Mitä nyt seuraavaksi?

Anonyymi

Heips! Löysin lomalla vahingossa geokätkön, jossa oli sekalaista tavaraa ja suttuinen vihko, jossa paljon nimiä. Piilotin purkin uuteen hienoon paikkaan ja sain kännykällä sen paikan koordinaatinkin. Onneksi harjoittelin aikaisemmin erään paikan merkitsemistä. Ymmärsin että uusi paikka pitää olla vähintään 400 m päässä. Tässä on matkaa vajaa kilometri.
Nyt tuli pulma, kun yritän jonnekin päivittää näitä uusia koordinaatteja. Ei ole tiedossa sitä 6 merkin mittaista koodia, kun sitä purkissa ei ollut. Arvelen, että löysin sen koodin netistä. Noin rautalangasta - miten se päivitys tehdään? Loin jo tunnukset.

9

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jaaha... Aloitetaan nyt siitä, että toivottavasti aloitus on provo.

      Mutta jos ei ole provoilua, niin olet sitten mennyt jästimään jonkun toisen laittaman kätkön.
      Et pysty sitä geocaching.com:iin alunperin syötettyä kätköä omaehtoisesti omimaan ja koordinaatteja muuttamaan. Sen alkuperäisen omistajan on annettava se sinulle adoptoitavaksi. Vaan haluaako hän? Koodeilla et tässä vaiheessa pysty kätkölle mitään tekemään paitsi korkeintaan etsimään GC-koodin perusteella Geocaching.com:ista ja loggaamaan, eli merkitsemään löydetyksi.

      Voit tietenkin perustaa uuden kätkön vähintään 150 m:n, eikä vähintään 400m:n päähän vanhasta. Tosin uuden kätkön perustaminen "varastetulla" purkilla ei ole kovin eettistä toimintaa.

      Jospa nyt kuitenkin ensin lukisit ohjeet vaikkapa tuolta:
      https://xn--geoktkt-8wa8n.fi/opas/aloittaminen/

      Sitten viet sen ottamasi purkin kiltisti takaisin sinne, mistä sen otitkin.

      Ensimmäistä kätköä suositellaan piilotettavaksi vasta sen jälkeen, kun on itse hakenut vähintään 20 kätköä. Tällöin alkaa tulla hiukan näkemystä.

      Harrastus on kuitenkin hauska, kunhan sen saa kunnolla ja kunniallisesti alkuun.

    • Anonyymi

      Hei! En tiedä mitä tarkoittaa provo. Kiitos linkistä, se näyttää jotenkin erikoiselta, onko siinä joku virhe? Avasin, mutta kännykkä jumittaa. Ehkä tajusin piilottamisen ja löytämisen jotenkin väärinPurkin voin palauttaa ehkä kahden viikon kuluttua kun taas käyn mummilassa.

      • Anonyymi

        Linkki vie geokätköt.fi -sivustolle. Jos et luota linkkiin, niin voit surffata suoraan.

        Provo tarkoittaa tietentahtoista härnäämistä ja harhaanjohtamista.

        Juu, idea on siis siinä, että kun kätköttäjä on purkin piilottanut, niin se pysyy samassa paikassa koko ajan. Tietysti jos vaikka tietyömaa uhkaa purkkia, on se siirrettävä muualle.

        Se mitä voidaan siirtää kätköstä toiseen kätköön, on ns. kulkijat, eli travel bugit tai travel coinit.
        Mutta niitäkään ei panna mihin tahansa koloon, vaan valmiiseen kätköön.

        Jos olet rekisteröitynyt Geocaching.com -sivustolle, niin voit kartalta etsiä sen kätkön joka nyt on sinulla hallussa. Sinne kätkösivulle voit sitten kirjata, että kätkö on hetken pois pelistä, mutta palaa parin viikon kuluttua haettavaksi. Näin ei joku toinen joka etsii samaa kätköä tee turhaa työtä.


    • Anonyymi

      Alkoi selvitä, Travel Bugi ei ole se kätkö vaan joku sen sisällä oleva. Ymmärsin että niissäkin on sitten erikseen joku koodi mutta noissa tavaroissa ei kyllä yhdessäkään ole. Sanoin jo että en voi löytää tuota kätköä netistä kun en tiedä sen koodia. Koodeja sinne ja koodeja tänne :)

      • Anonyymi

        Juu... Alku on aina hiukan opettelua. Niissä kulkijoissa on se oma koodi, usein aika pienellä kirjattuna, ja sen avulla voi kulkijan logata löydetyksi.

        Kätkössä voi olla myös ns. vaihtotavaraa, lähinnä lapsille. Siis kun sieltä ottaa joitain, niin pitäisi jättää jotain muuta vastineeksi.
        Monasti sieltä löytää vaikkapa pinssin, niin sen voi ottaa kun laittaa vaikka suklaamunasta tulleen pikkulelun tilalle. Kerran laitoin euron, kun seurassani ollut halusi kovasti pienen muumifiguurin, ja muutakaan ei taskuista sillä hetkellä löytynyt.

        Se kätkö, niin geocaching.com -sivuston karttapohjasta kun etsit sen alueen josta kätkön löysit ja oikeasta yläkulmasta painat nappia "Browse geocaches", niin löytöpaikalle pitäisi ilmaantua kätkön merkki.

        Siitä sen pitäisi tunnistaa.

        Myös siinä "suttuisessa vihossa", eli logikirjassa voi kansilehdellä tai sen kääntöpuolella olla kätkön GC-koodi. Tosin jos vihko on pitkään ollut purkissa ja saanut kosteutta, niin luettavuus on kärsinyt.

        Mutta kyllä se tästä lähtee.


    • Anonyymi

      Kaverin avulla ehkä tunnistettiin tuo kätkö. Se on poistettu käytöstä tai sitten se on toinen joka on siinä lähellä. Palautan vaikka voi olla että menee sittenkin enemmämn aikaa. On satanut lumet siihen paikkaan. Aika hankalalta kumminkin tuntuu koko juttu. Mikä tässä on ideana? Löytää niin paljon kuin mahdollista?

      • Anonyymi

        Se riippuu kätköilijästä.
        Joku haluaa mahdollisimman paljon löytöjä, joku ensilöytöjä (FTF, First to Find). Joku taas haluaa kiipeilykätköjä, ja joku toinen ratkoa mysteereitä. Joku taas kaikki D/T -yhdistelmät (Difficulty- Terrain) tai löytää kätkön joka piilotus- tai vuosilöytöpäivälle...
        Mahdollisuuksia on monia, Kukin saa päättää itse.


    • Anonyymi

      Aika hauska laji, Niin kuin juoksukilpailuissa jos joku juoksee takaperin ja joku loikkii yhdellä jalalla ja joku juoksee uimaräpylöissä. Jokainen keksii omat säännöt. Ihan pimeetä. Justiin kun luulin että tajuun, niin sekavaksi meni. Voisin vaikka etsiä vahingossa löytyviä kun yhden jo löysin. En varmaankaan toista löytäisi ikinä. Katsotaan sitten kesällä jos kiinnostaa.

      • Anonyymi

        Heh, kyllä tässä säännöt on. Yksinkertaisimmillaan silleen, että etsi mahdollisimman monta kätköä. Ja se, että vasta puumerkki logikirjassa on löytö. Ei se, että näkee purkin roikkuvan vaikka puun oksassa mutta ei saa sitä käsiinsä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      370
      4639
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1875
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1619
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      217
      1424
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1400
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1376
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1357
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1228
    Aihe