Uusi työministeri johti kansaa harhaan tahallaan tai painostuksen alaisena?

Anonyymi

Haatainen sanoi, ettei hän ole vakuuttunut sosiaaliturvan heikennyksen vaikutuksista työllisyyteen. Asiayhteys oli ansiosidonnaismalli. Haatainen antoi porrasmallista tahallaan väärän kuvan. Oliko se SAK:n painostuksesta?

Porrasmallissa ei olla heikentämässä ansiosidonnaisten määrää, Päinvastoin ajatuksena on suurentaa ansiosidonnaisten maksua alkuvaiheessa, maksaa enemmän. Maksu pienenisi asteittain ajan myötä. Jos työtön hakeutuu työhön, niin hän saisi myös bonuksen.

Uusi malli ei ole heikennys, mitä Haatainen väittää. Se on parannus. Se antaa työttömäksi joutuneelle alussa aikaa sopeutua pienempään ansioon. Lopussa vielä kiitos seisoo, kun on hakeuduttu töihin. Ei tule keppiä, tulee porkkanaa.

Toinen asia on se, että ansiosidonnaisen saaminen edellyttää työttömyyskassan jäsenyyttä. Siis ei liiton jäsenyyttä, mutta työttömyyskassan jäsenyyttä. Sitä on pidetty sorsivana vaatimuksena ja perustuslain vastaisena.

5

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Fjäder paljasti eilen televisiossa, että Rinteen "työllisyystyöryhmien" tulos on vaatimatonta. Kolmikanta ei kykene. Sen takia hallituksen pitää tehdä päätöksiä, joilla ensi syksynä on 30.000 työpaikkaa lisää. SDP- vetoinen hallitus ei siihen kykene tärkeimmässä tetävässään. Haatainen on jo osoittanut kumartavansa SAK:n suuntaan. Hallitus tulee sen takia vaihtumaan ainakin kerran tällä vaalikaudella.

      • Anonyymi

        On se kumma, että oikeasti ei haluta ratkaista Afrikan ongelmaa; ehkäisyvalistusta ja rahaa siihen, että saadaan hankittua naisille ilmainen ehkäisy.
        Auringosta saa energiaa ja merivedestä voi tehdä juomavettä.
        Afrikkalaiset itse rakentamaan omaa maataan.
        Eihän mekään lähdetä muiden hyysättäväksi lämpimään, kun tulee talvi. Jos mennään lämpimään, niin omilla rahoilla pitää mennä.
        Kuka tästä hyötyy, että oikeasti ei ole halua saada afrikkalaisten asioita kuntoon. Vihreät vain vaativat ja valittavat mutta eivät oikeasti tee mitään konkreettista, kun on jo olemassa konstit ja keinot!!!


    • Anonyymi

      Paljonko se EK maksaa sulle per kirjoitus jota copy pastaat ympäri ämpäri?

    • Anonyymi

      Halla aho ja Tavio ne varsinaisia totuuden torvia on.

    • Anonyymi

      Puhetta riittää, mutta teot puuttuvat.

      Demarit ja vasemmistoliitto kaatoivat valmiin soten tekaistuilla syillä. Paasaajilla oli kiima päästä ministereiksi. Siellä ne Li Andersson, Paatero, Marin ja Kiuru nyt kyyköttävät ministerinaitossa, mutta sotesta ei ole tietoakaan.

      Väkeä seisotetaan terkkarijonoissa ja julkisen vanhustenhoidon tila on surkea. Populistisesti päätettiin 0,7 hoitajamitoituksesta, vaikka sitä ei voida toteuttaa, ellei oteta 200 miljoonaa esimerkiski perustuslain vastaisesta ay-jäsenmaksujen verovähennyksistä.

      Yksityinen hoiva korjaa puutteensa, koska yritysten on pakko niin tehdä. Se on yrityksen jatkuvuuden kannalta välttämätöntä. Julkisella puolella heilutellaan vain käsiä. Puutteet tulevat esiin vasta, kun tapahtuu kuolemantapauksia. Silloinkin asia vain todetaan. Korjaavat toimenpiteet ovat p i t k ä n poliitisen päätöksenteon ja seuraavan vuoden budjetoinnin takana, mutta silloinkin pitäisi säästää. Kukaan ei ole vastuussa. Se on sitä politiikkaa... puhetta riittää, mutta teot ovat lähinnä käsien heiluttelua.

      Tulevina joulunpyhinä julkisen puolen jättivapaat vaarantavat hoidon.

      kopio svenska yle tv:n sivulta:
      Hemvården i Raseborg har stor brist på vikarier under de närmaste tre veckorna. Orsaken är jul-, nyårs- och trettondagshelgen som medför många extra lediga dagar för den ordinarie personalen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      68
      3199
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2811
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2628
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2598
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2466
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2315
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1753
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1707
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1570
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1426
    Aihe