Työkirjan oppitunnit

OPPILAAN TYÖKIRJAN TEHTÄVIEN TEKEMISESTÄ
Oppilaan työkirjan rekemisessä saattaa kohdata joitakin ylitsepääsemättömältä tuntuvia ongelmia. Jos itselleen asettaa päämääräksi harjoitusten ”oppimisen” sanan tavallisessa merkityksessä, niin tie saattaa nousta pystyyn heti ensimmäisten harjoitusten kohdalla, koska niiden ”ymmärtäminen” saattaa tuntua täysin mahdottomalta ja niiden ”oppiminen” jää "hauki on kala" -asteelle. Tätä ongelmaa korostaa se, että suomenkielisessä Kurssissa harjoitusten tekstissä puhutaan ”opetuksista”, kun alkuperäisessä tekstissä käytetään ilmausta ”idea” eli ajatus tai oivallus. Kysymys on siis tehtävissä esiintuotujen ajatusten tutkimisesta omassa mielessä. Ikään kuin meiltä kysyttäisiin: voisitko kenties ajatella tämän asian olevan näin tai niin. Juuri näiden tuntemusten ja mahdollisten vastaväitteiden ja epäilysten tunnistaminen itsessä on olennaista. Kysymys on sen mielen osan tuomisesta valoon, joka EI halua tehtäviä tehdä. Siitä ei pidä eikä kannata kuitenkaan syyllistää itseään millään tavalla.
Oppilaan työkirjan harjoitusten tekemisen vaikutus ei välttämättä näy välittömästi, mutta joskus saattaa kuitenkin huomata, että jokin tietty asia, joka ennen on ärsyttänyt, ei enää vaikutakaan samalla tavalla, vaikka itse asia näyttäisi olevan ulkonaisesti ennallaan. Mielen voi tällöin yksinkertaisesti todeta muuttuneen ja keventyneeseen suuntaan. Työkirjan tehtävien tekeminen saa aikaan tervehtymisprosessin, joka pala palalta sulattaa mielen tiedostamatonta syyllisyyden painolastia.

0

<50

  Vastaukset

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   SEISKA.FI

   • Paparazzikuvat! Kendall Jenner tuulettui koronaeristyksen keskellä - kruisaili retrolla avo-Cadillacilla!
   • Koripallotähti Sasu Salin on nyt isä: &quot;Tervetuloa maailmaan, Stella&quot;
   • Tunnistatko, kuka on Seiskan pääsiäisnoita?! Katso kuva ja 7 vihjettä: Minulle on taiottu silikonit!

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Kuolleisuus onkin kääntynyt päinvastoin laskuun korona kriisissä

    Kokonaiskuolleisuus kääntyikin koronan vuoksi kovaan laskuun USA:ssa USA:n kokonaiskuolleisuuteen koronaviruksella on sen sijaan ollut päinvastainen
    Pandemiat
    178
    15206
   2. Pitääkö yhteiskunnan elättää 5 lapsinen perhe?

    Kouluttamaton pariskunta, jossa mies käy töissä ja tienaa 2000 euroa kuussa, tekee putkeen 5 lasta ja perheen äiti sitten on kotiäitinä 20 vuotta. O
    Köyhyys
    301
    11663
   3. Stockmann konkurssiin ?

    Korona vei asiakkaat. Ensin kuitenkin hakeudutaan yrityssaneeraukseen. Viimeinen sammuttaa valot.
    Maailman menoa
    216
    6622
   4. Järkyttävä koronakylä

    21 jo. Enemmän kuin esim porissa !. Eikö hygieniasta ole kukaan kuullut vai onko lehmänhaju ainoa hygieniahaju. Semmoista kun käsidesiä saa kaupoista.
    Kiuruvesi
    59
    1409
   5. Kiuruvesi 12 koronatartuntaa!

    Määrä kasvaa. Kuinka tehokkaasti testaavat?
    Kiuruvesi
    41
    1201