Ateistien epäjohdonmukaisuus

Ateistit sanovat Jumalaa mielikuvitusolennoksi ja satuolennoksi, ja heille Jumala on näitä eikä mitään muuta.

Jos puhut ateisteille Jumalasta, niin heissä herää suuria tunteita. He saattavat esimerkiksi kokea vihaa, ärtymystä, suuttumusta ja turhautumista.

Jos puhut ateistille esimerkiksi saunatontusta tai hammaskeijuista, niin heissä harvemmin herää mitään erityisempiä tunnetiloja. Heidän reaktionsa on neutraali.

Jos ateistille Jumala on vain yksi satuolento muiden satuolentojen, esim. hammaskeijujen ja saunatontun, joukossa, niin miksi he suhtautuvat Jumalaan aivan eri tavalla? Jos ateistille Jumala olisi vain yksi satuolennoista, niin suhtautuminen Jumalaan olisi sama kuin kaikkiin muihinkin.

Voisiko vaikka olla niin, että syvällä sydämessään ateistit kuitenkin tietävät Jumalan olevan, mutta koittavat vain aktiivisesti kieltää sitä itseltään, ja heti kun joku tulee vähänkin koskettelemaan sisäistä tietoisuutta Jumalasta, niin reaktio on suuri defenssimekanismi?

23

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos tulet sanomaan jumalasta pilke silmäkulmassa niin ok.
      Tosissaan jumalasta puhuva saa saman tien mielisairaan leiman otsaansa.

    • Anonyymi

      Vika nyt ei ole siinä jumala-satuhahmossa, vaan siinä että tullaan jatkuvasti jankkaamaaan.

      Jankkaaminen se herättää ärtymyksen.

      Sinä aloittaja, joka jankutat aina jumalasta, jotain muunlaista jankutusta, niin se herättää aivan samanlaista ärtymystä.

      • Anonyymi

        No taas tuli painovirhe. Viimeisen lauseen piti kuulua: "Sinä aloittaja, joka jankutat aina jumalasta, kokeilepa jotain muunlaista jankutusta, niin se herättää aivan samanlaista ärtymystä."


      • Anonyymi

        Aloittajalla tässä ei ole mitään johdonmukaisuutta, tietenkään. Mutta olisihan se jotain uutta, jos uskova kykenisi edes alkeelliseen loogiseen päättelyyn.

        Kukaan ei ole koskaan pitkän elämäni aikana väkisin tuputtanut minulle saunatonttua tai hammaskeijua. Sen sijaan jumalaa on pakkosyötetty ja pakkotuputettu koko pitkän elämäni ajan, aina ja kaikkialla kaikin mahdollisin tavoin.

        Tämän vuoksi nuo kaksi asiaa eivät ole mitenkään rinnastettavissa ja herättävät tietenkin täysin erilaisia tunteita. Mutta eihän näinkään yksinkertaista asiaa voi uskovan aivoilla mitenkään tajuta. Säälittävää.


    • Anonyymi

      Erittäin hyvä ja asiantunteva avaus!

      On merkillistä, että ateisteja ei haittaa yhtään se, jos joku pitää totena saunatonttuja ja menninkäisiä, mutta auta armias, jos joku todistaa heille Jumalasta ja Jeesuksesta Kristuksesta, niin johan älämölö syntyy!

      Eivät tosiaankaan ole samalla viivalla Jumala, Jeesus ja satuolennot, joihin ateistit Jumalaa ja Jeesusta vertaavat! :)

      • Anonyymi

        Valehtelu ärsyttää aina oli asia mikä tahansa. Opetelkaa puhumaan totta niin kaikki on hyvin. Myös teillä itsellänne, ettei tarvitse valittaa muiden reaktioista.


    • Anonyymi

      On merkillistä, että ateisteja ei haittaa yhtään se, jos joku pitää totena saunatonttuja ja menninkäisiä, mutta auta armias, jos joku todistaa heille Jumalasta ja Jeesuksesta Kristuksesta, niin johan älämölö syntyy!

      Kukaan ei ole minulle koskaan tullut vielä vakavissaan puhumaan saunatontuista ja vaatimalla vaatimaan että alan seurustelemaan näiden kanssa ero on ehkä siinä.

      Uskovaiset ovat kyllä silmät kiiluen tosissaan olleet omien taivastonttujensa kanssa uhanneet milloin milläkin väkivallalla viimeistään kun makaan haudassa koiranputkena ja sortaneet ihmisryhmiä koko historiansa ajan voisi olla että saunatontutkin alakaisi ketuttamaan siinä vaiheessa kun kuultasiin että niiden nimissä on ihmisiä tapettu poltettu ja kidutettu historian saatossa joten saunatontulla on hieman eri lähtökohta kuin kristityiden tontuilla .




      Eivät tosiaankaan ole samalla viivalla Jumala, Jeesus ja satuolennot, joihin ateistit Jumalaa ja Jeesusta vertaavat! :)

      Kyllä ne on aivan sammalla viivalla tonttujen nimissä ei vain ole ihmisiä ahdisteltu ja tapettu ero on siinä

      • Anonyymi

        "On merkillistä, että ateisteja ei haittaa yhtään se, jos joku pitää totena saunatonttuja ja menninkäisiä, mutta auta armias, jos joku todistaa heille Jumalasta ja Jeesuksesta Kristuksesta, niin johan älämölö syntyy!"

        Taidat olla väärässä. Ehkä olet yrittänyt liikaa tunkea omia tulkintojasi Jumalasta ihmisille, joita oppisi eivät ole kiinnostaneet. Raamatussakin opastetaan menemään muualle, jos evankeliumi ei kuulijoita kiinnosta.


    • Anonyymi

      Kyllä minä suhtaudun ihan samalla tavalla ihmisiin, jotka uskovat saunatonttuihin tai menninkäisiin, kuin niihin, jotka uskovat jumaliin.

    • Anonyymi

      Useammin jumalat ovat ihmisten selityksiä asioille, joita he eivät ymmärrä. Näin elämään luodaan järjestystä sinne, missä sitä ei ole ja saadaan lohtua, että kyllä joku välittää ja toivoa siitä, että tässä kärsimyksessä olisi jokin suunnitelma.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Vapaa-ajattelijoille on oma palsta, ei tarvitse linkkejä mainostaa täällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vapaa-ajattelijoille on oma palsta, ei tarvitse linkkejä mainostaa täällä.

        Teille mielikuvitusjumalien palvojille on myös oma palsta. Turhaan te täällä satuolentojanne mainostatte :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Teille mielikuvitusjumalien palvojille on myös oma palsta. Turhaan te täällä satuolentojanne mainostatte :D

        Olen ateisti..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen ateisti..

        Toivoisit olevasi :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vapaa-ajattelijoille on oma palsta, ei tarvitse linkkejä mainostaa täällä.

        Jumala on vain ontto seiitys asioille joita ei millään ymmärrä, eli uskovien tapauksessa kaikille asioille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivoisit olevasi :)

        Kyllä todella, tämä vousi on vienyt uskoni Jeesukseen.


    • Anonyymi

      Muodostetaan saunatontun palvonnan ympärille sulkeutunut uskonnollinen yhteisö. Lapsia raiskataan yhteisössä. Lasten pitää antaa anteeksi raiskaajilleen saunatontun nimessä ja veressä. Jos ei anna anteeksi, joutuu ikuisiksi ajoiksi helvetin tulimereen kärsimään.

      Eikö saunatonttu tämän jälkeen herättäisi tunteita?

      • Anonyymi

        Kyllä. Saunatonttu herättäisi tunteita, jos olisi sellainen kuin 13.2.2020 klo 05:29 Anon viesti kuvasi. Entä jos saunatonttu ei olisikaan sellainen? Mitä jos ihmiset olisivat vääristelleet sitä, millainen saunatonttu todella on? Olisiko saunatonttu edelleen yhtä paha?

        Ikuisen piinahelvetin oppi ei ole tutkijoiden mukaan Jeesuksen ja apostolien alkuperäinen oppi. Se on katolisen kirkon kehittämä oppi, jonka alkuperä on pakanauskonnoissa ja alku muinaisen Babylonian mysteeriuskonnossa. Ei tästä sen enempää.

        Mitä tuomion perusteisiin ja rangaistuksen laatuun tai kestoon tulee, niin Raamatun henkilöt ovat siitä eri mieltä keskenään, joten Raamatusta ei ole löydettävissä yhtenevää linjaa sen asian suhteen. Nykyiset kristinuskon suunnat ja uskovat ovat valinneet itselleen sopivan tai "isiltä perityn" tulkinnan tässä asiassa.

        Raamatussa on epätosia taruja, myyttejä, legendoja ja asiavirheitä historiallisessa kerronnassa, mutta miksi juuri sen pitäisi kertoa "ehdoton totuus" Jumalasta tai yleensä luomisesta ja henkiolennoista, jos sellaisia olisi? Kukaan ihminen ei täyttä totuutta tässä asiassa tiedä: eivät edes ateistit, jotka ovat omasta mielestään täysin varmoja siitä, että ovat oikeassa eivätkä ole voineet erehtyä.


    • Anonyymi

      Muistakaa hihhulit!!! Valehtelu ärsyttää aina. Kyllä teikäläisiäkin suututtaa, jos minä alan vaatia teidän uskomaan muitta mutkitta paskapuheisiin.

    • Anonyymi

      << Jos puhut ateisteille Jumalasta, niin heissä herää suuria tunteita. He saattavat esimerkiksi kokea vihaa, ärtymystä, suuttumusta ja turhautumista. Jos puhut ateistille esimerkiksi saunatontusta tai hammaskeijuista, niin heissä harvemmin herää mitään erityisempiä tunnetiloja. Heidän reaktionsa on neutraali. Jos ateistille Jumala on vain yksi satuolento muiden satuolentojen, esim. hammaskeijujen ja saunatontun, joukossa, niin miksi he suhtautuvat Jumalaan aivan eri tavalla? >>

      [En nyt tiedä noista tunnereaktioista: vaikuttaa vähän liioitellulta.]

      Olen itsekin miettinyt samaa ateistin kulmasta, mutta vastaus on mitä ilmeisin: Jumalaan uskotaan aivan aidosti, joten siitä aiheutuu "facepalm", siis reaktio. Jos puhumme mielikuvitusolennosta, johon kukaan ei julista uskovansa, siitä ei voi kokea myötähäpeää/menettää luottoaan ihmisen järkevyyteen. Sen sijaan, jos joku todella kertoo suureen ääneen uskovansa johonkin mielikuvitusotukseen, niin silloin tulee sellainen olo, että "älä ole typerä", "aikuistu nyt jo - ja jätä sadut viimein taakse". Huomasin tämän reaktion itsessäni silloin kun tapasin tyypin, joka selitti ihan tosissaan uskovansa saunatonttuihin (tai hän käytti niistä jotain toista nimeä, jota en muista, mutta sanoi, että kyse on samoista entiteeteistä). Silloin huomasin ajattelevani ihan samalla tavalla kuin Jumalaan uskovien (fundamentalistien) kohdalla, että "et sinä nyt voi olla noin saatanan tyhmä", että "mihin helvetin aukkoon olet tiputtanut viimeisetkin järjen rippeesi".

      Jep, ei reaktio riipu siis uskomuksen kohteesta vaan itse uskomuksesta - ja sen luihin ja ytimiin yltävästä typeryydestä, mikä tekee ihmisestä esim. kaltaisesi tyypin, jota ei voi pitää täysipäisenä vaan vähän kuin jälkeenjääneenä typeryksenä omine mielikuvituskavereineen. Ei vaan voi mitään. Pakko vaan tunnustaa tosiasiat, että näinhän se on: et vaan "pelaa ihan koko pakalla".

      Samanlaista reaktiota herättää myös esim. ufouskoiset. Jos seuraat ko. palstoilla keskustelua, niin samalla tavalla siellä skeptikot puhuvat ufohihhuleille kuin puolimielisille oikoen heidän ajatusvirheitään - mutta mitä tekee ufohörhöt. Niin, ufohörhöt toistavat samoja virheajatelmiaan uudelleen ja uudelleen ja selittää, että kyllä ne ufot todistaa itsensä kunhan niihin alkaa uskoa (ja kuinka he ovat itse kokeneet asian ja ovat siitä täysin varmoja). Et ole siis mitenkään erityisasemassa oman mielikuvitushahmosi kanssa. Kaikki ne ovat yhtä typeriä kuin ovat todisteettomiakin. Jos ilmoitat uskovasi johonkin, saat kohdata sen, että sinua pidetään tyhmänä.

    • Anonyymi

      Uskovaisten agressiivisisuus tyhmyys saa aikaan reaktion joka on sama kuin jos joku ahdistelee seksuaalisesti .

      Uskovainen yrittää henkistä raiskausta uhkailemalla ja muutenkin negatiivisesti ja uskovainen antaa itsestää hyvin luotaan työntävän vaikutelman

      Saunatontuista puhuvat kaverit on aika mukavia vesseleitä eivätkä ahdistele .

    • Anonyymi

      Jos ihmisen mieli on tieteellinen, sillä ei ole lainkaan myötätuntoa, joka puolestaan tulee suoraan Jumalasta. Ilman myötätuntoa vahingoitetaan kroonisesti ja ollaan ylimielisiä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2834
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      527
      2676
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1807
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1738
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1302
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      88
      1126
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      59
      1115
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe