Haso-as.-yhtiöissä hyvin eriarvoiset vesimaksut jälleen!

Anonyymi

Mm. Helsingin Haso Oy:n kiinteistöjen hyvin erilaisten ja eri arvoisten vesimaksujen suhteen ilmoitettujen vesimaksujen jakautumisesta asuintalojen varustelusta riippuen!

Niissä uusimmissa asuintaloissa joissa vesimittarit asennettu ranennusvaiheessa on alustava vesimaksu edelleen (2020) 21 euroa Kk -ennakkona, ja niissä vähän vanhemmissa mutta ei järin vanhoissa Haso-taloyhtiöissä se nousee 17 e/kk kuluvana vuonna, ja sehän tarkoittaa että tuon 17.- euron maksuun sisältyy määrättömästi vettä lämmitä ja kylmää ( kuuma vesi jonka hinta per kuutio nousee aina enemmän, on vanhemmissa kiinteistöissä edelleen kohtuullista) !

Mutta uudempien Haso-asuintalojen huoneistokohtaisissa joissa on mittarit ovat, perusmaksuna 21 euroa /kk, joka tasataan vuoden lopulla ja siten selviää vasta todellinen summa, joko lisämaksuilla tai "tasauksen" palautuksilla! Tämän tiedämme.

Mutta miettikää - ei ole oikeudenmukaista millään mittapuulla - ikäänkuin korkeimmilla maksuilla uudemmmissä taloissa
eli "mittaritalouksilla" maksatetaan ja kustannetaan myös niiden vapaammin ja kontrollitta vettä käyttävien vedenkulutusta!

Vesiverto on ollut yhtiö joka näitä usein mitättömiä ja väärää tulosta antavia mittareita kauppaa hyvällä tuotolla, ja kertoo nyt vanhoihin mittarittomiin taloihin mittareiden laittaminen on kallista puuhaa!
Ja sekin tiedetään että putkiremonttien yhteydessä niitä sitten asennellaan myös vanhempiin kiinteistöihin asuntoihin samoin!
Kalliisti ja tehokkaasti, omistuspohjasta riippumatta!

Monissa kiinteistöissä mm. Helsingissä on jopa luovuttu mittareista koska ne antavat mitä tahansa tuloksia ja niitä on helppoa manipuloida jopa!

Se että monissa uusimmissa yhtiöissa ei käyttövastikkeet eli vuokrat nousseet ihan järjettömästi on kuitenkin muistettava me asukkaat kaikissa aso-muodoissa maksamme myös ns. hallintokulut ja siihen sisältyvät myös jatkuvasti mm. isännöintiin lisää palkattavien henkilöiden kustannukset!

Huomaatte varmaan, enää ei ole tullut sellaisia jopa yllättäviä vuokravastikkeiden alenemisia kuin jokunen vuosi sitten vielä monissa uusimmissa saatiin!
Kustannukset eivät kiinteistökohtaisesti voi nousta siinä määrin kuin on ollut joitain vuosia noususuuhtainen! Kulut ovat myös henkilöstö- ja ostopalveluina tehtyjä ym. työpalveluja kiinteistöille eli vuokran maksajille kenellekäs muille!

Huomioikaa korot ( euri- ym. kansalliset) joilla kiinteistökuluja maksellaan ovat olleet liki nollan pinnassa, - joka on madollistanut myös nuo aikaisempien vuosien säästöt kyten mm. kuluja vuokria alentamalla!
Vaatikaa selityksiä, ja raportteja mihin varamme käytetään todella!

7

928

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Huomaatte varmaan, enää ei ole tullut sellaisia jopa yllättäviä vuokravastikkeiden alenemisia kuin jokunen vuosi sitten vielä monissa uusimmissa saatiin!"

      Asumiskustannusindeksi aleni muutamia vuosia sitten ja vuokrat seurasivat tätä aika tarkasti. Nyt kun indeksi on taas lähtenyt nousuun seuraavat vuokratkin sitä eli perustelusi tältä osin ei oikein osu kohdalleen.

    • Anonyymi

      Rakennusmääräysten mukaisesti suomalaisissa taloyhtiöissä on jo asennettu asuntokohtaiset vesimittarit linjasaneerauksissa vuodesta 2013 alkaen.

      ...Itse direktiivissä siirtymäaikaa on jo varattu. Olemassa olevat mittarit on korvattava etäluettavilla laitteilla. Tästä vaatimuksesta on direktiivissä kuitenkin poikkeusmahdollisuus, jonka hyödyntämistä ministeriö selvittää.

      – Vuoden 2027 takarajasta on direktiivinkin mukaan mahdollista poiketa, jos mittareiden muuttaminen etäluettaviksi tai korvaaminen etäluettavilla laitteilla on kustannustehotonta....

    • Anonyymi

      Käsittämättömiä tasauslaskuja. Kun kyselet asiasta saat takaisin ylimielistä lässytystä. Huijareiden hommaa koko touhu

    • Anonyymi

      Asuessani Asuntosäätiön asunnossa, ilmoitin itse vedenkulutukseni lukemalla sen kylpyhuoneen katon sisään asennetusta laskurista. Sain aina noin 50€ palautusta 6kk ajalta. Käytän vettä hyvin säästäväisesti ja odotan saavani useita kymmeniä euroja palautusta myös nyt kun muutin Hasoon. Mikäli näin ei ole, tiedustelen perusteita. Kiitos aloituksesta.

    • Anonyymi

      Mitä muuta koko vuokra-asuminen on kuin rahan siirtelyä taskusta toiseen?


      Touhuun sisältyy se, että rahan siirtelijät ottavat aina siirrettävästä summasta siivun omaan takuunsa. Sanomattakin selvää tämä ja kun touhussa on mukana poliitikkoja ja poliittisia järjestöjä (esim. nuorisosäätiö), ei pelkoa, että asioihin tulisi ikinä muutosta.

      Hyväkuntoisten talojen vuokrilla rahoitetaan huonokuntoisten talojen remontteja. Vermonmaksajien rahoilla rahoitetaan markkinahintaa halvemmalla myytävät tai vuokrattavat tontit tai jopa suoraa rakentamistukea vuokrataloille. Remontteihinkin kaadetaan rahaa ja vuokralaisilla kun ei ole talossa penniäkään kiinni, paikkoja paskotaan ihan eri malliin kuin omistustaloissa -> remonttitarve on suurempi.

      Pääkaupunkiseudulta kerätään kovia vuokria "koska me voidaan" ja "koska yleinen hintataso", joilla rahoitetaan taantuvie aluieiden (esim. Kotka) talojen ylläpitoa, koska siellä "yleinen hintataso/vuokrat" ovat niin matalat, ettei niillä kateta kuluja.

      Sehän on reilua, että 1 maksaa yli tuplahintaa, jottei toisen tarvi maksaa yli kymppiä/m².

      Vantaalle (Myyrmäkeen) rakennettiin taannoin 2 aikalailla identtistä taloa, joista toisen rakentamiseen saatiin miljoonan euron tuki. Joka katosi 100 % parempiin taskuihin, koska vuokrat taloissa ihan samaa tasoa.

      Pääkaupunkiseudulla suurin osa vuokralla asuvista on enemmän/vähemmän tukien varassa.

      • Anonyymi

        "jopa suoraa rakentamistukea vuokrataloille"
        "saatiin miljoonan euron tuki"

        Kertoisitko mistähän tuesta oli kysymys?


      • Anonyymi

        Miljoona euroa ison kerrostalon rakentamiseen ei ole kovin kummoinen potti.
        Mistä raha muuten tuli?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5913
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3605
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1925
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1913
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1738
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1512
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1406
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1398
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe