Mies sai kovat sakot luvattomasta kaivamisesta

Anonyymi

https://yle.fi/uutiset/3-11146581

"Hartolan pellosta löytyi mm. viikinkiaikainen solki. Luvattomasta muinaisjäännösten tonkimisesta rapsahti 450 euroa sakkoa.
Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut sakkoihin miehen, joka oli luvatta kaivanut rautakautisia muinaisjäännöksiä Hartolassa. Mies oli tutkinut ainakin Kuukerinpelto-nimistä muinaisjäännösaluetta ja mahdollisesti myös läheistä toista rautakautista asuinpaikkaa.
Käräjäoikeus katsoi miehen turmelleen muinaisjäännöksen ja esineiden muodostamaa kokonaisuutta. Hän ei myöskään toimittanut löytämiään esineitä Museovirastolle, kuten lain mukaan pitäisi tehdä."

Tiedän muuten yhden paikan, jonne on mahdollisesti kätketty keskiaikaisia kirkon hopeisia arvoesineitä.
Alueella asui 1800 luvun lopulla muutaman hengen rosvojoukko, joka ryöväsi kirkkoja ja rikkaiden ihmisten asumuksia.
Alue sijaitsee syrjäisellä paikalla, eikä siitä ole mitään merkintää muinaismuisto kartastolla, jollainen on netissä ja josta näkee muinais muisto paikat suomessa.
https://kartta.paikkatietoikkuna.fi/?lang=fi

Iäkäs maanomistaja, joka liekö enää hengissä sanoi, että alueelle ei ole mitään asiaa mennä kaivelemaan, joten todennäköisesti siellä on kirkkohopeita ja muita aarteita.
Museovirasto ei myöskään tiedä paikasta mitään ja kerta kun maanomistaja on kieltänyt alueet tutkimisen, niin ei siitä museovirastollekaan aleta ilmoittelemaan.
Museovirasto myöskin kieltäisi kaivamisen, niin en minä ala ilmoittelemaan.

t. Salaisuus

0

<50

  Vastaukset

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

    koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
    Maailman menoa
    277
    7023
   2. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

    Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
    Yhteiskunta
    180
    6960