Pieni matkakertomus Japan

Anonyymi

Matkamimmi;
Japanin matka oli marraskuun lopulla kaksi viikkoa. Lento kesti 10 tuntia ja oli suora lento Helsingissä Tokioon, Naritan lentokentälle. Etsimme ensin automaatin, josta nostettiin rahaa, se oli ihan helppoa, kunhan ensin sai koneen englannin kielelle ja piti ymmärtää, että vain tasan kymppitonneja piti nostaa ja lopuksi rahat napattiin sitten siitä luukusta, joka aukeni ja sieltä napattiin setelit. Sen jälkeen junaliput, ostin sellaisen kortin johon ladattiin viisituhatta jeniä ja se oli hyvä ratkaisu. Asemalle pääsi korttia vilauttamalla, ja poistuessa asemalta tuli sitten veloitus kortilta. Kortti kävi myös busseissa. Käyttämättömän osan lipusta palautetaan Tokiossa oli kaksi näyttelya: Lab Team, jonka näyttely oli Amos Rexissä, valoja, discovaloja, välkettä ja värivaloja, peilejä ja Yoyo Kuzama, taiteilija joka käyttää palloja töihinsä, näyttely oli muutama vuosi sitten Hgin Tennishallissa. Hieno oli näyttelyt.
Meillä oli Japan Rail Pass 7 pv – joten matkasimme huoletta junalla ja paikkaliput oli helppo varata. Matkareitti Tokio-Kanazawa 2pv, kiva japanilainen pikkukaupunki –Hiroshima 1 pv, paavi saatui samaan aikaan, nähtiin vain valmistelut rauhanaukiolla -Beppu (Kyosan saari) 2 pv-ihana lomapaikka- Kioto 4 pv temppeleitä, junamuseo upea osteettin kolme pitkää junavideota tuliaisena.
Muutamia havaintoja Japanista ja matkalta:
- tavarataloissa oli paljon myyjiä! Ja kaikki halusivat palvellla, vaikka ei meillä ollut yhteistä kieltä
- yhdessä Kioton ravintolassa Muku tilaus tehtiin ja maksettiin automaattiin heti ovesta sisäpuolelle päästyä ja tulostettiin resepti, joka annettiin kokille – oli taiwanilainen ravintola ja älyttömän hyvä ruoka Kiotossa, joten kävimme uudemman kerran
- jo ekaluokkalaiset kulkivat kaduilla yksin kotiin/kouluun, koulupuvut. Kivan näköisiä koululaisryhmiä.
- kimonovuokraamoja paljon, me ei kokeiltu- olis pitänyt, olikohan ollut mun kokoa, kun muutenkin tunsin itseni Isoksi /170 cm
- pikkulasten kanssa kulkevilla aina etusija, mihin siten mentiinkään
- roskia ei todellakaan ollut kaduilla/roskapussit tietty oli, mutta ne kerättiin aamusta
- ei äänekästä keskustelua, eikä etenkään huutamista missään ja kännykkäkielto junissa, busseissa, ratikoissa –näin tila tuntuu riittävän paremmin, vaikka ruuhkaa toisinaan
- tietulleja näkyi paljon
- hotelleissa yövaksit olivat eläkeläismiehiä tai sitten laukunkantajat
- Kiotossa Tenryun temppelissä ja zen puutarha ja bambupuumetsä, näissäkin porukka oli aina kasassa ja kulman takana ei ollut kuin tyhjä polku. Ja metsikkö ei todellakaan vedä vertoja meidän pienimmällekään puistolle, metsästä puhumattakaan!
- tuliaiset olivat jotain pieniä lähinnä 100 jenin kaupoista!
- vihreää teetä sentään lisäksi ja itselle uusi nahkalaukku tax free hinnalla. Tax piti hakea erikseen kadun toisella puolella olevasta tavaratalosta 7 krs, ja minä kävin hakee rahan. Lisäksi vakuutettiin, että kuitit ja laukku pitää sitten esittää lentokentällä ja kuitti niitattiin passiin: joo, siellä oli ennen passintarkastusta ”kissankokoisin” – ottakaa passista Tax-kuitti irti, sitä ei saa olla enää passissa. Että näin siellä.
- Ja ne kanavat yllättivät niitä oli jokaisessa kohteessa jossa kävimme! Hiroshimassa oli kavanalaiva, mutta muissa vesi oli tosi alhaalla.
- Nousevan auringon maa tosiaankin, ja myös laskevan auringon maa- aivan hurjan kauniit molemmat.
- olihan se kivan näköistä, kun lentokone lähti rullamaan kentältä. niin kolme virkailijaa kumarsi ja sen jälkeen vilkuttivat! Hyvä mieli tuli, ihan kuin olisin ollut heillä kylässä !

Marraskuussa oli syksyn ruska kauneimmillaan ja lämpötila päivisin parinkymmenen asteen paikkeilla, iltaisin putosi jopa alle kymmenen asteen. Meitä onnisti, koska kohdalle sattui vain pikku sateita.
-

2

79

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Paljonko junaliput maksoivat? Saiko matkustaa niin paljo ku huvitti? Mistä otitte majoitukset / mikä laatu / hinta?

   • Anonyymi

    Matkamimmi;
    1. Junaliput ostettiin Suomessa ja ne tuli noin viikossa, noin 300 e/ klo/ 7 pv. Matkustaa sai rajattomasti, tietyt junayhtiöt, mutta vaihtoehtoja paljon samoille reiteille tunnin kahden väliajoin. . Majoitukset bookingista ja tuttujen suositukset ja ihan vaan trivagon kautta, Laatu väh. 3 tähteä. Beppu ja Kioto oli 4 . Ja aina aamiaisella, se pelasti aina päivän! Hinnat vaihteli alle satasesta ja lentokenttähotelliin 40 krs ja meri-kaupunki näkymin puolitoistasataa, kannatti silti ottaa elämys ja sis. Kyyti sopivasti lennolle! Ja sis. super aamiainen 56 krs!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jussi Halla-aho ei jatka puolueen puheenjohtajana

   Jussi Halla-aho ei asetu ehdolle Perussuomalaisen puolueen puheenjohtajaksi.
   Maailman menoa
   342
   3319
  2. Rattijuopon uhriksi 16 vuotias tyttö

   Ikaalisista passitettiin ennen rattijuopot linnaan.Nyt vaan silitellään päätä.
   Ikaalinen
   80
   2911
  3. Onko Stefu ja Sofia eronneet?

   Stefun instassa yksin Hangossa ja Sofia ilmeisesti Helsingissä.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   2755
  4. No nyt! Vappu Pimiä ja Teemu-rakas harvinaisessa yhteiskuvassa: "Suostuu, kun ei tiedä aluksi..."

   Vappu ja harvoin nähty "mysteerimies" eli aviomies Teemu poseeraavat Instassa kesäisissä tunnelmissa: https://www.suomi24.fi/viihde/no-nyt-vappu-pimia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   2528
  5. Sofialle, luet kumminkin

   Nyt on vuosi seurattu tätä kiihkeää vuosisadan romanssia. Ja on ollut turbulenssia mennen, tullen ja palatessa. Ei ole enää perässä pysynyt tässä on/O
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   2287
  Aihe