Mulla taitaa olla syömishäiriö!

Anonyymi

Aika vakavanlainen.....

10

280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mimmone? :(

      • Anonyymi

        Syön suuria määriä makeaa ja rasvaista. Ahmien.


    • Anonyymi

      Jos et ole saanut itseäsi luurangoksi, etkä vielä pelkää/inhoa ruokaa, sen saa katkaistua ilman ammattiapua.

      En itse ole syömishäiriötä sairastanut, mutta olen nuorena aikuisena ollut teinin syömishäiriöisen tukena. Hän vietti loppujen lopuksi vuoden sairaalassa, totaali kieltäytyi ruoasta ja yritti tappaa itseään, mutta selvisi. Hän viettää nykyisin normaalia onnellista elämää.

      Tiedän myös omakohtaisesti, että liikunnan määrä ja terveellinen syöminen voi mennä yli. Itse kävin niin pienenä (mutta kokoon nähden lihaksikkaana), että naisten pienin koko XS tai 34 roikkui päällä ja rinnat oli A kuppia rasvattomuuden takia.

      Kun oli nähnyt mitä syömishäiriö voi tehdä ihmisen psyykkeelle, lopetin ennen kuin terveellisyys vei terveyden. Myöhemmin olen miettinyt, että tuo vaihe oli osa kolmenkympin kriisiä. Opin armollisuuden itseäni kohtaan ja kestämään sen ettei elämää voi hallita ja kontrolloida. Ylimenevä liikunta ja tarkka ruokavalio oli tapa tuntea hallinnan tunnetta, kun oman suunnan etsiminen aiheutti sisäistä kaaosta.

      • Anonyymi

        Mul on ylensyöntiä ilman oksentamista. Jälkeenpäin ällöttää ja inhottaa omat läskit.


    • Hei!
      Ensimmäinen asia kohti toipumista on ongelman myöntäminen itselle ja motivoituminen kyseisen ongelman käsittelyyn ja selättämiseen.
      Ahmintahäiriö (BED) on oikea ongelma, jonka käsittely vie aikaa ja vaatii rohkeutta toipuvalta. Usein ahminta tuo ihmiselle jonkinlaista turvaa johonkin hankalaan tai ikävään tilanteeseen, traumaan tai haastaviin ajatusmalleihin. Ahminnalla näitä ei-mukavia asioita käsittelee ja kuten mainitsin, se tuo sillä hetkellä turvaa ja myötätuntoa. Kuitenkin jälkeenpäin tulee paha olo tuosta syödystä ruoasta ja itseinhon määrä kasvaa --> jälleen antaa itselleen luvan lohduttautua ahminnalla.

      Ahmimiseen, kuten muihinkin syömishäiriöihin löytyy taustalta usein jotain psykologista puolta, jotka olisi hyvä käsitellä ammattiavun piirissä. Omien tuntemuksiensa ja ajatustensa kertominen voi jo helpottaa ja vähitellen ahmiminen ei olekaan enää se ensimmäinen keino käsitellä ikäviä tilanteita. Aikaa ja voimia se vaatii, joten paljon jaksamista siihen!! Ahminnasta luopuminen vaatii aktiivista uusien hallinnankeinojen opettelua. Yksi tärkeä asia on myös tasainen ateriarytmi. Jos ruokailun välit ovat todella pitkiä, saattaa esimerkiksi iltaisin keho huutaa ravintoa ja näin saattaa herkästi ahmia suuriakin määriä.

      Ohessa on sinulle hyödyllisiä linkkejä, joihin voit halutessasi tutustua. Löydät tietoa niin avun hakemisesta kuin liiton sekä sen paikallisyhdistysten toiminnasta ja olet tervetullut mukaan toimintaamme! Jaksamisia!

      https://syomishairioliitto.fi/

      https://www.syliin.fi/

      https://etelansyli.fi/

      Terkuin Petra/Lounais-Suomen Syömishäiriöyhdistys

      • Anonyymi

        Älä vaan sano että olet alipainon puolella!!en tietenkään syytä jos olet! ymmärrän hyvin että Jos esimerkiksi joku lääkkeet sinun ruokahalu vie pois ja paino tippuu mutta ei anoreksia puoleen koska Se on hengenvaarallinen Jos paino on alhainen!! olen itse ollut tilanteessa jossa paino ollut 40 ihan aikuisena olin ton painoinen juuri stressi takia mutta en tahallisesti aiheuttanut painoa pois!!sano mulle suoraan että siitäkö tässä on kyse että sinulla on joko paino liian alhainen tai omasta mielestä liian ylhäinen! Ylipainoo saa olla mutta toivottavasti et tarkoita että ne lääkkeet ovat vienyt sinut alipainooon!!sano mulle suoraan rehellisesti että oletko liian laiha!!ei Se minua haittaa mutta kyllä mä kuitenkin toivon että suostut syödä niitä herkkuja joita sinulle teen niin saadaan sulle paino nostettuu!!mä autan sinua kaikessa!!


    • Anonyymi

      Ikävän kuuloinen häiriö.

      • Anonyymi

        Rakkaus mä autan sinua kaikessa mutta en voi katsoa vierestä kun menet anorektikko puolelle!! kesällä esimerkiksi kun grillataan niin kyllä ne ruokahalu nousee sinulle ja lupaan tehdä kaikkeni jotta syöt herkkuja kuten esimerkiksi jäätelöä kesällä on hyvä ja grillataan paljon!!mä ymmärrän että jos esimerkiksi ne lääkkeet ovat vienyt ruokahalu mutta autan sinua kaikessa


    • Anonyymi

      Sormet voi auttaa, mun vai omat?

    • Anonyymi

      Ruokaa ei saisi käyttää väärin, vain oikeeseen tarpeeseen eli näläkään?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5484
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      21
      2440
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      50
      1674
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1297
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe