Virtahepo olohuoneessa ja koko yhteiskunnassa: "Älä puhu, älä tunne, älä luota."
Sananvapauden alettua kaventua https://goo.gl/RESoqM pahemmaksi, mitä se oli edes 1970-luvulla, yksi alan perusteoksista ilmaisun puolesta kaikenlaista tukahduttamista, vaientamista ja viimeaikaistakin sensuroimista vastaan, on Tommy Hellstenin kirja Virtahepo olohuoneessa, jossa kuvataan tuota sensuroinnin ja vaikenemisen vaatimusta näin: "Älä puhu, älä tunne, älä luota." Hyväosaiset toimittajatkin haluaisivat tätä nykyä pidättää kaiken ilmaisemisen vapauden itsellään niin, etteivät muut saisi pukahtaa ja puhua mitään konsensusta vastaan, jossa kaikki suomalaiset voivat muka hyvin ja ovat onnellisia kärsiessään liudasta yhteiskunnallisia epäkohtia. Toimittajat ovat sokaistuneet muka tietämään ja tuntemaan kaiken toisten ihmisten puolesta ja pidättämään itsellään kaiken tietojen välittämisen oikeuden. Jos ennen paavi ja papit olivat välittäjiä ihmisten ja Jumalan välillä, sellaista asemaa havittavat nyt toimittajat yrittäessään tukkia kansalaisten suut ja estää vapaan tiedon välittämisen, kirjoittamisen ja tunteiden ilmaisemisen.
"– Tilanne on minusta pahempi kuin 1970-luvulla, jolloin sananvapautta myös laajasti rajoitettiin, Leena Krohn sanoo.
– Harkitsemattomia ja tämän päivän valtavirtaan sopimattomia näkemyksiä, joista ihminen pannaan tilille, etsitään jopa vuosien ellei vuosikymmenien takaa, myös kaunokirjallisuudesta."
Juuri luin sanomalehden etusivulta julistusta ja ylistystä toimittajista ja lehdistöstä, jossa noudatetaan Journalistin ja JSN:n ohjeita niin kuin sieltä muka saisi jotain oikeutta. Päinvastoin, kyseisessä lehtitalojen marionettiliitossa hyväksytään sairaidenkin ihmisten raatelu niin kuin minullekin kävi, ks. https://tinyurl.com/ylen-laiton-revittely
Antti Heikkilä kirjoittaa kirjassaan Riippuvuus - valheiden verkko:
"Valta on kollektiivinen riippuvuus ja se on tuhoava prosessi siinä kuin juominenkin. Demokratisoituminen on vastakkainen prosessi. Se on tie kohti terveyttä siinä kuin raitistuminen. Historiaa voi tarkastella myös sairautena ja tervehtymisenä. Sairauteen kuuluu salailu, eristäytyminen ja omavoimaisuus. Terveys on avoimuutta, vuorovaikutusta ja oman rajallisuuden myöntämistä. Terveellä ja sairaalla yhteiskunnalla on samat piirteet kuin toipuvilla ja sairailla perheillä."
Hyvän alun jälkeen kun valtaa ollaan jälleen keskittämässä ja viemässä pois kansalta, on syytä pitää silmänsä auki ja nimenomaan nähdä, kuulla, puhua, tuntea ja olla alistumatta siihen riistoon, jota kaiken aikaa yritetään vyöryttää päälle.
- Edellä ajatuksiani, jotka olen taltioinut 4.1.2020 klo 7:32, kun mielessäni on ollut muutakin, josta kirjoittanen seuraavaksi.
Virtahepo olohuoneessa ja koko yhteiskunnassa: "Älä puhu, älä tunne, älä luota."
0
289
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua
Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä841719Euroopan lämpöennätys, 48,8, astetta, on mitattu Italian Sisiliassa
Joko hitaampikin ymmärtää. Se on aivan liikaa. Ilmastonmuutos on totta Euroopassakin.2721595Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava2881363Martina lähdössä Ibizalle
Eikä Eskokaan tiennyt matkasta. Nyt ollaan jännän äärellä.1701299- 57905
- 48881
- 66874
Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em66873Miksi mies tuntee näin?
Eli olen mies ja ihastuin naiseen. Tykkään hänestä ja koskaan hän ei ole ollut minulle ilkeä. Silti ajoittain tunnen kui40851Se nainen näyttää hyvältä vaikka painaisi 150kg
parempi vaan jos on vähän muhkeammassa kunnossa 🤤48838