Aihe

Onko kokemusta

Anonyymi

Vakuutusyhtiöiden tehdyistä erillaisista päätöksistä. Minulle kela myönsi ja työeläkelaitos hylkäsi työkyvyttömyyseläkkeen, onko se laillinenmenettely. Työeläkelaitokseneläke olisi korvattuna isompi.

11

75

  Vastaukset

  • Ei näköjään ole muilla kokemuksia, saati edes mielipiteitä. No pitää olla tyytyväinen edes kelan kansaneläkkeeseen työkyvytömyyden toimeentulon muodossa saatuun korvaukseen, vaikka väärältä se minusta tuntuu, ettei sitä työeläkelaitos ole mukana maksamassa.

  • Kyllä se on laillinen sillä nämä on harkintapäätöksia aina ja molemmilla eläkkeillä on myös eri lait takana. Yleensä kuitenkin käsi kädessä mennään. Olet ilmeisesti jonkinlainen rajatapaus.

   Itse ainakin valittaisin täyden tien tuota hylättyä päätöstä. Rajatapaukset on juuri niitä jotka voi muutosasteissa muuttua kun eri ihmiset niitä punnitsee.

   • Kiitos vastauksestasi. Tottakai vien asian loppuun saakka, eli vakuutusoikeuteen, jos nyt ei haussa olevassa muutoksenhaku lautakunnassa asia muutu. Sairana ja kouluja käymättömänä asiasta taisteleminen on suoraan sanottua helvetillistä, mutta sitä näiden vakuutusyhtiöiden mielivaltaiset lakinsa ovat työkyvyttömiä varten tehty. Yritän kuitenkin jaksaa olenhan edes jo puolittain asiani hoitavan lääkärini kanssa voittanut.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos vastauksestasi. Tottakai vien asian loppuun saakka, eli vakuutusoikeuteen, jos nyt ei haussa olevassa muutoksenhaku lautakunnassa asia muutu. Sairana ja kouluja käymättömänä asiasta taisteleminen on suoraan sanottua helvetillistä, mutta sitä näiden vakuutusyhtiöiden mielivaltaiset lakinsa ovat työkyvyttömiä varten tehty. Yritän kuitenkin jaksaa olenhan edes jo puolittain asiani hoitavan lääkärini kanssa voittanut.

    Myöskin olisin kiitollinen tiedoista menettelystä muutoksenhaku lautakuntaan siellä olevan asiani tidottamiseksi, tuskin työeläkelaitos sinne tässä vaiheessa kertoo kelan tekemästä eläkeratkaisusta, vai kertoisiko kelan tehneen myönteisen päätöksen ja he eivät. Näpeille siinä luulisi tulevan jo tässä kohtaa näille työeläkelaitoksen asiantuntija päättäjille, jos ja kun mielestäni kelan kanssa tämä eläkeasia on voitettu edukseni tana kele ittu.


  • Pyydä Kelasta Kelalääkärin lausunto niin sieltä ehkä jotain materiaalia valitukseen työeläkepuolella. Teoriassa on myös mahdollista että myös Kelalääkäri on ollut hylkäyksen kannalla mutta ratkaisija kääntänyt myöntöön.

   Jos on kiikunkaakun tapaus niin näinkin voi tapahtua. Harvinaista toki.

   • Muutoksenhakulautakunnasta on päätöstä odotettavissa 1-2 viikon kuluessa, soitin sinne tänään. Totta on sieltä asiaa kysyessäni, ettei eri vakuutuslaitisten ole pakko tehdä yhtenevää päätostä, joten miten sen muutoksenlautakuntakaan nyt tekisi, no nähtäväksijää. Olemme jännän äärellä. Huom! Kelan myöntävä eläkepäätös annettu. 24.12 2019. Mutoksenhakulautakunnassa asia vireille 11.09 2019.


  • Tulet saamaan sen eläkkeen vakuutusyhtiöltäsi. Eivät tee erilaisia päätöksiä, vaikka kuinka saisivat tehdä. Tästä myönteisestä olisi pitänyt ajallaan lähteä viestiä työeläkeyhtiölle. Ei siinä mitään ongelmaa ole.

   • Jo sitä on monelta taholta ihmetelty, ettei tosiaan yhdenvertaista päätöstä ole tehty. En kuitenkaan uskalla uskoa ennen kuin työeläkekortti tipahtaa postiluukusta. Kiitos kuitenkin tsempaamisesta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jo sitä on monelta taholta ihmetelty, ettei tosiaan yhdenvertaista päätöstä ole tehty. En kuitenkaan uskalla uskoa ennen kuin työeläkekortti tipahtaa postiluukusta. Kiitos kuitenkin tsempaamisesta.

    Minulle soitettiin työeläkelaitoksesta ja eläke on nyt sitten myönnetty jipii jipii.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minulle soitettiin työeläkelaitoksesta ja eläke on nyt sitten myönnetty jipii jipii.

    :) Onneksi olkoon! Nyt sitten vapaaherran elämää harjoittelemaan. Niin se vaan on, etteivät tee poikkeavia päätöksiä. Hieno homma, kun saivat päätökseen asian, eikä sun tarvitse enää asiaa murehtia. Onnea tosi paljon.


   • Anonyymi kirjoitti:

    :) Onneksi olkoon! Nyt sitten vapaaherran elämää harjoittelemaan. Niin se vaan on, etteivät tee poikkeavia päätöksiä. Hieno homma, kun saivat päätökseen asian, eikä sun tarvitse enää asiaa murehtia. Onnea tosi paljon.

    Iso kiitos!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   357
   17419
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   654
   9879
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   62
   6028
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   2410