Vuosiluvut

Juha Blomberg sanoi toimittavansa vuosikymmenen viimeistä Metsäradiota; eihän sitä saa lopettaa; sillä tästä vuosikymmenestä ei viimeinen vuosi ole alkanutkaan. Matemaattinen fakta nimittäin on: jokainen vuosikymmen alkaa luvulla, jossa viimeisenä numero on 1(ykkönen) 1,11, 21,31, 41 jne. ja loppuu lukuun jonka viimeinen numero on 0(nolla), siis 10, 20, 30, 40 ja jne. Tämä tulee siitä, että vuosiluvut ovat järjestyslukuja ja järjestyslukua 0 ei ole; johtuu siitä kun kun roomalaisilla ei ollut lukusanoissa 0:aa.

1

<50

  Vastaukset

  • Täyttä faktaa. Ylen TOIMITTAJAT vaan jaksavat mussuttaa vuosikymmenen vaihtumisesta; OK, hyvä aloittaa ajoissa, onhan siihen melkein vuosi aikaa; reilu 360pv. Tämä on helppo todistaa esim seuraavasti. Kahdessa vuosituhannessa on 200 vuosikymmentä ja vuosikymmenessä on 10v. Jos viime keskiviikkona alkoi uusi vuosikymmen; niin silloin toinen vuosikymmemen loppui ja alkoi kolmas; nii he väittävät, mutta eikös 202 vuosikymmentä ole 2020v; mihin hävisi 1vuosi; nythän loppui 2019. vuosi. Tämän voi jokainen,joka osaa lukea todistaa itselleen muistelemalla minkä numeroisen almanakan, kalenterin tai päivyrin hän poisti käytöstään viime keskiviikkona; oliko 2019? siis201vuosikymmentä + 9vuotta ja se on urheilutermillä 1alle.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Kohukaunotar Sofia Belórf paljastaa urasuunnitelmansa Seiskalle: Bisnes käyntiin ennen lapsia!
  • ”Bileporukka oli kasassa!” 60 vuotta täyttävän Einin synttärimatka siirtyi – laulajakaunotar tykkää juhlia: ”Olen bilehile!”
  • Hengitys ei kulje! Kohuttu tosi-tv-tähti Jessica Alves joutui kriisileikkaukseen!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia taas Stefun kanssa. Bailaamassa

   Stefu pisti kuvia ig storyyn. Juhlat jatkuuuuu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1883