Tradenomista maisteriksi?

Anonyymi

Olen kuullut, että ammattikorkeakoulututkinnon suoritettuaan, voi hakea yliopistoon ja päästä suoraan maisteriohjelmaan. Eli tradenomin AMK-tutkinnolla hyvitetään kandivaiheen opinnot ja ryhdytään suoraan suorittamaan ylempää korkeakoulututkintoa.

Onko kokemusta? Olisi kiva kuulla miten homma on käytännössä mennyt ja onko tullut eteen yllätyksiä?

4

<50

  Vastaukset

  • Yleensä ammattikorkeakoulusta tuleville määrätään täydentäviä opintoja varsinaisten maisteriopintojen lisäksi, sillä AMK-tutkinto ei ihan vastaa kandidaatin tutkintoa. Täydentäviin opintoihin voi mennä vuosi. Eli kahdessa vuodesa maisteriksi on useimmille utopiaa.

  • Opiskelen Vaasan Yliopistossa Trade-> maisteri enkä saanut mitään täydentäviä

   • Englanti tuottaa päänvaivaa mutta onneksi on google kääntäjä:D


  • Itse tradenomipohjalta aloitin kauppatieteiden maisteriopinnot viime syksynä Turun yliopistossa. Pääsin sisään aika helposti, mulla oli hyvät paperit amk:sta. Amk-opinäytetyön arvosana oli 4, sitä arvostettiin hakuvaiheessa. Muutenkin oli hyvät arvosanat, kaikki 3-5.
   Täydentäviä opintoja määrättiin 30 op ja koko maisterintutkintoon mulla menee neljä vuotta, ainakin tämän hetkisen suunnitelman mukaan. Kandidaatintutkielma tehdään heti alussa, teen sitä juuri nyt. Sitten tietysti myös gradu, mutta se on myöhemmin. Jos opiskelu oikeasti kiinnostaa, niin suosittelen. Rankempaa tämä on kuin ammattikorkeakoulussa, on tosi paljon luettava ja tehtävä kaikkia esseitä + tentit. Tieteellinen teksti suomeksi ja englanniksi on aluksi järkytys, mutta siihen tottuu. Luennoilla on hyvä käydä mutta ne ei yleensä ole kaikki läsnäolo-pakollisia. Kuitenkin tentissä pärjää paremmin, jos käy ahkerasti luennoilla. Jos opintojen ohessa tekee töitä (minä teen) niin kaikille luennoille ei välttämättä ehdi, mutta kannattaa tehdä parhaansa. Kaikki seminaariluennot, eli sellaiset missä pidetään jokin esitelmä, ne ovat aina pakollisia kaikille. Itse olen viihtynyt, mutta ei tämä kaikille sovi. Silti, jos aluksi tuntuu oudolta, ei kannata heti luovuttaa. Katso ainakin ensimmäinen vuosi ja jos tökkii pahasti vielä sen jälkeen, niin sitten ei ehkä ole sinun juttusi. :D yliopisto = joko rakastat sitä tai vihaat sitä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Johanna raskaana! Ei pyhää päivää sentään

   Johanna Tukiainen ilmoittanut raskaus-uutisen. Saa vauvan syksyllä. 41 vuotias. https://www.seiska.fi/Uutiset/Totta-se-on-Johanna-Tukiainen-vahvistaa
   117
   11063
  2. Suomalaiset työttömät

   maatiloille töihin, onko mahdoton ajatus? Kausityöntekijöitä ei koronan takia saada Suomeen joten voidaanko suomalaisia työttömiä velvoittaa vastaanot
   Maailman menoa
   234
   929
  3. Suomussalmi mainittu!

   Missä lie ollut talo vuokrattuna? https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/233ee1c0-6c76-4074-9a39-2b128caf667a
   Suomussalmi
   28
   826