Jären ääni versus Jellivaaran ääni

Anonyymi

Onko nämä esimerkiksi Odd ja Gunnar parempia kuin oma järki?
Ja jos niin perusteluja siten rauhallisesti. Toivon.

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      niitä ei tule ikinä niitä perusteluja.

      se in suuren suuri tunteeseen iskostettu asia jota ei saa järjellä häiritä.

    • Anonyymi

      Jellivaaran ääni on pyhän hengen ääni, siks sitä ei järjellä mietitä....

      Järjellä mietitään esim. Pyyhitkö ahteris vasemmalla vai oikealla kädellä kun käyt shaipalla.

      • Anonyymi

        Sitä tässä joutuu päivittäin ihmettelemään, miksi usko ihmiseen on noin luja?

        Miksi ei uskota siihen sanaan, joka on kirjoitettuna Raamatussa?


      • Anonyymi

        Se siitä sinun järjestäsi, kyllä minä ainakin pyyhin paperilla!


    • Anonyymi

      Jo lähemmä neljäkymmentä vuotta sitten esikoislestadiolaisuuteen tuli mukaan vierasta tulta ja ääntä. Tuojina olivat juuri nuo kaksi nimeltä mainittua ja heidän taustavoimanaan David B.
      He vaimensivat Pyhän Hengen ääntä, ja toivat mukaan järjen äänen ulkoisen "pyhyyden" korostamisella mm Nilivaran kirjeen muodossa.

      • Anonyymi

        David B:n pakkorippioppi la lakihenkisyys oli tosiaan kummajainen. 😲 Hän on myös nykyisen lakihenkisen johdon asettanut, tämä on selvä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        David B:n pakkorippioppi la lakihenkisyys oli tosiaan kummajainen. 😲 Hän on myös nykyisen lakihenkisen johdon asettanut, tämä on selvä!

        Siis pakkorippi, missä sellaista harrastetaan?


    • Anonyymi

      David Braun on kyllä asiallinen traktori!

    • Anonyymi

      David becham on futaaja!

    • Anonyymi

      Niilivaara 29.5.1992

      Olemme Nilivaaraan kylässä kokouksia pitämässä ja toiset saarnaajat Kainuun puolessa Korpikon kylässä, Jumalan sanaa saarnaamassa sen pienen lahjan kanssa, mitä Herralta saaneet olemme. Me täällä ja te siellä olemme jääneet kristillisyyden vanhinten jälkeen työtä tekemään kristillisyydessä ja heidän työnsä päälle tulleet.

      He ovat jättäneet meille puhtaan ja kalliin kristillisyyden aivan kuin perinnöksi. Ja onhan se suuri kysymys, että se meiltäkin puhtaana jäisi, ettei maailmanrakkaus, turhuus, monenlainen koreus pukineissa, kaulavitjoissa, rannerenkaissa, hiusten kähertämisessä, leikata ja värjätä niitä, käyttää kosmeettisia aineita kaunistaakseen kasvojansa tämän maailman muotimestarien mallien mukaan.

      Niin myöskin lentopalloharrastus, jääkiekkoilu ja monenlainen urheiluelämä, jossa maailman kunnia ajaa etsimään ja saamaan katoavaista palkkaa.

      Ei sekään riitä kristitylle suojaksi kiusauksia vastaan, että pitää kontrollia televisio?ohjelmista ja videofilmeistä, vaan täysin sopimatonta niitä koneita kristittyin kotiin laittaa.

      Tämä kalkki on maailman muodon mukaan asettamista, joka kuolettaa hengellisen elämän kristityn sydämeltä. Vaan kristitty ahkeroitsee uskon kuuliaisuudessa elämällään vaelluksellaan, töillään ja puheillaan kutsumisen ja valitsemisen vahvistaa. Sillä ne, jotka sen tekevät, eivät suinkaan koskaan kompastu, vaan sallitaan heidän alttiisti käydä sisälle meidän Herran ja Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen iankaikkiseen valtakuntaan.


      Sen johdosta, mitä monet Suomen kristityistä ovat kirjeitten ja puhelinyhteyden kautta valittaneet, että muutoksia on tullut saarnoissa, jonka seurauksena on myös muutoksia opissa. Se mitä ennen meidän vanhoilta saarnaajilta on saarnattu synniksi ja se mikä johtaa syntiin, siitä ei puhuta enää niinkuin ennen.
      Sentähden toivomme me, rakkaat Suomen saarnaajat, että saa kuulla teiltä, että voimme heitä näyttää teidän tykö, jotka olette maan saarnaajat. Ja kun me tunnemme, että monet murehtivat heidän sydämillään, olemme me velvolliset auttamaan toisiamme Jumalan suuren armon ja avun kautta, että se perustus ja oppi, jonka meidän uskolliset opettajat alusta asti ovat saarnanneet, pysyisi puhtaana, ettei lihallinen vapaus, jota moni halajaa, tunkeaisi kristillisyyteen ja sammuttaisi uskonelämän.

      Eikä muuta enempää, vaan uskokaa, rakkaat matkaystävät, kaikki synnit anteeksi annettuna Herran Jeesuksen pyhässä nimessä ja kalliissa sovintoveressä aina taivaaseen asti.
      Rukoilkaa meidän edestä

    • Anonyymi

      Tämä on siis se "oppi" . Itse tehty "vanhurskaus".

      Voi ihmisparkoja.

    • Anonyymi

      Siinä ei paljoa puhuttu Raamatunllisesta opin seuraamisesta ei Jeesuksesta ei uudestisyntymisestä eikä juuri mistään joka tulee esille jokaisesta Apostolisesta lauseesta.

      huomasiko kukaan sellaisesta?

      • Anonyymi

        No ei! Hyvä kun huomasit. Se oli yhtä tyhjän kanssa, kuin helluntalaisten kokoukset.


      • Anonyymi

        Juuri näin. Tämä oli esikoislestadiolaisen nykyjohdon jargonia kaikki tyynni. Hyijyttelyä, kieltoja, käskyjä, uhkauksia, lakihenkisyyttä puhtaimmillaan. Oli aivan selvää, ettei näin voinut jatkua. Tähän liittyi mm. nuiva suhtautuminen lähetystyöhön, Jeesuksen ja evankeliumin sijasta vaadittiin viemään tämänkaltaista jargonia Venäjälle ja Viroonkin. Vuonna 2015 liike sanoutui irti sakraaliyhteydestä luterilaiseen kirkkoon, ottamalla käyttäöön oman liikkeen toimittamat maallikkosakramantit, kasteen ja Ehtoollisen.


      • Anonyymi

        ”Me täällä ja te siellä olemme jääneet kristillisyyden vanhinten jälkeen työtä tekemään kristillisyydessä ja heidän työnsä päälle tulleet.

        He ovat jättäneet meille puhtaan ja kalliin kristillisyyden aivan kuin perinnöksi. Ja onhan se suuri kysymys, että se meiltäkin puhtaana jäisi, ettei maailmanrakkaus, turhuus, monenlainen koreus pukineissa, kaulavitjoissa, rannerenkaissa, hiusten kähertämisessä, leikata ja värjätä niitä, käyttää kosmeettisia aineita kaunistaakseen kasvojansa tämän maailman muotimestarien mallien mukaan.”
        Kuten lainauksessa näkyy, neuvot eivät ole uusia, vaan vanhojen vanhinten antamia ja raamatusta otettuja. Pietari kirjoittaa:
        1. Niin olkaan vaimot myös miehillensä alamaiset, että nekin, jotka ei sanaa usko, vaimoin tavoista ilman sanaa voitetuksi tulisivat,
        2. Kuin he teidän puhtaan menonne näkevät pelossa.
        3. Joidenka kaunistus ei pidä oleman ulkonaisissa hiusten palmikoissa ja kullan ympäriripustamisessa eli vaatteen puvussa,
        4. Vaan salainen ihminen ilman vikaa sydämessä, lakealla ja hiljaisella hengellä, se on kallis Jumalan edessä.
        5. Sillä näin ovat pyhätkin vaimot muinoin itsensä kaunistaneet, jotka toivonsa panivat Jumalan päälle ja olivat miehillensä alamaiset,
        6. Niin kuin Sara oli Abrahamille kuuliainen ja kutsui hänen herraksi, jonka tyttäriksi te tulleet olette, jos te hyvin teette ja pelkäämättä olette.
        Eikö tässä ole aika paljon samaa? Nykyisin puhutaan paljon tasa-arvosta, mutta mitä Pietari sanoo siitä? Hän kirjoittaa myös miehille:
        7. Te, miehet, myös asukaa heidän kanssansa taidolla ja antakaa vaimolliselle niin kuin heikommalle astialle hänen kunniansa, niin kuin myös elämän armon kanssaperillisille, ettei teidän rukouksenne estetyiksi tulisi.
        8. Mutta viimein olkaa kaikki yksimieliset, ynnä kärsiväiset, pitäin veljellistä rakkautta keskenänne, laupiaat, ystävälliset,
        9. Ei kostaen pahaa pahalla, eikä kirouksella kirousta, vaan paremmin siunatkaa, tietäen, että te olette kutsutut siunausta perimään.
        10. Sillä joka elää tahtoo ja hyviä päiviä nähdä, hän hillitkää kielensä pahuudesta ja huulensa vilppiä puhumasta,
        11. Hän välttäkää pahaa ja tehkää hyvää, etsikään rauhaa ja noudattamaan sitä.
        12. Sillä Herran silmät ovat vanhurskasten päälle ja hänen korvansa heidän rukouksissansa; mutta Herran kasvot ovat pahantekijöitä vastaan.
        Paavali kirjoittaa:
        13. Tuomitkaa itse keskenänne: onko se kaunis, että vaimo avopäin Jumalaa rukoilee?
        14. Eikö luontokin sitä teille opeta, että se on miehelle häpeäksi, jos hänellä on pitkät hiukset?
        15. Mutta vaimolle on se kunniaksi, että hänellä on pitkät hiukset; sillä hiukset ovat hänelle peitteeksi annetut.
        16. Mutta jos joku näkyy riitainen olevan, ei meillä eikä Jumalan seurakunnilla se tapa ole.
        1. Niin neuvon minä teitä, rakkaat veljet, Jumalan sydämellisen laupiuden kautta, että te antaisitte teidän ruumiinne eläväksi, pyhäksi ja Jumalalle otolliseksi uhriksi, joka on teidän toimellinen jumalanpalveluksenne.
        2. Ja älkää sovittako teitänne tämän maailman muodon jälkeen, vaan muuttakaa teitänne teidän mielenne uudistuksen kautta, että te koettelisitte, mikä Jumalan hyvä, otollinen ja täydellinen tahto olisi.
        Paavali ei kirjoita mikä on maailman muotoa, mutta hän kehottaa koettelemaan sitä. Sitä on kristillisyydessä koeteltu.
        Jaakob kirjoittaa kovia sanoja kristityille:
        4. Te huorintekijät ja huorat! ettekö te tiedä, että maailman ystävyys on viha Jumalaa vastaan? Joka siis tahtoo maailman ystävä olla, hän tulee Jumalan vihamieheksi.
        5. Eli luuletteko, että Raamattu sanoo turhaan: henki, joka meissä asuu, himoitsee kateutta vastaan?
        6. Ja antaa runsaasti armon; sen tähden hän sanoo: Jumala seisoo ylpeitä vastaan, mutta nöyrille antaa hän armon.
        7. Niin olkaa siis Jumalalle alamaiset, mutta vastaan seisokaa perkelettä, niin hän teistä pakenee.
        8. Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä. Puhdistakaa kätenne, te syntiset, ja peratkaa teidän sydämenne, te kaksimieliset.
        9. Olkaa surulliset, murehtikaa ja itkekää. Teidän naurunne kääntyköön itkuksi ja ilonne murheeksi.
        10. Nöyryyttäkää teitänne Jumalan kasvoin edessä, niin hän teitä ylentää.
        11. Älkää toinen toistanne panetelko, rakkaat veljet: joka veljeänsä panettelee ja veljensä tuomitsee, se panettelee lakia ja tuomitsee lain. Mutta jos sinä tuomitset lain, niin et sinä ole lain tekijä vaan tuomari.
        Paavalikin kirjoittaa kristityille seuraavasti:
        5. Niin kuolettakaa sen tähden teidän jäsenenne, jotka maan päällä ovat, huoruus, saastaisuus, häpeällinen himo, rietas halaus ja ahneus, joka on epäjumalan palvelus,
        6. Joidenka tähden Jumalan viha epäuskoisten lasten päälle tulee;
        7. Joissa tekin muinoin vaelsitte, kuin te niissä elitte.
        8. Mutta nyt pankaa myös te pois nämä kaikki, viha, närkästys, pahuus, pilkka, ilkeät sanat, teidän suustanne.
        9. Älkää valehdelko keskenänne, ja riisukaa pois teistänne vanha ihminen tekoinensa,
        10. Ja pukekaa päällenne uusi, joka hänen tuntemiseensa uudistetaan, hänen kuvansa jälkeen, joka sen luonut on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Me täällä ja te siellä olemme jääneet kristillisyyden vanhinten jälkeen työtä tekemään kristillisyydessä ja heidän työnsä päälle tulleet.

        He ovat jättäneet meille puhtaan ja kalliin kristillisyyden aivan kuin perinnöksi. Ja onhan se suuri kysymys, että se meiltäkin puhtaana jäisi, ettei maailmanrakkaus, turhuus, monenlainen koreus pukineissa, kaulavitjoissa, rannerenkaissa, hiusten kähertämisessä, leikata ja värjätä niitä, käyttää kosmeettisia aineita kaunistaakseen kasvojansa tämän maailman muotimestarien mallien mukaan.”
        Kuten lainauksessa näkyy, neuvot eivät ole uusia, vaan vanhojen vanhinten antamia ja raamatusta otettuja. Pietari kirjoittaa:
        1. Niin olkaan vaimot myös miehillensä alamaiset, että nekin, jotka ei sanaa usko, vaimoin tavoista ilman sanaa voitetuksi tulisivat,
        2. Kuin he teidän puhtaan menonne näkevät pelossa.
        3. Joidenka kaunistus ei pidä oleman ulkonaisissa hiusten palmikoissa ja kullan ympäriripustamisessa eli vaatteen puvussa,
        4. Vaan salainen ihminen ilman vikaa sydämessä, lakealla ja hiljaisella hengellä, se on kallis Jumalan edessä.
        5. Sillä näin ovat pyhätkin vaimot muinoin itsensä kaunistaneet, jotka toivonsa panivat Jumalan päälle ja olivat miehillensä alamaiset,
        6. Niin kuin Sara oli Abrahamille kuuliainen ja kutsui hänen herraksi, jonka tyttäriksi te tulleet olette, jos te hyvin teette ja pelkäämättä olette.
        Eikö tässä ole aika paljon samaa? Nykyisin puhutaan paljon tasa-arvosta, mutta mitä Pietari sanoo siitä? Hän kirjoittaa myös miehille:
        7. Te, miehet, myös asukaa heidän kanssansa taidolla ja antakaa vaimolliselle niin kuin heikommalle astialle hänen kunniansa, niin kuin myös elämän armon kanssaperillisille, ettei teidän rukouksenne estetyiksi tulisi.
        8. Mutta viimein olkaa kaikki yksimieliset, ynnä kärsiväiset, pitäin veljellistä rakkautta keskenänne, laupiaat, ystävälliset,
        9. Ei kostaen pahaa pahalla, eikä kirouksella kirousta, vaan paremmin siunatkaa, tietäen, että te olette kutsutut siunausta perimään.
        10. Sillä joka elää tahtoo ja hyviä päiviä nähdä, hän hillitkää kielensä pahuudesta ja huulensa vilppiä puhumasta,
        11. Hän välttäkää pahaa ja tehkää hyvää, etsikään rauhaa ja noudattamaan sitä.
        12. Sillä Herran silmät ovat vanhurskasten päälle ja hänen korvansa heidän rukouksissansa; mutta Herran kasvot ovat pahantekijöitä vastaan.
        Paavali kirjoittaa:
        13. Tuomitkaa itse keskenänne: onko se kaunis, että vaimo avopäin Jumalaa rukoilee?
        14. Eikö luontokin sitä teille opeta, että se on miehelle häpeäksi, jos hänellä on pitkät hiukset?
        15. Mutta vaimolle on se kunniaksi, että hänellä on pitkät hiukset; sillä hiukset ovat hänelle peitteeksi annetut.
        16. Mutta jos joku näkyy riitainen olevan, ei meillä eikä Jumalan seurakunnilla se tapa ole.
        1. Niin neuvon minä teitä, rakkaat veljet, Jumalan sydämellisen laupiuden kautta, että te antaisitte teidän ruumiinne eläväksi, pyhäksi ja Jumalalle otolliseksi uhriksi, joka on teidän toimellinen jumalanpalveluksenne.
        2. Ja älkää sovittako teitänne tämän maailman muodon jälkeen, vaan muuttakaa teitänne teidän mielenne uudistuksen kautta, että te koettelisitte, mikä Jumalan hyvä, otollinen ja täydellinen tahto olisi.
        Paavali ei kirjoita mikä on maailman muotoa, mutta hän kehottaa koettelemaan sitä. Sitä on kristillisyydessä koeteltu.
        Jaakob kirjoittaa kovia sanoja kristityille:
        4. Te huorintekijät ja huorat! ettekö te tiedä, että maailman ystävyys on viha Jumalaa vastaan? Joka siis tahtoo maailman ystävä olla, hän tulee Jumalan vihamieheksi.
        5. Eli luuletteko, että Raamattu sanoo turhaan: henki, joka meissä asuu, himoitsee kateutta vastaan?
        6. Ja antaa runsaasti armon; sen tähden hän sanoo: Jumala seisoo ylpeitä vastaan, mutta nöyrille antaa hän armon.
        7. Niin olkaa siis Jumalalle alamaiset, mutta vastaan seisokaa perkelettä, niin hän teistä pakenee.
        8. Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä. Puhdistakaa kätenne, te syntiset, ja peratkaa teidän sydämenne, te kaksimieliset.
        9. Olkaa surulliset, murehtikaa ja itkekää. Teidän naurunne kääntyköön itkuksi ja ilonne murheeksi.
        10. Nöyryyttäkää teitänne Jumalan kasvoin edessä, niin hän teitä ylentää.
        11. Älkää toinen toistanne panetelko, rakkaat veljet: joka veljeänsä panettelee ja veljensä tuomitsee, se panettelee lakia ja tuomitsee lain. Mutta jos sinä tuomitset lain, niin et sinä ole lain tekijä vaan tuomari.
        Paavalikin kirjoittaa kristityille seuraavasti:
        5. Niin kuolettakaa sen tähden teidän jäsenenne, jotka maan päällä ovat, huoruus, saastaisuus, häpeällinen himo, rietas halaus ja ahneus, joka on epäjumalan palvelus,
        6. Joidenka tähden Jumalan viha epäuskoisten lasten päälle tulee;
        7. Joissa tekin muinoin vaelsitte, kuin te niissä elitte.
        8. Mutta nyt pankaa myös te pois nämä kaikki, viha, närkästys, pahuus, pilkka, ilkeät sanat, teidän suustanne.
        9. Älkää valehdelko keskenänne, ja riisukaa pois teistänne vanha ihminen tekoinensa,
        10. Ja pukekaa päällenne uusi, joka hänen tuntemiseensa uudistetaan, hänen kuvansa jälkeen, joka sen luonut on.

        ”Ei sekään riitä kristitylle suojaksi kiusauksia vastaan, että pitää kontrollia televisio?ohjelmista ja videofilmeistä, vaan täysin sopimatonta niitä koneita kristittyin kotiin laittaa.”
        Kun televisio on tullut, niin vanhimmat ovat heti nähneet, ettei se sovi kristittyyn kotiin. Jotkut alkoivat saarnata ohjelmien valinnasta ja puhuttiin, että onhan siinä nappi. Eräs norjalainen saarnaaja sanoi tällaisille, että paskantakaa siihen nappiin. EH oli ilmeisesti sanonut saarnaajille, että jos he saarnaavat televisiosta, niin ei tule lähetysmatkoja. Tämä sai ilmeisesti joksikin aikaan loppumaan siitä saarnaamisen. En tiedä tuliko tilalle valinnat? Oliko tämän kirjeen jälkeen EH hyllytys?
        Tätä ennen vanhimmat ovat kirjoittaneet soittokoneista ja jossakin vanhasta kirjoituksesta muistan lukeneeni, että radiot ja muut kauhistukset. Varoitukset eivät ole nykyisten vanhimpien keksimiä, vaan ne ovat vanhoja.
        Vanhimmat noudattavat sitä mitä raamattukin kehottaa, että jos joku hallitsee pitäköön siitä murheen. Paavali kirjoittaa lisäksi, että vanhimmat, jotka hallitsevat, pitää kaksinkertaisessa kunniassa pidettämän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Ei sekään riitä kristitylle suojaksi kiusauksia vastaan, että pitää kontrollia televisio?ohjelmista ja videofilmeistä, vaan täysin sopimatonta niitä koneita kristittyin kotiin laittaa.”
        Kun televisio on tullut, niin vanhimmat ovat heti nähneet, ettei se sovi kristittyyn kotiin. Jotkut alkoivat saarnata ohjelmien valinnasta ja puhuttiin, että onhan siinä nappi. Eräs norjalainen saarnaaja sanoi tällaisille, että paskantakaa siihen nappiin. EH oli ilmeisesti sanonut saarnaajille, että jos he saarnaavat televisiosta, niin ei tule lähetysmatkoja. Tämä sai ilmeisesti joksikin aikaan loppumaan siitä saarnaamisen. En tiedä tuliko tilalle valinnat? Oliko tämän kirjeen jälkeen EH hyllytys?
        Tätä ennen vanhimmat ovat kirjoittaneet soittokoneista ja jossakin vanhasta kirjoituksesta muistan lukeneeni, että radiot ja muut kauhistukset. Varoitukset eivät ole nykyisten vanhimpien keksimiä, vaan ne ovat vanhoja.
        Vanhimmat noudattavat sitä mitä raamattukin kehottaa, että jos joku hallitsee pitäköön siitä murheen. Paavali kirjoittaa lisäksi, että vanhimmat, jotka hallitsevat, pitää kaksinkertaisessa kunniassa pidettämän.

        ..jotka HYVIN hallitsevat.. pidettäköön tuplakunniassa... pieni korjaus.

        herroina hallitsemista Raamattu kauhistuu eikös vain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei! Hyvä kun huomasit. Se oli yhtä tyhjän kanssa, kuin helluntalaisten kokoukset.

        Mikä joukko siis pitää niitä täysinäisiä kokouksia, saisitko laitettua osoitteen, kiinnostaisi mennä kuulolle?


      • Anonyymi

        "Siinä ei paljoa puhuttu Raamatunllisesta opin seuraamisesta ei Jeesuksesta ei uudestisyntymisestä eikä juuri mistään joka tulee esille jokaisesta Apostolisesta lauseesta."

        "Eikä muuta enempää, vaan uskokaa, rakkaat matkaystävät, kaikki synnit anteeksi annettuna Herran Jeesuksen pyhässä nimessä ja kalliissa sovintoveressä aina taivaaseen asti.
        Rukoilkaa meidän edestä"

        Eikö tässä ole kaikki tarpeellinen uudesti syntyneille. Sinua olisi ilmeisesti tarvinnut kehoittaa uudesti syntymään? Et ole ilmeisesti rukoillutkaan heidän puolestaan? Haukkunut vaan. Täällä on jo kirjoitus, jossa on samoja asioita sekä vanhimmilta, että apostoleilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ..jotka HYVIN hallitsevat.. pidettäköön tuplakunniassa... pieni korjaus.

        herroina hallitsemista Raamattu kauhistuu eikös vain.

        Meillä on hyvä hengellinen hallitus. He ovat nöyriä ja toimivat Pyhän Hengen mukaan.

        Ainoastaan ne, joilta perkele on kääntänyt silmät nurin, näkevät asian toisin. Ei ole uutta, että nämä nimittävät heitä paaveiksi, niin ovat tehneet heidän edeltäjänsä ja nimittäneet edellisiä vanhimpia samalla nimellä. Myös Laestadius ja Luther ovat saaneet saman nimen. Lutheria on sanottu jopa pahemmaksi paaviksi kuin paavi itse.

        Ihmeen pitkään nämä kristillisyyden viholliset roikkuivat mukana. Heillä oli tarkoitus muuttaa kristillisyys maalliseksi, kuten kirkkokin on, mutta eivät onnistuneet siinä. He nyt luulivat tilaisuuden tulleen, mutta joutuivat pettymään, koska kannatus ei riittänyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Siinä ei paljoa puhuttu Raamatunllisesta opin seuraamisesta ei Jeesuksesta ei uudestisyntymisestä eikä juuri mistään joka tulee esille jokaisesta Apostolisesta lauseesta."

        "Eikä muuta enempää, vaan uskokaa, rakkaat matkaystävät, kaikki synnit anteeksi annettuna Herran Jeesuksen pyhässä nimessä ja kalliissa sovintoveressä aina taivaaseen asti.
        Rukoilkaa meidän edestä"

        Eikö tässä ole kaikki tarpeellinen uudesti syntyneille. Sinua olisi ilmeisesti tarvinnut kehoittaa uudesti syntymään? Et ole ilmeisesti rukoillutkaan heidän puolestaan? Haukkunut vaan. Täällä on jo kirjoitus, jossa on samoja asioita sekä vanhimmilta, että apostoleilta.

        Puhut ihan sekavia ei päätä ei häntää, ja uudesti syntymäkin on yhdyssana, mieti asiaa.

        uudesti syntymä on aivan toinen case kuin uudestisyntymä, lisähuomautus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Me täällä ja te siellä olemme jääneet kristillisyyden vanhinten jälkeen työtä tekemään kristillisyydessä ja heidän työnsä päälle tulleet.

        He ovat jättäneet meille puhtaan ja kalliin kristillisyyden aivan kuin perinnöksi. Ja onhan se suuri kysymys, että se meiltäkin puhtaana jäisi, ettei maailmanrakkaus, turhuus, monenlainen koreus pukineissa, kaulavitjoissa, rannerenkaissa, hiusten kähertämisessä, leikata ja värjätä niitä, käyttää kosmeettisia aineita kaunistaakseen kasvojansa tämän maailman muotimestarien mallien mukaan.”
        Kuten lainauksessa näkyy, neuvot eivät ole uusia, vaan vanhojen vanhinten antamia ja raamatusta otettuja. Pietari kirjoittaa:
        1. Niin olkaan vaimot myös miehillensä alamaiset, että nekin, jotka ei sanaa usko, vaimoin tavoista ilman sanaa voitetuksi tulisivat,
        2. Kuin he teidän puhtaan menonne näkevät pelossa.
        3. Joidenka kaunistus ei pidä oleman ulkonaisissa hiusten palmikoissa ja kullan ympäriripustamisessa eli vaatteen puvussa,
        4. Vaan salainen ihminen ilman vikaa sydämessä, lakealla ja hiljaisella hengellä, se on kallis Jumalan edessä.
        5. Sillä näin ovat pyhätkin vaimot muinoin itsensä kaunistaneet, jotka toivonsa panivat Jumalan päälle ja olivat miehillensä alamaiset,
        6. Niin kuin Sara oli Abrahamille kuuliainen ja kutsui hänen herraksi, jonka tyttäriksi te tulleet olette, jos te hyvin teette ja pelkäämättä olette.
        Eikö tässä ole aika paljon samaa? Nykyisin puhutaan paljon tasa-arvosta, mutta mitä Pietari sanoo siitä? Hän kirjoittaa myös miehille:
        7. Te, miehet, myös asukaa heidän kanssansa taidolla ja antakaa vaimolliselle niin kuin heikommalle astialle hänen kunniansa, niin kuin myös elämän armon kanssaperillisille, ettei teidän rukouksenne estetyiksi tulisi.
        8. Mutta viimein olkaa kaikki yksimieliset, ynnä kärsiväiset, pitäin veljellistä rakkautta keskenänne, laupiaat, ystävälliset,
        9. Ei kostaen pahaa pahalla, eikä kirouksella kirousta, vaan paremmin siunatkaa, tietäen, että te olette kutsutut siunausta perimään.
        10. Sillä joka elää tahtoo ja hyviä päiviä nähdä, hän hillitkää kielensä pahuudesta ja huulensa vilppiä puhumasta,
        11. Hän välttäkää pahaa ja tehkää hyvää, etsikään rauhaa ja noudattamaan sitä.
        12. Sillä Herran silmät ovat vanhurskasten päälle ja hänen korvansa heidän rukouksissansa; mutta Herran kasvot ovat pahantekijöitä vastaan.
        Paavali kirjoittaa:
        13. Tuomitkaa itse keskenänne: onko se kaunis, että vaimo avopäin Jumalaa rukoilee?
        14. Eikö luontokin sitä teille opeta, että se on miehelle häpeäksi, jos hänellä on pitkät hiukset?
        15. Mutta vaimolle on se kunniaksi, että hänellä on pitkät hiukset; sillä hiukset ovat hänelle peitteeksi annetut.
        16. Mutta jos joku näkyy riitainen olevan, ei meillä eikä Jumalan seurakunnilla se tapa ole.
        1. Niin neuvon minä teitä, rakkaat veljet, Jumalan sydämellisen laupiuden kautta, että te antaisitte teidän ruumiinne eläväksi, pyhäksi ja Jumalalle otolliseksi uhriksi, joka on teidän toimellinen jumalanpalveluksenne.
        2. Ja älkää sovittako teitänne tämän maailman muodon jälkeen, vaan muuttakaa teitänne teidän mielenne uudistuksen kautta, että te koettelisitte, mikä Jumalan hyvä, otollinen ja täydellinen tahto olisi.
        Paavali ei kirjoita mikä on maailman muotoa, mutta hän kehottaa koettelemaan sitä. Sitä on kristillisyydessä koeteltu.
        Jaakob kirjoittaa kovia sanoja kristityille:
        4. Te huorintekijät ja huorat! ettekö te tiedä, että maailman ystävyys on viha Jumalaa vastaan? Joka siis tahtoo maailman ystävä olla, hän tulee Jumalan vihamieheksi.
        5. Eli luuletteko, että Raamattu sanoo turhaan: henki, joka meissä asuu, himoitsee kateutta vastaan?
        6. Ja antaa runsaasti armon; sen tähden hän sanoo: Jumala seisoo ylpeitä vastaan, mutta nöyrille antaa hän armon.
        7. Niin olkaa siis Jumalalle alamaiset, mutta vastaan seisokaa perkelettä, niin hän teistä pakenee.
        8. Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä. Puhdistakaa kätenne, te syntiset, ja peratkaa teidän sydämenne, te kaksimieliset.
        9. Olkaa surulliset, murehtikaa ja itkekää. Teidän naurunne kääntyköön itkuksi ja ilonne murheeksi.
        10. Nöyryyttäkää teitänne Jumalan kasvoin edessä, niin hän teitä ylentää.
        11. Älkää toinen toistanne panetelko, rakkaat veljet: joka veljeänsä panettelee ja veljensä tuomitsee, se panettelee lakia ja tuomitsee lain. Mutta jos sinä tuomitset lain, niin et sinä ole lain tekijä vaan tuomari.
        Paavalikin kirjoittaa kristityille seuraavasti:
        5. Niin kuolettakaa sen tähden teidän jäsenenne, jotka maan päällä ovat, huoruus, saastaisuus, häpeällinen himo, rietas halaus ja ahneus, joka on epäjumalan palvelus,
        6. Joidenka tähden Jumalan viha epäuskoisten lasten päälle tulee;
        7. Joissa tekin muinoin vaelsitte, kuin te niissä elitte.
        8. Mutta nyt pankaa myös te pois nämä kaikki, viha, närkästys, pahuus, pilkka, ilkeät sanat, teidän suustanne.
        9. Älkää valehdelko keskenänne, ja riisukaa pois teistänne vanha ihminen tekoinensa,
        10. Ja pukekaa päällenne uusi, joka hänen tuntemiseensa uudistetaan, hänen kuvansa jälkeen, joka sen luonut on.

        KIITOS!


    • Anonyymi

      Jellivaara on suomeksi Jällivaara.

    • Olen vähän aikoinaan konsultoinut erästä wanhinta ja saanut ihan tuoreena ymmärryksen, joka ei olluyt tähdätty siihen lopputulokseen, jonka se sitten saoi. Varma tieto myös kertoi, että silloinen konsrvatiivinen äänekkäämpi väki, joka sai aikaan hämminkiä, arvioitiin vääränkokoiseksi sielläkin. Sitten oli henkilöitä, jotka näkivät pitemmälle. Näkivät, että vanhukset ovat jättämässä jäähyväisiä ja silloin on aika suoristaa rivit.

      • Anonyymi

        Konservatiiveiksi nimittämäsi porukka on varmaan yksi tärkeä innoittaja Ruotsalaselle johdolle. Kyllä tällaisella lakihenkisellä uskonnollisuudella vahva tuki on esikoislestadiolaisuudessa. Se oli monille shokki aikanaan, kun "kristillisyyden" julistamisen sijaan alkoi kuulua julistusta Kristuksesta. Kyllä siellä "vakka kantensa on valinnut ja kansi vakkansa".

        Nythän tämä asia on kunnossa esikoislestadiolaisuudessa, he jotka tällaiseen julistukseen olivat mielistyneet, saavat nyt haluamaansa jatkuvalla syötöllä, ilman tervettä opin arvostelua.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      346
      7777
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2274
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1662
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1509
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      118
      1238
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      77
      1224
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1066
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      955
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      945
    10. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      103
      843
    Aihe