valheellinen markkinointi

Anonyymi

Meninpä (taas) vaihtamaan sähköyhtiötä, koska puhelinmyyjä lupasi halvempaa sähköä. No, tänään tuli sitten muistutuslasku laskusta, jonka posti (tietysti) oli onnistunut hukkaamaan, jossa karhuttiin yli 70 euroa jotain ihmeen "pääomaa". Siis lähettävät laskun vaikka sähkösopparini vaihtuu vasta vuoden kuluttua 1.1.2021. Miten ihmeessä voidaan lähetellä laskuja vuotta ennen kuin alkavat edes toimittaa sähköä osoitteeseeni. Sopimusvahvistuksessa ei ollut mitään mainintaa tällaisesta 70 eurosta, johon olen muka sitoutunut. Eikä puhelinmyyjäkään mitään sellaisesta sanonut, väitti vain että saan halvempaa sähköä, OTA, OTA!

En tietenkään olis ottanu jos olis sanonut, että liittyminen maksaa sitten vielä reilut 70 euroa. Mistään perusmaksusta, liittymismaksusta ei ollut puhettakaan ja luulin, että maksan sitten vaan sähköstä, kun sen toimittaminen tällä uudella yhtiöllä siis alkaa vuoden päästä. Niin kuinaina ennenkin on ollut.

Koskaan aiemmin mikään yhtiö ei ole lähetellyt laskuja ennenkuin sähkösopimus on alkanut ja silloinkin vasta muutaman kuukauden päästä.

Olen reklamoinut tätä Finergiaa sähköpostitse, sekä soittanut asiakaspalveluun, jossa lupasivat käydä puhelinmyyjän nauhoitteen läpi, koska tunnen joutuneeni harhautetuksi ja suorastaan valehtelun kohteeksi, koska sähkölaskuni ei todellakaan pienene ja tämä reilu 70 euroa on jo lähes koko vuoden sähkönhinta pienessä yksiössäni. Huomenna otan vielä yhteyttä kuluttajansuojaan ja kysyn neuvoja. Voin kuvitella miten vanhemmat ihmiset voivat mennä halpaan suorastaan valheelliseen markkinointiin. kun tällainen viiskymppinenkin näköjään menee. Riitautan asian ja vaadin sähkösopimuksen purkua, joka ei siis ole vielä edes alkanut.

Jos näin suoraan valehdellaan, että saan muka halvemmalla, niin se pitäs olla jo peruste koko sopimuksen purkamiselle.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Et vissiin ole lukenut kotiin saamaasi sopimustekstiä tarkkaan. Olisit voinnut perua koko tekemäsi sopimuksen, jos olisit lukenut tekstin tarkkaan.
      Olet hyväksynyt ehdot ja nyt on sitten ongelmia!

      Vähän samaa, kun kaverini tilasi 1€ maksavan puhelimen ja tuli samalla liittyneeksi johonkin klubiin yli 90€/kk maksulla. Ja tuota klubin jäsenmaksua ei sitten saannut peruttua, kun ehdot oli sellaiset... kaveri vain ei ollut lukenut niitä sopimusehtoja. Myöhäistä rypistellä, kun p#skat on jo housuissa!

      • Anonyymi

        Ennakkolaskutus on laitonta, lue tämä.

        https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.273491

        Tuossa ennakkolasku tuli vain 2 kuukautta ennen sähkösopimuksen voimaan astumista ja minulle vuotta ennen, eli jos firma kaatuu niin ne rahat meni sitten siihen.

        Sopimuksessa tosiaankin on kohta, että ensimmäinen lasku tulee ennakkoon ja se on 20% arvioidusta vuosilaskusta. Nyt sen ymmärrän, koska kuulin tänään ensikertaa ennakkolaskutuksesta, jonka siis pitäs olla laitonta. Asiakaspalvelukaan ei sanonut suoraan, että laskuni on ennakkolasku ja laskussakin luki että "pääoma".

        Myöskään puhelinmyyjä ei selkeästi sanonut, että tulen saamaan ennakkolaskun heti sopimuksen vahvistuksen jälkeen. Asia pitää esittää niin, että asiakas myös ymmärtää sen, kuten tuossa uutisessakin todetaan. Jos asiakas ei kuitenkaan ymmärrä puhelinmyyjän puheita, niin silloin asian pitäisi raueta.

        En ala maksamaan mitään ennakkolaskua vuotta ennen sopimuksen aloitusta eli ilmoitan yhtiöön, koska katson ennakkolaskun tulleen aivan liian aikaisin, ja suostun maksamaan sen 1. marraskuuta kuluvana vuonna eli aikaisintaan 2 kuukautta ennen nykyisen sähkösopimuksen päättymistä.

        Yrityksen takana on sama henkilö, joka on ennenkin harrastanut lainvaista toimintaa perimällä ennakkolaskuja ja yritys saattaa olla konkurssikypsä ja sellaiselle en maksa mitään ennakkolaskua vuotta ennen sopimuksen aloitusta.

        Sopimuksessa ei mainita sitä koska ennakkolasku tulee ja koen, että vuotta ennen on aivan liian aikaisin, joskin ennakkolaskutuksen pitäisi olla laitonta ja koko jutun pitäisi sillä perusteella pystyä kokonaan perumaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2936
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2692
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2168
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1757
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe