Alistamista tukevat sosiaaliset normit

Anonyymi

Keskustelin tänään Noormarkun päiväkodissa ja Porin terveyskeskuksessa lastentarhan hoitajan ja lastenlääkärin kanssa siitä, että saako lapselle sanoa ei.

Lastenhoitaja lainasi jotain kasvatusteoreetikkoa, Nissinen tai joku, että lapselle pitää antaa pettymyksiä. Vastasin siihen, että se sisältää taustaolettamuksen, että lapsi luulee aina saavansa mitä haluaa, eikähän lapsi aina sitä halua. Pakottavat vahemmat epäonnistuvat näkemään lapsen tavoitteet lapsen näkökulmasta, jota hän yrittää tehdä ja sälyttävät syyn lapsen niskoille. Se on vaarallista.

Lastenlääkärin mielestä lapselle pitää pakottaa hampaiden pesu ennen 22 kuukauden ikää, niin lapsi tottuu siihen. Vastasin siihen, että kyllähän lapsi on kiva, jos isä on kiva. Lapsi hyväksyy ein, jos se selitetään ja lapsi kuuntelee kehittyvällä kielikorvallaan. Lastenlääkäri sanoi, että se on normaalia, jos lapsi saa välillä raivarin ja katsoi merkityksellisesti läsnä ollutta neuvolan terveydenhoitajaa. Sanoin, ettei lapseni saa koskaan raivareita.

Kun lapsen kanssa sovitaan vääristä ja oikeista asioista, niin lapselle kehittyy itsekunnioitus ja luottamus vanhempaa kohtaan. Se ei tarkoita sitä, että lapsi ajelehtii pahempiin tekoihin tai että lasta hemmotellaan.

Minulla on se tunne, että kaikki asiantuntijat uskovat tähän autoritaariseen malliin ja sillä on varmaan joku yhteys uusliberalistiseen malliin,

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      PIhlavan neuvolassa*

    • Anonyymi

      Mikä ammatti on lastentarhan hoitaja?

    • Anonyymi

      Porin lastensuojelun sosiaalityöntekijä soitti ja kertoi, että lastenlääkäri oli tehnyt ilmoituksen siitä, että lapsella on omaehtoisuutta ja siksi hampaita ei pestä, eli vanhemmat eivät pysty tekemään hampaidenpesua ja ovat lapsen tahdon vietävänä.

      Kerroin, että se oli huonon lastenlääkärin tulkinta. Aloimme pesemään hampaita ja kävimme hammashoitajalla pari kertaa. Sosiaalityöntekijä hyväksyi selityksen, mutta hän kuulosti järkyttävältä. Hän uskoi todella sen diskurssin, että vanhemmat ovat lapsen tahdon alaisia ja hän puhui kiivaalla sävyllä.

      Selitin, että en riistä lapseltani asioita ja en ole niin kuin useimmat vanhemmat (lastenlääkäri ja sosiaalityöntekijä), jotka stressaavat siitä, että "ei" ei toimi lapsen kanssa.

      Kun lapsen tarvetilan tunnustaa lapselle ja sanoo sen ääneen lapselle, niin lapsi hyväksyy ein. Kun on lapsen kanssa joka tilanteessa, ymmärtää tilanteet ja selittää ein syyt ja mikä muu on nyt tärkeämpää, niin lapsi kuuntelee kehittyvällä kielikorvallaan. Kun lapsen ja vanhemman välillä on luottamus ja lasta rohkaistaan omaehtoisuuteen, niin lapsi saa itseluottamusta ja tekee asioita pyynnöstä. Lapsen kasvatus on monipuolisempaa kuin pelkkä kyllä ja ei.

      Minusta on pelottavaa, että tätä asiaa pitää selittää lastenlääkärille ja viranomaisille. Se tarkoittaa, ettei tässä yhteiskunnassa olla terveellisessä ihmissuhteessa vaan psykopaattisesti.

    • Anonyymi

      Hampaiden pesun aloittaminen meni niin, että esine suussa oli ikävää ja sitä vastustettiin. Hammasharjaa purtiin. Sanottiin, avaa suu AAAA. Pidettiin käsiä alhaalla ja kiinni patjalla. Kun harjaamista tehtiin uudestaan ja vanhemmat hymyilivät, niin lapsi hymyili itsekin ja antoi harjata.

      Ongelmasta ei tehty mitään pakottamista vaan pelkkä esine suussa, jonka hyväksyy heti. Jos vanhemmat ja viranomaiset tuovat omat pakkonsa ja vihaisuutensa siihen, niin lapsi ei tule koskaan hyväksymään esineitä suussaan.

      Neuvolassa sävy on eri kuin lastensuojelussa. Siellä asiakas on vain tietämätön, ja uusi asia tiedotetaan. Lastensuojelussa kyse on kyvyttömyydestä ja johtaa todennäköisesti huostaanottoon. Se on lähtöisin sosiaalityöntekijästä, ei lapsesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      41
      7954
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4656
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      67
      3331
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2186
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1719
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1687
    7. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      17
      1576
    8. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      358
      1518
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1209
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      279
      1108
    Aihe