Astra 1.9 CDTI 88kw vm. 2008 starttaus ongelma

Anonyymi

Hei, Astrani on tehnyt pari kertaa niin, että käynnistäessä lämpimänä startti pyörittää laiskasti ja rämähtää ilkeästi, uusintastartti sama tulos ja kun laittaa kaasupolkimen pohjaan ja starttaa, niin sen rämähdyksen (en osaa paremmin ääntä kuvata) kera lopulta lähtee käyntiin, kylmästartilla ei ole tätä tehnyt, startti/kaksoismassa (ihankuin ääni tulisi kytkinkopan seudulta)/joku muu?, onko kenelläkään mitään neuvoa mistä vikaa etsisi, teki tätä muutaman kerran kesälläkin, mutta nyt pari kertaa viikon sisään, jotenkin tuntuu, että kun auto on sellaisessa asennossa, jossa etupää on ylempänä, mäki/ramppi tai vastaava, niin silloin se esiintyisi.
Tietysti kun olen yrittänyt vartavasten mennä testaamaan mäkeen, niin kyseistä ongelmaa ei ole esiintynyt, eli on ihan satunnaista.
Akku on 3 vuotta vanha, startti vaihdettu edellisen omistajan toimesta 4 vuotta sitten (täydellinen huoltokirja ja kuitit töistä), eli ei luulisi niissä olevan vikaa.
Lisäksi jos autolla ei ajeta vaikka kolmeen päivään, niin tuntuu että strartti pyörittää laiskasti, hmm.. akku?, mutta jokapäiväisessä ajossa ei kylmästarttauksessa ole ongelmia.
Hankalahan toi vika on, mutta kun auto on näinkin vanha, niin ei viitsisi heti merkkikorjaamoon viedä ihmeteltäväksi, saattaa auton hinta palaa "etsintätyö tunteihin"
Neuvoja otetaan mielellään vastaan, autolla ajettu 196tkm.

5

<50

  Vastaukset

  • Rupiset akunavat syynä huonoon kontaktiin, ne kannattaa siivota!

  • Startti vaihtoiässä.

  • Oli Astra päivän korjaamolla vianetsinnässä, ei ns. tulosta tullut, koska eivät saaneet "vikaa kuuluville", akku näytti olevan kunnossa ja starttikaan ei (tietenkään) temppuillut, kertomani oirekuvauksen perusteella epäilivät kaksoismassa "hässäkkää" (vaihtoarvio n. 1500€), mutta minun käsittääkseni, jos siinä on vikaa, niin oireilee kokoajan, kolinaa ja rymistelyä jatkuvasti, se on kuitenkin ihan mekaaninen laite, joten jos viallinen, niin pitäisi kuulemma kolista/naputtaa jatkuvasti.
   Nyt ei ole taas "rymistellyt" ollenkaan, elikkäs meinaan ajaa niin kauan, että joku osa hajoaa, niin näkisi missä se vika on.
   Työpaikalla on tätä yritetty ihmetellä ja arvuutella mistä voisi johtua ja yksi heitti "villin" arvauksen startin maadoitusvikaan?, mutta milläs sen selvität, kun ei vika ole päällä kuin satunnaisesti, on tämä auvoista autoilijan elämää.
   Olisko jollain tuohon maadoitushommaan jotain reseptiä?, miten sitä voisi itse tutkia.

  • Korjaantuu vain merkkiä vaihtamalla....

  • Mää kyl epäilen tota noin laturin vapaakytkin rullalaakeria tuohon räminään?

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   132
   6822
  2. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   111
   1203
  3. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   1147
  4. Tietäisittepä

   Mitä meidänkin työpaikalla varatut touhaavat työpäivän aikana... Kesken työpäivän ottavat vapaata pari tuntia että puolisot luulevat olevan töissä ja
   Uskottomuus
   32
   1023