Nuori paluumuutti yksin Suomeen opiskelemaan!

Anonyymi

Täällä kirjoittaa onnellinen mummi!

Poikani muutti aikoinaan Amerikkaan töihin. Hän oli ollut siellä jo vaihto-oppilaana ja korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen veri veti sinne takaisin. Sieltä löytyi sitten vaimo ja tuli lapsia. Lapset kasvoivat Amerikassa, mutta joka kesä he tulivat Suomen mummolaan ja isompina lapset lensivät valtameren yli ilman vanhempiaankin.

Pari vuotta sitten pojantytär osallistui suomalaiselle kesälukiokurssille, jossa oli muitakin ulkosuomalaisia. Siellä he opiskelivat suomen kieltä, historiaa, ruokakulttuuria, pelasivat mölkkyä, saunoivat ja muuta mukavaa. Se kesälukion kurssi taisi olla tärkeä, sillä viime syksynä tyttö aloitti opinnot suomalaisessa ammattikorkeakoulussa. Nyt hän opiskelee ympäristöteknologiaa englanninkielisessä opinto-ohjelmassa. Tyttö on viihtynyt Suomessa ja opinnoissaan todella hyvin. Hän kehuu, ettei USA:ssa tällaisia ympäristöteknologian opintoja olekaan tarjolla. Suomen kieli on kyllä vielä kankeaa, mutta sekin on kehittynyt jo paljon. Tyttö on luonteeltaan vähän ujo amerikkalaisella mittapuulla, mutta Suomessa häntä ei kukaan pidä ujona. Mummona olen tietenkin mielettömän onnellinen, kun saan tyttöä viikonloppuisin ruokkia ja tavata.

Eli muistakaapa te muutkin, että on sellainen kesälukiokurssi tarjolla ulkosuomalaisille teini-ikäisille. Siellä oli nuoria tosi monesta maasta: Saksasta, Ranskasta, Iso-Britanniasta, Italiasta, Kreikasta, Japanista jne. Suomi ei ole myöskään hullumpi opiskelumaa ulkomailla kasvaneille suomalaisille tai vaikka pojantyttäreni kaltaisille "puolisuomalaisille".

2

202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyseessä oli varmaan Valkeakoskella, Päivölän kansanopistossa, järjestetty Kesälukioseura ry:n kesäkursseihin lukeutuva "Suomen kielen ja kulttuurin kesälukio".

      Kyseisen leirin kohderyhmää ovat 15–19-vuotiaat nuoret, jotka ovat kiinnostuneet suomen kielestä ja kulttuurista tai opiskelusta Suomessa. Sukujuuria Suomeen ei vaadita, vaan kyseiselle kurssille voivat osallistua kaikki Suomesta kiinnostuneet nuoret. Kuulemma aika monilla leiriläisillä on ollut suomalaisia sukujuuria isovanhemman, vanhemman tai jopa molempien vanhempien osalta, mutta on siellä ollut muitakin. Jotkut nuoret vaan ovat Suomesta kiinnostuneita esimerkiksi muumien, hevimusiikin, jääkiekon, erikoisen kulttuurin tai luonnon vuoksi.

      Tässä on sitaatti kesälukiokurssin esitteestä:

      "Haluatko kehittää suomen kielen taitojasi?
      Onko sinulla suomalaiset sukujuuret?
      Suunnitteletko paluumuuttoa Suomeen tai oletko vasta muuttanut?
      Haluaisitko opiskella ja asua Suomessa tulevaisuudessa?
      Mietitkö, millaista vuoden 2018 Suomessa on?

      Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, Suomen kielen ja kulttuurin kesälukio on juuri sinulle!

      Kesälukiossa opiskellaan suomen kieltä ja kulttuuria ja tutustutaan arkielämään ja opiskelumahdollisuuksiin Suomessa. Kurssilla tavataan uusia ihmisiä, retkeillään, liikutaan, pelataan ja opitaan suomea."

      En laita linkkiä, koska kaikki linkkejä sisältävät viestini on poistettu täältä Suomi24:sta. Kiinnostuneet löytävät lisätietoja googlaamalla.

      PS. Oli mukava kuulla, että onnellinen mummi nauttii roolistaan opiskelijanuoren muonittajana :) Toivottavasti teillä on mukavia hetkiä yhdessä.

    • Anonyymi

      Jo ulkomaille mutaa suomi perheen kanssa, vasten tahtoa kun alle 18v.Nin kovin ruusuinen ei aika 3 vuotta siellä ole kun odotaa täytää 18vuotaa ja on täysi ikäinen.Pästäksen takaisin Suomi?# vuotta on pitkä aika siloin kun ollan 15 vja palatan yksin 18vuotiana korona suomi eristys. Kaveri porukat on vierantunert tuo ikä 3 vuodessa ja nuori mies on omalla Maalla tätysin yksin Suomessa. Vierantunut suvut kun koskan ei nitä oikein tuntenut.Ainoa opiskelu paikka ja suomen intti kuitenkin ja Suomalisuus .Mutta paha paikka pahinpaan koronan tulla..Kuinka paljon suomi täys yksinäisä 18v.paluu muttajia?Syrjäyty väistämättä. Helpoa on mennä minne mailman kolkan tahansa kun vanhemilla rahaa ja vastanottamassa tällä.Kyllä raha ratkaisee kaikessa ja antaa kaiken mahdolisuden nuorelle ulkomat opiskelu kurrsit jos syntyy varakas perhe.Kuinka moni on?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3430
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2912
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2780
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2678
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2584
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2395
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      1952
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1817
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      42
      1723
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      153
      1582
    Aihe