Valinnan vapaus?

Uskovaiset kovaan ääneen usein julistavat, että ihmisellä on vapaus valita ja se taivaan satujen sankari ja narsistinen diktaattori on antanut ihmiselle täyden vapauden tehdä valintoja.

Kuinka moni on saanut valita sen, haluaako hän syntyä tänne planeetalle vai eikö ja millaisena haluaisit syntyä?

Oletko saanut valita vanhempasi?

Monta kertaa lapsi on syntynyt ns. väärään perheeseen ja lapsi itsekin on toivonut, että olisi syntynyt vaikkapa paljon mukavanpien ja leppoisampien naapureidensa perheeseen, mutta ei.
Lapsi syntyi kiihkouskovaisten vanhempien seuraan. Isä oli vielä taipuvainen lapsensa hyväksikäyttöön ja lapsi on jo pienestä saakka tottunut siihen, että isä tulee saman peiton alle hieromaan elintään lastaan vasten. Valinnan vapauttako? Jumalallinen ominaisuus? Isä sai valita perimänsä ja taipumuksensa? Lapsi sai valita isänsä tai äitinsä?

Miten on? Saatko sitten myöhemmällä iällä valita ammatin?

Sinä niin haluaisit ryhtyä taidemaalariksi, muusikoksi tai kirjailijaksi, mutta sinulla ei olekaan niihin minkäänlaista lahjakkuutta. Ei sävelkorvaa, ei taiteellista silmää, etkä osaa piirtää kuin kenties alkeellisen 'kirkkoveneen' ja vaikka kuinka kävisit kursseja, niin sinusta ei koskaan tule taiteilijaa tai kirjailijaa.

Yhteiskunnassammekin poliitikkojen taholtakin on alettu ottamaan käyttöön tyhjänpäiväisiä hokemia 'valinnanvapaudesta'. Mihin suohon ollaankaan päädytty, kun on alettu puhumaan valinnanvapaudesta.

73

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Uskovaiset kovaan ääneen usein julistavat, että ihmisellä on vapaus valita ja se taivaan satujen sankari ja narsistinen diktaattori on antanut ihmiselle täyden vapauden tehdä valintoja."

      Uskovien mielikuvitus ei oikein riitä ymmärtämään kaikkea mitä heidän uskonkappaleistaan seuraa. Heidän jumalansa on kaikkivaltias ja kaiken tietävä eli jo silloin ennen kuin mitään oli luotu tämä kaikkivaltias näki kristallinkirkkaasti vaikkapa että vuonna 2019 maaliskuun 15. päivänä klo 19:20:47.967 virus (jonka atomit ja niiden osaset kaikkitietävä tuntee yksittäin nimeltä) ujuttautuu erään Asikkalalaisen Jarmon vasemmasta sieraimesta sisään aiheuttaen viikon kestävän räkätaudin. Tokihan kaikkivaltias olisi voinut siinä vaiheessa puuttua asiaan ja järjestää luomisen alkutilanteen niin että sama virus olisikin esimerkiksi ujuttautunut sisään oikeasta sieraimesta mutta kaikkivaltiaan mielestä vasen sierain oli hyvä ja niin sitten myöhemmin tapahtui, tarkalleen.

      Samalla lailla kaikkivaltias olisi voinut laittaa kaikki myöhemmät asiat tapahtumaan aivan millä muulla lailla hyvänsä mutta hän piti parempana sitä, joka on jo tapahtunut, tapahtuu parhaillaan ja tulee tapahtumaan. Ihmiset ovat osa sitä suunnitelmaa ja vain kuvittelevat omaavansa oman tahdon mutta suunnniteltua sekin on, viimeistä piirtoa myöten.

    • Anonyymi

      Kysytäänkö sinulta, haluatko koronaviruksen?
      Ei kysytä ei.
      Kysytäänkö sinulta, haluatko turpaan?
      Ei yleensä kysytä, ennen iskua.
      Kysytäänkö kun joku pöllii sinulta kännykän tai lompakon?
      Ei ksysytä ei.
      Valinnanvapaus on vähissä?

      • Anonyymi

        Onhan siinä tekijällä ollut valinnanvapaus, että olisi rakastanut Jumalaa, niin ei olisi lyönyt.
        Eli se valinnanvapaus on, sitä on turhaa kiertää. Sinullakin on valinnanvapaus, että et tee vääriä tekoja tahaltesi. Eli ei se niin vähissä ole, se valinnanvapaus, täällä on paljon porukkaa, jolle se valinnanvapaus olisi oikeeseen olemassa, että siitä vaan ja valinnanvapauksia olisi tehty paljon.


      • Anonyymi

        Kyse on uskonnollisesta valinnan vapaudesta . Jumalan valtakunnasta tai helvetistä. Esittelet jääräpäisesti lapsellisia valintoja , jotka kuuluvat normaaliin elämään. Tosin joitakin naurettavia ehdotuksiasi voi välttää, ettei hakeudu vaaran paikkoihin. Pimeyden voimat ovat ottaneet sinut selvästi haltuunsa, koska juuri noin saatana käyttää kaltaisiasi rappeutuneita ihmisiä pilkkaamaan Jumalan Pyhyyttä. Mutta Jeesus tuli sinunkin vuoksesi sovittamaan meidän kaikkien synnit niille ,joille se kelpaa. Pelastuksen ovi on auki myös sinulle Jeesus tietää sinun lapsuutesi ja nuoruutesi häväistykset ja haluaa parantaa sinun haavat rakkaasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse on uskonnollisesta valinnan vapaudesta . Jumalan valtakunnasta tai helvetistä. Esittelet jääräpäisesti lapsellisia valintoja , jotka kuuluvat normaaliin elämään. Tosin joitakin naurettavia ehdotuksiasi voi välttää, ettei hakeudu vaaran paikkoihin. Pimeyden voimat ovat ottaneet sinut selvästi haltuunsa, koska juuri noin saatana käyttää kaltaisiasi rappeutuneita ihmisiä pilkkaamaan Jumalan Pyhyyttä. Mutta Jeesus tuli sinunkin vuoksesi sovittamaan meidän kaikkien synnit niille ,joille se kelpaa. Pelastuksen ovi on auki myös sinulle Jeesus tietää sinun lapsuutesi ja nuoruutesi häväistykset ja haluaa parantaa sinun haavat rakkaasti.

        kAMMOTTAVAA SAATANALLISTA HARHAOPPIA.

        Jumala OLI Kristuksessa ja SOVITTI maailman ITSENSÄ KANSSA.

        Ota moukka opiksesi ja tee parannus.


    • Anonyymi

      Biologia vaikuttaa pitkälle myös ihmisen mielenterveyteen, kuten muuhunkin terveyteen.

      https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00667#s2

      "Kilpirauhasen vajaatoiminnan oireet

      Kilpirauhashormonin puute hidastaa aineenvaihduntaa, mistä seuraa väsymystä, paleluherkkyyttä, painonnousua, ummetusta, sydämen sykkeen hidastumista ja ihon kuivumista. Usein esiintyy turvotusta silmissä, kasvoissa ja säärissä. Oireet alkavat hitaasti ja pahenevat hiljalleen kuukausien tai vuosien aikana.

      Vaikeaan kilpirauhasen vajaatoimintaan voi liittyä mielentilan muutoksia ja muistihäiriöitä."

      https://kilpirauhasliitto.fi/kilpirauhanen-ja-mielen-hyvinvointi/
      Syvällä masennuksella ja kilpirauhasen vajaatoiminnalla on samankaltaisia oireita. Tämän takia on tärkeä tutkia kilpirauhaskokeet, kun syvä masennus todetaan. Jos kilpirauhasen vajaatoiminta todetaan, sen hoito voi parantaa mielialaoireita."

      "Rotterdamin autoimmuunitautien tutkija, professori Drexhage on tehnyt havainnon, että kaksisuuntaisessa mielialahäiriössä näyttää olevan mukana autoimmuunitulehduksen osatekijä, jolla on genetiikan tasolla yhteisiä tekijöitä diabetes mellitus 1:n ja kilpirauhasen autoimmuunitulehduksen kanssa."

      "Kilpirauhasen liikatoiminta aiheuttaa stressioireita, unettomuutta ja hermostuneisuutta. Liikatoiminta hoidetaan lääkkeillä, radiojodilla tai joskus leikkauksella. Oireita voidaan rauhoittaa betasalpaajalla, joka rauhoittaa sykettä ja muitakin oireita. Kun liikatoiminta on rauhoittunut, voi betasalpaaja joskus alentaa mielialaa. Kun sydänoireet ovat rauhoittuneet, voidaan betasalpaajan käyttö lopettaa."

      Edellä mainituissa esimerkeissä ei paljon auta se, että joku uskovainen tulee saarnaamaan, että ota Jeesus vastaan ja ala syödä terveellisesti, niin mielenterveys- kuten muutkin ongelmat häviävät. Jos näin ei tapahdukaan, niin siihen vielä päälle vähän syyllistämistä ja sairaan tilanne on entistäkin huonompi.

      • Anonyymi

        Niin, Herra käyttää lääkäriä ja ihmisen on haettava sairauteensa apua. Siksipä lääkärikin pitää ohjelmaa tv7 .ssa, että Herra käyttää heitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, Herra käyttää lääkäriä ja ihmisen on haettava sairauteensa apua. Siksipä lääkärikin pitää ohjelmaa tv7 .ssa, että Herra käyttää heitä.

        Eikö tuo ole suoranaista epäuskoa ja epäjumalan palvontaa? Mistään Raamatusta ei löydy kehoitusta turvautua epäjumaliin sairauden kohdatessa. Raamatussa on ihan omat neuvot sairauksien hoitamisen suhteen, mutta kun ne valitettavasti eivät toimi, niin uskovankin pitää turvautua epäjumalien apuun.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Asklepioksen_sauva

        "Asklepioksen sauva on antiikin Kreikasta periytyvä lääkärien ja lääketieteen symboli sekä apteekkien tunnus, joka edustaa sairauksien parantamista lääkkeiden avulla. Asklepios, Apollonin poika, oli kreikkalaisessa mytologiassa lääketieteen jumala, joka kuvattiin parrakkaana miehenä nojaamassa sauvaansa, jota kiersi käärme.[1]

        Kreikkalaisessa mytologiassa Asklepioksen ja käärmeen yhteyden selitetään juontavan juurensa tapauksesta, jossa Minos oli määrännyt hänet herättämään poikansa Glaukoksen kuolleista. Hänen miettiessä, miten saisi tämän tehtyä, paikalle oli kiemurrellut käärme, joka oli kietoutunut hänen sauvansa ympärille. Asklepios oli tappanut käärmeen sauvallaan, mutta pian oli paikalle tullut toinen käärme, joka oli herättänyt ensimmäisen kuolleista mukanaan tuomalla yrtillä. Tällä samalla yrtillä Asklepios oli herättänyt kuolleista myös Glaukoksen. Myöhemmin lääkärit olisivat alkaneet käyttää käärmeitä esimerkin mukaisesti lääketieteessä, ja ylijumala Zeus nosti Asklepioksen itsensä taivaalle asumaan Käärmeenkantajan tähtikuvioksi[2][1].

        Asklepioksen sauvan ympärille kiertynyt käärme on pensaskäärme (Zamenis longissimus), joka on Välimeren alueen yleisimpiä käärmeitä. Niitä pidettiin antiikin aikoina Asklepiokselle pyhitetyissä temppeleissä, jonne ihmiset tulivat pyytämään apua sairauksiinsa. Pensaskäärmeiden avulla saatiin apua lääkintätaidon jumalalta. Käärmeen nahanluonnin on katsottu symbolisoivan uudestisyntymistä ja voimien palaamista. [3]

        Asklepioksen sauvan edeltäjiä ovat sumerilais-akkadilaisen parantamisen jumalan Ningišzidan sauva, jota kiersi kaksi käärmettä. Lisäksi foinikialaisten jumala Eschmun kuvattiin usein käärmeen kanssa.[1]

        Etenkin Yhdysvalloissa caduceus, kaupan ja talouselämän tunnus, sekoittuu ajoittain Asklepioksen sauvan kanssa. Kyseessä on kuitenkin kaksi erilaista ja eri yhteyksissä käytettävää symbolia."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö tuo ole suoranaista epäuskoa ja epäjumalan palvontaa? Mistään Raamatusta ei löydy kehoitusta turvautua epäjumaliin sairauden kohdatessa. Raamatussa on ihan omat neuvot sairauksien hoitamisen suhteen, mutta kun ne valitettavasti eivät toimi, niin uskovankin pitää turvautua epäjumalien apuun.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Asklepioksen_sauva

        "Asklepioksen sauva on antiikin Kreikasta periytyvä lääkärien ja lääketieteen symboli sekä apteekkien tunnus, joka edustaa sairauksien parantamista lääkkeiden avulla. Asklepios, Apollonin poika, oli kreikkalaisessa mytologiassa lääketieteen jumala, joka kuvattiin parrakkaana miehenä nojaamassa sauvaansa, jota kiersi käärme.[1]

        Kreikkalaisessa mytologiassa Asklepioksen ja käärmeen yhteyden selitetään juontavan juurensa tapauksesta, jossa Minos oli määrännyt hänet herättämään poikansa Glaukoksen kuolleista. Hänen miettiessä, miten saisi tämän tehtyä, paikalle oli kiemurrellut käärme, joka oli kietoutunut hänen sauvansa ympärille. Asklepios oli tappanut käärmeen sauvallaan, mutta pian oli paikalle tullut toinen käärme, joka oli herättänyt ensimmäisen kuolleista mukanaan tuomalla yrtillä. Tällä samalla yrtillä Asklepios oli herättänyt kuolleista myös Glaukoksen. Myöhemmin lääkärit olisivat alkaneet käyttää käärmeitä esimerkin mukaisesti lääketieteessä, ja ylijumala Zeus nosti Asklepioksen itsensä taivaalle asumaan Käärmeenkantajan tähtikuvioksi[2][1].

        Asklepioksen sauvan ympärille kiertynyt käärme on pensaskäärme (Zamenis longissimus), joka on Välimeren alueen yleisimpiä käärmeitä. Niitä pidettiin antiikin aikoina Asklepiokselle pyhitetyissä temppeleissä, jonne ihmiset tulivat pyytämään apua sairauksiinsa. Pensaskäärmeiden avulla saatiin apua lääkintätaidon jumalalta. Käärmeen nahanluonnin on katsottu symbolisoivan uudestisyntymistä ja voimien palaamista. [3]

        Asklepioksen sauvan edeltäjiä ovat sumerilais-akkadilaisen parantamisen jumalan Ningišzidan sauva, jota kiersi kaksi käärmettä. Lisäksi foinikialaisten jumala Eschmun kuvattiin usein käärmeen kanssa.[1]

        Etenkin Yhdysvalloissa caduceus, kaupan ja talouselämän tunnus, sekoittuu ajoittain Asklepioksen sauvan kanssa. Kyseessä on kuitenkin kaksi erilaista ja eri yhteyksissä käytettävää symbolia."

        Otahan lääkkeesi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Otahan lääkkeesi.

        Jaa, minkähän takia?

        Näitä sauva ja käärmetarinoita näyttää löytyvän Raamatustakin.

        2. Moos.7
        8 Herra sanoi Moosekselle ja Aaronille:
        9 "Kun farao käskee teitä todistamaan sananne jollakin ihmeteolla, sano silloin Aaronille: 'Ota sauvasi ja heitä se faraon eteen, niin se muuttuu myrkkykäärmeeksi.'"
        10 Mooses ja Aaron menivät faraon luo ja tekivät niin kuin Herra oli käskenyt. Aaron heitti sauvansa faraon ja hänen hoviväkensä eteen, ja se muuttui käärmeeksi.
        11 Silloin farao kutsutti luokseen oppineet ja noidat, ja nämä Egyptin loitsijat tekivät taioillaan samoin: [2. Tim. 3:8]
        12 he heittivät kukin sauvansa, ja ne muuttuivat käärmeiksi. Mutta Aaronin sauva nieli heidän sauvansa.

        4. Moos.21
        6 Silloin Herra lähetti kansan kimppuun myrkkykäärmeitä, ja niiden puremiin kuoli suuri joukko israelilaisia. [1. Kor. 10:9]
        7 Kansa tuli Mooseksen luo sanomaan: "Me teimme synnin, kun puhuimme Herraa ja sinua vastaan. Rukoile Herraa, että hän ottaisi nämä käärmeet pois meitä ahdistamasta." Mooses rukoili kansan puolesta,
        8 ja Herra sanoi Moosekselle: "Tee käärmeen kuva ja pane se tangon päähän. Jokainen pureman saanut, joka katsoo siihen, jää eloon."
        9 Mooses teki pronssista käärmeen ja pani sen tangon päähän. Kun ne, joita käärmeet olivat purreet, katsoivat pronssikäärmettä, he jäivät eloon. [2. Kun. 18:4; Joh. 3:14]


    • Anonyymi

      Vanhempani eivät antaneet valita edes sitä, että mihin niistä tuhansista jumalista saan uskoa. Pakottivat uskomaan omiin jumaliinsa.

      Sitten kun piti naimisiin mennä, niin ei saanut valita puolisoakaan. Vanhemmat senkin valitsivat jo valmiiksi ja heidän mielestään sen morsianehdokkaan suku oli hyvä. En sitten jaksanut sen nirppanokan kanssa olla kuin pari vuotta yhdessä, kun ero tuli. Aina sillä oli pää kipeä, kun piti sänkypuuhiin ryhtyä. Ei saanut edes sitä valita, milloin voisi rakastella.

      Siinä sitä jumalallista valinnan vapautta. Haistakaa huilut!

      • Anonyymi

        Avioliittolirit ovat hyviä koulupaikkoja, mutta et hoitanut asiaa, vaan lihallisesti hait vaan omaasi, sekä erosit. Älä syytä toisia.


    • Anonyymi

      Raamatussa ja kristinuskossa yleensäkin valinnanvapaus on perustunut kaikkeen muuhun kuin mahdollisuuteen itse valita vapautta ja vapaasti.
      Ristirerkien aikaan oli vain yksi mahdollisuus. eli liittyä miekoilla ja aseilla huhkivien joukkoon tai menetti päänsä. Siinä sitä kristillistä valinnanvapautta.
      Raamatun satujumala Jahvekin oli niin huomion- ja palvonnan kipeä, että kun joku ei häntä siinä sadussa halunnut pokkuroida, niin aika yksipuoliseksi se touhu meni. Päitä lentele ja veri virtasi kun Jahvea piti pokkuroida.

      • Anonyymi

        Eli kyse oli samasta ihmisen teosta, kuin sinullakin. Ristiretkeläiset, varmaan moni senhetkisistä tekivät asioita tietämättömänä.
        No, tiedätkö SINÄ tänään, että missä se ongelma on? Olisiko ihmisessä?
        Jos on, niin mitä tekoja sinä teet, että "oikeanlainen" pappeus kertoisi ongelmasta ja ratkaisusta?
        Jos et, niin taitaa tähän sopia kirjoituksista se "Malka- oppi"

        On helppo puhua, mutta teeppä tekoja koko elämäsi, että hedelmä näkyy.
        Käy hakkaamassa jollekin vanhus- mummolle vaikka ne polttopuut, että tupaasa saa lämmitettyä ja juuri TÄMÄ on se raamatunoppi.
        Jos et pääse ylös sängystäsi, vaan mittaat toisten tekoja, niin ongelma taitaa paistaa siitä kylpyhuoneen peilistä ja katsoa tekijää itseään silmiin


      • Anonyymi

        Eli piti liittyä huhkivien joukkoon, et hokannut, että ko. ei ollut Jahvenporukka, asiahan voidaan naamioida uskonnolliseksi. Tänäänkin kun sotaa käydään, niin kummankin puolen papit vihmoo sota-aseet, että veli ikäänkuin tappaa veljen, hokaatko?
        Ongelma on ihmisen, eli sinulla on älyssäs ongelma. Syytät vääriä lähteitä.

        Mutta, kun oikein maailmalla ISIS.tää, niin silloin käsittää sen, että se henki ei voi jäädä elämään niin, että sen varjolla saatetaan omat vaaraan. Jos se vaara ja tuli tuodaan nurkanalle, missä asuu, niin käsität, että miksi väärä piti hävittää.

        Parempi, että ISITTÄVÄT siellä, mihin ovat ominlupineen mennyt.

        Näin aikoinaan, kun pahuus lisääntyi ylipääsettömäksi maanpäällä, eli sen aikaiset ISITTÄjät pahattivat, niin siitä pääsimeksi oli vain yksi tapa-
        Pahattajalla kun ei enää ole henkeä, niin paha ei sikiä enää. Mutta, nythän sikiämistä on.


      • Anonyymi

        Ristiretkeläiset olivat pakkovärvättyjä ,vastahakoisia maalaispoikia,eivät kiilusilmäisiä uskovaisia. Hullu kuningas oli poliittisista syistä haalinut kokoon tämän porukan. Heidän valinnan vapaus oli maallista, ei hengellistä. Mutta kukaan ei voinut sanella silloinkaan sisäistä uskoa tai epäuskoa. Tämän maailman ruhtinas on Luzifer, hän ei kysele,vaan soluttautuu ateistien mieleen ovelasti ja panee tekemään mielettömiä tekoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ristiretkeläiset olivat pakkovärvättyjä ,vastahakoisia maalaispoikia,eivät kiilusilmäisiä uskovaisia. Hullu kuningas oli poliittisista syistä haalinut kokoon tämän porukan. Heidän valinnan vapaus oli maallista, ei hengellistä. Mutta kukaan ei voinut sanella silloinkaan sisäistä uskoa tai epäuskoa. Tämän maailman ruhtinas on Luzifer, hän ei kysele,vaan soluttautuu ateistien mieleen ovelasti ja panee tekemään mielettömiä tekoja.

        "Tämän maailman ruhtinas on Luzifer, hän ei kysele,vaan soluttautuu ateistien mieleen ovelasti ja panee tekemään mielettömiä tekoja."

        Jaa...että ihan vain ateistien mieleen tämä "Luzifer" soluttautuu...

        Minusta taas näyttää siltä, että tämä "Luzifer" on tehnyt pesänsä nimenomaan uskovaisten mieleen.


    • No on sulla jutut..

      Omista kokemuksistasiko suollat suusi täyeltä noita peitonalusjuttujasi..

      Ja itse asiassa ihmisellä on tosiaankin omassa elämässään se valinnan vapaus, että hän voi itse valita esim. pakollisen varhaiskoulutuksensa jälkeen ammattiin valmentavan koulutuksensa, johonka ajattelee itse soveltuvansa. Ja mikäli jokin ammatti ei koulutuksen jälkeen natsaa, niin aina on tilaisuus vaihtaa ammattia.

      Ja mikäli valitsija on tehnyt sinunkaupat Isä Jumalan kanssa, hänen Poikansa Kristus Jeesus antaa koulutukseen hakeutujalle viisautta valita oikea suunta, ettei pää tärähdä toistuvasti karjalan mäntyyn ja otsa ole jatkuvasti ruvella.

    • Anonyymi

      Ei uskovat minun tietääkseni väitä, että voit valita kaiken. Ei myöskään sanota, että olisit kaikkivoipa. jos joku niin sanoo, se ei ole ainakaan Raamatusta tulevaa opetusta.

    • Anonyymi

      "hänen Poikansa Kristus Jeesus antaa koulutukseen hakeutujalle viisautta valita oikea suunta, ettei pää tärähdä toistuvasti karjalan mäntyyn ja otsa ole jatkuvasti ruvella."

      Palstan sekopää taas asialla.
      Näköjään olet jättänyt koulutuksen väliin ja hakeutunut vain mielikuvitusolentojesi koulutukseen? Sen huomaa kyllä kirjoituksistasi. Olisi kuitenkin kannattanut käydä koulua ja saada edes jotain sinne onttoon kalloon.

      Karjan mänty on huomattavasti parempi vaihtoehto, kuin hakata päätään kiveen jonkun lahkon valtaapitävien kusetuksen orjana.
      Oikea suunta kannattaa valita, mutta lahkojen kusetuksen perässä hiihtäminen on kuin laskisi suksilla rinnettä perse edellä ilman kypärää. Rienaajauskovat kulkevat laumassa määkien lahkonsa pastoreiden lauluja.

      • Ja siinä taas yksi oman sairaan sydämensä ajatuksia suoltava rienaaja lärpättää omaa potaskaansa, kun ei muuhun kykene.


    • Anonyymi

      Ei politiikot ole väärässä "valinnanvapaudesta" sanoessaan.
      Kun vasemmisto ei sitten kiinnostakaan, on valinnanvapaus- äänestää jotain muuta.
      No, oliko politiikko väärässä?
      Tämä airuelle

      • Anonyymi

        "Ei politiikot ole väärässä "valinnanvapaudesta" sanoessaan." --- on valinnanvapaus- äänestää jotain muuta."

        Sinulla ei näköjään tuostakaan ole muuta kuin harhaiset kuvitelmasi? No harhaisuutesi ja idiotismisi on tullut useaan kertaan todistettua palstalla.

        Politiikassa kun ei ole valinnanvapautta, jos et satu sitä tietämään.
        Oletko kuullut 'puoluekurista', eli siitä, että kun kuulut johonkin puolueeseen, sinun pitää myös alistua puolueen kantaan, jonka puolueen johto on määrännyt, vaikka olisitkin toista mieltä asiassa.
        Onko se valinnanvapautta mielestäsi?

        (ps. Mikä muuten on 'politiikot'? Onko se joku oma keksimäsi puolue?)


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Ei politiikot ole väärässä "valinnanvapaudesta" sanoessaan." --- on valinnanvapaus- äänestää jotain muuta."

        Sinulla ei näköjään tuostakaan ole muuta kuin harhaiset kuvitelmasi? No harhaisuutesi ja idiotismisi on tullut useaan kertaan todistettua palstalla.

        Politiikassa kun ei ole valinnanvapautta, jos et satu sitä tietämään.
        Oletko kuullut 'puoluekurista', eli siitä, että kun kuulut johonkin puolueeseen, sinun pitää myös alistua puolueen kantaan, jonka puolueen johto on määrännyt, vaikka olisitkin toista mieltä asiassa.
        Onko se valinnanvapautta mielestäsi?

        (ps. Mikä muuten on 'politiikot'? Onko se joku oma keksimäsi puolue?)

        Politiikassa voi valita puolueensa tai vaikka perustaa oman. Eikä ainakaan perussuomalaisissa tunnu mitään puoluekuria olevan; puolueen ulos havaittava linja tuntuu muodostuvan sen mukaan, mitä untuvikkokansanedustajat keksivät mölistä. Etenkin Juho Eerolan ollessa puhemiehenä he saavat "luoda linjaa" aika vapaasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ei politiikot ole väärässä "valinnanvapaudesta" sanoessaan." --- on valinnanvapaus- äänestää jotain muuta."

        Sinulla ei näköjään tuostakaan ole muuta kuin harhaiset kuvitelmasi? No harhaisuutesi ja idiotismisi on tullut useaan kertaan todistettua palstalla.

        Politiikassa kun ei ole valinnanvapautta, jos et satu sitä tietämään.
        Oletko kuullut 'puoluekurista', eli siitä, että kun kuulut johonkin puolueeseen, sinun pitää myös alistua puolueen kantaan, jonka puolueen johto on määrännyt, vaikka olisitkin toista mieltä asiassa.
        Onko se valinnanvapautta mielestäsi?

        (ps. Mikä muuten on 'politiikot'? Onko se joku oma keksimäsi puolue?)

        "Politiikassa kun ei ole valinnanvapautta, jos et satu sitä tietämään.
        Oletko kuullut 'puoluekurista', eli siitä, että kun kuulut johonkin puolueeseen, sinun pitää myös alistua puolueen kantaan, jonka puolueen johto on määrännyt, vaikka olisitkin toista mieltä asiassa."

        Sama pätee myös uskonlahkoihin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Politiikassa kun ei ole valinnanvapautta, jos et satu sitä tietämään.
        Oletko kuullut 'puoluekurista', eli siitä, että kun kuulut johonkin puolueeseen, sinun pitää myös alistua puolueen kantaan, jonka puolueen johto on määrännyt, vaikka olisitkin toista mieltä asiassa."

        Sama pätee myös uskonlahkoihin.

        >Sama pätee myös uskonlahkoihin.

        Ahtaampiahan ne usein ovat kuin puolueet. SKP:n vähemmistö pääsi keskuudessaan hyvin lähelle uskonlahkomaisuutta.


    • Anonyymi

      Oliko Aatamilla ja Eevalla mahdolisuus valita, syntyäkkö Tellukselle vai ei?
      Oliko heillä valinnanvaputta sen puun olemassaolosta paratiisissa?

      Se Raamatun satukirjan diktaattori oli ite tehnyt valintansa siinä sadussa. Hänellä oli vapaus valita, laittaako sen vittumaisen puun sinne keskelle paratiisia ja antaako sen käärmeen luikerrella siellä oksilla ihmisen kiusana.
      Se osoittaa sen jumalan sadistisuuden ihmistä kohtaan. Ihmisestä tehtiin sadussa vain pelinappula Jahven tarkoitukseen.
      Onneksemme se kaikki on ihmisten keksimiä aivopieruja, paimentolaisten likaisia nuotiokaskuja.

      • Anonyymi

        "Se Raamatun satukirjan diktaattori oli ite tehnyt valintansa siinä sadussa. Hänellä oli vapaus valita, laittaako sen vittumaisen puun sinne keskelle paratiisia ja antaako sen käärmeen luikerrella siellä oksilla ihmisen kiusana.
        Se osoittaa sen jumalan sadistisuuden ihmistä kohtaan."

        Nyt olet kyllä erehtynyt! Tämä oli viisas kasvatusmenetelmä, josta kaikkien uskovien isien tulisi ottaa oppia.

        Kun lapsi on tarpeeksi iso ymmärtääkseen ohjeita, niin hänet pitää asettaa samalla lailla testiin ja katsoa totteleeko hän isäänsä. Eli herkkuja esille ja sitten jokin yksi herkku, johon ei saa koskea. Ja tietenkin, jotta testi ei olisi liian helppo, täytyy olla myös joku kiusaaja, joka yllyttää lasta syömään juuri tuon kielletyn herkun. Lasta täytyy myös varoittaa ankarasta rangaistuksesta, joka tulee kohtaamaan häntä, jos hän ei tottele isäänsä. Rangaistuksen tulee olla sellainen, josta lapsella ei ole kokemusta eli hän ei ymmärrä, mitä herkun syömisestä todellisuudessa seuraa.

        No sitten, jos lapsi sortuukin syömään sen herkun kiusaajan yllyttämänä, niin isän tulee hyljätä lapsensa, eikä tämän jälkeen enää näyttäytyä hänelle, eikä hänen jälkikasvulleen. Lapsi tulee jättää köyhyyteen ja kurjuuteen kärsimään teostaan. Isä voi kuitenkin armollisesti lähettää/testamentata hänen tuleville kaukaisille jälkeläisilleen kirjeitä, jotka uskotut miehet ovat kirjoittaneet isän ohjeiden mukaan.

        Jälkeläläisille ei kuitenkaan pidä antaa varmuutta siitä, että testamentatut kirjeet ovat esi-isältä ja sen vuoksi esi-isän pitääkin kaukonäköisesti lähettää huijareita hämmentämään soppaa, jotka sitten ovat kirjoitelleet kirjeitä aivan omasta päästään. Näin tehtävä ei ole jälkeläisille aivan liian helppo, vaan he joutuvat päättelemään, mitkä kirjeet ovat oikeasti esi-isän sanelemia ja mitkä väärennöksiä. Onneksi tässä vaikeassa tehtävässä esi-isä voi kaukonäköisesti sopia, että jokin uskonnollinen mafia tulee auttamaan jälkeläisiä kokoamaan esi-isän oikeat kirjeet kirjaksi. Tällä tavoin akanat erotetaan jyvistä ja myös kurjuudessa eläviä jälkeläisiä koetellaan, ketkä heistä tulevat selviämään esi-isän asettamasta testistä.

        Tällaisen kasvatuksen läpikäyneet lapset ja lapsenlapset tulevat oppimaan, millä tavoin pitää elää, jotta eläisi rakastavan isän tahdon mukaan ja saisi isän hyväksymisen päästäkseen vihdoinkin näkemään hänet. Tai ei oikeastaan isää, vaan hänen lempilapsensa eli ainoan poikansa, joka on läpäissyt isän testit. Tietenkin on aivan selvää, että vain noin 5% muista jälkeläisistä tulee läpäisemään isän asettaman koetuksen ja isä tietääkin jo etukäteen, että loput 95% heistä tuleekin olemaan täysin kelvottomia yksilöitä, jotka isä tulee sitten vihassaan hävittämään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Se Raamatun satukirjan diktaattori oli ite tehnyt valintansa siinä sadussa. Hänellä oli vapaus valita, laittaako sen vittumaisen puun sinne keskelle paratiisia ja antaako sen käärmeen luikerrella siellä oksilla ihmisen kiusana.
        Se osoittaa sen jumalan sadistisuuden ihmistä kohtaan."

        Nyt olet kyllä erehtynyt! Tämä oli viisas kasvatusmenetelmä, josta kaikkien uskovien isien tulisi ottaa oppia.

        Kun lapsi on tarpeeksi iso ymmärtääkseen ohjeita, niin hänet pitää asettaa samalla lailla testiin ja katsoa totteleeko hän isäänsä. Eli herkkuja esille ja sitten jokin yksi herkku, johon ei saa koskea. Ja tietenkin, jotta testi ei olisi liian helppo, täytyy olla myös joku kiusaaja, joka yllyttää lasta syömään juuri tuon kielletyn herkun. Lasta täytyy myös varoittaa ankarasta rangaistuksesta, joka tulee kohtaamaan häntä, jos hän ei tottele isäänsä. Rangaistuksen tulee olla sellainen, josta lapsella ei ole kokemusta eli hän ei ymmärrä, mitä herkun syömisestä todellisuudessa seuraa.

        No sitten, jos lapsi sortuukin syömään sen herkun kiusaajan yllyttämänä, niin isän tulee hyljätä lapsensa, eikä tämän jälkeen enää näyttäytyä hänelle, eikä hänen jälkikasvulleen. Lapsi tulee jättää köyhyyteen ja kurjuuteen kärsimään teostaan. Isä voi kuitenkin armollisesti lähettää/testamentata hänen tuleville kaukaisille jälkeläisilleen kirjeitä, jotka uskotut miehet ovat kirjoittaneet isän ohjeiden mukaan.

        Jälkeläläisille ei kuitenkaan pidä antaa varmuutta siitä, että testamentatut kirjeet ovat esi-isältä ja sen vuoksi esi-isän pitääkin kaukonäköisesti lähettää huijareita hämmentämään soppaa, jotka sitten ovat kirjoitelleet kirjeitä aivan omasta päästään. Näin tehtävä ei ole jälkeläisille aivan liian helppo, vaan he joutuvat päättelemään, mitkä kirjeet ovat oikeasti esi-isän sanelemia ja mitkä väärennöksiä. Onneksi tässä vaikeassa tehtävässä esi-isä voi kaukonäköisesti sopia, että jokin uskonnollinen mafia tulee auttamaan jälkeläisiä kokoamaan esi-isän oikeat kirjeet kirjaksi. Tällä tavoin akanat erotetaan jyvistä ja myös kurjuudessa eläviä jälkeläisiä koetellaan, ketkä heistä tulevat selviämään esi-isän asettamasta testistä.

        Tällaisen kasvatuksen läpikäyneet lapset ja lapsenlapset tulevat oppimaan, millä tavoin pitää elää, jotta eläisi rakastavan isän tahdon mukaan ja saisi isän hyväksymisen päästäkseen vihdoinkin näkemään hänet. Tai ei oikeastaan isää, vaan hänen lempilapsensa eli ainoan poikansa, joka on läpäissyt isän testit. Tietenkin on aivan selvää, että vain noin 5% muista jälkeläisistä tulee läpäisemään isän asettaman koetuksen ja isä tietääkin jo etukäteen, että loput 95% heistä tuleekin olemaan täysin kelvottomia yksilöitä, jotka isä tulee sitten vihassaan hävittämään.

        Hyvä meininki!👻


      • Anonyymi

        Eevalla ja Aatamilla oli mahdollisuus valita ! Vai oliko liian vaikea koe ?

        kysynpävaan.


      • Anonyymi

        Yhtäpaljon vapautta, kun sullakin. Kun jatkuvasti syljet toisia silmille, se on sinun vapautesi sylkeä, tai olla sylkemättä. Siinä se vapaus katsos kalle on.
        Ei ole pakko tehdä niin. Vai?
        Tuo oppi aatamilaisuudesta passaa sinuun kuin appi otsaan.
        Aatamikin syytti Jumalaa siitä, että sai akan. Olisi tehnyt oikein. Kun akaata tarjoo sitä, mikä oli kielletyn listalla, niin ei olisi ottanut. Näin yksinkertainen oppi siinä lukien seisoo.
        No, nyt maaillmassa pattipäät sen tietää, no, miksi ne ottaa ja pahattaa jatkuvasti?
        Eli ongelma on pattipää- ihmisten omaa tekoa. Ei kannata alkaa syyttämään toisia omista teoistaan.
        Eikös neuvo ja ohje Isossakirjassa kansankielellä ole selvä ja näkyvä.
        Täytyy osata lukea, eikä olla lukutaudoton moukka


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eevalla ja Aatamilla oli mahdollisuus valita ! Vai oliko liian vaikea koe ?

        kysynpävaan.

        "Eevalla ja Aatamilla oli mahdollisuus valita ! Vai oliko liian vaikea koe ?"

        Oliko? No mitäs luulet? Olisitko itse selvinnyt lankeamatta ilman nykyistä tietoasi synnistä ja sen vaikutuksesta? Ihmiset eivät osanneet valehdella eivätkä ymmärtäneet valhetta ja pettämisen käsitettä ja kun käärme vakuuttavasti puhui ihmisen ympäri, ei siinä olisi ollut mitään tehtävissä.

        En siis usko, että olisit selvinnyt. Eikä uskonut Jumalakaan. Hän tiesi jo ennalta, että koe on todennäköisesti liian vaikea. Eihän hän muuten olisi nikkaroinut pelastussuunnitelmaa etukäteen jo ennen ihmisen luomista.

        Ihmisellä ei todellisuudessa ollut mahdollisuuttakaan olla lankeamatta. Jumala tiesi sen mutta laittoi silti ihmisen samalle planeetalle Saatanan kanssa, joka oli jo saanut kolmasosan koko taivaan enkeleistä lankeamaan.

        Minusta hyvin epäreilua meitä kohtaan! Eikä vain meitä kohtaan vaan mieti niitä ihmisiä, jotka eivät saaneet olla osallisia Jeesuksen sovitustyöstä ennen hänen kuolemaansa ja niitä, jotka eivät olleet kuulleet evankeliumista moniin vuosisatoihin Jeesuksen kuoleman jälkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhtäpaljon vapautta, kun sullakin. Kun jatkuvasti syljet toisia silmille, se on sinun vapautesi sylkeä, tai olla sylkemättä. Siinä se vapaus katsos kalle on.
        Ei ole pakko tehdä niin. Vai?
        Tuo oppi aatamilaisuudesta passaa sinuun kuin appi otsaan.
        Aatamikin syytti Jumalaa siitä, että sai akan. Olisi tehnyt oikein. Kun akaata tarjoo sitä, mikä oli kielletyn listalla, niin ei olisi ottanut. Näin yksinkertainen oppi siinä lukien seisoo.
        No, nyt maaillmassa pattipäät sen tietää, no, miksi ne ottaa ja pahattaa jatkuvasti?
        Eli ongelma on pattipää- ihmisten omaa tekoa. Ei kannata alkaa syyttämään toisia omista teoistaan.
        Eikös neuvo ja ohje Isossakirjassa kansankielellä ole selvä ja näkyvä.
        Täytyy osata lukea, eikä olla lukutaudoton moukka

        Aatami ja Eeva käyttivät valinnan vapautta,mutta he valitsivat väärin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Eevalla ja Aatamilla oli mahdollisuus valita ! Vai oliko liian vaikea koe ?"

        Oliko? No mitäs luulet? Olisitko itse selvinnyt lankeamatta ilman nykyistä tietoasi synnistä ja sen vaikutuksesta? Ihmiset eivät osanneet valehdella eivätkä ymmärtäneet valhetta ja pettämisen käsitettä ja kun käärme vakuuttavasti puhui ihmisen ympäri, ei siinä olisi ollut mitään tehtävissä.

        En siis usko, että olisit selvinnyt. Eikä uskonut Jumalakaan. Hän tiesi jo ennalta, että koe on todennäköisesti liian vaikea. Eihän hän muuten olisi nikkaroinut pelastussuunnitelmaa etukäteen jo ennen ihmisen luomista.

        Ihmisellä ei todellisuudessa ollut mahdollisuuttakaan olla lankeamatta. Jumala tiesi sen mutta laittoi silti ihmisen samalle planeetalle Saatanan kanssa, joka oli jo saanut kolmasosan koko taivaan enkeleistä lankeamaan.

        Minusta hyvin epäreilua meitä kohtaan! Eikä vain meitä kohtaan vaan mieti niitä ihmisiä, jotka eivät saaneet olla osallisia Jeesuksen sovitustyöstä ennen hänen kuolemaansa ja niitä, jotka eivät olleet kuulleet evankeliumista moniin vuosisatoihin Jeesuksen kuoleman jälkeen.

        Uskon että Jumalalla on muitakin elolisia olentoja ja jotka eivät ole langenneet.
        Myös heillä on ollut mahdollisuus syödä kieletystä puusta, mutta he eivät tehneet sitä.
        Synnin tekeminen on aina ihmisen oma päätös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskon että Jumalalla on muitakin elolisia olentoja ja jotka eivät ole langenneet.
        Myös heillä on ollut mahdollisuus syödä kieletystä puusta, mutta he eivät tehneet sitä.
        Synnin tekeminen on aina ihmisen oma päätös.

        Usko vaan. Uskosi vaan ei perustu Raamattuun. Kyllä tässä maailmassa saa luulotella itselleen ihan mitä haluaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Usko vaan. Uskosi vaan ei perustu Raamattuun. Kyllä tässä maailmassa saa luulotella itselleen ihan mitä haluaa

        Jobin kirjassa esitetty kertomus kosmisesta kokoontumisesta, jossa oli mukana edustajia eri osista maailmankaikkeutta, antaa lisävaloa tähän suureen taisteluun. Kertomus alkaa: "Eräänä päivänä Jumalan pojat tulivat koolle ja asettuivat Herran eteen. Myös Saatana oli heidän joukossaan. Herra kysyi Saatanalta: Mistä sinä tulet ? Saatana vastasi: Olen kuljeksinut pitkin ja poikin maita mantereita Job 1:6,7; 2:1-7)
        Jobin kirjan kosmiset näköalat tarjoavat voimakkaan todistuksen siitä suuresta taistelusta, jota käydään Kristuksen ja Saatanan välillä. Tämä planeetta on näyttämö, jolla esitetään dramaattinen taistelu oikean ja väärän välillä. Raamattu sanoo: "olemme -areenalla, koko maailman katseltavina, enkelien ja ihmisten" 1. Kor. 4:9)

        kysynpävaan.


    • Anonyymi

      Aloituksestasi saa sen kuvan, että olisit jotenkin katkera syntymästäsi. Kenties syytät vanhempiasi olemassaolostasi. Oli miten oli, katkeruus loistaa kirjoituksestasi. Mille tai kenelle olet katkera?

      • Jeesuksesta innokkaasti "todistavalle" aitouskovalle voi olla mahdoton paikka ymmärtää, että muut ihmiset eivät aina puhu itsestään ja omista kokemuksistaan, vaan voivat puhua myös toisista ja toisten kokemuksista. Niitä löytyy kirjoista, dokumenttiohjelmista, lehdistä, somesta ja suoraan kerrottuna.


      • Anonyymi
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Jeesuksesta innokkaasti "todistavalle" aitouskovalle voi olla mahdoton paikka ymmärtää, että muut ihmiset eivät aina puhu itsestään ja omista kokemuksistaan, vaan voivat puhua myös toisista ja toisten kokemuksista. Niitä löytyy kirjoista, dokumenttiohjelmista, lehdistä, somesta ja suoraan kerrottuna.

        Uskovista en tiedä. Hyvin usein kuitenkin kirjoittajan teksti kuvastaa hänen omia kokemuksiaan ja ne heijastuvat tekstiin. Näin on todennäköisesti tässäkin tapauksessa. Siihen ei vaikuta se onko uskovainen vai ei.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Uskovista en tiedä. Hyvin usein kuitenkin kirjoittajan teksti kuvastaa hänen omia kokemuksiaan ja ne heijastuvat tekstiin. Näin on todennäköisesti tässäkin tapauksessa. Siihen ei vaikuta se onko uskovainen vai ei.

        Kokemushan sekin toki tavallaan on, kun lukee, kuulee tai katselee toisten kokemuksia.

        Vähänkin pitemmälle opiskelleet ovat kuitenkin täysin tottuneet kirjoittamaan myös asioista joissa eivät itse ole olleet persoonineen följyssä.


      • Anonyymi
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Kokemushan sekin toki tavallaan on, kun lukee, kuulee tai katselee toisten kokemuksia.

        Vähänkin pitemmälle opiskelleet ovat kuitenkin täysin tottuneet kirjoittamaan myös asioista joissa eivät itse ole olleet persoonineen följyssä.

        Kyllä korkeammin koulutettujenkin pääkopasta löytyy tiettyä dissonanssia ja puolueellisuutta nähdä asiat vain omalta kantilta. Sitä näkyy olevan erityisesti aloittajan kirjoituksissa, kun seuraa asiaa pidemmältä ajanjaksolta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä korkeammin koulutettujenkin pääkopasta löytyy tiettyä dissonanssia ja puolueellisuutta nähdä asiat vain omalta kantilta. Sitä näkyy olevan erityisesti aloittajan kirjoituksissa, kun seuraa asiaa pidemmältä ajanjaksolta.

        Mistä tiedät, että hän olisi korkeasti koulutettu? Pikemminkin hän on saattanut häikäilemättömällä yritystoiminnalla tehdä rahaa ja nyt on katkeroitunut, kun varallisuus ei tuonutkaan onnea ja sosiaalipummit selviää vähemmällä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mistä tiedät, että hän olisi korkeasti koulutettu? Pikemminkin hän on saattanut häikäilemättömällä yritystoiminnalla tehdä rahaa ja nyt on katkeroitunut, kun varallisuus ei tuonutkaan onnea ja sosiaalipummit selviää vähemmällä.

        "Pikemminkin hän on saattanut häikäilemättömällä yritystoiminnalla tehdä rahaa..."

        Jos kertoisin sinulle, että olen koonnut vapaaehtoisesti minulle lahjoitetun omaisuuteni yhteisöni jäseniltä olemalla riittävän kiero ja ahne lahkon/kultin johtaja.
        Tekisikö se sinuun vaikutuksen?
        Kun sitten jättäisin sen sinulle kertomatta ja houkuttelisin lipevillä ja kauniilla puheilla sekä lupauksilla sinut lahkoni jäseneksi, niin tekisikö se minusta hyvän jumalan lähetin, pastorin tai papin?

        Mitä siihen omaisuuteeni tulee, niin suurimman osan olen tehnyt olemalla yritykseni 'ruorissa'. Olen luonnollisesti myös saanut vanhemmiltani apua ja kannustusta sekä omaisuutta, ettei ole tarvinnut ihan tyhjästä aloittaa. Pesämuna on siis ollut olemassa ja 'takaajat' myös. Se on ihan hyvä ja aivan normaali käytäntö, kun lähdetään nuorena yritystä perustamaan. Tietysti yrityksen voi perustaa myös velkarahalla, jos on vakuudet kunnossa. On kuitenkin aina riskialttiimpaa ja raskaampaa lähteä perustamaan omaa yritystä velkarahalla.


    • Anonyymi

      Raamattuhan on tunnetuin lampaankasvatusopas. Mitenkä monelle kielelle lieneekään epätotuudet käännetty.
      Taivaassa Jahve ohjaa lampaat Pääkaritsan/ ylkän peijaisiin, vuohet taas joutuvat Helvetti- nimiseen kurimukseen. Vastaavaa ei universumista löydy.
      Nykynuorisossa meillä on onneksi tulevaisuus. He eivät tunne vuohen ja lampaan papanoiden eroa. Paskaa mitä paskaa. Raamatun kertomukset eivät innosta.

    • Anonyymi

      Johanneksen evankeliumi 3.8
      "Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt"

      Tästä selviää mielestäni hyvin miten Jumala ihmisiä kadotukselta pelastaa. Oman tahtonsa mukaan itse valiten. Minä en tiedä miksi olen pelastettu. Eikä kukaan muukaan oikeasti pelastettu tiedä kuin sen, että se on Jumalan päätös ja tahto, emmekä tiedä kenet Jumala seuraavaksi luokseen kutsuu ja tuo.

      Kaikki, varpusten kuolemasta meidän ihmisten kohtaloihin asti on ennalta määrätty.

      Olemassaolo on parempi jokaiselle kuin olemattomuus koska Jumala on niin päättänyt. Hänen tahtonsa on tapahtunut ja tapahtuu. Meidän on täysin turha sitä vastaan pyristellä. Jos elämme synnissä ilman Jeesusta Vapahtajana ja Herranna silloinkin syntimme vain kirkastavat Jumalaa ja Hänen tuomiota meille.

      Jos uskot olevasi oikeamielinen niin kannattaa miettiä kahdesti. Ei ole olemassa MITÄÄN Totuudesta riippumatonta hyvää. Eli jokainen teko jonka juuret eivät ole Totuudessa on valheen teko eli synti eli paha. Toisin sanoen jokainen teko, jonka teemme ilman uskoa Jeesukseen/Totuuteen/Hyvään/Rakkauteen on paha. Vaikka lohduttaisimme ja auttaisimme toisia, on se lohdutus ja auttaminen eksytystä ellei Totuus asu meissä.

      Johanneksen evankeliumi 3.20-21
      "Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi. Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Jumalassa tehdyt."

      Ilman Jeesusta ei ole mitään toivoa.

      • Anonyymi

        "Minä en tiedä miksi olen pelastettu. Eikä kukaan muukaan oikeasti pelastettu tiedä kuin sen, että se on Jumalan päätös ja tahto"

        Noissa kahdessa lauseessa oli niin monia epätosia väittämiä, että korjataanpa hieman.

        FAKTOJA
        1) et tiedä, miksi olet pelastettu
        2) et tiedä myöskään, oletko ylipäätään ollenkaan pelastettu
        3) kukaan muukaan ei oikeasti tiedä olevansa pelastettu
        4) ei tiedä myöskään, onko se Jumalan päätös ja tahto
        5) ei tiedä myöskään, onko koko Jumalaa olemassa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Minä en tiedä miksi olen pelastettu. Eikä kukaan muukaan oikeasti pelastettu tiedä kuin sen, että se on Jumalan päätös ja tahto"

        Noissa kahdessa lauseessa oli niin monia epätosia väittämiä, että korjataanpa hieman.

        FAKTOJA
        1) et tiedä, miksi olet pelastettu
        2) et tiedä myöskään, oletko ylipäätään ollenkaan pelastettu
        3) kukaan muukaan ei oikeasti tiedä olevansa pelastettu
        4) ei tiedä myöskään, onko se Jumalan päätös ja tahto
        5) ei tiedä myöskään, onko koko Jumalaa olemassa

        Luuletko tosissasi että en ole käynyt saman koulun ja propagandakoneiston läpi kuin sinä? Olen käynyt ja tiedän etten kohdannut siinä mitään mikä saisi minut uskomaan Jeesukseen. Jokainen pelastuva pelastuu Jumalan ihmeen kautta. Se että minä pystyn uskomaan ja sinä et todistaa tästä. Sinua ei ole valittu minut on. Sinä et pysty uskomaan minä pystyn koska Jumalan Henki antaa tämän uskon minulle. Siksi et voi edes sanoa mitään mikä vakuuttaisi minut muusta. Ei sinulla ole voimaa voittaa Jumalaa. Jos et usko Jeesukseen ja tee parannusta olet kuin tuleen heitetty piirros. Et sinä piirtäjääsi voi kumota etkä Hänen valitsemiaan Hänen luotaan eksyttää.

        Jeesus on fakta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luuletko tosissasi että en ole käynyt saman koulun ja propagandakoneiston läpi kuin sinä? Olen käynyt ja tiedän etten kohdannut siinä mitään mikä saisi minut uskomaan Jeesukseen. Jokainen pelastuva pelastuu Jumalan ihmeen kautta. Se että minä pystyn uskomaan ja sinä et todistaa tästä. Sinua ei ole valittu minut on. Sinä et pysty uskomaan minä pystyn koska Jumalan Henki antaa tämän uskon minulle. Siksi et voi edes sanoa mitään mikä vakuuttaisi minut muusta. Ei sinulla ole voimaa voittaa Jumalaa. Jos et usko Jeesukseen ja tee parannusta olet kuin tuleen heitetty piirros. Et sinä piirtäjääsi voi kumota etkä Hänen valitsemiaan Hänen luotaan eksyttää.

        Jeesus on fakta.

        "Jokainen pelastuva pelastuu Jumalan ihmeen kautta. Se että minä pystyn uskomaan ja sinä et todistaa tästä."

        Se ei todista mistään muusta kuin että sinä USKOT niin. Se ei ole fakta.

        "Sinua ei ole valittu minut on."

        Tätäkään sinä et tiedä, sinä vain USKOT niin.

        "Sinä et pysty uskomaan minä pystyn koska Jumalan Henki antaa tämän uskon minulle."

        Sitäkään sinä et tiedä, vaan USKOT vain tietäväsi. Kaikki voi olla pelkkää omaa mielikuvitustasi ja haluasi uskoa noin.

        "Siksi et voi edes sanoa mitään mikä vakuuttaisi minut muusta."

        En yritä vakuuttaa sinua muusta kuin ettet väittäisi jotain sellaista, mitä et todella voi tietää, vaan joka perustuu vain pelkkään USKOOSI.

        "Ei sinulla ole voimaa voittaa Jumalaa."

        Jos sellainen Jumala on olemassa, niin en yritä voittaa häntä. Yritän vain saada sinut pysymään tosiasioissa eli USKOSI perustuu vain USKOON, ei tietoon.

        "Jos et usko Jeesukseen ja tee parannusta olet kuin tuleen heitetty piirros."

        Sitäkään sinä et tiedä, USKOT vain niin.

        "etkä Hänen valitsemiaan Hänen luotaan eksyttää."

        En yritä eksyttää ketään, vaan saada teidät USKOVAISET pidättäytymään tosiasioissa eli TOTUUDESSA sen suhteen, että teidän USKONNE perustuu vain teidän USKOONNE, ei tietoon.

        Älkää siis esiintykö harhaanjohtavasti TIETÄVÄISINÄ, kun ette kerran sitä oman tunnustuksennekaan mukaan ole. Tieto näes Raamatunkin mukaan PAISUTTAA kuten hyvin on nähtävissä useimpien uskovienkin kohdalla. Tämä koskee myös luuloteltua tietoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luuletko tosissasi että en ole käynyt saman koulun ja propagandakoneiston läpi kuin sinä? Olen käynyt ja tiedän etten kohdannut siinä mitään mikä saisi minut uskomaan Jeesukseen. Jokainen pelastuva pelastuu Jumalan ihmeen kautta. Se että minä pystyn uskomaan ja sinä et todistaa tästä. Sinua ei ole valittu minut on. Sinä et pysty uskomaan minä pystyn koska Jumalan Henki antaa tämän uskon minulle. Siksi et voi edes sanoa mitään mikä vakuuttaisi minut muusta. Ei sinulla ole voimaa voittaa Jumalaa. Jos et usko Jeesukseen ja tee parannusta olet kuin tuleen heitetty piirros. Et sinä piirtäjääsi voi kumota etkä Hänen valitsemiaan Hänen luotaan eksyttää.

        Jeesus on fakta.

        "Jeesus on fakta."

        Fakta on vain se, että eräs tietty Jeesus niminen henkilö esiintyy Raamatun kirjoituksissa ja Jeesus nimisiä henkilöitä on ollut olemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jokainen pelastuva pelastuu Jumalan ihmeen kautta. Se että minä pystyn uskomaan ja sinä et todistaa tästä."

        Se ei todista mistään muusta kuin että sinä USKOT niin. Se ei ole fakta.

        "Sinua ei ole valittu minut on."

        Tätäkään sinä et tiedä, sinä vain USKOT niin.

        "Sinä et pysty uskomaan minä pystyn koska Jumalan Henki antaa tämän uskon minulle."

        Sitäkään sinä et tiedä, vaan USKOT vain tietäväsi. Kaikki voi olla pelkkää omaa mielikuvitustasi ja haluasi uskoa noin.

        "Siksi et voi edes sanoa mitään mikä vakuuttaisi minut muusta."

        En yritä vakuuttaa sinua muusta kuin ettet väittäisi jotain sellaista, mitä et todella voi tietää, vaan joka perustuu vain pelkkään USKOOSI.

        "Ei sinulla ole voimaa voittaa Jumalaa."

        Jos sellainen Jumala on olemassa, niin en yritä voittaa häntä. Yritän vain saada sinut pysymään tosiasioissa eli USKOSI perustuu vain USKOON, ei tietoon.

        "Jos et usko Jeesukseen ja tee parannusta olet kuin tuleen heitetty piirros."

        Sitäkään sinä et tiedä, USKOT vain niin.

        "etkä Hänen valitsemiaan Hänen luotaan eksyttää."

        En yritä eksyttää ketään, vaan saada teidät USKOVAISET pidättäytymään tosiasioissa eli TOTUUDESSA sen suhteen, että teidän USKONNE perustuu vain teidän USKOONNE, ei tietoon.

        Älkää siis esiintykö harhaanjohtavasti TIETÄVÄISINÄ, kun ette kerran sitä oman tunnustuksennekaan mukaan ole. Tieto näes Raamatunkin mukaan PAISUTTAA kuten hyvin on nähtävissä useimpien uskovienkin kohdalla. Tämä koskee myös luuloteltua tietoa.

        Väittely ei auta mitään. Kuten sanottua Jumala valitsee. En voi sinua Hänen puoleensa kääntää enkä Häntä sinun puoleesi. Täyttä hölynpölyä on kiistää Jeesuksen siis nimenomaan Raamatun Jeesuksen historiallisuus toki se varmasti auttaa sinua nukkumaan yösi paremmin. Opettele epistemologian perusteet. Usko ja tietäminen ovat yksi ja sama asia. Tieto on vain uskoa johon olet sitoutunut niin lujasti ettet siitä uskosta voi irrottaa. Toki meistä jokaisen uskomista asioista osa on totuutta.

        Tämäkin todistaa kuinka mahdoton ihmisen on uskoa ilman Jumalaa. Sinä "tiedät" ettei Raamatun Jumalaa ole. Minä taas tiedän että Hän on. Aloituksessa mainittiin osuvasti myös se, että Jumala on diktaattori. Tuo ajatushan perustuu siihen, että ihminen uskoo, ettei Jumalan suunnitelmat ja tarkoitukset ole ihmisen omia parempia. Osoittaa siis vain kapinaluonnetta etenkin kun vapaaehtoisesta totteöevaisuudesta täytyy valittaa samalla kun ei tottele. Hyvää yötä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väittely ei auta mitään. Kuten sanottua Jumala valitsee. En voi sinua Hänen puoleensa kääntää enkä Häntä sinun puoleesi. Täyttä hölynpölyä on kiistää Jeesuksen siis nimenomaan Raamatun Jeesuksen historiallisuus toki se varmasti auttaa sinua nukkumaan yösi paremmin. Opettele epistemologian perusteet. Usko ja tietäminen ovat yksi ja sama asia. Tieto on vain uskoa johon olet sitoutunut niin lujasti ettet siitä uskosta voi irrottaa. Toki meistä jokaisen uskomista asioista osa on totuutta.

        Tämäkin todistaa kuinka mahdoton ihmisen on uskoa ilman Jumalaa. Sinä "tiedät" ettei Raamatun Jumalaa ole. Minä taas tiedän että Hän on. Aloituksessa mainittiin osuvasti myös se, että Jumala on diktaattori. Tuo ajatushan perustuu siihen, että ihminen uskoo, ettei Jumalan suunnitelmat ja tarkoitukset ole ihmisen omia parempia. Osoittaa siis vain kapinaluonnetta etenkin kun vapaaehtoisesta totteöevaisuudesta täytyy valittaa samalla kun ei tottele. Hyvää yötä.

        "Väittely ei auta mitään."

        En mielestäni väittele. Esitän vain tosiasioita.

        "Täyttä hölynpölyä on kiistää Jeesuksen siis nimenomaan Raamatun Jeesuksen historiallisuus toki se varmasti auttaa sinua nukkumaan yösi paremmin."

        En ole yrittänyt kiistää Raamatun Jeesuksen historiallisuutta. Kukaan ei vaan voi todistaa, että mikään hänen tekemäkseen tai sanomakseen väitetty olisi todella tapahtunut.

        "Usko ja tietäminen ovat yksi ja sama asia. Tieto on vain uskoa johon olet sitoutunut niin lujasti ettet siitä uskosta voi irrottaa."

        Teitä uskovia, jotka "tiedätte totuuden" on niin moneen lähtöön, että totuus voi sitten olla lähes mitä tahansa, johon joku on sitoutunut niin lujasti, ettei voi siitä uskosta irottaa.

        "Sinä "tiedät" ettei Raamatun Jumalaa ole."

        Minä en ole väittänyt tietäväni mitään Jumalan olemassaolosta tai olemattomuudesta.

        "Minä taas tiedän että Hän on."

        Et voi tietää, uskot vain niin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Väittely ei auta mitään."

        En mielestäni väittele. Esitän vain tosiasioita.

        "Täyttä hölynpölyä on kiistää Jeesuksen siis nimenomaan Raamatun Jeesuksen historiallisuus toki se varmasti auttaa sinua nukkumaan yösi paremmin."

        En ole yrittänyt kiistää Raamatun Jeesuksen historiallisuutta. Kukaan ei vaan voi todistaa, että mikään hänen tekemäkseen tai sanomakseen väitetty olisi todella tapahtunut.

        "Usko ja tietäminen ovat yksi ja sama asia. Tieto on vain uskoa johon olet sitoutunut niin lujasti ettet siitä uskosta voi irrottaa."

        Teitä uskovia, jotka "tiedätte totuuden" on niin moneen lähtöön, että totuus voi sitten olla lähes mitä tahansa, johon joku on sitoutunut niin lujasti, ettei voi siitä uskosta irottaa.

        "Sinä "tiedät" ettei Raamatun Jumalaa ole."

        Minä en ole väittänyt tietäväni mitään Jumalan olemassaolosta tai olemattomuudesta.

        "Minä taas tiedän että Hän on."

        Et voi tietää, uskot vain niin.

        Kovasti väität esittäväsi tosiasioita mutta ihmisen käsityskyky pohjautuu uskoon. Turhaa ulinaa siis, teet itsesi jumalaksi joka puhuu "tosiasioita" ja minä uskova olen höynäytetty.

        Jos et usko et myöskään tiedä. Jeesus sanoi olevansa totuus. Tämä tarkoittaa että jokainen joko uskoo tai kieltää Hänet. Ei ole olemassa mitään neutraalia positiota. Jeesus teki sen mahdottomaksi. Sinun on pakko valita onko Jeesus totuus vai ei. Minä tiedän että on. Elät valheelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kovasti väität esittäväsi tosiasioita mutta ihmisen käsityskyky pohjautuu uskoon. Turhaa ulinaa siis, teet itsesi jumalaksi joka puhuu "tosiasioita" ja minä uskova olen höynäytetty.

        Jos et usko et myöskään tiedä. Jeesus sanoi olevansa totuus. Tämä tarkoittaa että jokainen joko uskoo tai kieltää Hänet. Ei ole olemassa mitään neutraalia positiota. Jeesus teki sen mahdottomaksi. Sinun on pakko valita onko Jeesus totuus vai ei. Minä tiedän että on. Elät valheelle.

        "Jeesus sanoi olevansa totuus."

        Raamatussa väitetään Jeesuksen sanoneen niin.

        "Tämä tarkoittaa että jokainen joko uskoo tai kieltää Hänet. Ei ole olemassa mitään neutraalia positiota. Jeesus teki sen mahdottomaksi."

        Tuo väite on helppo kumota. Maailmassa on ollut ja on miljoonittain ihmisiä, jotka eivät ole edes kuulleet Jeesuksesta, joten eivät ole voineet uskoa tai kieltää häntä. Kaikilla ei ole myöskään henkisiä tai fyysisiä edellytyksiä tehdä mitään valintoja puolesta tai vastaan.

        "Sinun on pakko valita onko Jeesus totuus vai ei."

        Miksi muka? Senkö vuoksi, että Sinä niin sanot? Tai koska jossakin ihmisten kirjoittamassa ja kokoamassa kirjassa sanotaan niin? Tai koska uskovaiset uhkailevat helvetillä tai kadotuksella? Tuollainen mustavalkoinen joko/tai -ajattelu ei ole mielestäni tervettä. Todellisuus on täynnä harmaan eri sävyjä.

        Joten sorry vaan, mutta en katso olevani pakotettu uskomaan tai olemaan uskomatta johonkin sellaiseen, josta minulla ei ole tarpeeksi tietoa, eikä voi ollakaan. Voin siis aivan hyvin jättää asian auki ja olla tekemättä mitään valintoja puoleen tai toiseen. Se on minun valintani.

        Ja mitä tulee tämän ketjun aiheeseenkin ja uskovaisten väitteisiin, että se Raamatun Jumalakin on antanut ihmiselle valinnanvapauden, niin siinä valossa tällaiset uhkailemiset tai painostamiset vaikuttavat kovin merkillisiltä...

        "Minä tiedän että on."

        Et voi tietää.

        "Elät valheelle."

        Saattaa olla, mutta oletko ottanut lainkaan sitä vaihtoehtoa huomioon, että niin saatat sinäkin...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kovasti väität esittäväsi tosiasioita mutta ihmisen käsityskyky pohjautuu uskoon. Turhaa ulinaa siis, teet itsesi jumalaksi joka puhuu "tosiasioita" ja minä uskova olen höynäytetty.

        Jos et usko et myöskään tiedä. Jeesus sanoi olevansa totuus. Tämä tarkoittaa että jokainen joko uskoo tai kieltää Hänet. Ei ole olemassa mitään neutraalia positiota. Jeesus teki sen mahdottomaksi. Sinun on pakko valita onko Jeesus totuus vai ei. Minä tiedän että on. Elät valheelle.

        "Jeesus sanoi olevansa totuus."

        Kerropa, mitä tarkoittaa "Jeesus on totuus"? Ei siis mitään uskonnollista liirumlaarumia, vaan mitä se ihan käytännössä/konkreettisesti tarkoittaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jeesus sanoi olevansa totuus."

        Kerropa, mitä tarkoittaa "Jeesus on totuus"? Ei siis mitään uskonnollista liirumlaarumia, vaan mitä se ihan käytännössä/konkreettisesti tarkoittaa?

        Hän on Luoja. Jumala ihmisenä. Superälykkään "avaruusolion" luoma täydellinen kuvajainen itsestään ihmisen muodossa. Joten se mikä on hyvää ja mikä pahaa on Hänen päätäntävallassaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jeesus sanoi olevansa totuus."

        Raamatussa väitetään Jeesuksen sanoneen niin.

        "Tämä tarkoittaa että jokainen joko uskoo tai kieltää Hänet. Ei ole olemassa mitään neutraalia positiota. Jeesus teki sen mahdottomaksi."

        Tuo väite on helppo kumota. Maailmassa on ollut ja on miljoonittain ihmisiä, jotka eivät ole edes kuulleet Jeesuksesta, joten eivät ole voineet uskoa tai kieltää häntä. Kaikilla ei ole myöskään henkisiä tai fyysisiä edellytyksiä tehdä mitään valintoja puolesta tai vastaan.

        "Sinun on pakko valita onko Jeesus totuus vai ei."

        Miksi muka? Senkö vuoksi, että Sinä niin sanot? Tai koska jossakin ihmisten kirjoittamassa ja kokoamassa kirjassa sanotaan niin? Tai koska uskovaiset uhkailevat helvetillä tai kadotuksella? Tuollainen mustavalkoinen joko/tai -ajattelu ei ole mielestäni tervettä. Todellisuus on täynnä harmaan eri sävyjä.

        Joten sorry vaan, mutta en katso olevani pakotettu uskomaan tai olemaan uskomatta johonkin sellaiseen, josta minulla ei ole tarpeeksi tietoa, eikä voi ollakaan. Voin siis aivan hyvin jättää asian auki ja olla tekemättä mitään valintoja puoleen tai toiseen. Se on minun valintani.

        Ja mitä tulee tämän ketjun aiheeseenkin ja uskovaisten väitteisiin, että se Raamatun Jumalakin on antanut ihmiselle valinnanvapauden, niin siinä valossa tällaiset uhkailemiset tai painostamiset vaikuttavat kovin merkillisiltä...

        "Minä tiedän että on."

        Et voi tietää.

        "Elät valheelle."

        Saattaa olla, mutta oletko ottanut lainkaan sitä vaihtoehtoa huomioon, että niin saatat sinäkin...

        Harmaa ajattelu ei toimi luonnossa miksi se toimisi psyykkeessä? Jos jokin asia on tosi ei se samalla voi olla epätosi. Olet kuunnellut liikaa filosofistapuppua. Voin minäkin olla väärässä. Uskon/tiedän kuitenkin olevani oikeassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harmaa ajattelu ei toimi luonnossa miksi se toimisi psyykkeessä? Jos jokin asia on tosi ei se samalla voi olla epätosi. Olet kuunnellut liikaa filosofistapuppua. Voin minäkin olla väärässä. Uskon/tiedän kuitenkin olevani oikeassa.

        "Jos jokin asia on tosi ei se samalla voi olla epätosi."

        Mietipä tuon "tietämyksesi" valossa tuota väittämääsi ==> "Voin minäkin olla väärässä. Uskon/tiedän kuitenkin olevani oikeassa."

        "Olet kuunnellut liikaa filosofistapuppua."

        En ole juurikaan kuunnellut filosofista "puppua", mutta olisi kyllä varmaan mielenkiintoista kuunnella. Sen sijaan uskonnollista puppua olen kyllä kuunnellut ja lukenut senkin edestä. kuten esim tuota edellä kirjoittamaasi tietämispuppua.


    • Anonyymi

      Onkin huomattu, kuinka rahakkaat kehuu omia etujaan. Melko kummallista kaiken huomioon ottaen.

    • Anonyymi

      Jumalien olemassaololle ei ole koskaan löytynyt edes pienintä todistetta.
      Sen sijaan sille, että ainakaan Raamatun Jahve-jumalaa, eli ukko-/isäjumalaa ei ole olemassa, löytyy valtavat määrät todisteita.

      • Anonyymi

        Hetkinen? Todistapa jokin sellainen olemattomaksi, mikä on mielestäsi olematon. Mahdoton tehtävä jopa tiedemiehille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hetkinen? Todistapa jokin sellainen olemattomaksi, mikä on mielestäsi olematon. Mahdoton tehtävä jopa tiedemiehille.

        Sellainen on olematon, joka on mukamas aikaisemmin ollut ihmisten kanssa päivittäin tekemisissä ja tappanut sekä tapattanut järjettömän määrän ihmisiä ja eläimiä.
        Yhtäkkiä hänestä ei ole kuitenkaan kuulunut enää pierun pihaustakaan. Se on olematon.
        Samoin kuin on käynyt "sotasankareille" ja muille diktaattoreille. Pierut ovat loppuneet.


    • Anonyymi

      Hetkinen? Todistapa jokin sellainen olemattomaksi, mikä on mielestäsi olematon. Mahdoton tehtävä jopa tiedemiehille.

      No olematon todistaa olemattomuutensa itse näissäkin tapauksissa

      Olevainenkin todistaa itse itsensä

      Eiköhän nää jumal sadut ole menneen talven lumia

      • Anonyymi

        Tieteessä todistusvastuu on väitteen esittäjällä.


    • Anonyymi

      Valinnan vapaus on kun ei valitse mitään, jos valitsee niin valinta vapaus meni. Jos meni väärin , voi v.t.u!

      • Anonyymi

        Valinnanvapaus on todellakin vapaus valita. Jos päätät valita, ettet usko, olet jo menettänyt valinnanvapautesi. Jos päätät valita, että uskot olet myöskin jo menettänyt valinnanvapautesi. Jos sanot, ettet aio valita kumpaakaan olet taas tehnyt valinnan.

        Todellinen valinnanvapaus on sitä että tekee mitä sattuu tekemään ilman sen kummempia valintoja. Se edellyttää sitä, ettei joku ole ennalta määrännyt sinun kohtaloasi ja pakottanut sinua muottiinsa, ei uskovaisten, ei Jumalan tai eikä kenenkään muunkaan muottiin.

        Näin ollen ihmisellä ei ollut valinnan vapautta. Oli joko valittava olla Jumalaa vastaan tai olla Jumalan puolella. Kun valinta olla Jumalaa vastaan palkitaan ikuisella kuolemalla, millaista vapautta se on?


    • Anonyymi

      Aloitus on typerä provo. Kristityt eivät ole koskaan väittäneet, että kaikki mahdollinen on täydellisesti valittavissa.

    • Anonyymi

      Raamattu ei opeta valinnan vapautta. Jumala valitsee ja ihminen vikisee. Raamattu selvästi kertoo, että jumala on ennalta valinnut ne, ketkä pääsevät paratiisiin ja ketkä eivät. Valinta tehdään jo äidin kohdussa.

      • Anonyymi

        Raamatun sanoma ei kokonaisuudessaan tue käsitystä jonka mukaan kadotukseen määrätyillä ihmisillä ei olisi lainkaan mahdollisuutta pelastua vaikka haluaisivat. "Ei Jumala katso henkilöön-- jokaisessa kansassa se, joka häntä pelkää ja tekee vanhurskautta, on hänelle otollinen" Ap.t. 10:34,35, Hes. 33:11) Jes. 55:7) Joh. 3:16) Job. 14:5,6) 1. Piet. 1:17-21)

        kysynpävaan.


      • Anonyymi

        Ei pidä paikkaansa. Tuollaista ennaltamääräämisoppia Raamatussa ei ole.


    • Anonyymi

      Jahve valitsee vain ne, jotka ovat valmiit vaikka nuolemaan hänen persettään, mikäli tilanne niin vaatii.

      • Anonyymi

        Jahve ei valitse mitään, koska se on uskonharhaisten aivopieru, joka ei tee valintoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jahve ei valitse mitään, koska se on uskonharhaisten aivopieru, joka ei tee valintoja.

        Olette molemmat valehtelijoita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olette molemmat valehtelijoita.

        "Olette molemmat valehtelijoita."
        Se on vain sinun valheesi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      325
      7455
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2234
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1631
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1479
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      114
      1196
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      72
      1155
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1046
    8. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      915
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      913
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      277
      813
    Aihe