Merkitsin muistiin kaikki konjunktiiviset eli ehdollistvat sanat kuten "ehkä, luultavasti, otaksumme, todennäköisesti, kaiketi, jne" ja laskin niiden yhteismäärän ja se oli kokonaista 835 kappaletta.
Darwin itse tunnusti ettei hänellä ole muuta kuin olettamuksia joista hän sanoi että tulevat sukupolvet kyllä tulevat osoittamaan hänen uskommuksensa tosiksi.
Tuosta on nyt 150 vuotta ja joka ainoa Darwinin väittämä on kuopattum viimeisenä Darwinin sirkkujen nokka-teoria 1970- luvulla.
Tällä hetkellä ei ole enää olemassa mitään sellaista fossiilinpalaa jota voitaisiin pitää varmuudella jollekin ihmisen varhaiselle esivanhemmalle kuuluneena.
Tutkijat myönsivät jokin aika sitten suuressa yhteisessä antropologien kokouksessaan että "ihmisen historia on hämärän peitossa."
Kiinnostavasti joku kokouksessa totesi että älyllisen ihmisen tutkittu historia alkaa riimukirjoituksista jotka ovat todellakin vain muutaman tuhat vuotta vanhoja.
Jotenkin tulee Aatami ja Nooa mieleen. Hehehe!
Luin kerran kauan sitten "Lajien synty" kirjaa ihmetellen.
21
57
Vastaukset
Luit tieteellisen kirjan. Tieteessä hyvin harva asia on kuten uskonnoissa, eli yksiselitteisesti ja vastaansanomattomasti aina totta.
- Anonyymi
Jos Darwinin lajien synty on tiedettä, aku-ankka ja on kaunokirjallisuutta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos Darwinin lajien synty on tiedettä, aku-ankka ja on kaunokirjallisuutta.
Siitä, mikä on tiedettä, päättää tieteenharjoittajien konsensus. Sinulla ja akuankalla ei ole siinä puhevaltaa.
Anonyymi kirjoitti:
Jos Darwinin lajien synty on tiedettä, aku-ankka ja on kaunokirjallisuutta.
Et itse pystyisi suomenkielisen Aku Ankka -lehden rikkaaseen ja sävykkääseen ulosantiin.
Aku Ankka _on_ kaunokirjallisuutta, joten en ymmärrä heittoasi.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos Darwinin lajien synty on tiedettä, aku-ankka ja on kaunokirjallisuutta.
Kummastakaan tuo sanoo enemmän, Darwinista vai sinusta, hm?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kummastakaan tuo sanoo enemmän, Darwinista vai sinusta, hm?
Kummastakohan siis
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos Darwinin lajien synty on tiedettä, aku-ankka ja on kaunokirjallisuutta.
Lajien synty on aikansa huipputiedettä. Darwin perusti väitteensä hyvin pitkälti havaintoihin ja kokeisiin. Kun et ilmeisesti ole kyseistä teosta lukenut, niin älä viitsi ottaa siihen kantaakaan. Se antaa sinusta vähän typerän kuvan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siitä, mikä on tiedettä, päättää tieteenharjoittajien konsensus. Sinulla ja akuankalla ei ole siinä puhevaltaa.
Konsensus ei todellakaan päätä yhtään mitään. Eduskunnassa äänestetään, tieteessä ei.
- Anonyymi
Darwinistakin muuten tuli ateisti ja kehitysoppiteoreetikko vasta oman lapsen kuoleman jälkeen. Ja onhan hän suorittanut yhden teologisen tutkinnonkin ja oli käytännössä kristinuskova enen lapsensa kuolemaa. Vaimokin oli harras uskova.
Kuinkakohan paljon nykymaailmassa esiintyy tuota samaa, eli maailmankatsomus kääntyy 360 astetta, kun ollaan tyytymättömiä joihinkin omaa elämää koskettaviin tapahtumiin?Höpö höpö, Darwin kutsui itseään agnostikoksi, häntä kiinnosti uskonto ja hän pohti ja mietti kantojaan (muistiinpanoissaan) avoimesti ja rehellisesti. Hän sanoi vuonna 1879 ettei ole koskaan ollut ateisti siinä merkityksessä ettei uskoisi Jumalan olemassaoloon.
I ett brev från 1879 skriver han: "Också i mina mest extrema svängningar har jag aldrig varit ateist i den meningen att jag skulle ha förnekat existensen av en Gud." En holländsk student får detta svar på sitt brev: "Jag måste säga, att omöjligheten att bilda sig en föreställning om detta storslagna och underbara universum, med oss själva som medvetna varelser, skulle ha uppstått av en slump, tycks för mig vara huvudargumentet för Guds existens."- Anonyymi
Pysähdypä miettimään mhin suuntaan maailmankatsomus oikeastaan kääntyy, kun se kääntyy 360 astetta.
- Anonyymi
Totta kyllä että esim. koraanissa noita sanoja esiintyy paljon vähemmän, ainakin suomennetussa lukemassani painoksessa! Se on sellaista ota tai jätä- toimintaa, mutta tiede on niin kummallista, että monissa asioissa ei olla aivan täydellisen varmoja ja esiintyy tuollaisiakin ilmaisuja.
Aloittajalta kysyisin niinkin yksinkertaista asiaa, että pitääkö hän esim. nykyistä metrin mittaa oikeana metrin mittana, siis jos huomioidaan miten metri ihan ensimmäisen kerran määriteltiin? Mainio vastaukseni katosi avaruuteen...hmh.
"Darwin itse tunnusti ettei hänellä ole muuta kuin olettamuksia joista hän sanoi että tulevat sukupolvet kyllä tulevat osoittamaan hänen uskommuksensa tosiksi.
Tuosta on nyt 150 vuotta ja joka ainoa Darwinin väittämä on kuopattum viimeisenä Darwinin sirkkujen nokka-teoria 1970- luvulla."
Ihanko tosi...jopa kreationistit ovat sisäistäneet evoluutioteoriasta kaiken olennaisen (valinta, perimä, muuntelu) paitsi makrotason...Darwinin aikana ei tunnettu edes geenejä, ja kuitenkin hän tavallaan ennakoi mitä geenit 'tekevät', ei ihan huono saavutus.
"Tällä hetkellä ei ole enää olemassa mitään sellaista fossiilinpalaa jota voitaisiin pitää varmuudella jollekin ihmisen varhaiselle esivanhemmalle kuuluneena."
Ihanko tosi, onko tieto peräisin joltain raamattusivustolta; pelkästään Etiopiasta oli vuoteen 2005 mennessä löydetty tuhat fossiilia 5 miljoonan vuoden ajalta (Lasse Berg Kalaharin aamunkoitto). Kaikkien tuntema Lucy on noin 3,3 miljoona v vanha jne.
"Tutkijat myönsivät jokin aika sitten suuressa yhteisessä antropologien kokouksessaan että "ihmisen historia on hämärän peitossa.""
Se, että tutkijat myöntävät esim ihmisen esihistorian olevan hämärän peitossa ei johdu siitä, että heillä ei ole hajuakaan mistään, pikemminkin tilanne voi olla se (en tiedä mihin väitetty toteamus liittyy) että palasia on melkein liikaa. On vaikeaa ihan oikeasti (varmasti ja todistetusti) tietää vaikkapa sen, mikä tai mitkä alalajit hominideista olivat suorassa polvessa meitä ennen, koska hominidilajeja oli lukuisia...- Anonyymi
"On vaikeaa ihan oikeasti (varmasti ja todistetusti) tietää vaikkapa sen, mikä tai mitkä alalajit hominideista olivat suorassa polvessa meitä ennen, koska hominidilajeja oli lukuisia..."
Tämäkin on Jyrille kerrottu niin monta kertaa, että hänellä täytyy olla paha dementia tai sitten hän valehtelee tahallaan jatkaessaan saman väittämän toistamista.
- Anonyymi
Et Jyri lukenut. Minulla on Lajien synty melko äsken luettuna (toiseen kertaan), eikä kuvailusi kirjasta pidä lainkaan paikkaansa.
Mutta mitä ei kunnon vartiotorviseuralainen teokraattisen sodankäynnin valtuuttamana valehtelisi?
Jyri, olet nolo vanha mies, jolla remmi luistaa pahasti. Missä kohtaa Darwin kirjoitti "otaksumme"? Sikäli vain ihmettelen, kun tietääkseni hän oli teoksen ainoa kirjoittaja. 🤔
- Anonyymi
Meitä ihmetyttäisi kovasti jos Darwin olisi kirjoittanut suomeksi, mutta me-muoto oli vanhassa suomenkielisessä tietokirjallisuudessa erittäinkin yleinen. Me hiukan ihmettelemme että sinulta on tämä hetkeksi unhottunut.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Meitä ihmetyttäisi kovasti jos Darwin olisi kirjoittanut suomeksi, mutta me-muoto oli vanhassa suomenkielisessä tietokirjallisuudessa erittäinkin yleinen. Me hiukan ihmettelemme että sinulta on tämä hetkeksi unhottunut.
Me muoto on nykyäänkin julkaisuissa yleinen, kun kirjoittajia on monta.
Tarkastin asian varta vasten ja Darwin käyttää Lajien synnyssä minä muotoa omista mielipiteistään- tai tutkimuksistaan kertoessaan. Hän käyttää myös monikkoa kirjoittaessaan silloisen tiedemaailman käsityksistä yleensä.
Kirjahyllyssäni oleva Lajien synty on V. A. Koskenniemen suomentama 1928 tarkastettu laitos. Koskenniemi käyttää sekä yksikköä että monikkoa, mutta juuri siinä kontekstissa, mitä aikaisemmin kirjoitin. Repen kommentti on mielestäni aivan aiheellinen.
EiRekAgno.
- Anonyymi
"Merkitsin muistiin kaikki konjunktiiviset eli ehdollistvat sanat kuten "ehkä ..."
Erityisen luottamusta herättävä aloitus.
Konjunktio lienee sidesana. Aloittaja tarkoittanee konditionaalia, ehkä.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Konditionaali
Näillä mennään, kuten Nasse-setä taisi sanoa.- Anonyymi
Jyri on aikanaan tainnut lukea Setälän kielioppia ja sekin on jo painunut suurelta osin unhon yöhön. Lajien syntyä Jyri ei ole lukenut ikinä, eikä juuri muutakaan tieteen historiaa tieteestä puhumattakaan. Vartiotorni ja Herätkää antavat maailmasta melko absurdin kuvan ja sitä Jyri pyrkii jakamaan muillekin.
Tieteen eturintamaan kuuluu myös spekulointi. Mutta se onkin perustelua spekulointia, ja juuri niillä sinun moittimillasi "ehkillä" se spekulointi muun muassa ilmaistaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Uskallanko vielä kaivata sinua?
Siitä on niin kauan aikaa. Harmi, kun kaikki meni niin kuin meni. Elämässä oli aika raskasta silloin, ja näen sen sinun233987- 613084
Uskallatko katsoa pitkään silmiin
kaivattuasi, jos olette samassa tilassa? Alkaako sydän jyskyttää, jos katseet jumittuvat? Pelkäätkö ulkopuolisten huomaa813061Jani Mäkelä ihmettelee työministeri Satosen matkaa Aasiaan hoitajia rektyroimiseksi sieltä Suomeen.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfba6abc-f871-4ce2-b327-41aa5819934c Kokoomus on lähtenyt omin päin ilman hallitus3002465- 412192
- 542151
Hymyilyttää
Kun mietin, että kun vielä kohdataan, niin nauretaan tälle meidän palstasuhteelle 😅. Ihanaa päivää sulle mies. Olet mi211341Missä meetwursti on keksitty?
Tapasin hiljattain erikoisen rouvan Prisman leikkelehyllyjen välissä pälyilemässä. Kun tulin kohdalle, rouva alkoi raivo71270- 431219
Riku Rantala OUT, Matti Rönkä IN - Hengaillaan visailuohjelmaan astuu kova nimi: "Olen kasvanut..."
Matti Rönkä jäi eläkkeelle yli 30 vuoden työuran jälkeen loppuvuodesta 2024. Uutistenlukija-toimittaja-kirjailija ei kui241138