Otoskleroosileikkauksen jälkeen, kertokaa paranemisprosessista tämän läpikäyneet

Anonyymi

Oma leikkaus takana 3 viikkoa sitten (stapedotomia toiseen korvaan), ja usko on loppumassa. Muistatteko kukaan leikkauksen läpikäynyt enää missä vaiheessa kuulonne "normalisoitui"?
Oliko tunnetta nesteen erittymisestä välikorvassa, paineen tunnetta, korva lukossa?
Oma korvani kuulee satunnaisesti puhetta hyvin, suurimman osan ajasta selkeästi huonommin kuin ennen leikkausta. Toisaalta jotkut kovat äänet, kolinat ja pamahdukset kuuluvat järkyttävän kovina. Korvassa tuntuu olevan nestettä ja pientä pulputusta kuuluu, kun se välillä poistuu. Äänet myös särisevät ja "poksuvat" välillä, aivan kuin olisi radiokanava vähän ohi oikean taajuuden.. Tilanne stressaa ja masentaa, ja kaipaisin vertaistukea. Hoitava yksikkö totesi, että tässä vaiheessa voi olla tällaista, ja kuulo mitataan vasta 3 kk leikkauksen jälkeen.

4

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatkan vielä aloitukseeni: myös tuuli ja kaikenlainen humina esim autossa, bussissa, liikenteessä kuulostaa niin kovalta, että on vaikeuksia olla kyydissä sulkematta korvaa.

      • Anonyymi

        Hei! Etsin keskusteluja stapedptomiasta ja lukossa olevasta korvasta ja löysin tämän. Oma uskoni tuntuu myös olevan koetuksella: leikkauksesta kaksi viikkoa ja korva totaalisesti lukossa ja melkein kuuro. Miten kuulet nyt?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei! Etsin keskusteluja stapedptomiasta ja lukossa olevasta korvasta ja löysin tämän. Oma uskoni tuntuu myös olevan koetuksella: leikkauksesta kaksi viikkoa ja korva totaalisesti lukossa ja melkein kuuro. Miten kuulet nyt?

        Terve.
        Onko teitä otoskleroosi leikkauksen läpi käyneitä vielä täällä pyörimässä?
        Itseltä leikattu korva 10 päivää sitten ja tuppo otettu pois ja korvaan laitettu jotain antibiottivoidetta.
        Siinä leikkauksen aikana tuli jo tunne että korva meni tukkoon eikä sillä ole kuullut sen jälkeen. Toinen oire mikä häiritsee nyt on korvan jatkuva tasanen soiminen(ininä). En ole tästä kärsinyt ennen ja tätä ei todellakaan haluaisi oireeksi.
        Korvan soiminen tuntuu lisääntyvän jos lähtee kävelee ja samalla syke ja ehkäpä verenpaine nousee?
        Ollut yksi sellanen pyörrytyskohtaus ennen tikkien ja tupon poistoa mistä lääkäri totesi että pitää olla yhteydessä jos niitä vielä ilmenee. Yleisesti ottaen on sellanen olo että huimaa kevyesti koko ajan. Jotenkin tuntuu että tuo korvan soiminen ja sen "kuurouteen" tottumattomuus aiheuttaa tätä huteraa oloa.

        Lisäksi ollut välillä ihmeellinen kuulo ei-leikatussa korvassa. Muutaman kerran ollut tässä korvassa sellanen kuulo parin tunnin ajan, että esim. telkkarin ääni kuului ikäänkuin tunkkasena monoäänenä ei-leikatatun korvan takana takaraivolla. Ei siis pystynyt yhtään sanomaan mistäpäin ääni tuli. Jännä tunne kun meni esim. toiseen huoneeseen monen metrin päähän , niin telkkarin ääni kuului samana kuin aivan telkkarin vieressä. Lisäksi ei-leikatussa korvassa välillä tuntuu painetta ja naksumista. Saa keskittyä että saa selvää puheesta.

        Itsellä todettu otoskleroosi molemmissa korvissa (PTA 39/36db) korvien kuvauksissa. Ei nyt varmaan kaikkein huonoin kuulo , mutta vaikeuksia olla keskusteluissa mukana.

        Tässä nyt olisi vain halunnut kuulla konkreettisia kuvauksia kuulosta heti kun korva leikattu. Esim heti leikkauspöydältä, jos ollut hereillä.
        Itse muistan lääkärin tokaisseen vielä ollessani peitteen alla että nyt voisi olla mahdollisuus kuulla jotain, mutta korva tuntui siltä on täynnä nestettä.
        Eli kuinka nopeasti olette alkaneet kuulla leikatulla korvalla suhteellisen normaalisti?
        Itse meinaan olla yhteydessä minut operoineeseen yksikköön ja keskustella näistä oireista ja ensi viikon alussa päättyväksi merkitystä sairaslomasta. Tuntuu haastavalta lähteä fyysisiin ja keskittymistä vaativiin ulko ja sisätöihin.


    • Anonyymi

      Kyseessä lienee ateroskeroosi. Paha tauti, valtimonkovettuma. Tappoi veljen vaimon vuosia sitten. Jos aivot eivät saa verta, se on kriisin paikka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      70
      6850
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4440
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2883
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2121
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1475
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1111
    Aihe