Rahat meni parempiin suihin

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/bf954276-fe53-476c-ad36-ea2ae1b8bb49
Tässä on syy miksi en nykyisin laita mihinkään keräyksiin rahaa. Organisaation pyörittämiseen menee suurin osa varoista, pahimmassa tapuksessa kerätyt rahat loppuvat ennenkuin niitä ehditään jakaa eteenpäin. Samoin suhtaudun veikkausvarojen jakeluun, niissäkin olisi paljon huomauttamista.
Tässä ei ole kyse keräyksestä, mutta samanlaista touhua se on kaikissa.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Totta puhut Liekko. Muutenkin, noihin on aivan turha panostaa yhtään mitään 65% lukutaidottomia vaikka koulunkin olisivat käyneet, johtunee sisäsiittoisuudesta lähi-idässä. Serkkujen välisiä liittoja koska muita ei voi olla, on oltava muslimi.

      Kaikenlaiset keräykset ovat paholaisesta en osallistu enkä suosittele kenekään muunkaan rahojansa vääriin taskuihin antavan. Hullun hommaa.

    • Anonyymi

      Saihan mamu nuoret juosta 2 kilometrin lenkin. Eikö niille mikään riitä :)))

    • Anonyymi

      Keräyksiin en laita rahaa ja Helsingin kaduilla istuskeleville kerjäläisille laitan mukiinsa korpun, syökööt sitä kolikoita ootellessaan.

    • Anonyymi

      Jossain tutkittiin puhelimen avulla tehtävän keräyksen tuottoja.
      Siis soitat numeroon ja vastaaja-automaatti vastaa. Olet lahjoittanut keräykseen esim. 10 tai pari, jonka maksat puhelinlaskussa.
      70 % on about kolme neljäsosaa tuotosta meni puhelinoperaattorin veloittamaan maksuun palvelusta.

      • Anonyymi

        70% Operaattorille, loput, hyvä jos riittää menee välikäsiin.


    • Anonyymi

      Virhe oli palkata ulkopuolisia projektityötekijöitä.
      Tottakai se maksaa. Eikö Vantaan kaupungin kuukausipalkalla olevista virkamiehistä löydy muka osaavia ihmisiä ?

    • Anonyymi

      Niinno.

      Tossa kyse eu-rahoituksesta, elikkäs verorahoista. Systeemi pyörii niin, koska veroja maksellaan, täytyy yrittää mahdollisimman paljon saada "takaisin". Systeemi kunnissa, vatiollakin pyörii hyvin paljon kaikenmaailman tukijaisten ympärillä. Aina kun jossain aletaan ajamaan jotain hanketta, ekaks selvitellään omarahoitus, tukijaiset, sponsorit jne.

      Seuraillut pöndellä, eipä ole valtuuston esityslistalla koskaan oikein mitään, missä ei mainita valtionosuuksia, leader-rahaa, jotain muuta tukijaista. Sitten lopuksi paukautetaan kunnan"osuus", joka on sitten ilmapallosumma, joka kasvaakin suureksi kustannusten noustessa, jonka takia täytyy toteutuksen edistyessä täytyy laatia lisäbudjetteja, joihin pitää hakea lisää tukijaisia, joskus jopa korottaa kunnallisveroakin :D

      Niettä mun mielestä Vantaan toiminta ollut tuloksekasta, työllistänyt paljon veroja maksavia ihmisiä, saatu luotua kontakteja jatkopisneksiä varten, kaikenlaista. Niinjuu ja parin kilometrin juoksutapahtumakin. Koska hankkeeseen upotettu jo jonkinlainen summa rahaa, tokikin hyvin alkanutta hanketta kannattaa jatkaa, sen takia tietenkin pitää järjestellä lisää rahoitusta....

      Nojoo, mutta vaikka uutinen olikin surkuhupaisan hauska, noin hommelit tahtoo pyöriä. Älä ole huolissasi, ei sinulta kukaan kysy rahaa tollaseen, sä maksoit tapahtuman osaltasi jo veroina ja täysin varmasti saat maksaa siitä lisärahoituksestakin.


      =DW=

    • Tuota se on.
      Joskus silloin, kun Haitissa oli paha maanjäristys, amerikkalaisetkin keräsivät rahaa sinne. Vielä monen vuoden jälkeenkään mitään ei ollut saatu aikaa. Mihinhän nekin rahat menivät.
      Jokunen vuosi sitten TV:ssä haastateltiin katastrofialueella ollutta sairaanhoitajaa, joka silloin kertoi myös karua tarinaa keräysrahoista.
      Sellainenkin juttu on mieleeni jäänyt, kun vuosia sitten Viroon jotain avustusta vähävaraisille kerättiin ja sitten selvisi, että rahat oli käytetty piispan rakennusprojektiin.
      Veikkausvaroista puheenollen. Tänä vuonna jaettiin esim. maahanmuuttajajärjestöille 9,5 miljoonaa euroa, mutta Veikko ja Lahja Hurstin laupendentyö ry. ei saanut senttiäkään.

      • Anonyymi

        Joo, tuosta rahanjaosta noille kaikenkarvaisille maahanmuuttaja yhdistyksille on tullut jo automaatti. Leipäjonoihin ei riitä rahaa avustaa. Katkeraa nieltävää suorastaan.


    • Hyvä aloitus,
      noin siinä helposti käy,
      kun välistä vetäjiä on niin paljon.
      Useasti olen ihmetellyt kun järjestetään keräyksiä, esimerkiksi urheilun nimissä ja palkintoina on autoja ja veneitä, muutamia isoja ja sitten loput on avaimenperiä ja tarroja sun muuta pikkusievää. Siihen tarvitaan niin mahdoton määrä arvanostajia, ennen kuin autot ja veneet on maksettu ja milläs muulla ne maksetaan kuin arvanostajilta saaduilla varoilla. Ehkä niissäkin keräyksissä menee pieni osa urheilijoille. Kaiken lisäksi vielä puhelinmyyntinä yritetään kaupata ja vaikka kuinka olisi sponsoreita niin silti rahaa hupenee välikäsiin.

      Jos haluaa auttaa, on mukavampi auttaa suoraan avuntarvitsijoita. Kun kyselee, niin varmasti löytyy kanavat.
      Esimerkiksi oma seurakuntani kerää kaseja, joita voi itse koota , tietysti he antavat ohjeistusta mitä kassiin toivotaan, ennen joulua kassit sitten jaetaan tarvitsijoille.
      Yksi tuttuni on mml kautta löytänyt pohjoisesta monilapsisen perheen, jolle lähettää kutomuksiaan ja hän ostaa saappaita, piirustusvälineitä yms.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      18
      2523
    2. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      130
      2215
    3. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      83
      1466
    4. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      117
      1423
    5. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1385
    6. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      95
      1260
    7. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1118
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      66
      1063
    9. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      79
      1059
    10. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      59
      1039
    Aihe