Alistamista tukevat sosiaaliset normit

Anonyymi

Keskustelin tänään Noormarkun päiväkodissa ja Porin terveyskeskuksessa lastentarhan hoitajan ja lastenlääkärin kanssa siitä, että saako lapselle sanoa ei.

Lastenhoitaja lainasi jotain kasvatusteoreetikkoa, Nissinen tai joku, että lapselle pitää antaa pettymyksiä. Vastasin siihen, että se sisältää taustaolettamuksen, että lapsi luulee aina saavansa mitä haluaa, eikähän lapsi aina sitä halua. Pakottavat vahemmat epäonnistuvat näkemään lapsen tavoitteet lapsen näkökulmasta, jota hän yrittää tehdä ja sälyttävät syyn lapsen niskoille. Se on vaarallista.

Lastenlääkärin mielestä lapselle pitää pakottaa hampaiden pesu ennen 22 kuukauden ikää, niin lapsi tottuu siihen. Vastasin siihen, että kyllähän lapsi on kiva, jos isä on kiva. Lapsi hyväksyy ein, jos se selitetään ja lapsi kuuntelee kehittyvällä kielikorvallaan. Lastenlääkäri sanoi, että se on normaalia, jos lapsi saa välillä raivarin ja katsoi merkityksellisesti läsnä ollutta neuvolan terveydenhoitajaa. Sanoin, ettei lapseni saa koskaan raivareita.

Kun lapsen kanssa sovitaan vääristä ja oikeista asioista, niin lapselle kehittyy itsekunnioitus ja luottamus vanhempaa kohtaan. Se ei tarkoita sitä, että lapsi ajelehtii pahempiin tekoihin tai että lasta hemmotellaan.

Minulla on se tunne, että kaikki asiantuntijat uskovat tähän autoritaariseen malliin ja sillä on varmaan joku yhteys uusliberalistiseen malliin,

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      PIhlavan neuvolassa*

    • Anonyymi

      Mikä ammatti on lastentarhan hoitaja?

    • Anonyymi

      Porin lastensuojelun sosiaalityöntekijä soitti ja kertoi, että lastenlääkäri oli tehnyt ilmoituksen siitä, että lapsella on omaehtoisuutta ja siksi hampaita ei pestä, eli vanhemmat eivät pysty tekemään hampaidenpesua ja ovat lapsen tahdon vietävänä.

      Kerroin, että se oli huonon lastenlääkärin tulkinta. Aloimme pesemään hampaita ja kävimme hammashoitajalla pari kertaa. Sosiaalityöntekijä hyväksyi selityksen, mutta hän kuulosti järkyttävältä. Hän uskoi todella sen diskurssin, että vanhemmat ovat lapsen tahdon alaisia ja hän puhui kiivaalla sävyllä.

      Selitin, että en riistä lapseltani asioita ja en ole niin kuin useimmat vanhemmat (lastenlääkäri ja sosiaalityöntekijä), jotka stressaavat siitä, että "ei" ei toimi lapsen kanssa.

      Kun lapsen tarvetilan tunnustaa lapselle ja sanoo sen ääneen lapselle, niin lapsi hyväksyy ein. Kun on lapsen kanssa joka tilanteessa, ymmärtää tilanteet ja selittää ein syyt ja mikä muu on nyt tärkeämpää, niin lapsi kuuntelee kehittyvällä kielikorvallaan. Kun lapsen ja vanhemman välillä on luottamus ja lasta rohkaistaan omaehtoisuuteen, niin lapsi saa itseluottamusta ja tekee asioita pyynnöstä. Lapsen kasvatus on monipuolisempaa kuin pelkkä kyllä ja ei.

      Minusta on pelottavaa, että tätä asiaa pitää selittää lastenlääkärille ja viranomaisille. Se tarkoittaa, ettei tässä yhteiskunnassa olla terveellisessä ihmissuhteessa vaan psykopaattisesti.

    • Anonyymi

      Hampaiden pesun aloittaminen meni niin, että esine suussa oli ikävää ja sitä vastustettiin. Hammasharjaa purtiin. Sanottiin, avaa suu AAAA. Pidettiin käsiä alhaalla ja kiinni patjalla. Kun harjaamista tehtiin uudestaan ja vanhemmat hymyilivät, niin lapsi hymyili itsekin ja antoi harjata.

      Ongelmasta ei tehty mitään pakottamista vaan pelkkä esine suussa, jonka hyväksyy heti. Jos vanhemmat ja viranomaiset tuovat omat pakkonsa ja vihaisuutensa siihen, niin lapsi ei tule koskaan hyväksymään esineitä suussaan.

      Neuvolassa sävy on eri kuin lastensuojelussa. Siellä asiakas on vain tietämätön, ja uusi asia tiedotetaan. Lastensuojelussa kyse on kyvyttömyydestä ja johtaa todennäköisesti huostaanottoon. Se on lähtöisin sosiaalityöntekijästä, ei lapsesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4953
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4495
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2891
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1696
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe