Traktoreiden nostolaitekonstruktiot ja käyttöjärjestelmät

Anonyymi

http://jultika.oulu.fi/Record/nbnfioulu-201912183323 Harry Fergusonin kehittämä kolmipistenostolaite oli hyvin merkittävä keksintö. Se mullisti traktoreiden valmistuksen, ja teki traktorilla työskentelystä turvallisempaa, tehokkaampaa ja monipuolisempaa. Nostolaitteen toimintaperiaate on pysynyt lähes muuttumattomana näihin päiviin saakka, toisin sanoen lähes sata vuotta.

6

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tarkasti ottaen mekaanisia kolmipistenostolaitteita oli käytössä jo aikaisemmin. Mutta vetovastustunnustelulla ja painonsiirrolla varustettu hydraulinen järjestelmä oli Fergusonin ja hänen työryhmänsä suuri keksintö.

    • Anonyymi

      Se tuntuu olevan vieläkin ferkunmiesten märkä uni, tämä "the ferguson systems". Sitä muistellaan ja kuolataan kuin Marilynin "pinup"-kuvaa hyysinseinällä. Taikka muistellaan kuin vanhat sotaveteraanit Tali-Ihantalan ratkaisutaistelua vuonna 1944. Nykyäänhän enenemässä määrin käytetään näillä Suomenkin peltoalaa kasvattavilla maatiloilla hinattavia työkoneita. Toki tämä ferguson systems on vielä pätevä ja toimiva esim. seiväskairan kanssa.

      • Anonyymi

        Roskaa. Meijän tontilla pärjättiin ilman työntövarren kautta toimivaa tunnustelua...ilman mitään apuvetoja. -70 ja -80 luvun Massikoiden puute oli, vetovarsitunnustelun puute, johon pääsin tutustumaan 1972 vm Fiat, joka 85 hv voimin kivuttomasti kiskoi 4 teräistä hurri auraa...tosin vallitsevat pelto-olot oli hyvät. Vielä mahdollisesti puuttuva vetävä etuakseli olisi taannut, jotta aurat olisi tullut jäljessä myös kosteammilla syksyinä.


    • Anonyymi

      Tuntuu, jotta olen tätä asiaa pohtinut aivan yksin. Meinaan rattoreitten nostolaitteen vaikutusta hytteihin. Nostolaite kategorialla on merkitystä...mielestäni. Useimpien -80 luvun ja aikaisempien rattoreitten takaikkuna on kokenut rikkoutumisen työkoneen ylös noston seurauksena...varsinkin ikkunan ollessa auki. Useimmissa merkeissä työkone ottaa ylös nostettuna myös hyttiin kiinni, jonka tosin voi öljytyöntövarrella estää tai ainakin lieventää. Esim. melko harvan rattori merkin kohdalla trukkirungon kanssa pystyi toimimaan takaikkuna ollessa auki, jotta ikkuna säilyi ehjänä. On myös muitakin työkoneita jotka osuu takaikkunaan tai peräti hyttiin ylös nostettaessa. Tietenkin tuo aika on suurimmalta osin elettyä aikaa, kun yhä enemmän on hinattavia työkoneita käytössä.

      • Anonyymi

        -02 sarjan alkupään Valluissa oli hyvä ratkaisu takalaseissa, se oli 2-osainen. Hyvää oli se, että sen alaosa kääntyi sisäänpäin, eikä jäänyt takakuormaajankaan tai trukkimaston tielle. Toki niitäkin sai rikki, jos työntövarsi oli kovin lyhyellä ja nolootelles.
        Mutta jokatapauksessa verkun miesten ei kannata enää massutella verkun nostolaitoksella. Tai en tiedä,vieläkö sen kehitysaste on jäänyt siihen.


    • Anonyymi

      Suuressa maailmassa Massikan nostolaitteessa oli ulkopuoliset nostosylinterit -70 luvun alussa. Mutta Suomen markkinoille sellainen tuli vasta -81...2000 sarjassa. Siitä kiitos kuuluu melko kehnolle maahantuojalle, joka keräili riisuttuja malleja ympäri euroopan. Jo 100 sarjaa olisi ollut saatavilla lisäsylinterillä/hydrauliikalla...tehtaalta. Joskin -77 lähtien 500 sarjaa tuli ulkopuolisella käyttö hydrauliikalla, mutta ei sitä lisävarusteena ihmeemmin mainostanut vakio mallien osalta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1342
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1255
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1042
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      983
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe