Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lue tämä ennen lomaosakkeen ostoa

Anonyymi

Tämä kannattaa lukea ennen ostopäätöstä.
Tässä on omia kokemuksiani oman omistuksen perusteella sekä muilta kuultuja asioita.
Omistan Katinkullan 3mh parvi osakkeen Kiinteistöjen alueelta ja tämä on ollut perheellämme reilun 6v ajan.

Omistuksesta aiheutuvat kulut: perusvastike, palveluvastike ja rahoitusvastike remontista. Lisäksi meillä on kylpyläosake, joka tuli puoliväkisin mukaan. Meillä on kiinteät kulut tästä paketista yli 700e vuodessa. Lisäksi tulee rci jäsenmaksu, vaihtomaksu ja pisteiden siirtomaksu jos ei käytä joku vuosi pisteitä. Nyt ollaan total summassa jo pitkästi yli tonnin.

Osakkeesta maksoimme aikoinaan 9500e. Jos laskee yhden loman hinnan esimerkiksi 10v ajalle, niin ollaan summassa lähelle 2000e per vuosi. Jos meillä olisi joku pienempi huoneisto, niin tuo laskelma ei kokonaisuudessa paljon eroa. Tähän kun lasketaan päälle meidän 4hlö lennot esimerkiksi Espanjaan, ollaan jo noin 3200-3400e summassa. Esimerkkinä tuo Espanja, koska Rci kautta varattaviin majoituksiin en ole löytänyt vaihtopäivään natsaavia järkevän hintaisia lentoja mihinkään muualle kuin manner Espanjaan. Myyjän kehumia 150e lentoja en ole vielä löytänyt, 350 keskimäärin per nuppi. En ole myöskään vielä päässyt 4-5 tähden tasoisiin majoituksiin vaan ihan Espanjan perus 2-3 tähden tasoa.

Ilman osaketta tekisin joka vuosi kirkkaasti vastaavan loman vastaavan tasoisessa majoituksessa Espanjassa ja saisin valita kohteen mistä sieltä haluan. Mitä olen matkatoimistojen sivuilta vertaillut, yleensä 1000e halvemmalla.

Hc osakasedut. Sesongilla et pääse mihinkään, ainakaan minulla ei ole tätä tuuria käynyt. Sesongin ulkopuolella kyllä pääset hyvin edullisesti, mutta niin pääset kyllä muutenkin jos jaksat vilkaista esim tori.fi. Ja edullisesti jos et laske osakkeeseen laitettua pääomaa.

Entäpä jos jää ulkomaan loma tekemättä? Tuolla reilulla tonnilla teen kotimaan viikon loman vastaavissa kohteissa ihan ilman osakettakin. Tähän en laskenut mukaan osakkeen investointia vaan pelkät kulut.

Kultakortti, sitä minulla ei ole. Sen saisin jos ostaisin uuden osakkeen tai tekisin vaihtokaupan missä liikkuu paljon rahaa.
Kultakortteja kuulostaa olevan joka toisella taskussa, osa sitä ylistää ja kehuu pääsevänsä hyvin ja jopa kolme kertaa käydään vuodessa 3vrk lomalla ja iso osa sanoo päässeensä vain matalaan sesonkiin. No, lasketaanpa taas kulut. Nuo vastikkeet, rci ja osakkeeseen sidottu pääoma.

Lasketaan se vaikka 10v ajalle ja vaikka olisi joku pienempi vastikkeinen osake esim 300e vuosi. Ja vaikka 7000e osake. Ja toivotaan, että kämppää ei tarvitse remontoida tuona aikana.
Investointi 700e vuosi, vastike 300e, rci 189e, total 1200e. Eli vuorokausihinta saa olla tuolle 9 vuorokaudelle(3x3vrk) 133,33e että päästään samaan kultakortin edun kanssa. Ja kun sesongille ei pääse, niin tuohon 133e vrk hintaan tai selvästi edullisemmin löytyy majoitusta aina.

Jälleenmyynti, saan osakkeestani 60% JOS se menee kaupaksi. Ennuste tähän myymiseen on kohtalaisen heikko. On ollut myynnissä 2 vuotta. Tätä myyntiä ennen minun piti irtisanoa rci pistejäsenyys. Eli, enää ei ole vaihtomahdollisuutta eri kohteeseen tai eri viikolle.
No, tämä seikka ei juurikaan haittaa jos luit koko viestini.
Nyt lomailen siis omalla viikolla maksaen siitä kuluja 700 vuodessa plus investointiin liittyvät rahat joita ei saa unohtaa. Tori.fi ja Holiday osakkaat fb sivuilta saisin vastaavia kämppiä käyttöön puolta halvemmalla. Ja jos jää käyttämättä, niin kulut juoksee silti ja vuokralle ei mene.

Mieti ja laske tarkkaan ennen kuin ostat! Taitavat myyjät osaavat kääntää tuotteen edut näyttämään hyviltä, mutta matematiikka pitää olla ostoksen järjen mittarina!

9

945

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Juurikin näin!
      Perheemme on omistanut viikko- osakkeen nyt 5 vuotta. Ostimme aikanaan tämän pelkästään Rci:n ja ”hyvien” HCR:n etujen takia.
      Aika nopeasti huomasimme että suurimmassa osissa Rci:n kohteissa taso on mitä on ja kultakorttilomien saatavuus on vuosi vuodelta huonontunut. Kahdesti olemme kultakorttia hyödyntäneet ei sesonkina. Ulkomailta olemme yrittäneet etsiä kivaa kohdetta, mutta aina petytty. Onhan siellä joitakin hyviä kohteita, mutta niihin pitäisi matka osata varata aivan liian aikaisin.
      Espanjasta kohteita löytyy ja Kanarialta, mutta ne eivät ole meidän perheelle paikkoja mistä pitäisimme.
      Edellisen kommentoijan laskelmat olivat todella avaavat, näin olen itsekin kulut laskenut.
      Harmi, tämä loma-osakemaailma ei vaan taida pysyä ajan hermolla.
      No nyt matkailen sinne minne haluan, eikä tarvitse edes yrittää etsiä kohteita kaikkia iltoja RCI:n sivuilta.

    • Anonyymi

      Saitteko ämpärin kun ostitte lomapsakkeen

    • Anonyymi

      Vähän toisenlainen kokemus. Perheellämme on ollut yli 20 vuotta viikkolomaosake Levillä RCI-yhtiössä. Kapasiteetti on 6 henkilöä. Siitä maksettiin aikoinaan 6000€, ja ksm. on vastiketta maksettu noin 200€/vuosi. Koska viikko on sesonkiviikko, niin se on vuokrattu, jos emme itse käytä. Vuokraa saa yleensä noin 600€. RCI-maksuja ei ole, kun emme palveluja käytä. Ei myöskään mitään harrasteviikkoja (lue kuluviikkoja).

      Tuosta saisi myydessä noin 5000€, joten lomailukustannus on ollut Lapin ykköspaikassa 1000€/20 200€=250€/vuosi per perhe huomioimatta noita satunnaisia vuokria. Olen oikein tyytyväinen viikkoon, ja se menee perinnöksi!!

      Tärkeintä on viikkolomaosakkeen ostossa hyvä sijainti ja oikea ajankohta, niin silloin sitä käyttää itse tai se on vuokrattavissa. Turhia oheispalveluita ei tule omistaa, jos niitä ei käytä.

      • Anonyymi

        Toisinpäin laskien tuosta syntyy "säästöä" lomailuun vuodessa 600€-250€=350€.

        Mielestäni Lapin suurten lomakeskusten sesonkiviikko-osakkeet ovat alennusmyynnissä Levillä, Saariselällä ja Ylläksellä. Sesonkiviikot ovat 1, 8-16 ja 52.


      • Anonyymi

        Se ei olekaan hcr yhtiö Levillä, niin vastikkeissa jotain tolkkua.


    • Anonyymi

      Miksi on vastikkeet hcr kohteissa mukamas suuremmat, eikös niillä kateta kiinteistön kulut?

      • Anonyymi

        Miksikö isommat? Aloitetaan esimerkiksi siitä paljonko maksetaan respapalveluista per yhtiö. Maanvuokrat hcr tonteilla aivan holtittomat. Kunnossapito, Suomen kalleimmat kiinteistöhuoltajat hommissa, kiinnostaisi nähdä minkälaista kauppaa tehdään keskenään.


    • Anonyymi

      Hyvä sijainti, oikea ajankohta ja kunnollinen hallinto suhteutettuna järkevään hintaan. Näyttää siltä että, jos hallinnossa on joku HCR tai Konkka-Aikalomat, niin homma kusee ennemmin tai myöhemmin . Vain maksaja on varma, viikkolomaosakkeen osakas.

      Varoitan 1/10,1/8,1/6-omistuksista. Noilla ei ole markkinoita, koska siihen vuoteen mahtuu vain yksi lomaviikko, jota viitsii itse käyttää tai jonka saa vuokrattua.

      • Anonyymi

        Se on just näin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe