moninkertaistuu mitä kauemmas ammut. Eikö yks muutos ois sillon jo 36 senttiä 300 metriin?

4

<50

  Vastaukset

  • Avotähtäimet on oiva valinta hirvijahtiin. Kyllä niillä osuu, mutta ei niin hyvin kun kiikarilla. 300m avoilla, on jo aika parvilaukauksia.

  • Jyvää voi säätää portaattomasti. Tuo 0,5mm on helppo esierkki, jotta tyhmempikin tajuaa säädön toiminnan.

  • Voisit laittaa samalla rahalla paremman aseen , on ihan sama onko mainitussa aseessa kiikari vai avotähtäimet , kasat tulee olemaan isoja .....

   • Voisit laittaa samalla perusteet, muuten kommenttisi on ihan sama onko mainitussa kirjoituksessasi tosiasioita vai ei...


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   142
   6555
  2. Yksi pikku juttu

   Sun kannattaa varautua yllätykseen, tosi isson yllätykseen. Onhan sinulla passi voimassa?
   Ikävä
   40
   520