Ruotsin kielen turhuus

Anonyymi

Suomen ruotsin opiskelu on turhaa suomenkielisille. Minulle selvisi ruotsin kielen opiskelun turhuus. Vain syntyjään ruotsinkieliset tai kaksikielisistä perheistä tulevat saavat suurimmassa osassa kaksikielisiä kuntia kielilisää. Vain ruotsinkieliset saavat siis tulonsiirtona noin kaksisataa (200) euroa kuukaudessa. Suomenkielinen, kieltä opiskellut ei saa mitään. Laskekaapa paljonko tämä tekee vaikkapa kolmessakymmenessä vuodessa! Suoraa tulonsiirtoa siis.

Turhaa siis uhrata aikaansa vaikkapa virkamiesruotsin suorittamiseen. Jos et ole syntynyt ruotsinkieliseksi et saa opiskelusta senttiäkään rahaa. Lukiolaisten liitolla olisi hyvä tehdä tästä kysely kaksikielisiin kuntiin. Ja kysykää toki tätä ruotsinopettajiltakin. Mitähän vastaavat?

Itse ratkaisen asian niin etten puhu Suomessa sanakaan ruotsia, niin kympin oppilas kun olenkin. Ja äänestettäessä aion äänestää vain sellaista joka kannattaa pakkoruotsista luopumista.

7

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä Ruotsin kielestä on hyötyä, bra.

    • Anonyymi

      Kaikesta mitä osaa on hyötyä, jos vain ymmärtää hyödyntää oppimansa.
      Kanssakäynäyminen ruotsin ja ruotsalaisten kanssa on isoa. Kauppasuhteet ovat merkittävät. Ruotsi on Suomen toiseksi merkittävin vientimaa ja kolmanneksi suurin tuontimaa. Ruotsiin voi mennä parempipalkkaisiin töihin jos kykenee ruotsin kieltä käyttämään. Yliopistoihin pääsee helpommin sisälle kuin Suomessa. Ei kannattaisi olla ehdoin tahdoin luupää.

    • Anonyymi

      Tasa-arvo ei toteudu, jos suomea kotikielenään puhuva ei saa kielilisää ruotsinkielestä kaksikielisissä kunnissa, mutta ruotsinkielinen tai kaksikielinen saa, ei siinä oikeus toteudu. Tulonsiirto kylläkin. Jos vaikkapa 180 euroa kuukausi kolmenkymmenen vuoden ajan, niin sillä rahalla ostaisi jo vaikka ja mitä.

      Kielitaitoaan ei ole mahdollista myöskään todistaaa, koska todistus ei riitä. Kymppi ja virkamiesruotsi ei riitä. Ei riitä että puhut ruotsinkielisten ystäviesi kanssa ruotsia, koska syntyperäsi on väärä.

      Ruotsissa sukuloidessani täysin natiivikieltä puhuvat sukulaiset kommentoivat meille opetetun suomenruotsin olevan ns. muumiruotsia. Miksi ihmeessä meille ei opeteta edes ruotsin ruotsia? Jos tämän kielen opiskelu olisi edes yhtään hyödyllistä. Ruotsalaiset nauravat suomenruotsin ääntämykselle ja vaihtavat mieluummin englantiin. Mielestäni venäjä olisi paljon parempi kielivalinta tai ranska tai lähes mikä tahansa muu kansainvälinen kieli.

    • Anonyymi

      Minä kannatan ruotsin opiskelua Suomessa heti, kun Ruotsissa aletaan opettaa pakkosuomea kaikille.

    • Anonyymi

      Rakastin ruotsia lukiossa. Huonosti meni kielen kanssa koulussa mutta lopulta kirjoitin laudaturin. Nyt kymmeniä vuosia töissä Ruotsissa, palkka tavallinen noin 3800 euroa (ennen veroja) mutta etupäässä Ruotsin markkinoilla olen säästänyt itseni miljonääriksi, nyt myös euroissa. Ihana maa, upea pääkaupunki, En viitsi edes luetella mitä kaikkea kivaa.
      Kannattaa lukea ruotsia...;)

      Sumessa matalaotsien ruotsin kieleen kohdistuvaa vihaa, tolloja, dumheter...

    • Anonyymi

      Niin. Mutta miksi ruotsinkieliset saavat sitä helkutin kielilisää, mutta tutkinnon ruotsista suorittaneet eivät sitä saa? Turha vedota siihen, että se tutkinto ei ole takaus ruotsinkielen taidosta, koska sitä ei edes testata tai kysytä taidon tasoa työpaikolla. Jos taas sinun toinen vanhempasi on ruotsinkielinen ja vanhemmat ovat eronneet ja olet sen jälkeen asunut sen kymmenen vuotta Joensuussa, niin olet oikeutettu kielilisään. Ja tarkoitan että voit vedota kaksikielisyyteen pelkän syntyperän perusteella. Jos olet suomenkielisistä vanhemmista, kielitaitosi on suoraan kyseenalainen ja et ole oikeutettu kielilisään.

      On suorastaan lapsellista kertoa yksittäistarinoita, että on sattunut hyötymään ruotsinkielestä. Miten paljon enemmän tiedänkään ihmisiä jotka ovat hyötyneet englannista tai saksasta. Kiinan kielikin voi olla avain tuottoisaan työpaikkaan. Vapaaehtoisena kielenä minulla ei ole mitään sitä vastaan. Kunhan ei kukaan vaadi sitä vaikkapa ylioppilaskokeisiin.

      • Anonyymi

        Tuo on kyllä todellinen epäkohta laissa, jos tuollaisenaan pitää paikkansa. Siis jos toinen vanhemmista...jne. ja saa lisää palkkaa.
        Ei muuta kuin valitusta rustaamaan Euroopan komissioon. Ja tämä ei muuten ole vitsi. EU:ssa on mahdollista valittaa tällaisesta. Googlaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe