Kynnyksen ylittäminen

Anonyymi

Mitkä seikat estää rukoushuoneen kynnyksen ylittämisen? Mitä pitäisi seurakunnassa tehdä toisin että sinä kävisit seuroissa? Mitä mieltä opillisista kysymyksistä?

70

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kiinnostavuus jokainen harrastus ei ole kaikkien harrastus on paljon muuta mielenkiintoisempaa millä täytän aikani en käy myöskään baletissa tai 4h kerhon tilaisuuksissa ihmisillä on eri mielenkiinnon kohteen ja se siitä

    • Anonyymi

      Opilliset kysymykset eivät ole itsenäisesti ajattelevien ihmisten mieleen ne ovat ihan muista maailmoista mihin esimerkiksi koulutus /tietoisuus tänä päivänä johtaa

    • Kerrompa tapauksen toisista piireistä. Luin lehdestä, että jossain seurakuntatalossa on raamattuaiheinen juttu ja muistelen, että lopussa oli: Tervetuloa! Menin melko tasalta, kun tilaisuuden piti alkaa. Siellä oli pöytä katettuna kahvikupit ja tuolit niin, että minun osallistumiseni sekotti koko jutun, piti lähteä etsimään tuolia ja kahvikuppia eikä siihen pöydän äärelle oikein meinannut mahtua. Aiemmin ihmettelin, kun joku kysyi jostain tilaisuudesta: Voiko sinne oikeasti tulla? Moni lukee sanan, tervetuloa, sisäpiirin salakieleksi.

      • Anonyymi

        oliko sulla kraka


      • Anonyymi kirjoitti:

        oliko sulla kraka

        Siis kyse ei ollut lestadiolaisista, joten vastauksella ei ole merkitystä, enkä oikeasti muista.


      • Anonyymi

        Uskon, että hyvin monilla ihmisillä on ihan samanlaisia kokemuksia kuin Vihneellä. Ihmiset toivottaa fariseusten lailla toiset ihmiset tervetulleeksi eri tilaisuuksiin. Jumala kuitenkin haluaa meiltä laupiaan samarialaisen käyttäytymistä toinen toisiamme kohtaan!


      • Anonyymi
        vihne kirjoitti:

        Siis kyse ei ollut lestadiolaisista, joten vastauksella ei ole merkitystä, enkä oikeasti muista.

        Hyvä vastaus! Erinomainen. Kiitos Vihne.


    • Toinen kokemus oli Kupittaan seurakuntakodilta. Menin kuullakseni terveisiä Venäjän kristillisestä toiminnasta. Lähetti oli sairastunut eikä ollutkaan paikalla. Porukka päätti pitää rukouskokouksen. Kaikki oli väkevää ja hoitavaa, mutta meitä oli kaksi miestä, jotka emme kuuluneet joukkoon, niin me saimme istua jakkaroillamme ovensuussa, kun en ollut tottunut sellaiseen silloin niin en osannut hakeutua joukkoon. Jälkeenpäin olen ymmärtänyt, että liikehdintä oli niin uutta, ettei ollut syntynyt vielä taitoa ottaa outo mukaan.

      Rukoushuone ei ole paljon helpompi paikka, vaikka ihmiset ovat kasvoista tuttuja. Kerron nyt ajatukseni. Minä koen, että olen kuin kiljuva jalopeura, joka etsii kenet saisi niellä. Varoituksen sanat ovat niin ilmeisiä. Tekstit osuvat useasti koskemaan pahoista työmiehistä, viisauden viettelemistä ym. Tuntuu, että seurakunta jää ruokkimatta hyvin pitkälle. Onko Esikoislestadiolaisuudessa niin heikko uskovan identiteetti, että kuka tahansa on potentiaalinen viettelijä tai eksyttäjä?

      • Anonyymi

        Kaikki kenellä on kitara kainalossa tai korvikset korvissa on viettelijä niin yksinkertaista se on...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki kenellä on kitara kainalossa tai korvikset korvissa on viettelijä niin yksinkertaista se on...

        tai kraka kaulassa, niih


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki kenellä on kitara kainalossa tai korvikset korvissa on viettelijä niin yksinkertaista se on...

        Hajaannuksen saa aina aikaan johtajat, ei teille yksittäiset ilmiselvät ulkopuoliset saa mitään aikaan.

        Matteus 22:29"Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa. ."

        Selkein merkki tästä on ihmisen nostaminen Jumalan rinnalle erehtymättömäksi saarnaajaksi ja Pyhän Hengen ottaminen omiin käsiin. Seurakunnan nimittäminenJumalan oikeaksi kädeksi on jotain surullista luettavaa. Joku arvelee esikoislestadiolaiten lukevan Raamattua enemmin kun muut ulkopuolella olevat. Perustelut tai niiden puute Raamatulla ja käytös puhuu päinvastaista.


      • Anonyymi

        Minulla on sama kokemus kuin Vihneellä. Minuunkin osui sana pahoista työmiehistä kunnes juttelin saarnaajan kanssa, johon minulla on luottamus. Ei eri mieltä oleminen ole synti vaan porukan kerääminen oman selän taakse. Yksin omien ajatusten kanssa jääminen johtaa usein siihen että vihollinen saa ihmisen koukkuun. On hyvä koetella omaa sydäntä luotetun saarnaajan kanssa. Keskustelumme oli todella mukavassa hengessä ja tunsin että minua kuunneltiin. Oli vielä tarve anoa omaa syntisyyttä anteeksi. En vieläkään tiedä mikä kaikki oli vihollisesta ja mikä omasta itsestä tai Jumalan hengestä mutta keskeistä oli että pääsin vapaaseen uskomiseen.


    • Anonyymi

      Jospa kävisitte nyt keskustelua niin saisi osallistua ilman että ottaa osaa, se olisi mukavaa ja hetelmällistä.
      toistaiseksi vihneellä on ainoastaan ollut jotain sanottavaa, entäs muut näkemykset.

      • Anonyymi

        Oliko sinulla hyvä mies, jotakin antaa tähän keskusteluun muuta kuin moittia muita?

        Jos oli niin mitähän se piti sisällään?

        Kitara-, korvis- ja krakasynnistä kyselijät ovat ihan yhtä paljon mielestään kirjoittaneet asiaa kuin pystyvät. Mikä siinä "osanottamisessa" sinua ärsyttää? Eivät ole Vihneitä, oikeus kuitenkin sanansa sanoa heilläkin. Vai eikö?


    • Anonyymi

      Uskoisin, että se on synti joka estää rukoushuoneen kynnyksen ylittämisen.

      Onkohan olemassakaan muuta syytä?

      kysyn vaan.

    • Anonyymi

      Uskoisin, että se on synti joka estää rukoushuoneen kynnyksen ylittämisen.

      Uskoisin että synnittömät eivät tarvitse näitä huoneita ja ne ovat syntisiä varten

      Miksi joisi vettä jos ei ole jano kysyntä ja tarjonta ei siis kohtaa

      • Anonyymi

        Synnittömät ja syntiset? Mitäs ne nyt on? Ihmisiä, jotka elävät ja tekevät mitä tekevät. Jotkut aika hyviä ja jotkut aika pahoja tekoja. Itseään tai toisia ihmisiä tai yhteiskuntaa vastaan. Ehkä Jumalaakin vastaan, jos sen voi erottaa noista edella luetelluista.

        Siellä huoneella monet saadaan uskomaan, että he ovat syntisiä. Sitten taas jotkut jotenkin muuten kuin esikoislestadiolaista saarnaa kuulleena saatavat "synnintuntoon" tulleina, kuka mistäkin syystä, onhan joka ihmisellä moraali, ja monessa uskonnossa synnistä puhutaan, saattavat saada syntinsä anteeksi siellä "huoneella", jos sinne jostain sattumuksesta sattuvat joutumaan.
        Niitä on kuitenkin noin 0,0000001 o/OO maailman ihmisistä.


      • Anonyymi

        Rietas se on joka tekee kenelle mistäkin syystä kynnyksen korkeaksi. Aina vaikeampaa mennä rukoushuoneelle, mitä kauemmin on ollut sieltä pois. Rietas kyllä keksii muutakin ajankulua. Sellaiset taas, jotka eivät ole koskaan käyneet ko.paikassa saattavat uskoa valheita, joita kristityistä levitetään tämänkin kanavan kautta.

        Jos laitan esimerkin Tampereen rukoushuoneesta, niin sinne on aika tasainen tie pääoven kautta. Sinne tulee kirkonkin väki pitämään Viinikan, eli Eteläisen seurakunnan kirkkoherran läksiäisiä ja nauttimaan Esikoislestadiolaisten tarjoilusta.


    • Anonyymi

      Itselläkin ollut kynnys korkea monta kertaa ja pitkiä aikoja. Mutta Pyhä Henki nosti sen yli ja puusepän poika höyläsi kynnyksen pois. Kiitos Jeesus!

      • Anonyymi

        No juu, aika hieno vertaus. Keksitkö itse vai onko lainaus?

        Toki jos tarkoitat esikoislestaditiolaisten rukoushuoneen kynnystä. Siihen se ei tosiaan sovi.
        Tuo vertaus.


    • Anonyymi

      Jos on vuosikymmeniä saanut Armon ja rakkauden nälkäänsä ihmisoppeja, kieltoja, käskyjä, uhkailuja, vaatimuksia joidenkin henkilöiden kritiikittömään tottelemiseen, samankaltaisuuden vaatimuksia, etc etc. Jo Jumalan sana kehoittaa tällaista kokousta välttämään.

      Kenen sydämessä Jeesus Kristus asuu ja rakkaus omien syntien sovittajaa kohtaan, kaikki synnit on sovitettu Jeesuksen verellä ja rauha Jumalassa uskon kautta, Jumalan rauhassa elävälle ei sahanpurut enään maistu. - Eikä tarvitsekkaan maistua.

      • Anonyymi

        Kannattaa varmaan yrittää joskus välillä ihan omin neuvoin elää ei aina voi vastuuta elämästään yrittää tyrkyttää uskomuksille tai muille ihmisille


    • Anonyymi

      Mitä arvelette, jos islamisti jihadisti on ikänsä pienestä pitäen kasvatettu samalla tavoin omaan uskoonsa että vääräuskoiset täytyy tappaa, kuten te uskotte omaan asiaanne, onko jihadisti suomelle vaarallinen, vaikka olisi 17 vuotias lapsi?

      • Anonyymi

        On vaarallinen.


    • Anonyymi

      Alkuperäinen kysymys oli siis rukoushuoneen kynnyksen ylittämisestä.

      Perhejuhliin tai muihin vastaaviin tilaisuuksiin tullessa sen ylittäminen ei ole ongelma.

      Ongelmaksi se tulee, jos tulisin seuroihin - voisin kuunnella kotonani kyllä, jos mahdollista, mutta se taas ei taida olla mahdollista. En edelleenkään voi ymmärtää. miten ainoa oikea Jumalan sana (tämän määritelmän olen kuullut) ei olisi jaettavissa kaikille, jotka sitä haluavat kuulla.

      Jos apostolinen kirkko (alkuseurakunta) olisi toiminut samalla tavoin - valikoinut kuulijansa tai halunnut henkilökohtaisen kontaktin jokaiseen jo kuuntelemistilanteessa - evankeliumi olisi tuskin levinnyt mihinkään.

      Esikoislestadiolaisuudessa kuten kaikissa seurakunnissa on monenlaisia ihmisiä. Jos tuntemasi henkilöt lyövät luun kurkkuun heti paikalla tavatessasi heitä, ei ole paljon mielenkiintoa pitää yllä yhteyttä.

      Ja jos sinulla on läheisiä, jotka heittävät sinut helvettiin vain siksi, ettet enää käy heidän seuroissaan, on tilanne aika mahdoton. Mikään uskontunnustus ei näet heille riitä, jos et tee ensin esikoislestadiolaista parannusta ja hylkää kaikkea, mitä olet kuullut vaikka ev.lut.kirkossa - koska se kaikki muu on kuollutta uskoa.

      Huomaa tämä: usko Jeesukseen Kristukseen ainoana tienä ei riitä ilman juuri tätä nimenomaista seurakuntaa. Raamattu ei riitä. Mikään ei riitä.

      Siinä muutamia kynnyksen korottajia itselläni.

      • Anonyymi

        "Perhejuhliin tai muihin vastaaviin tilaisuuksiin tullessa sen ylittäminen ei ole ongelma."

        Tämäkään ei pidä täysin paikkaansa. Erään nykyisen esikoisten saarnaajan äiti siunattiin rukoushuoneella, hän ei tullut siunaustilaisuuteen, vaikka pappi siunasi.

        Esikoisilla ei ole kynnys korkealla mennä Lahden rukoushuoneelle raamikseen, mutta seuroihin se muuttuu korkeaksi. Olisikohan siihen syynä se, että näkee rikan toisten silmässä, mutta ei huomaa, että omassa silmässä on malka eli hirsi?

        "Huomaa tämä: usko Jeesukseen Kristukseen ainoana tienä ei riitä ilman juuri tätä nimenomaista seurakuntaa. Raamattu ei riitä. Mikään ei riitä."

        Tämä on panettelua! Kristuksen ja apostolien opin lisäksi ei tuoda muuta, kuin Lutherin ja Laestadiuksen opetukset. Pyhä Henki on kirkastanut raamatusta heille ja niin se kirkastaa vielä saarnajille. Jeesus sanoi lähettvän Pyhän Hengen joka muistuttaa kaiken. Hän on luvannut myös olla omiensa kanssa maailman loppuun asti, johon asti myös Jumalan sana pysyy samana. Se ei muutu ajan eikä yleisen mielipiteen mukaan. Siitä ei äänestetä. Ne jotka tästä lähtevät pois, niille tämä ei riitä!

        "Siinä muutamia kynnyksen korottajia itselläni."

        Eli tämä kynnyksen korottajat ovat omat mielipiteesi. Et hyväksy sitä, mitä Henki seurakunnalle sanoo, omassa mielessäsi muutat totuuden valheeksi ja uskot valheita, jotka toiset vihassaan puhuvat elävästä seurakunnasta. Paavali kirjoittaa:

        10. Ja kaikella vääryyden petoksella niiden seassa, jotka kadotukseen tulevat, ettei he rakkautta totuuden puoleen ottaneet, autuaaksi tullaksensa.
        11. Sentähden on Jumala heille lähettävä väkevän eksytyksen, niin että he valheen uskovat:
        12. Että ne kaikki tuomittaisiin, jotka ei totuutta uskoneet, vaan vääryyteen suostuvat.
        13. Mutta meidän pitää aina teidän edestänne Jumalaa kiittämän, rakkaat veljet Herrassa, että Jumala on teidät alusta autuuteen valinnut, Hengen pyhityksen kautta ja totuuden uskossa,
        14. Johonka hän teitä meidän evankeliumin kautta kutsunut on, meidän Herran Jesuksen Kristuksen kunnian omaisuuteen.
        15. Niin olkaat siis, rakkaat veljet, pysyväiset ja pitäkäät ne säädyt, jotka te oppineet olette, olkoon se meidän saarnastamme taikka kirjastamme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Perhejuhliin tai muihin vastaaviin tilaisuuksiin tullessa sen ylittäminen ei ole ongelma."

        Tämäkään ei pidä täysin paikkaansa. Erään nykyisen esikoisten saarnaajan äiti siunattiin rukoushuoneella, hän ei tullut siunaustilaisuuteen, vaikka pappi siunasi.

        Esikoisilla ei ole kynnys korkealla mennä Lahden rukoushuoneelle raamikseen, mutta seuroihin se muuttuu korkeaksi. Olisikohan siihen syynä se, että näkee rikan toisten silmässä, mutta ei huomaa, että omassa silmässä on malka eli hirsi?

        "Huomaa tämä: usko Jeesukseen Kristukseen ainoana tienä ei riitä ilman juuri tätä nimenomaista seurakuntaa. Raamattu ei riitä. Mikään ei riitä."

        Tämä on panettelua! Kristuksen ja apostolien opin lisäksi ei tuoda muuta, kuin Lutherin ja Laestadiuksen opetukset. Pyhä Henki on kirkastanut raamatusta heille ja niin se kirkastaa vielä saarnajille. Jeesus sanoi lähettvän Pyhän Hengen joka muistuttaa kaiken. Hän on luvannut myös olla omiensa kanssa maailman loppuun asti, johon asti myös Jumalan sana pysyy samana. Se ei muutu ajan eikä yleisen mielipiteen mukaan. Siitä ei äänestetä. Ne jotka tästä lähtevät pois, niille tämä ei riitä!

        "Siinä muutamia kynnyksen korottajia itselläni."

        Eli tämä kynnyksen korottajat ovat omat mielipiteesi. Et hyväksy sitä, mitä Henki seurakunnalle sanoo, omassa mielessäsi muutat totuuden valheeksi ja uskot valheita, jotka toiset vihassaan puhuvat elävästä seurakunnasta. Paavali kirjoittaa:

        10. Ja kaikella vääryyden petoksella niiden seassa, jotka kadotukseen tulevat, ettei he rakkautta totuuden puoleen ottaneet, autuaaksi tullaksensa.
        11. Sentähden on Jumala heille lähettävä väkevän eksytyksen, niin että he valheen uskovat:
        12. Että ne kaikki tuomittaisiin, jotka ei totuutta uskoneet, vaan vääryyteen suostuvat.
        13. Mutta meidän pitää aina teidän edestänne Jumalaa kiittämän, rakkaat veljet Herrassa, että Jumala on teidät alusta autuuteen valinnut, Hengen pyhityksen kautta ja totuuden uskossa,
        14. Johonka hän teitä meidän evankeliumin kautta kutsunut on, meidän Herran Jesuksen Kristuksen kunnian omaisuuteen.
        15. Niin olkaat siis, rakkaat veljet, pysyväiset ja pitäkäät ne säädyt, jotka te oppineet olette, olkoon se meidän saarnastamme taikka kirjastamme.

        Kiitos kun vastasit!

        Mainitsin, että joka joukossa on monenlaisia ihmisiä. Jos joku ei tule sinne tai mene tänne, se kertoo juuri siitä. Meitä on moneksi siellä ja täällä.

        "Eli tämä kynnyksen korottajat ovat omat mielipiteesi. Et hyväksy sitä, mitä Henki seurakunnalle sanoo, omassa mielessäsi muutat totuuden valheeksi ja uskot valheita, jotka toiset vihassaan puhuvat elävästä seurakunnasta."

        Olen kyllä aivan omin korvin kuullut, en ole uskonut kenenkään valheisiin.

        Juurikin pari päivää sitten kuulin tuomion sanoja - koska käyn muualla hengellisissä tilaisuuksissa, olen epäuskoinen - en siksi, etten tunnustaisi Herraa Jeesusta Kristusta Herrakseni, vaan siksi, etten käyt es.lest. seuroissa.

        Jos jokin ryhmä omii koko Raamatun omakseen, kyllä sieltä löytyy tukea kuten sinäkin sen ilmaiset - "joka teitä kuulee, se minua kuulee" on yksi vakiovastaus ja selitys - se kertoo, että vain tässä seurakunnassa on kaikki, kaikki, aivan kaikki - jopa Raamattu kuuluu vain tänne!

        Tiedätkö, otin noiden käymieni keskustelujen jälkeen käteeni Lutherin Galatalaiskirjeen selityksen. Luin sitä ja pystyin taas hengittämään! Evankeliumi kuuluu kaikille, koko maailmalle - ei sitä voi kukaan omistella itselleen! Kunpa sen ymmärtäisitte - ja suostuisitte kuulemaan ja kuuntelemaan toisia kristittyjä!

        Ainoa tuomarimme on Jeesus Kristus, joka tulee kerran tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. Myös sinut ja minut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos kun vastasit!

        Mainitsin, että joka joukossa on monenlaisia ihmisiä. Jos joku ei tule sinne tai mene tänne, se kertoo juuri siitä. Meitä on moneksi siellä ja täällä.

        "Eli tämä kynnyksen korottajat ovat omat mielipiteesi. Et hyväksy sitä, mitä Henki seurakunnalle sanoo, omassa mielessäsi muutat totuuden valheeksi ja uskot valheita, jotka toiset vihassaan puhuvat elävästä seurakunnasta."

        Olen kyllä aivan omin korvin kuullut, en ole uskonut kenenkään valheisiin.

        Juurikin pari päivää sitten kuulin tuomion sanoja - koska käyn muualla hengellisissä tilaisuuksissa, olen epäuskoinen - en siksi, etten tunnustaisi Herraa Jeesusta Kristusta Herrakseni, vaan siksi, etten käyt es.lest. seuroissa.

        Jos jokin ryhmä omii koko Raamatun omakseen, kyllä sieltä löytyy tukea kuten sinäkin sen ilmaiset - "joka teitä kuulee, se minua kuulee" on yksi vakiovastaus ja selitys - se kertoo, että vain tässä seurakunnassa on kaikki, kaikki, aivan kaikki - jopa Raamattu kuuluu vain tänne!

        Tiedätkö, otin noiden käymieni keskustelujen jälkeen käteeni Lutherin Galatalaiskirjeen selityksen. Luin sitä ja pystyin taas hengittämään! Evankeliumi kuuluu kaikille, koko maailmalle - ei sitä voi kukaan omistella itselleen! Kunpa sen ymmärtäisitte - ja suostuisitte kuulemaan ja kuuntelemaan toisia kristittyjä!

        Ainoa tuomarimme on Jeesus Kristus, joka tulee kerran tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. Myös sinut ja minut.

        "Jos jokin ryhmä omii koko Raamatun omakseen, kyllä sieltä löytyy tukea kuten sinäkin sen ilmaiset - "joka teitä kuulee, se minua kuulee" on yksi vakiovastaus ja selitys - se kertoo, että vain tässä seurakunnassa on kaikki, kaikki, aivan kaikki - jopa Raamattu kuuluu vain tänne!"

        Väärin, kukaan ei omi raamattua, mutta kaikki pitäisi se omistaa. Esikoislestadiolaisilla on käytössä biblia, jota monet tutkijat pitävät tarkkana käännöksenä. Kun esikoiset luopuivat seurakunnasta, josta olivat hengen ja elämän saaneet, he luopuivat myös bibliasta ja käytävät kr 1933/1938 käännöstä, Kirkossa on käytössä monien kompromissien tulos, eli k(v)äännos vuodelta 1992. Kuitenkaan siitäkään ei oteta neuvoja eri tilanteisiin, vaan kunnellaan yleistä mielipidettä.

        Uskon, että lestadiolaisuudessa, joka Suomessa on Esikoislestadiolaisuuden nimellä tutkitaan eniten raamattua. Vaikka jotkut väittävät, että saarnatekstejä otetaan vain muutamasta paikasta. Ne ovat kuitenkin tärkeiksi todettuja paikkoja ja Pyhä Henki Ensiksi ilmoittaa paikan ja sitten antaa saarnaajalle puhetta tekstin rinnalla, Kaikki eivät ole raamatun selittäjiä, mutta raamatun mukaan lahjat ovatkin moninaiset, mutta henki on yksi. Seurakunnassa onkin kahdentoista apostolin lahjat.

        Jo ensimäiset vanhimmat, Laestadius ja pari muuta tutkivat pitkään syntien anteeksiantamisen saarnaa raamatun ja Lutherin kirjoitusten pohjalta ja totesivat sen, että on oikein saarnata synnit anteeksi ja lopuksi saarnasivat toisilleen anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Nyt jotkut, jotka ovat viisaaksi tulleet, ovat sitä mieltä, ettei syntien anteeksiantamisen saarnaa tarvita,

        Samoin on kaikkien asioiden laita, jota tulee esiin, vanhimmat tutkivat niitä, joskus todella pitkään, eivätkä anna neuvoja siitä vaan. He pitävät niin kuin raamattu opettaa:

        7. Jos jollakin on joku virka, niin pitäkään virastansa vaarin. Jos joku opettaa, niin ottakaan opetuksestansa vaarin.
        8. Jos joku neuvoo, niin pitäkään neuvostansa vaarin. Jos joku antaa, niin antakaan yksinkertaisuudessa. Jos joku hallitsee, niin pitäkään siitä murheen. Jos joku armahtaa, niin tehkään sen ilolla,

        Mainitsin jo, että vaikka kirkolla on oma raamattu, niin se ei toimi sen mukaan, vaikka tunnustuskirjojen mukaan sen pitäisi olla ainoa ohjenuora, Monissa vapaissa suunnissa kyllä luetaan raamattua. Jotkut kehuvat kuinka monta kertaa he ovat lukeneet sen läpi. Mutta mitä se hyödyttää, jos ei kuitenkaan ymmärrä siitä mitää tai ymmärtää väärin, Pietari kirjoittaa:

        20. Ja se tulee teidän ensin tietää, ettei yksikään prophetia Raamatussa tapahdu omasta selityksestä.
        21. Sillä ei yksikään prophetia ole vielä ihmisen tahdosta tuotu edes; vaan pyhät Jumalan ihmiset ovat puhuneet, vaikutetut Pyhältä Hengeltä.

        Raamattu on siis kirjoitettu Pyhältä Hengeltä ja sama henki on, jonka kautta sitä voidaan selittää.

        "Tiedätkö, otin noiden käymieni keskustelujen jälkeen käteeni Lutherin Galatalaiskirjeen selityksen. Luin sitä ja pystyin taas hengittämään! Evankeliumi kuuluu kaikille, koko maailmalle - ei sitä voi kukaan omistella itselleen! Kunpa sen ymmärtäisitte - ja suostuisitte kuulemaan ja kuuntelemaan toisia kristittyjä!"

        En kyllä tiedä keskustelleeni sinun kanssasi. Ei sinun kuitenkaan olisi tarvinnut ottaa käteen kuin raamattu. Siellä Jeesus sanoo selvästi:

        19. Menkäät siis ja opettakaat* kaikkea kansaa, ja kastakaat heitä nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen,
        20. Ja opettakaat heitä pitämään kaikki, mitä minä olen teille käskenyt. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä, maailman loppuun asti. Amen!

        29. Mutta Pietari ja muut apostolit vastasivat ja sanoivat: enempi tulee kuulla Jumalaa kuin Ihmisiä.
        30. Meidän isäimme Jumala herätti Jesuksen, jonka te tapoitte ja ripustitte puuhun.
        31. Sen on Jumala korottanut oikialle kädellensä Päämieheksi ja Vapahtajaksi, antamaan Israelille parannusta ja syntein anteeksi antamusta.
        32. Ja me olemme näiden sanain todistajat, ja myös Pyhä Henki, jonka Jumala on niille antanut, jotka häntä kuulevat.

        Monet luulevat olevansa Jeesus tiellä, mutta ovat lavealla tiellä, koska eivät ole löytäneet ahdasta portti tai eivät ole voineet mennä siitä sisälle, onkohan kynnys ollut liian korkea?

        13. Menkäät ahtaasta portista sisälle; sillä se portti on lavia ja avara tie, joka vie kadotukseen, ja niitä on monta, jotka siitä sisälle menevät;
        14. Ja se portti on ahdas, ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat, jotka sen löytävät.
        15. Mutta kavahtakaat teitänne vääristä prophetaista, jotka teidän tykönne lammasten vaatteilla tulevat, mutta sisältä he ovat raatelevaiset sudet.

        "Ainoa tuomarimme on Jeesus Kristus, joka tulee kerran tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. Myös sinut ja minut."

        Se on kuitenkin niin, että jotka täällä ovat tuomitut armolla ja laupeudella, niille sanotaan: Tulkaaa minun Isäni siunatut ja omistakaa se valtakunta joka on teille valmistettu maailman alusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jos jokin ryhmä omii koko Raamatun omakseen, kyllä sieltä löytyy tukea kuten sinäkin sen ilmaiset - "joka teitä kuulee, se minua kuulee" on yksi vakiovastaus ja selitys - se kertoo, että vain tässä seurakunnassa on kaikki, kaikki, aivan kaikki - jopa Raamattu kuuluu vain tänne!"

        Väärin, kukaan ei omi raamattua, mutta kaikki pitäisi se omistaa. Esikoislestadiolaisilla on käytössä biblia, jota monet tutkijat pitävät tarkkana käännöksenä. Kun esikoiset luopuivat seurakunnasta, josta olivat hengen ja elämän saaneet, he luopuivat myös bibliasta ja käytävät kr 1933/1938 käännöstä, Kirkossa on käytössä monien kompromissien tulos, eli k(v)äännos vuodelta 1992. Kuitenkaan siitäkään ei oteta neuvoja eri tilanteisiin, vaan kunnellaan yleistä mielipidettä.

        Uskon, että lestadiolaisuudessa, joka Suomessa on Esikoislestadiolaisuuden nimellä tutkitaan eniten raamattua. Vaikka jotkut väittävät, että saarnatekstejä otetaan vain muutamasta paikasta. Ne ovat kuitenkin tärkeiksi todettuja paikkoja ja Pyhä Henki Ensiksi ilmoittaa paikan ja sitten antaa saarnaajalle puhetta tekstin rinnalla, Kaikki eivät ole raamatun selittäjiä, mutta raamatun mukaan lahjat ovatkin moninaiset, mutta henki on yksi. Seurakunnassa onkin kahdentoista apostolin lahjat.

        Jo ensimäiset vanhimmat, Laestadius ja pari muuta tutkivat pitkään syntien anteeksiantamisen saarnaa raamatun ja Lutherin kirjoitusten pohjalta ja totesivat sen, että on oikein saarnata synnit anteeksi ja lopuksi saarnasivat toisilleen anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä. Nyt jotkut, jotka ovat viisaaksi tulleet, ovat sitä mieltä, ettei syntien anteeksiantamisen saarnaa tarvita,

        Samoin on kaikkien asioiden laita, jota tulee esiin, vanhimmat tutkivat niitä, joskus todella pitkään, eivätkä anna neuvoja siitä vaan. He pitävät niin kuin raamattu opettaa:

        7. Jos jollakin on joku virka, niin pitäkään virastansa vaarin. Jos joku opettaa, niin ottakaan opetuksestansa vaarin.
        8. Jos joku neuvoo, niin pitäkään neuvostansa vaarin. Jos joku antaa, niin antakaan yksinkertaisuudessa. Jos joku hallitsee, niin pitäkään siitä murheen. Jos joku armahtaa, niin tehkään sen ilolla,

        Mainitsin jo, että vaikka kirkolla on oma raamattu, niin se ei toimi sen mukaan, vaikka tunnustuskirjojen mukaan sen pitäisi olla ainoa ohjenuora, Monissa vapaissa suunnissa kyllä luetaan raamattua. Jotkut kehuvat kuinka monta kertaa he ovat lukeneet sen läpi. Mutta mitä se hyödyttää, jos ei kuitenkaan ymmärrä siitä mitää tai ymmärtää väärin, Pietari kirjoittaa:

        20. Ja se tulee teidän ensin tietää, ettei yksikään prophetia Raamatussa tapahdu omasta selityksestä.
        21. Sillä ei yksikään prophetia ole vielä ihmisen tahdosta tuotu edes; vaan pyhät Jumalan ihmiset ovat puhuneet, vaikutetut Pyhältä Hengeltä.

        Raamattu on siis kirjoitettu Pyhältä Hengeltä ja sama henki on, jonka kautta sitä voidaan selittää.

        "Tiedätkö, otin noiden käymieni keskustelujen jälkeen käteeni Lutherin Galatalaiskirjeen selityksen. Luin sitä ja pystyin taas hengittämään! Evankeliumi kuuluu kaikille, koko maailmalle - ei sitä voi kukaan omistella itselleen! Kunpa sen ymmärtäisitte - ja suostuisitte kuulemaan ja kuuntelemaan toisia kristittyjä!"

        En kyllä tiedä keskustelleeni sinun kanssasi. Ei sinun kuitenkaan olisi tarvinnut ottaa käteen kuin raamattu. Siellä Jeesus sanoo selvästi:

        19. Menkäät siis ja opettakaat* kaikkea kansaa, ja kastakaat heitä nimeen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen,
        20. Ja opettakaat heitä pitämään kaikki, mitä minä olen teille käskenyt. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä, maailman loppuun asti. Amen!

        29. Mutta Pietari ja muut apostolit vastasivat ja sanoivat: enempi tulee kuulla Jumalaa kuin Ihmisiä.
        30. Meidän isäimme Jumala herätti Jesuksen, jonka te tapoitte ja ripustitte puuhun.
        31. Sen on Jumala korottanut oikialle kädellensä Päämieheksi ja Vapahtajaksi, antamaan Israelille parannusta ja syntein anteeksi antamusta.
        32. Ja me olemme näiden sanain todistajat, ja myös Pyhä Henki, jonka Jumala on niille antanut, jotka häntä kuulevat.

        Monet luulevat olevansa Jeesus tiellä, mutta ovat lavealla tiellä, koska eivät ole löytäneet ahdasta portti tai eivät ole voineet mennä siitä sisälle, onkohan kynnys ollut liian korkea?

        13. Menkäät ahtaasta portista sisälle; sillä se portti on lavia ja avara tie, joka vie kadotukseen, ja niitä on monta, jotka siitä sisälle menevät;
        14. Ja se portti on ahdas, ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat, jotka sen löytävät.
        15. Mutta kavahtakaat teitänne vääristä prophetaista, jotka teidän tykönne lammasten vaatteilla tulevat, mutta sisältä he ovat raatelevaiset sudet.

        "Ainoa tuomarimme on Jeesus Kristus, joka tulee kerran tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. Myös sinut ja minut."

        Se on kuitenkin niin, että jotka täällä ovat tuomitut armolla ja laupeudella, niille sanotaan: Tulkaaa minun Isäni siunatut ja omistakaa se valtakunta joka on teille valmistettu maailman alusta.

        "Se on kuitenkin niin, että jotka täällä ovat tuomitut armolla ja laupeudella, niille sanotaan: Tulkaaa minun Isäni siunatut ja omistakaa se valtakunta joka on teille valmistettu maailman alusta."

        Totta joka sana! Siksipä ei edes esikoislestadiolaisilla ole oikeutta tuomita niitä, jotka ovat uskolla vastaanottaneet Jeesuksen Kristuksen!

        "En kyllä tiedä keskustelleeni sinun kanssasi. Ei sinun kuitenkaan olisi tarvinnut ottaa käteen kuin raamattu."

        Olen elänyt aika monta vuosikymmentä esikoislestadiolaisuudessa tietämättä Raamatusta juuri mitään. Laestadiusta enemmänkin kehotettiin lukemaan. Kirkon piiristä löytyi Raamatun selitys, josta iloitsen vieläkin - koko Raamattu on avautunut ja olen saanut sitä lukea ja kuunnella!

        Kirkossa on kaikenlaista - huonoa lisääntyvän liberaaliteologian takia - mutta sieltä löytyy varmasti myös kristittyjä, vilpittömiä kristittyjä!

        Rikkavilja kasvaa yhdessä hyvän viljan kanssa. Niin on ollut ennen ja niin on myös nyt meidän aikanamme.



        En tarkoittanutkaan keskustelua sinun kanssasi, vaan sen henkilön kanssa, josta kerroin. Hän sanoi minun olevan epäuskossa ja sen tähden hylänneen esikoislestadiolaiset. Sen keskustelun jälkeen otin Lutherin Galatalaiskirjeen selityksen, jossa hän mitä perusteellisemmin selittää vanhurskauttamisoppia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Se on kuitenkin niin, että jotka täällä ovat tuomitut armolla ja laupeudella, niille sanotaan: Tulkaaa minun Isäni siunatut ja omistakaa se valtakunta joka on teille valmistettu maailman alusta."

        Totta joka sana! Siksipä ei edes esikoislestadiolaisilla ole oikeutta tuomita niitä, jotka ovat uskolla vastaanottaneet Jeesuksen Kristuksen!

        "En kyllä tiedä keskustelleeni sinun kanssasi. Ei sinun kuitenkaan olisi tarvinnut ottaa käteen kuin raamattu."

        Olen elänyt aika monta vuosikymmentä esikoislestadiolaisuudessa tietämättä Raamatusta juuri mitään. Laestadiusta enemmänkin kehotettiin lukemaan. Kirkon piiristä löytyi Raamatun selitys, josta iloitsen vieläkin - koko Raamattu on avautunut ja olen saanut sitä lukea ja kuunnella!

        Kirkossa on kaikenlaista - huonoa lisääntyvän liberaaliteologian takia - mutta sieltä löytyy varmasti myös kristittyjä, vilpittömiä kristittyjä!

        Rikkavilja kasvaa yhdessä hyvän viljan kanssa. Niin on ollut ennen ja niin on myös nyt meidän aikanamme.



        En tarkoittanutkaan keskustelua sinun kanssasi, vaan sen henkilön kanssa, josta kerroin. Hän sanoi minun olevan epäuskossa ja sen tähden hylänneen esikoislestadiolaiset. Sen keskustelun jälkeen otin Lutherin Galatalaiskirjeen selityksen, jossa hän mitä perusteellisemmin selittää vanhurskauttamisoppia.

        Vanhurskauttamisoppi on Lutherilla sama kuin Laestadiuksella. Jumala vanhurskauttaa ihmisen yksin uskosta, yksin armosta, Kristuksen ansion tähden. Tyhmät neitseetkin olivat päässeet tähän asti ja olisivat olleet valmiita, jos kuolema olisi tullut sillä hetkellä. Mutta koska Ylkä viipyi, tuli valvomattomuus ja valvomattomuudessa tehtyä syntiä, joten heidän täytyi mennä etsemään muita seurakuntia, joissa ei ole niin tarkkaa. Missä on suora yhteys taivaaseen, ei tarvitse syntejään maailmalle huutaa.

        Eli vanhurkauttamisen jälkeen alkaa kulkeminen pyhityksen tiellä. Ei silloin ajattele, että jos jossakin muualla pääsisi helpomalla taivaaseen. Ei tarvitse käydä joka kupilta syömässä, sillä siinä menee vatsa sekaisin.Raamatussa puhutaan paljon juoppoudesta ja huoruudesta, monet niistä tarkoittavat hengellistä huoruutta ja juoppoutta.

        Johannekselle näytettiin Patmoksella:

        2. Ja minä kuulin äänen taivaasta niinkuin paljon veden äänen, ja niinkuin suuren pitkäisen äänen. Ja se ääni, jonka minä kuulin, oli niinkuin kanteleen soittajain, jotka kanteleitansa soittavat,
        3. Ja veisasivat niinkuin uutta virttä istuimen edessä, ja neljän eläimen edessä, ja vanhinten. Ja ei yksikään taitanut sitä virttä oppia, paitsi niitä sataa ja neljääviidettäkymmentä tuhatta, jotka maasta ostetut ovat.
        4. Nämät ovat ne, jotka ei vaimoin kanssa ole saastutetut; sillä he ovat neitseet: nämät ovat ne, jotka seuraavat Karitsaa, kuhunka hän menee. Nämät ovat ihmisistä ostetut Jumalalle ja Karitsalle uutiseksi,
        5. Joiden suussa ei ole petosta löydetty; sillä he ovat ilman saastaisuutta Jumalan istuimen edessä.

        Kyllä siitä tulee pajojen vetten ääni, kun elämän veden virrat vuotavat kristittyjen sydämistä. Siitä seuraa myös, että sydämen kanteleet alkavat soimaan kiitosta Lunastajalle. Se on uusi laulu entisten huora- ja juomalaulujen sijaan.

        Neljä eläntä voisi olla neljä evankelistaa, mutta myös neljä etsikkoaikaa. Alkuseurakunnan, Böömiläisten, Lutherin ja Laestadiuksen. Me olemme ostetut, ei kullalla, eikä hopealla, vaan Jeesuksen kalliilla sovintoverellä.

        Vaimolla ymmärretään seurakuntaa. Nämä tyytyvät tähän yhteen seurakuntaan siksi ne ovat neitseet. Alussa mainitsin jo neitseistä. Kaikki eivät kuitenkaan pysy tässä, vaan lähtevät muualta etsimään parempaa kristillisyyttä. Miten heille kävi:

        Viimein tulivat nekin toiset neitseet, ja sanoivat: Herra, Herra, avaa meidän eteemme.
        Mutta hän vastasi ja sanoi: totisesti sanon minä teille: en tunne minä teitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Perhejuhliin tai muihin vastaaviin tilaisuuksiin tullessa sen ylittäminen ei ole ongelma."

        Tämäkään ei pidä täysin paikkaansa. Erään nykyisen esikoisten saarnaajan äiti siunattiin rukoushuoneella, hän ei tullut siunaustilaisuuteen, vaikka pappi siunasi.

        Esikoisilla ei ole kynnys korkealla mennä Lahden rukoushuoneelle raamikseen, mutta seuroihin se muuttuu korkeaksi. Olisikohan siihen syynä se, että näkee rikan toisten silmässä, mutta ei huomaa, että omassa silmässä on malka eli hirsi?

        "Huomaa tämä: usko Jeesukseen Kristukseen ainoana tienä ei riitä ilman juuri tätä nimenomaista seurakuntaa. Raamattu ei riitä. Mikään ei riitä."

        Tämä on panettelua! Kristuksen ja apostolien opin lisäksi ei tuoda muuta, kuin Lutherin ja Laestadiuksen opetukset. Pyhä Henki on kirkastanut raamatusta heille ja niin se kirkastaa vielä saarnajille. Jeesus sanoi lähettvän Pyhän Hengen joka muistuttaa kaiken. Hän on luvannut myös olla omiensa kanssa maailman loppuun asti, johon asti myös Jumalan sana pysyy samana. Se ei muutu ajan eikä yleisen mielipiteen mukaan. Siitä ei äänestetä. Ne jotka tästä lähtevät pois, niille tämä ei riitä!

        "Siinä muutamia kynnyksen korottajia itselläni."

        Eli tämä kynnyksen korottajat ovat omat mielipiteesi. Et hyväksy sitä, mitä Henki seurakunnalle sanoo, omassa mielessäsi muutat totuuden valheeksi ja uskot valheita, jotka toiset vihassaan puhuvat elävästä seurakunnasta. Paavali kirjoittaa:

        10. Ja kaikella vääryyden petoksella niiden seassa, jotka kadotukseen tulevat, ettei he rakkautta totuuden puoleen ottaneet, autuaaksi tullaksensa.
        11. Sentähden on Jumala heille lähettävä väkevän eksytyksen, niin että he valheen uskovat:
        12. Että ne kaikki tuomittaisiin, jotka ei totuutta uskoneet, vaan vääryyteen suostuvat.
        13. Mutta meidän pitää aina teidän edestänne Jumalaa kiittämän, rakkaat veljet Herrassa, että Jumala on teidät alusta autuuteen valinnut, Hengen pyhityksen kautta ja totuuden uskossa,
        14. Johonka hän teitä meidän evankeliumin kautta kutsunut on, meidän Herran Jesuksen Kristuksen kunnian omaisuuteen.
        15. Niin olkaat siis, rakkaat veljet, pysyväiset ja pitäkäät ne säädyt, jotka te oppineet olette, olkoon se meidän saarnastamme taikka kirjastamme.

        Ei se malka mikään hirsi ole. Katolla oleva paininpuu. ei hirsi siis. Hirsi on ihan asia. Niistä tehdään seinät.


      • Anonyymi

        Kirjoitit juuri niin kuin asia on.
        Asiaa voi tietysti pyöritellä niin, että et ole oikein ymmärtänyt tai sinulla on rietas kääntänyt silmät nurin tai jotakin muuta vastaavaa.
        Mutta ei, sinä kirjoitit juuri niin kuin se asia on. Miksi kaikki eivät siinä "siunatussa kristillisyydessä" ymmärrä kuinka valheellisessa epäjumalanpalveluksessa he ovat mukana. Mukana silloinkin kun hiljaisesti sen hyväksyvät.


    • Anonyymi

      Sellaiset taas, jotka eivät ole koskaan käyneet ko.paikassa saattavat uskoa valheita, joita kristityistä levitetään tämänkin kanavan kautta.

      Ei niinkään valheita koska itse luen uskovaisten omia kommentteja paljon ja ne saavat minun karttamaan uskovaisia tai lähinnä heidän ajatusmaailmaa

      Kuten sanottu uskovaiset ovat paras mainos uskostaan ja uskonnostaan ja luulisin että se on suurin syy mikä nostattaa tavallisen uskonnottoman ihmisen kynnystä astua heidän omituiseen maailmaansa

      • Anonyymi

        Oletpa oikeassa :) juuri näin asia varmasti on.

        Uskovaiset keskusteluissaan (minä myös) paljastavat sen, miten riidanhaluisia ovat ja kuinka vähän itse asiassa sietävät toisiaan.

        Siinä sitä olisikin/onkin parannuksen tekemistä kerrakseen. Huoh.


      • Anonyymi

        "Kuten sanottu uskovaiset ovat paras mainos uskostaan ja uskonnostaan ja luulisin että se on suurin syy mikä nostattaa tavallisen uskonnottoman ihmisen kynnystä astua heidän omituiseen maailmaansa"

        Mikä siinä on omituista? Oletko kuullut valheellisia juttuja. Aina on keksitty uusia. Vanhoja juttuja olivat suurista vällyistä, jonka alla tehtiin vaikka mitä. Oli myös juttuja siitä miten mennään ahtaasta portista sisälle, nimittäin konttaamalla tuolinjalkojen välistä. Nämä olivat sellaisten keksimiä, jotka eivät ilmeisesti olleet koskaan käyneet seuroissa. Nykyisin ne, jotka ovat pahentuneet kristillisyydelle muuttavat asioita sairaassa mielessään ja kertovat niitä sitten totena ja toiset tyhmät uskovat.

        42. Jesus sanoi heille: jos Jumala olis teidän Isänne, niin te tosin rakastaisitte minua; sillä minä läksin ja tulin Jumalasta, en minä itsestäni tullut, vaan hän lähetti minun.
        43. Miksi ette ymmärrä tätä minun puhettani? Ette taida kuulla sitä minun sanaani.
        44. Te olette isästä perkeleestä, ja teidän isänne himoja te tahdotte tehdä. Hän on ollut murhaaja alusta, ja ei pysynyt totuudessa; sillä ei totuus ole hänessä. Kuin hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omastansa; sillä hän on valehtelia ja valheen isä.
        45. Mutta että minä sanon totuuden, niin ette usko minua.
        46. Kuka teistä nuhtelee minua synnin tähden? jos minä sanon teille totuuden, miksi ette usko minua?
        47. Joka on Jumalasta, se kuulee Jumalan sanat; sentähden ette kuule, ettette Jumalasta ole.

        1. Mutta Henki sanoo selkiästi, että viimeisillä ajoilla muutamat luopuvat uskosta ja ottavat vaarin viettelevistä hengistä ja perkeleiden opetuksista,
        2. Niiden kautta, jotka ulkokullaisuudessa valheenpuhujat ovat, joiden omatunto on poltinraudalla merkitty,


      • Anonyymi

        Ehkä juuri tämän palstan kirjoitukset ovat suurin este ylittää tappiksen kynnys. Mahdotonta on uskoa, että saarnamiehet olisivat palaneet evankeliselle linjalle, kun lukee täällä essulessujen kirjoituksia.
        Jos palataan siihen tilaan, mikä oli ennen sakramenttiseparatismia, voisi olla pieni mahdollisuus yhdistymiseen ja palaamiseen rukoushuoneille.
        Mutta essulessujen saarnamiehet ovat kasvaneet niin suuriksi puiksi, ettei Lutherin ja Raamatun opetukset heille juuri mitään merkitse eikä edes entisten vanhiten ajatukset kaikille kelpaa kuin valikoidusti,

        Tappiksen raamiksen väki muuten maksaa monta kymppiä per kerta tilojen käytöstä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kuten sanottu uskovaiset ovat paras mainos uskostaan ja uskonnostaan ja luulisin että se on suurin syy mikä nostattaa tavallisen uskonnottoman ihmisen kynnystä astua heidän omituiseen maailmaansa"

        Mikä siinä on omituista? Oletko kuullut valheellisia juttuja. Aina on keksitty uusia. Vanhoja juttuja olivat suurista vällyistä, jonka alla tehtiin vaikka mitä. Oli myös juttuja siitä miten mennään ahtaasta portista sisälle, nimittäin konttaamalla tuolinjalkojen välistä. Nämä olivat sellaisten keksimiä, jotka eivät ilmeisesti olleet koskaan käyneet seuroissa. Nykyisin ne, jotka ovat pahentuneet kristillisyydelle muuttavat asioita sairaassa mielessään ja kertovat niitä sitten totena ja toiset tyhmät uskovat.

        42. Jesus sanoi heille: jos Jumala olis teidän Isänne, niin te tosin rakastaisitte minua; sillä minä läksin ja tulin Jumalasta, en minä itsestäni tullut, vaan hän lähetti minun.
        43. Miksi ette ymmärrä tätä minun puhettani? Ette taida kuulla sitä minun sanaani.
        44. Te olette isästä perkeleestä, ja teidän isänne himoja te tahdotte tehdä. Hän on ollut murhaaja alusta, ja ei pysynyt totuudessa; sillä ei totuus ole hänessä. Kuin hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omastansa; sillä hän on valehtelia ja valheen isä.
        45. Mutta että minä sanon totuuden, niin ette usko minua.
        46. Kuka teistä nuhtelee minua synnin tähden? jos minä sanon teille totuuden, miksi ette usko minua?
        47. Joka on Jumalasta, se kuulee Jumalan sanat; sentähden ette kuule, ettette Jumalasta ole.

        1. Mutta Henki sanoo selkiästi, että viimeisillä ajoilla muutamat luopuvat uskosta ja ottavat vaarin viettelevistä hengistä ja perkeleiden opetuksista,
        2. Niiden kautta, jotka ulkokullaisuudessa valheenpuhujat ovat, joiden omatunto on poltinraudalla merkitty,

        "Nykyisin ne, jotka ovat pahentuneet kristillisyydelle muuttavat asioita sairaassa mielessään ja kertovat niitä sitten totena ja toiset tyhmät uskovat."

        Kirjoitin viestin 8:41.

        Kertoisitko, mikä siinä oli sairasta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä juuri tämän palstan kirjoitukset ovat suurin este ylittää tappiksen kynnys. Mahdotonta on uskoa, että saarnamiehet olisivat palaneet evankeliselle linjalle, kun lukee täällä essulessujen kirjoituksia.
        Jos palataan siihen tilaan, mikä oli ennen sakramenttiseparatismia, voisi olla pieni mahdollisuus yhdistymiseen ja palaamiseen rukoushuoneille.
        Mutta essulessujen saarnamiehet ovat kasvaneet niin suuriksi puiksi, ettei Lutherin ja Raamatun opetukset heille juuri mitään merkitse eikä edes entisten vanhiten ajatukset kaikille kelpaa kuin valikoidusti,

        Tappiksen raamiksen väki muuten maksaa monta kymppiä per kerta tilojen käytöstä.

        Jos palataan siihen tilaan,jos mahdollista , jne
        Olisiko toivoa ...toivoisin hartaasti...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä juuri tämän palstan kirjoitukset ovat suurin este ylittää tappiksen kynnys. Mahdotonta on uskoa, että saarnamiehet olisivat palaneet evankeliselle linjalle, kun lukee täällä essulessujen kirjoituksia.
        Jos palataan siihen tilaan, mikä oli ennen sakramenttiseparatismia, voisi olla pieni mahdollisuus yhdistymiseen ja palaamiseen rukoushuoneille.
        Mutta essulessujen saarnamiehet ovat kasvaneet niin suuriksi puiksi, ettei Lutherin ja Raamatun opetukset heille juuri mitään merkitse eikä edes entisten vanhiten ajatukset kaikille kelpaa kuin valikoidusti,

        Tappiksen raamiksen väki muuten maksaa monta kymppiä per kerta tilojen käytöstä.

        Erinomainen on tilanne ja rauha sydämessä kristillisyys on ollut sama nyt kun on ollut ennenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä juuri tämän palstan kirjoitukset ovat suurin este ylittää tappiksen kynnys. Mahdotonta on uskoa, että saarnamiehet olisivat palaneet evankeliselle linjalle, kun lukee täällä essulessujen kirjoituksia.
        Jos palataan siihen tilaan, mikä oli ennen sakramenttiseparatismia, voisi olla pieni mahdollisuus yhdistymiseen ja palaamiseen rukoushuoneille.
        Mutta essulessujen saarnamiehet ovat kasvaneet niin suuriksi puiksi, ettei Lutherin ja Raamatun opetukset heille juuri mitään merkitse eikä edes entisten vanhiten ajatukset kaikille kelpaa kuin valikoidusti,

        Tappiksen raamiksen väki muuten maksaa monta kymppiä per kerta tilojen käytöstä.

        "Tappiksen raamiksen väki muuten maksaa monta kymppiä per kerta tilojen käytöstä."
        Se on pieni korvaus. Vaikka se olisi 100€, niin se olisi 1€per lärvi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos palataan siihen tilaan,jos mahdollista , jne
        Olisiko toivoa ...toivoisin hartaasti...

        Onko vielä toivoa ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tappiksen raamiksen väki muuten maksaa monta kymppiä per kerta tilojen käytöstä."
        Se on pieni korvaus. Vaikka se olisi 100€, niin se olisi 1€per lärvi.

        Onko siellä vielä porukkaa, niitä on multa vienyt myös?


    • Anonyymi

      Mikä siinä on omituista? Oletko kuullut valheellisia juttuja

      Uskovaisten ajatusmaailma on omituinen ja hyvin riitaisa ja sekainen kuten yllä yksi rehellisen oloinen uskovainen asian itsekin myönsi.

      Valheista en tiedä mitään mutta tuskin ovat valheita kun ovat uskovaisten itsensä kirjoittamia tekstejä mm.täältä. kuulostavat tavallisen ihmisen korvaan usein hyvin omituisilta asioilta

    • Anonyymi

      Temppelin kynnyksen alitse juoksee puhdas elämän veden virta. Kun siitä juo, saa voimia kynnyksen ylitykseen.

    • Anonyymi

      Ei siinä rukoushuoneen kynnyksen ylityksessä ole mitään erikoista, mutta jos on oikein persjalkainen, niin kannattaa varoa vitjamuniaan, ettei niihin tule tikkuja kynnyksestä.

      • Anonyymi

        Itse käytän vanhaa hyvää keksimääni keinoa, eli hyräilen mielessäni jotain vanhaa reipasta marssilaulun säveltä. Eniten ehkä olen tuossa yhteydessä toteuttanut mielessäni jääkärimarssia tai tätä, joka alkaa sanoilla "yli kasteisten vuorten me kuljemme..."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse käytän vanhaa hyvää keksimääni keinoa, eli hyräilen mielessäni jotain vanhaa reipasta marssilaulun säveltä. Eniten ehkä olen tuossa yhteydessä toteuttanut mielessäni jääkärimarssia tai tätä, joka alkaa sanoilla "yli kasteisten vuorten me kuljemme..."

        Kitarat esiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kitarat esiin.

        Ne on koko ajan esillä ei muut akuin remmi kaulaan ja menoksi !

        tahtoist varmaan soittaa komppia siihen rinnalle.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kynnyksen ylittäminen ei ole tullut ajankohtaiseksi sen jälkeen kun on kerran luottamuksen menettänyt herätysliikkeen johtohenkilöitä kohtaan.

      Epäluottamus voimistuu, mitä enemmän Lutherin opetuksia lukee.
      Saarnoissa otettiin Lutherin kirjoituksia erittäin valikoidusti puheen johdatukseksi sen harvan kerran kun ylipäätään otettiin. Puheissa mainittiin usein ylimalkaisesti, suorastaan harhaanjohtavasti, että tämän Lutherkin vahvistaa, mutta monia Lutherin saarnoja kierrettiin kuin kissa kuumaa puuroa.

      • Anonyymi

        Mitä enemmän minä lueskelen Lutteria, sitä mieluisampaa on mennä rukoushuoneelle


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä enemmän minä lueskelen Lutteria, sitä mieluisampaa on mennä rukoushuoneelle

        Kokeiles Raamatun lukemista, miten se vaikuttaa!

        miten kukaan voi rakastaa lutteria joka oli kauhea uskovien vihaaj aja Jumalan kansan tuhoamista suositteli ihan kirjojen kautta, voitteko kertoa että sen voisi ymmärtää?


    • Anonyymi

      Itse en ylitä tappiksen kynnystä sen takia kun tuntemillani tappiksen kristityillä ei ole oikeaa oppia. Seurakunta oppi ei ole katkismuksen mukainen, vanhuskauttamisoppi ei ole katkismuksen mukainen ja pyhitys oppi ei ole Jumalan Sanan mukainen. On kaikkea ihmis sääntöä ja syntiä mitä ei Raamattu opeta esim. parta jne. Synti on sitä mikä vie eroon Jumalasta. Tappiksen kristityillä on monta Raamatun paikkaa mihin he sanovat että ei se tarkoita sitä mitä siinä lukee, siis mitä Raamatussa lukee. Eriseura on raamatun mukaan sita joka ei usko Jumalan Pojan päälle. Jumalan Poika on Johanneksen evankeliumin mukaan Jumalan Sana. Jos kristitty ei usko Jumalan Sanaa eli Raamattua ainoaksi tuomariksi ja ainoaksi oikeaksi todistukseksi hän ei ole oikea kristitty. Uskon/ toivon ettei kaikki tappiksen väki ole sellaisia kun olen tässä kuvanut, mutta ne joiden kanssa olen tekemisissä ovat. Sen takia en astu kynnyksen yli tappikselle seuroihin. Muuten voin tulla.

      • Anonyymi

        Tule ihmeessä kuuntelemaan sitä Jumalan Sanaa mitä siellä julistetaan. Ei uskoa voi perustaa pelkästään tappislaisten kristittyjen mielipiteisiin.Ihmiset on vajavaisia puheissaan ja ymmärryksissään. Pyhän Hengen voimasta julistettu Jumalan Sana on tuomari. Mitä menetät jos kuuntelet?
        Ja esim. parrattomuus kuuluu esikuvaan niin kuin vaikka hamekin. Jos on kovasti ollut vastaan esikoislestaadiolaisuutta niin kyllä kynnys on korkea. Sen tekee korkeaksi oma kunnia minkä joutuu polkemaan alas. Onneksi Taivaan Isä auttaa siinäkin asiassa sitten kun Hän on ensin saanut kääntää silmät. Herra armahtakoon.


      • Anonyymi

        Huomaa, että olet pihalla kuin lumiukko. Ja minkähänlaisessa syntilistaviidakossa sinun porukkasi kahlaa..... Ettäs kehtaatkin kirjoittaa tuommoista täällä. Turvallista nimimerkin takaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tule ihmeessä kuuntelemaan sitä Jumalan Sanaa mitä siellä julistetaan. Ei uskoa voi perustaa pelkästään tappislaisten kristittyjen mielipiteisiin.Ihmiset on vajavaisia puheissaan ja ymmärryksissään. Pyhän Hengen voimasta julistettu Jumalan Sana on tuomari. Mitä menetät jos kuuntelet?
        Ja esim. parrattomuus kuuluu esikuvaan niin kuin vaikka hamekin. Jos on kovasti ollut vastaan esikoislestaadiolaisuutta niin kyllä kynnys on korkea. Sen tekee korkeaksi oma kunnia minkä joutuu polkemaan alas. Onneksi Taivaan Isä auttaa siinäkin asiassa sitten kun Hän on ensin saanut kääntää silmät. Herra armahtakoon.

        Parrattomuus kuuluu esikuvaan? Ajoikohan Jeesus joka päivä parran?Eikös Jeesus ole esikuva?


    • Anonyymi

      Sen kynnyksen ylittävät vain ne, jotka ovat liekanuorassa kuten ovat sarnaajansakin, liekanuorassa, jota rakastavat.. Ei se sen ihmeellisempää ole. Oppi nimenomaan seurakuntaoppi ei kuitenkaan ole missään tekemisessä, ei Raamatun, Lutherin tai Lestadiuksen oppien kanssa.

      Toisin kuitenkin hataran Raamatuntuntemuksen pohjalta kuitenkin joka pyhä kuitenkin saarnataan kaikki muut kuin esikoislestadiolaiset Helvetin tuleen.

      Eiköpä näin ole?

      • Anonyymi

        Ikävä kyllä juuri näin eristäytyneet esikoislestadiolaiset hengellisessä sokeudessaan toimivat, selkeätä Jumalan sanaa vastaan. Itselleen he siinä hallaa tekevät.

        Ap. t. 10:43 Hänestä kaikki profeetat todistavat,
        - että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."

        Ap. t. 13:39 ja että jokainen, joka uskoo,
        - tulee hänessä vanhurskaaksi,
        - vapaaksi kaikesta, mistä te ette voineet Mooseksen lain kautta vanhurskaiksi tulla.

        1. Joh. 5:1 Jokainen, joka uskoo,
        - että Jeesus on Kristus, on Jumalasta syntynyt;
        - ja jokainen, joka rakastaa häntä, joka on synnyttänyt,
        - rakastaa myöskin sitä, joka hänestä on syntynyt.


    • Anonyymi

      Esikoislestadiolainen "teologia" on kultivoitua muut pois sulkevaa ryhmäitsekkyyttä, jota harjoitetaan härskisti Jumalan sanan varjolla.

    • Anonyymi

      Vaitovainen voisi kirjoittaa ihan vaan omalla nikillään !

      • Anonyymi

        Miksi olet tuota mieltä? Muuttuuko kirjoituksen sanoma tai suhtautumisesi siihen sen mukaan, jos voit varmasti tietää sen tietyn henkilön kirjoitukseksi? Voitko vastata molempiin kysymykseen ystävällisesti? No tämä oli jo kolmas kysymys.


    • Anonyymi

      Monet ovat menneet Jumalan paratiisiin astumatta ikinä es. Les rukoushuoneen kynnyksen yli

      • Anonyymi

        Ja kuulematta ainuttakaan lestasaarnaa, jota voidaan jo pitää yksin suurena voittona.


      • Anonyymi

        ja menevät tulevaisuudessakin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kuulematta ainuttakaan lestasaarnaa, jota voidaan jo pitää yksin suurena voittona.

        Ja tapaamatta yhtään tekopyhää hellaria! Siinä se suurin siunaus on. Kiitos Herralle!


      • Anonyymi

        Joo ei lestadiolaisuus mikään taivaan portti ole, vaan usko Jeesukseen Kristukseen.


    • Anonyymi

      Mikään laisuus ei ketään pelasta, ei helluntailaisuus, ei lestadiolaisuus ei baptistikirkko ei adventtikirkko, ei luterilaisuus, eikä mikään muukaan. Mutta kyllä kristittyjen kirkkokuntien ja herätysliikkeiden halveksiva pilkkaaminen julkisesti on osoitus siitä, ettei henkilö tunne vielä Kristusta.

      • Anonyymi

        Juurinäin Lapissa tehdään


      • Anonyymi

        Emme voi tietää vaikka Jehovantodistajaisuus tai joku pakanauskonto tai jopa ateismi pelastaisi. Ateismi olisikin mielenkiintoinen vaihtoehto. Niin erilainen muihin uskontoihin verrattuna.

        Siis ihan aikuisten oikeasti, kukaan meistä ei tiedä. Ymmäarsitkö, että sinäkään, vaikka kannatat mitä tahansa uskontoa tai sen lahkoa, esimerkiksi aika vähäpätöistä esikoislestadiolaisuutta, et ole rehellinen, jos väität sen olevan ainoa oikea usko?

        Oliko vaikea kysymys? Ymmärsitkö?

        Oliko tämä pilkkaa?

        Sydämen uskolla voit olla tukemassa mitä tahansa uskonnollista liikettä tai sen haaraa (eriseuraa, kuten lestadiolaisuudessa toisinajattelijoita kutsutaan)....


    • Anonyymi

      Kyllä me Jumalan ilmoituksesta tiedämme. Mitään muuta mahdollisuutta ei ole pelastua, kun uskomalla Jeesukseen Kristukseen HENKILÖKOHTAISENA omien syntien sovittajana Jumalan kanssa.

      Eihän sellainen ihminen pelastusta edes kaipaa, jolla ei omasta mielestään ole kadottavaa syntiä taakkanaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      383
      8609
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2364
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1722
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1599
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      84
      1355
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      120
      1322
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      356
      1173
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      1045
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      54
      1012
    10. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      121
      1004
    Aihe