Airport VW Centerin myyjä ihmetteli uusien autojen öljynsyöntiä

Anonyymi

4

<50

  Vastaukset

  • ns. rehellinen myyjä löytynyt, onneksi olkoon K-Auto, rehellisyydellä ei huijari pitkälle pötki. Heikoin lenkki petti :)

   Kyllä tuo tunnustus nyt naulaa arkun kiinni

  • Kyllä on surkeeta moottori tekniikka laitettu pakettiin, kyl mää vaan ihmettelen kui joku voi tollasen ostaa?

  • Jepulis, tässä faktaa

   Insinöörityö öljynkulutuksesta

   https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/171676/Liljavirta_Tino.pdf?sequence=2&isAllowed=y

   Lähtötilanne

   Koemoottorina työssä käytetään 2005 vuoden Nissan Almeran polttomoottoria. Autossa on 1,8-litrainen bensiinimoottori, jolla on ajettu noin 220 000 kilometriä. Auton moottorin on vuosien varrella todettu kuluttavan öljyä huomattavasti. Auton moottori puretaan ja tehdään tarvittavat mittaukset öljynkulutuksen syiden selvittämiseksi.

   2.1 Moottoriöljyn tehtävät moottorissa
   Moottoriöljyn ensisijainen tehtävä on vähentää moottorin liikkuvien osien välistä kitkaa muodostamalla niiden väliin ohut öljykalvo ja suojata niitä kulumiselta ja välittömiltä vau-rioilta.

   2.2 Moottoriöljyn luonnollinen kuluminen

   Kaikissa polttomoottoreissa tapahtuu aina vähäistä luonnollista moottoriöljyn kulumista. Männänrenkaat eivät kaavi kaikkea öljyä pois sylinterien seinämiltä, jolloin seinämiin jää-nyt öljy päätyy palotilaan, höyrystyy ja palaa palokaasujen mukana ulos moottorista. Myös männänrenkaiden ja mäntien rengasurien väleistä pääsee kulkeutumaan vähäisiä määriä moottoriöljyä kampikammiosta palotilaan ja palokaasujen mukana ulos mootto-rista (kuva 1). Näiden lisäksi myös moottorin yläkautta pääsee vähäisiä määriä mootto-riöljyä venttiilien ohjaimien kautta imukanaviin ja niistä edelleen palotilaan. Näiden edellä mainittujen normaalin öljynkulutuksen aiheuttajien osuus on kuitenkin varsin pieni kun-nossa olevassa moottorissa.

   Moottorin tutkimisen ja kunnostuksen jälkeen, kun autolla oli ajettu noin 22 000 kilomet-riä, oli öljynkulutus pysynyt edelleen hyvin maltillisena. Varsinaista öljynkulutusmittausta ei ole suoritettu, mutta öljytikusta tarkastamalla moottori ei ole kuluttanut öljyä lainkaan edellisen öljynkulutusmittauksen jälkeen.

   9 Yhteenveto
   Tämän työn tarkoituksena oli selvittää ja koota polttomoottoreiden öljynkulutukseen vai-kuttavia tekijöitä. Öljynkulutus koostuu monien eri asioiden ja ominaisuuksien kokonai-suudesta. Moottorin mekaaniset komponentit, öljykiertoisten lisälaitteiden kunto, moot-toriöljyn laatu ja moottorin käyttötarkoitus ovat suurimmat tekijät kokonaisöljynkulutuk-sessa.
   Työssä käytettiin tutkimusmoottorina Nissanin valmistamaa bensiinimoottoria, josta saa-tiin selvitettyä keskeisimmät vikakohteet ja öljynkulutuksen syyt. Keskeisimmäksi syyksi paljastui erittäin kuluneet männänrenkaat joka sylinterissä.

   Ei ollu lopputyössä mitään mainintaa huohotinletkuista tai mäntien öljyruiskuista joita K-Auton asiantuntijat öljynkulutuksen korjaamiseen tarjoaa.

  • Huom! Kaikissa polttomoottoreissa tapahtuu aina vähäistä luonnollista moottoriöljyn kulumista.

   Siis vähäistä kulumista!!! Ja kuluminen on terveessä moottorissa niin vähäistä, että huoltovälillä ei pitäisi edes tikusta tarkistamalla nähdä öljyä kadonneen, mikäli auto on ihan uusi tai ajettu alle 150 tkm. Vasta loppuunkuluneet männänrenkaat ja venttiilien ohjurien kumit aiheuttaa öljyn katoamista suuremmissa määrin, toisaalta jos vaikka öljypohjan tiiviste vuotaa niin sen sitten huomaa kun auton alle jää öljyläikkä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin linja ihmetyttää maailmalla

   "– Tämä on hullu kokeilu 10 miljoonalla ihmisellä. Kertokaa edes, miksi teemme tämän. Minusta tuntuu tällä hetkellä, että meitä johdetaan kuin lammasl
   Maailman menoa
   403
   11838
  2. Suomalaisten eristäytyminen näkyy jo koronatartuntatilastossa

   Hyvä juttu. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/be78bc0b-4a82-4fd2-a82b-15ffa09761da
   Maailman menoa
   204
   8726
  3. Hesburgerin omistaja vaatii valtiota korvaamaan

   kaikki liiketappionsa koronavirustilanteessa eli riihikuivaa rahaa heti. https://www.iltalehti.fi/talous/a/ca6b4409-671c-4de2-b1d0-ad8d511d043c
   Maailman menoa
   452
   4490