Mikä on Kyyjärven tulevaisuus

Anonyymi

Kyllä kyyjärvi hiljenee ,asukasluku hiipuu ,velkamäärä on huomattavasti yli maan keskiarvon .Ainoa mikä täällä lisääntyy on elkeläisten määrä.

29

219

  Vastaukset

  • Kunnanhallitus 10.02 esityslista Kunnan verkkosivulla kohta 5 ja 13 Valtiovarainministeri,Keskustan pj. Kulmuri 15.02 vierailu.Saakohan matkalukemiseksi Satuja Onnelasta osat 1 ja 2!Kunnan valtuusto 17.02.

   • Onko Satuja Onnekasta osat kirjastossa?


   • Lapset tykkää Onnela kirjoista.


  • Paljonkohan tulee maksamaan Tytön vierailu täällä?? Ei ihan halpaa, tarjotakin pitää varmaan muuta,kuin kaalikääryleitä,hyviä nekin. Ja mitäköhän auttaa???? No kuntalaisethan senkin " hyvistä " tuloistaan maksavat !!

   • OHO!
    Onpas sattuma että vierailu sattui kokousten väliin???


   • Anonyymi kirjoitti:

    OHO!
    Onpas sattuma että vierailu sattui kokousten väliin???

    Kyllä:)
    ja miten juuri Keskustalaisen vierailu.
    jos olisi joku muu, niin heti puhuttaisiin
    että yritetään poliittisesti vaikuttaa päättäjiin.
    Venäjälläkin toimi yksipuolue järjestelmä hienosti. Kyyjärven keskusta on taitonsa osoittanut eikä pystynyt diktaatoria edes vaihtamaa pienempään pahaan.


  • Saisikohan paletin myytyä kunnantalon kanssa samassa huutokaupassa??Alkaisi säästöjä tulemaan.

  • Tässä saattaapi käytä niinkin , et kaikesta huolimata K.järvi sälyy viel sittenkin itsenäisenä ! On tiettyjä asioita ja etuja täs kärmejärvessä.??

   • Ymmärsin että Kyyjärvi on tällä hetkellä tai kohta ns. "selvitys"-tilassa. Eli ilmeisesti käydään tällä hetkellä läpi että mitä täytyy tehdä jotta taloudellinen tilanne elpyisi ja tilannetta seurataan jonkun aikaa? ja jos elvytys ei ole tuottanut tulosta niin silloin vasta ruvetaan puhumaan kuntaliitoksesta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ymmärsin että Kyyjärvi on tällä hetkellä tai kohta ns. "selvitys"-tilassa. Eli ilmeisesti käydään tällä hetkellä läpi että mitä täytyy tehdä jotta taloudellinen tilanne elpyisi ja tilannetta seurataan jonkun aikaa? ja jos elvytys ei ole tuottanut tulosta niin silloin vasta ruvetaan puhumaan kuntaliitoksesta.

    Tilanne:https://kokous.kyyjarvi.fi/Kyyjulk/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2020512-5   • Anonyymi kirjoitti:

    Jaha, ilmeisesti olen ollut tilanteen suhteen väärässä ja turhankin optimistinen kunnan suhteen. Se on menoa nyt!?

    Olisikohan menoa ,vai alkaako Isäntä jä kuusi pientä apulaista väsäämään sadun osaa 2 Valtionvarainministeriöön.Osa 1 toimitettu aikaisemmin,eriävä mielipide arviointityöryhmän raporttiin


  • Kuntien liitämis hanke on hajoita ja hallitse, ei velka.

   • Joo kun katsoo miten nykyhallitus "Velkakelloa"siirtää vanhaa velkakelloa mukaillen
    voinee todella todeta hajoita /hallitse.Pikkukuntie velat eivät paljoakaan paina,Kreikalle
    annetujen eurojen seassa.Pelote sinäänsä on vauhtia antavaa,kyse on siinä annetaanko
    kuoriämpäriä viedä,ja kuntia liittää yhteistalouteen.Tilanne vain pahenee,kuntalaisen
    kannalta.Kuntalaisten velat tulisi saada ensin järjestykseen,ulos pankeilta ja kunnan tulisi järjestää omat kuntalaisten velkajärjestylyt.Joku kirjoittikin Kunnan kannattaisi painattaa
    omaa euroa ja lainata sitä velkaiselle kuntalaiselle,velkakelloa turha tikityttää moneen suuntaan.Ajatushautomo!


  • Kyyjärvelle ei kuntaliitos ole haitaksi. Liittyminen Karstulaan muuttaa Karstulan nykyisen keskustan Kyyjärvelle, sillä Karstula on syrjäseutua. Toivottavasti Kyyjärven päättäjät tajuavat sen, mutta luonnollisesti Onnelan isäntä on eri mieltä, koska kokouspalkkiot ja ansionmenetykset loppuisivat sellaisessa ratkaisussa. Mutta järki käteen niin homma hoituu.,

  • Onko 120km:n säteellä Kyyjärvestä yhtään kuntaa mitä kannattaisi yhdistää??
   Mitä se kummenee jos monta köyhää yhdistää, ei tule kuin isoköyhä.
   Tarvitaan isompia muutoksia ja yksi on siinä et pitää pienentää sinne soffalle maksettavaa tukea.

   • Ei tässä asiayhteydessä paljoa työttömien pienet tuet paina. On tehty ihan miljoonaluokan "töppäyksiä" joka on ihan käsittämätöntä että näin edesvastuuttomasti on edes kyyjärvenkään tilanteessa toimittu. Kuituhanke ja investoinnit ovat saaneet yvin pitkälti nykyisen tilanteen aikaiseksi. Pitäisi mennä sillä mitä on ja harkitusti tehdä uudistuksia.


  • Mielenkiintoista viik.loppuna. ? Kuka /ketä tulee Palettiin kyselemään ? katsomaan ? tenttaamaan tai ivaamaan ministeriä , tääl on monenlaisia kasvoja?? Ketkä pettyvät ??? Ketkä kuvittelevat olevansa tärkeitä??

   • Eikös tuo liene hyvä jos tullaan kyselemään ja aina kysellyt asiat eivät ole kaikkia miellyttäviä!
    Ja kun muistettaisiin että me kaikki kuntalaiset olemme tärkeitä täällä omine ajatuksinemme.
    Ja jos toisten ajatuksiin pettyy niin silloin ei ole kaikki hyvin, niistä voi joskus jopa oppia jotain.


  • Sitä juuri tarkoitankin, et mukava kuunnella ja katsoaki, kun pysytään asiassa !!! Mennään kaik politikoimaan !

  • Mitä Vatuloimista! Veroeuroja palaa.

  • Kyyjärvellä tarvitaan nyt PS ehdokkaita vaikkka Keskusta edelleen paikallisesti valtavassa kannatus lukemissa.
   muutamien lipsahdus kannattajissa nostaa tulevan ykköspuolueeseen.

  • Ihan sama ,kuka on .Taitaapi olla yhentekevää, ei tää kummene tästä ja tartteekokaan ?? Mukavahan tääl on elellä näinkin. Syö ,liikkuu ja nauttii.

  • Kyyjärven luontainen suunta on Karstula Saarijärvi Jyväskylä. Kaikki terveydenhuollon seurakunnan kansalaisopiston luottamushenkilöitten eri eri lautakuntien paikat sekä Kannonkosken elinkeinoasiat,ym ovat em paikkakunnilla.
   Jos pelkän Alajärven jäteyhtiön takia ajetaan kunta Alajärvelle niin ihmettelen niinkuin varmaan suurin osa kuntalaisista.

  • Joo,ei oo heleppo juttu, ja Kyyjärvisille on Jyväskylän K- SAIRAALA tullut kautta aikain tutuksi , mitenkäs tän jutun sitten kävis ? Seinäjoe K.S. huh. Tottakai pienemmällä k.liitoksella a.järven kanssa . Jyväs.saarij.karstu. ,mitä viel. Ei helppo. Mitä kansalainen täs voi,! Auttasko kansalaisadressi, ???

  • Ainakin siinä vaiheessa kun valokuituverkon lisälainaa kunta lähti takaamaan olisi hälytyskellojen pitänyt soida. Eikö Hannu Luotolan kirjoituksiin olisi pitänyt uskoa.
   Nyt ollaan viemässä Kyyjärveä Alajärven jätteenkäsittelyasemalle.

   • Jotenkin uskomatonta että kyyjärvi luhistuu valokuitu lainojen takia!?... Ihmiset jotka ovat olleet päättämässä näitä asioita niin pitäisi saattaa vastuuseen, vastuunkantoa tarvitaan nyt kun on tehty tämän mittapuun virheitä. Ei voi olla niin että päästään kuin "koira veräjästä". Miksi kunnan ylipäätään pitäisi mitään takauksia maksella... eihän se kunnan ongelma ole jos yhtiö menee konkurssiin,, se on kyseisen yhtiön ongelma ja näinollen se kantaa vastuun. Ainakin minun oikeudentajun mukaan. Herääkin kysymys onko tämä kaikki ollut tarkoituksellista? saadaan kunta velkaiseksi ja pois pelistä ja liitettyä johonkin toiseen kuntaan. Jotenkin hälytyskellot vain soi myös siihen suuntaan.


  • Eihän se mukavalta kenestäkään ole/tunnu, jos joutuu omasta luopuu.Se vain menee melko varmaan,et Alajärvi se on liitos, en usko et montaa täntyyppistä kuntaa kannatta yhdistää,? ja hyppiäkään paljo kuntarajojen yli. Se ei ole loogista ! Jospa joku IHME tapahtus ja säilyttäis omana ,toivottavasti !!

  • Kyyjärven tulee pysyä lakisääteisten palvelujen kehittämisissä eikä muuhun tule tuhlata liikaa varoja. Lakisääteiset tehtävät ovat tärkeimmät. Eihän se ole ainoa tarkoitus että lakisääteiseen käytetään vain sen verran varoja kuin laki edellyttää. Se on minimi -turvaamista. Tulee väkisinkin mieleen mies, joka ”joi” enemmän kuin tienasi.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 175 pakolaista tulossa Suomeen

   Sisäministeriö vahvisti IL:n tiedot: Suomi ottaa Välimeren pakolaisleireiltä enintään 175 alaikäistä tai yksinhuoltajaperheiden jäseniä https://www.il
   Maailman menoa
   193
   3621
  2. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   107
   982
  3. Taas on yksityisautoilija paha ihminen

   Taas on yksityisautoilija paha ihminen Traficomin tutkimus: ”Polttoaineen tulisi maksaa ainakin 2,26 euroa litralta, jotta autoilijat alkaisivat vähe
   Maailman menoa
   103
   846
  4. Miten mä voin olla ihastunut vieläkin, vaikka mennyt yli kolme vuotta.

   Tunsin jotain erittäin harvinaista vetovoimaa meidän välillä ja tiedän sun myös tunteneen. Myöhäistähän se enää on miettiä ja jos elämäntilanteeni oli
   Ikävä
   29
   524