Metsätien kunnostus?

Anonyymi

250m vanhaa metsätietä pitäisi kunnostaa päivittäiseen autolla ajoon sopivaksi. Tällä hetkellä juuri ja juuri autolla läpi ajettavissa.
Meinasin tulevaa talvikunnossapitoa ajatellen ostaa sellaisen vanhan hytittömän traktorin joita saa muutamalla tonnilla. Meinasin että perälevyllä tasoittelisin pahimmat urat ensin ja sen jälkeen tilaisin 5(?) nupillista soraa jonka levittelisin tasaisesti taas perälevyä hyödyntäen.

Kysymys kuuluu onko noista Jeesuksen aikaisista traktoreista mihinkään?

11

350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jesus ei körötellyt rattorilla ! Riippuu merkistä...sun täytyy tutkia hankittavan rattorin nostolaitteen toiminta, jotta urakka sitten sujuisi. Eikä haittaa, vaikka jokaisella ehdokkaalla tyrkit lumia takalanalla testimielessä, jotta ei tule yllätyksiä. Jos hytittömista rattoreista on kyse...niiden ikä ajoittuu 1970 aikaisempaan ajankohtaan.

      • Anonyymi

        En oo koskaan ajanut rakkorilla metriäkään joka luo oman twistin tähän traktori hankintaan


    • Anonyymi

      Itse asiassa kaikkein edullisemmaksi tulee kun tilaat paikallisen traktoriurakoitsijan tekemään mainitsemasi traktorityöt. Murskeiden oikea karkeus on ratkaiseva tien tulevan elämän kannalta. Pohjalle 55 mm ja sitten viimeisellään 0-25 mm murskeella. Eli kolme nupillista karkeinta ja kaksi riittänee pinnaksi.
      Jos vielä satut omistamaan metsäpalstan tien varrella, saat vähentää verotuksessa.

    • Anonyymi

      Se 5 nuppikuormaa leviää melkein paikalleen, sillä ei ihmeitä parannuksia saa tienpohjaan 250 metrille.
      Teetä työ jollakin, jos et muuten traktoria tarvii. Jos olet metsäverotuksen piirissä, asia hieman toinen, traktorin hankintahinnasta saa poistot töiden osalta, toki ne vieraallakin teetetyt työt voi vähentää, jos metsätuloa ei ole, vähennetään muista tuloista.

      • Anonyymi

        Nettiä lukiessani jotkut ovat saaneet yhden nupillisen levitettyä kilometrin matkalle. Luulis että 100 tonnia mursketta 250 metrille riittäisi siihen että siitä saisi ympäri vuoden käytettävän tien.
        Traktoria tarvitaan tien teossa mutta myös tien ylläpidossa.


      • Anonyymi

        Nettiä lukiessani jotkut ovat saaneet yhden nupillisen levitettyä kilometrin matkalle. Luulis että 100 tonnia mursketta 250 metrille riittäisi siihen että siitä saisi ympäri vuoden käytettävän tien.
        Traktoria tarvitaan tien teossa mutta myös tien ylläpidossa.


    • Anonyymi

      Kyllä traktori kannattaa ostaa, silllähän on hauska ajella harrastusmielessä. Jos tie on jotenkin ajettavissa, ei se heti soraa tarvitse koko leveydeltä, riittää kun pahimmat urat saa täyteen. Urien kohdista tulee aika vahvat, jos niihin uppoaa esim. 20 cm soraa. Osa nykyisestä tiestä voi olla kovaakin, jos ei vettä seiso runsaasti. Millaisella kalustolla tiellä on tarkoitus myöhemmin ajella ?

    • Anonyymi

      En suosittele traktorin ostamista, tarvitset sen käyttämiseen melkoisesti apuja oppikloppina, vanhan traktorin sielunelämää on aika monimutkaista, vaikka kaikki toimisi siinä on omat erityispiirteensä jotka ikä tuo tullessaan.

    • Anonyymi

      Joskus se on kone ostettava, jos aikoo traktorilla harrastaa. Kyllä se siitä, jos jotenkin pysyy työkalut käsissä. Onko vieressä mitään omia rakennuksia vai pitääkö kalusto säilyttää kauempana tai taivasalla ?

    • Anonyymi

      Aloita ensin siitä kysymyksestä, saatko muuttaa päivittäiseen ajoon.
      -Se tie liittyy johonkin suurempaan tiehen, ja siinä voi olla pikku juttu.

    • Anonyymi

      Jeesus ei ajellut tosiaankaan traktorilla, Hänen kerrotaan menneen halle-nimisellä aasilla, jota fanittajat kirittivät: halle lujaa.
      Suunnilleen tuon pituinen tienpätkä syntyi kahvitauko mukaanlukien 3:ssa tunnissa telakaivurilla metsä palstani rajalle umpimetsään. Kuskin ajaessa koneellaan ojalinjan aloituskohtaan kaatelin edeltä puut moottorisahalla ja kaivuri tuuppasi puut edemmäksi pois tieltään ja käänteli kaivurilla samantien kannot nurinpäin ja tumppasi tilaansa. Kaivaessaan rajaojaa levitteli maat penkkatieksi ja pahimmat mättäät edemmäksi. Kun oja oli kaivettu, niin käväisi kaivurilla aloituskohdassa vielä kerran siistien samalla pintaa polkien kaivurilla polannetien traktorilla ajettavaan kuntoon. Polannetie olikin sitten jo traktorille ja maasturille ajokunnossa. Päälle levitin kippikärryllä keväällä harjauskoneella talven jäljeltä kerättyä katusoraa. Ja harasoo, niin tuli tiestä myös henkilöautolla ajettava.
      Pienen tien pätkän takia ei kannata ostaa mitään aisankannattajaa. Pyydä naapurilta lainaksi vaikka korvausta vastaan traktori lanoineenja kärryineen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      162
      2651
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      218
      1786
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      183
      1679
    4. 79
      1321
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1085
    6. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      51
      991
    7. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      986
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      890
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      873
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      838
    Aihe