VAROKAA DETUR

EI ENÄÄN IKINÄ DETURILLA

NÄIN PALVELEE ASIAKKAITAAN MATKAIMISTO DETUR SEKÄ LENTOYHTIÖ AIRFINLAND


Matkailemme vaimoni kanssa noin pari kertaa vuodessa ja nyt eteemme sattui ennennäkemätöntä toimintaa matkatoimisto Deturilta jonka palveluita me ja useat ystävämme käyttävät.

Tilasimme Matkatoimisto Deturilta häämatkan Thaimaan Phukettiin Kata Resort hotelliin elokuussa 2004. Matkamme ajankohta oli 31.10-15.11.2004.Lennot kohteeseen lennettiin Air Finlandin koneilla. Vaimoni lisäksi matkalle lähti 8 kuukautinen vauvamme.
Varausta tehdessämme varmistimme Deturin Virkailijalta että saamme lentokoneeseen Babybasketin ja hän vakuutti sen olevan varattu meille. Varmistimme vielä viikkoa ennen matkamme alkua että kaikki oli kunnossa ja meille vakuutettiin että kaikki on varattu valmiiksi.
Helsinki-Vantaa lentokentällä lunastimme lippumme Air Finlandin tiskiltä ja varmistimme että vauvallemme oli varattu babybasketti. Ilosena saimme kuulla että meille oli eturivinpaikka babybasketilla varustettuna. Asian tarkasti kaksi virkailijaa joilla oli asiasta mustaa valkoisella. Sitten jäimme odottamaan lennon alkua ja lähtöportilla meidän käskettiin jäädä viimeiseksi koska jäimme eturiviin. Paikka numeromme olivat 4a b. Vähän tässä vaiheessa ihmettelin että miten rivit voi alkaa 4:sta mutta luotin kuitenkin henkilökunnan ammattitaitoon enkä heitä asialla enempää vaivannut koska he katsoivat lippujamme ja sen perusteella meidät viimeiseksi jättivät.
Lentokoneeseen nousimme viimeisenä ja ihmettelimme kun eturivin paikalla istui vanhempi mies vaimonsa ja noin 10vuotiaan poikansa kanssa. Menimme purserin juttusille ja kysyimme että missä ovat meidän paikkamme, hän osoitti meille että tuossa nelosrivissä. Kysyimme että eikö meidän varauksesta tullut ilmi että meillä oli babybasketin tarve? Hänellä luki papereissa että kyllä se oli meille merkitty.
Pyysin häntä esimiehenä tekemään tarvittavat järjestelyt, johon hän vastasi että hän ei voi asiaan vaikuttaa ja meidän olisi välittömästi siirryttävä 4 rivin paikoille tai muuten emme saa paikkoja ollenkaan. Hänen mukaansa matkayhtiö buukkaa itse paikkansa. Nelosrivillä oli paikat a b c joten vieressämme istui vielä yksi henkilö. Meidän oli pakko ahtautua 4 riville itkevä vauva sylissä tässä vaiheessa vaimoanikin rupesi itkettämään, minulla hermo vähän kiristyi purserin välinpitämättömyyden johdosta.
Lento lähti liikkeelle ja kysyin että eikö välilaskun aikana voisi tehdä paikka muutoksia jottei itkevä vauvamme häiritsisi puolta konetta johon Air Finlandin henkilökunta ei voinut kuulemma vaikuttaa. Ylipäätänsä Dubain asti ollut lentohenkilökunta oli ylimielistä ja ei asiaa juuri huomioinut kuin takaisin kommentoimalla ikään kuin vika olisi ollut meidän.
Asiaan yritti saada muutosta jopa muut meille entuudestaan tuntemattomat henkilöt kysymällä eturivillä istuvilta ihmisiltä että voisivatko he vaihtaa paikkoja meidän kanssa. Meidän rivillä istunut nainen olisi paikkojen vaihtoon suostunut joten meidän rivistä se ei ollut kiinni.
Mutta eturivin ihmiset eivät vaihtoon suostuneet.
Moni matkustaja ihmetteli asiaa ja piti tapausta uskomattomana toimintana ja ihmisarvoisen toiminnan vastaisena. Matkan aikana saimme vauvamme nukkumaan meille ruokailuun tarkoitetuilla pöydillä, joten emme päässeet käymään vessassa tai pystyneet kunnolla syömään koko lennon aikana.
Tämän pahempaa alkua ei voisi häämatkalle jota on odotettu ja johon on säästetty paljon, voisi toivoa.
Air Finlandin lentohenkilökunnan vaihduttua Dubain välilaskun jälkeen tiedustelin että voisivatko he tehdä asialle jotain ja vastaus oli sama ei. Henkilökunta tosin oli jo paljon palvelualttiimpaa ja hekin asiaan ihmetellen suhtautuivat ihmetellen josta heille kiitos. Matka jatkui niin helvetillisesti kun se oli alkanutkin.
Kun muutama tunti lentoa oli jäljellä alkoi vyyhti purkautua. Lentokapteeni tuli ohjaamosta ja meni babybasket paikalle eturivissä istuvan miehen luo juttelemaan ja kyselemään kuinka matka oli mennyt.
Tämä pisti minun ja monen muun matkalaisen silmään ja ajattelimme että nyt syykin siihen selvisi että paikkamme oli saanut jokin meitä korkeampi henkilö selvisi. Pyysin Air Finlandin henkilökunnalta koneen kapteenin nimen ja vihjasin lentoemännälle että taitaa olla kapteenin tuttu eturivissä.
Tämän jälkeen lentoemäntä ei voinut muuta enää tehdä kuin kertoa meille että eturivissä istui yksi MATKATOIMISTO DETURIN Ruotsalaisista JOHTAJAJISTA vaimonsa ja poikana kanssa. Asiaa oli koitettu salata tähän asti mutta nyt Air Finland pystyi ja joutui pesemään kätensä sotkusta.
Voitte arvata mikä oli minun ja monen muun matkalaisen reaktioni. Sitä tuskin tarvitsee kirjoittaa. Ilmeisesti Matkatoimisto Detur toimii vain johtajiensa hyväksi ja on valmis jopa sen takia ihmisarvoa alentavaan toimintaan.
Onneksi asia selvisi niin syitä kohteluumme ei tarvinnut kauempaa etsiä. Lennon jälkeen otimme yhteyttä Deturin oppaaseen jotta kyseisen virhe ei paluumatkalle toistuisi. Opas lupasi ottaa yhteyttä suomeen korkeampiin henkilöihin jotta asiaan tulisi muutos.

Paluu lennolla eturivissä istui sama Deturin johtaja ja me istuimme samoilla vanhoilla 4 rivin paikoilla. Vihjaisin asiasta lähtöselvityksen jälkeen Deturin naisoppaalle ja hän suhtautui asiaan vain ylimielisesti, toivottaen nauraen hyvää matkaa. Helpompi hänen olisi ollut sanoa suoraan "mua ei kuule v…u kiinnosta pätkääkään missä työ istutte" sekin olisi tuntunut paremmalta.

Matkatoimisto Detur ilmoitti lisäksi vielä meille kirjeitse että hotellimme vieressä on rakennustöitä kello 8-15 välisenä aikana mikä käytännössä tarkoitti sitä että kuuntelimme rälläkän laulua ja naulapyssyn kolinaa kello 8.00-23.00 välisenä aikana joka päivä, häämatkallemme joka oli mennyt pilalle jo muutenkin.

Eli varoituksen sanan kaikille jotka eivät halua pilata reissuaan, katsokaa tarkkaan matkatoimisto sillä ainakin matkatoimisto Detur yhteistyössä Air Finlandin kanssa toimii ihmisarvojen vastaisesti ja pistää useamman lomalaisen kärsimään sen takia että heidän johtonsa pääsee mukavasti matkalle.

Hyvityksenä tästä 100 euron lahjakortti…. naurettavaa…

16

7839

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valitettavaa

      Juuri tämän takia minä en halpalentoyhtiöillä ja halpamatkatoimistoilla matkustele.

    • pekka

      sattuuhan niitä mokia itse kullekkin. Taidat olla itse täydellisyys - ainakin omasta mielestäsi? Pitäisikö mukulan antaa kasvaa hieman ennen pitkiä reissuja?

      • jee

        itelläs ei taida olla kaikki kotona... jos tekee paikkavarauksen koneeseen ja joku iso pamppu saa sen ni on kyl väärin.. olipas tyhmä kommentti sult.. miettikää ihmiset välil loppuun asti ja muitakin ihmisiä ennen ku kirjoittelette tollasii...


    • JAAKKO

      Kannattaiskohan pysyä kotona jos ei pysty muuntautuu yhtään!

    • Pirtsakka

      Ymmärrän pahan olosi täysin.
      Hyvä tietää, ettei koskaan kanna rahojaan kyseisiin yrityksiin, elleivät hoida tilauksiaan rehdisti. Boikotoidaan tollasia, se on paras lääke, vaikka se ei muutakaan kokemuksianne.

      • terapeutti

        Oletko miettinyt että jos hakeutuisitte terapiaan koko perhe, että selviäisitte tuosta ihmisarvoa alentavasta kokemuksestanne? Suosittelisin, muuten voi jäädä traumoja. JA vielä to naulapyssyn laulu, voi hyvä jumala! Hei kuule dorka, lienee parasta sinulle pysyä tästä lähtien kotona. Toivottavasti en joudu koskaan kanssasi tekemisiin.


      • VinkkiVille
        terapeutti kirjoitti:

        Oletko miettinyt että jos hakeutuisitte terapiaan koko perhe, että selviäisitte tuosta ihmisarvoa alentavasta kokemuksestanne? Suosittelisin, muuten voi jäädä traumoja. JA vielä to naulapyssyn laulu, voi hyvä jumala! Hei kuule dorka, lienee parasta sinulle pysyä tästä lähtien kotona. Toivottavasti en joudu koskaan kanssasi tekemisiin.

        Älkää nyt "palautteen" antajat lähteä tuollaiselle linjalle, kun kaveri kertoo rehellisesti fiiliksistään. Häämatkasta varmasti toivoo odotuksien mukaista ja vähintääkin varausten suhteen toimivaa matkaa! Siihen liitetään enemmän odotuksia kuin ns. seuramatkalle vaikka sellaisella olisivatkin.

        Minustakin on outoa, että herroja kumarellaan vaikka tavallinen asiakas sen matkatoimistonkin työntekijän palkat ym. ostamalla matkoja maksaa. Aliarviointia matkustajaa kohtaan!!! Todella tökeröä...


    • TTT

      Kirjoitit asiallisesti ja selkeästi asiasi. Kuten huomaat, monella tätä palstaa selailevalla onkin tuo arvostelukyky hukassa.
      Kohtelunne oli todella omituista,ymmärrän tyrmistyksenne.

    • heissuli

      Käsittämätöntä, luulisi "pampunkin" tajuavan
      että kannattaisi matkustaa muun rahvaan joukossa niin saa parantamisen varaa kokemuksen pohjalata!
      Tiedän minkälaista on matkustaa jos lapsi huutaa,
      hiki on itellekkin tullut vaikka lähistöllä oon istunut.
      Hyvä kun varoitat!

      • mimosa

        Jos olisi mahdollista, itse yritän aina saada paikan mahdollisimman kaukaa ajattelemattomista vanhemmista, jotka rääkkäävät pieniä lapsiaan moisilla lentomatkoilla. Jos joku tuossa on ollut ajattelematon, niin juuri ko. häämatkalaiset. Voi lapsiparkaa.


    • IS ja IL

      olipa tarina ja korvattu peräti 100€:lla
      nyt kannattaisi laittaa juttu tai pelkkä linkki IS tai IL:lle varmaan kiinnostaisi.

      jos yritys ei välitä asiakkaistaan on syytä kohdata todellisuus siitä mitä on kun yritystä suoraan poikotoidaan ostamalla matkat sieltä mistä palvelua saa.

      tein juuri ostopäätöksen siitä että DETUR ei rahojani saa seuraavasta matkasta.

    • jasu

      Kerrot asiasta kovin myöhään. Miksi? jos juttusi on tosi, on teitä kohdeltu todella törkeästi ja sen käsittely pitäisi ehdottomasti jatkua julkisuudessa.

      • matias

        Tämä koko alku haiskahtaa joltakin loukkaukselta. En usko koko tarinaan tuossa muodossa.


    • jussi

      Itse olen pari kertaa ollut Deturin järjestämällä matkalla Egyptissä. Lentoyhtiö on ollut Air Finland.
      Palvelu sekä lennolla, että matkakohteissa on ollut mielestäni erittäin hyvää tai ainakin moittetonta.
      Hotellien kuvaukset ovat ollet oikeita jne.
      En nää itse ainakaan mitään syytä, etten käyttäisi Deturia edelleenkin.

    • kuuluu top 20 matkatoimisto...
    • ziidah

      En ymmärrä ihmisten kommentteja tähän viestiin. Miten jotkut voi kuvitella, että on matkustajan vika jos paikkavaraukset menee mönkään, että pitäisi vaan "sopeutua" tilanteeseen. Totta kai pitää saada se minkä on varannut ja moneen kertaan vielä varmistanut. Mielestäni se, onko pariskunnalla lapsi mukana vai ei, on loppujen lopuksi täysin epärelevanttia, kun täällä jotkut siihen niin takertuvat. He eivät saaneet sitä, mistä olivat maksaneet ja piste. Oli lasta tai ei, palvelu oli tällä kertaa huonoa sekä matkatoimiston että lentoyhtiön puolelta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5778
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3535
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1895
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1576
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1483
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1378
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe