Ylen kolme suurta uutismokaa

Anonyymi

Yle ja monet muutkin mediat ovat epäonnistuneet uutisoinnissaan usein. Mieleen nousee miettimättä kolme suurta mokaa, joihin ainakin Yle syyllistyi.

Vuoden 1979 joulukuussa Neuvostoliitto miehitti Afganistanin. Yleltä meni ainakin vuorokausi miehitykséstä uutisointiin. Ylen taistolaiset toimittajat halusivat ilmeisesti suojella Neuvostoliittoa vaikenemalla tapauksesta. Yksinkertaiset toimittajat eivät ymmärtäneet, ettei tällaista tapausta pääse karkuun.

Vuonna 2001 arabiterroristit iskivät kaappaamilla matkustajalentokoneilla WTC:n pilvenpiirtäviin ja Pentagoniin. BBC, CNN ja jopa Ruotsin televisio ryhtyivät lähettämään välittömästi New Yorkista ja Washington DC:stä suoraa kuvaa tapahtumasta. Suomalaiset televisionkatsojat olivat kuitenkin uutispimennossa. Yle näytti suorana lähtyksenä eduskunnan kyselytuntia ainakin tunnin ajan samaan aikaan kuin lähes kaikki muut kanavat maailmalla keskittyivät New Yorkin dramaattisiin tapahtumiin.

Ylen ulkona myös vuoden 2014 tsunamin uutisoinnista. Katselin satelliittikanavien kautta tsunamin järkyttäviä tuhoja Thaimaasta, mutta Ylen kanavilla vallitsi täydellinen hiljaisuus . Yle heräsi tsunamin uutisointiin vasta puoli vuorokautta kansainvälisiä kanavia myöhemmin.

Yle ei ollut ajantasalla tsunamin suhteen, mutta sitä ei ollut myöskään valtionhallinto. Ulkoministeriö oli vaiti ja ulkoministeri Erkki Tuominenkin ilmestyi julkisuuteen vasta pari vuorokautta myöhemmin. Tuolloinkin Tuomiojan lausunnot olivat jotenkin vähätteleviä, ja somepalstoilla demarit selittivät, ettei Thaimaassa olevia suomalaisia tsunamin uhreja tarvitse auttaa mitenkään. Rikkaat porvarit ovat menneet Thaimaahan lomalle, tulkoot sieltä pois omin keinoin omilla rahoillaan.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vähän epäreilua käsitellä näitä vanhoja tapauksia. Ylellä ei ole samoja resursseja kuin isoilla yhtiöillä. Radion puolella reagointi oli nopeampaa.

      • Anonyymi

        Resursseista ei ollut kysymys yhdessäkään näistä tapauksista. Televsion kuvalähetykset tulivat valmiina ulkomailta. Ylen olisi tarvinnut vain kytkeä ne omaan verkkoonsa ja pistää toimittaja tai pari selostamaan valmista kuvalähetystä. Afganistanin miehityksen yhteydessä olisi riittänyt, että Ylen toimittajat olisivat lukeneet uutislähetyksissään kansainvälisten uutistoimitusten välittämän uutisen.

        Radion puolella ei oltu sen nopeampia kuin televisiossa.


      • Anonyymi

        niin mitä! että ei ole ylellä resursseja hahhaaaa ylellä on varaa pitää palveluksessaan kaiken maailman thyinellejä länkyttämässä uskomaton sontaa ja markkinoimassa ylen mainostamattomalla kanavalla mainostamassa surkeita suomenruotsalaisten tekeleitä ja ylen muitakin aivan . . . . voi helkutti mitä roskia nuo muka itämerensuojelijat syytää


    • Anonyymi

      Tuo tsunami oli vuonna 2004, ei siis 2014!. Kyllä ulkoministeri Tuomioja ja sisäministeri Rajamäki olivat osin ajan tasalla, mutta hyvin heikosti siinäkin.

      Kaikki kunnia vainajille, mutta mielestäni heitä ei olisi pitänyt tuoda kuin sankarivainajia tuodaan. Kunniavartio ja hallituksen edustajat olivat lentokentällä vastassa. Se oli liioittelua.

      Kysehän oli "vain" tabvallisesta onnettomuudesta, tosin suuresta sellaisesta, siis ei mistään sodasta, jossa sankarivainajia olisi tullut!

    • Anonyymi

      Kaikkein suurimmat mokansa Yle teki Neuvostoliittoa käsittelevissä uutisissaan ja jutuissaan. Niillä ei ollut mitään tekemistä länsimaisen uutisvälityksen kanssa.

      • Anonyymi

        Ylen Neuvostoliittoa ja osin muutakin maailmaa koskevat uutiset olivat tosiaankin valtaosaltaan täysin ala-arvoisia, eikä ihme sillä olihan Ylellä Moskovassa tunnetusti KGB:n leivissä oleva kirjeenvaihtajakin.

        Pahimpina suomettumisen vuosina maailmamenosta ei saanut kunnon kuvaa edes sanomalehtiä lukemalla. Itse ratkaisin ongelman siten, että ryhdyin lukemaan tunnettuja kansainvälisiä lehtiä ja kuuntelemaan BBC:n uutisia radiosta.


      • Anonyymi

        Luet siis länsimaisen uutisoinnin totuuden kärjeksi? Olet aika turha puhuja.


    • Anonyymi

      Ylen maksullinen ylenanti pitää lopettaa propakanta koneistona,
      koska kansa alkaa etoa ja antaa ylen,ylen toiminta.

    • Anonyymi

      Ylen maksullinen ylenanti pitää lopettaa propakanta koneistona,
      koska kansa alkaa etoa ja antaa ylen,ylen toiminta.

    • Anonyymi

      mistä nykysin yle maksetaan.ee kaat verorahoilla ennee.

    • Anonyymi

      mitkä tahot suomessa ovat he "hoviasiantuntijat" jotka kutka suomalaisessa mediassa kommentoivat kyseessä olevaa kamalaa "katastrofiiaa" ala engklantin hovi ?!!! kannattasiko sittenkin keskittyä enemmin juha sipilän ja komppany kusetukseen ala suomen veronmaksajat ellei sitten ylen markkinaosasto ole sotkeutuneet jotenkin asiaan

    • Anonyymi

      Nyt Yhdysvaltain sisäpolitiikan puiminen on tärkeimmällä sijalla. Ylen nalkuttavaääninen kirjeenvaihtaja selostaa aamuin illoin tätä ties kuinka pitkään jatkuvaa teatterioikeudenkäyntiä.

      Ylen mielestä jenkit äänestivät väärin viime vaaleissa, nyt Yle pyrkii siihen, ettei Trumpia valittaisi uudelleen. Muualla ja Suomessakin olisi paljon tärkeää uutisoitavaa.

      • Anonyymi

        Ota huomioon, YLE on Kokoomuksen johtama tiedotusväline. Ei se USA:n republikaaneja yritä mollata. Ne tapahtumat ovat vain uutisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ota huomioon, YLE on Kokoomuksen johtama tiedotusväline. Ei se USA:n republikaaneja yritä mollata. Ne tapahtumat ovat vain uutisia.

        Joo-o, mutta uutiset voisi painottaa paremmin. Tulee mielikuva, että Trump-oikeudenkäynti on maailman tärkein tapahtuma.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1739
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1713
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1649
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1252
    8. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    10. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      66
      1063
    Aihe