Tiedote kuntouttavasta työtoiminnassa

Anonyymi

Hallitus esittää tarkennuksia kuntouttavaa työtoimintaa koskevaan lakiin
Sosiaali- ja terveysministeriö 20.2.2020 13.20
Tiedote

Esityksessä korostetaan kuntouttavan työtoiminnan asiakkaan oikeutta laadultaan hyvään sosiaalihuoltoon. Laissa määriteltäisiin kuntouttavan työtoiminnan sisältö nykyistä tarkemmin. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2021. LUE STM.FI sivulta tiedotteet tarkempi juttu

45

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Arvasihan sen; he aikovat nyt myöntää, että suurin osa työttömistä työnhakijoista on normaaleja terveitä ja työkykyisiä ihmisiä. Työttömän leimaaminen jotenkin kehnoksi ja vammaiseksi on ollut virkailijaparoille niin hankalaa työnhakijan ollessa haluton (jostain syystä!) leimautumaan alkoholistiksi tai mielenvikaiseksi. Siksi nyt he aikovat 'selkeyttää' lakia niin, että pitkään jatkuneesta työttömyydestä tulee suoraan sanottu syy tuohon pakkopalveluu. Arvattavasti he poistavat maininnan, että sen pitäisi olla 'yhdessä sovittu'. On niin paljon kivempi kyykyttää, kun ei tarvitse keksiä tuolle kalliille, turhalle, ja työttömän kannalta erittäin vahingolliselle toiminnalle muita syitä kuin sen, että työpaikkoja ei ole ollut vuosiin. Annetaan toki tyrannialle mahdollisuus!

      Luonnoksessa on positiivista se, että varsin selvästi sanotaan, että 'kuntouttavaan' kyykytykseen patistetaan (uhkaillen ja kiristäen, kuten ennenkinkö?) vain, jos OMISTA RAJOITTEISTAAN johtuen ei pysty työhön tai työvoimapalveluihin (ilmaistyöhön?). Tällä hetkellähän sossu ja työttömyystoimisto eivät viitsi etsiä edes tekosyitä tuomiolleen, vaan pyrkivät tekemään työttömästä vammaisen, keinolla millä tahansa.

      Sekin vaikuttaisi luonnoksessa hiukan paremmalta nykyiseen verraten, että tuosta pakkopalvelusta olisi tehtävä erillinen päätös. Päätöksistä voi valittaa. Tosin eihän Suomessa enää 90-luvun jälkeen ole voinut saada oikeutta, kun instituutio ei voi hävitä kansalaiselle.

      Mutta selvää lienee, että nuo virkamiehet ja poliitikot joko eivät tajua, mitä he toiminnallaan aiheuttavat kanssakansalaisilleen, tai he tietävät sen ja nauttivat siitä. Kumpikaan vaihtoehto ei ole hyvä.

      • Anonyymi

        voisi muuten pohtia, kehittääkö noiden virkailijoiden kanssa taisteleminen niitä ihmisen ominaisuuksia, joita tarvitaan työelämässä, tai edes köyhyydessä selviytymisessä. Istut siinä matalalla jakkaralla virastossa valvontakameran edessä, ja joku virkailija luultavasti vielä työntyy tilaisuuteen puhelimen kautta, äänittäen yksityiselämääsi koskevan keskustelun. Pöydän toisella puolella pari kolme pilkallisesti virnuilevaa, toinen toistaan valvovaa ja pahuuteen yllyttävää sosionomia. Yritä siinä sitten keskustella ikäänkuin olisitkin keskustelemassa normaalien ihmisten kanssa, kun koko ajan sinulle puhutaan kuin vähämieliselle, yksityiselämästäsi kysellään, olettamuksia tehdään, uhkaillaan, mitätöidään, naurahdetaan sarkastisesti, kun mainitset itsestäsi mitään hyvää. Sinulla täytyy olla hurjan pitkä ja sitkeä pinna, että pystyt säilyttämään coolisi, tai että edes haluat sen säilyttää. Jotain ihan muuta tulee helposti mieleen. Mutta siitähän saisit kimppuusi entistä pahemman pakko'auttamisen' piinan. Kyllä noista tilaisuuksista voisi kirjoittaa hauskojakin sketsejä, mutta lähinnä niitä katselisi kyynel silmässä. Miten pitkällä Suomen köyhdyttäminen ja murtaminen jo onkaan.


      • Anonyymi

        On aika kestämätön tilanne, jos perustuslakiin ja kv-sopimuksiin sisältyviä oikeuksia yritetään kaikin keinoin kiertää tai ohittaa jonkin alemman lainsäädännön sisään säädetyillä laeilla joissa voidaan kaikenlaisia sanavalintoja vääristellen esittää asia aivan nurinkurisesti verrattuna em. isompiin lakeihin.

        Siinä ei ole mitään vikaa jos pitää olla työmarkkinoille tarjolla, mutta silloin lähdetään jo vikasuuntaan jos aletaan millään tavoin haittaamaan rajoittamaan tai painostamaan ammatinvalintaan ja sopimiseen liittyviä asioita.

        Painostustoimet yksityisten kesken niinkuin liitot ja työnantajat keskenään sen voi jotenkin ymmärtää, mutta valtion harjoittamana se kääntyy melko äkkiä sortotoimeksi kansalaista vastaan, ja tuon kuuluisi jo täyttää rikoksen tunnusmerkit.

        Harmi juttu että Suomesta on tehty tällainen maa, sen mitä olen itse ehtinyt katsomaan näitä lakeja ja sääntöjä läpi ne on melko lailla täynnä pelkkää höttöistä mielivaltaa, ja näyttää ainakin siltä että niiden on tarkoituskin olla ristiriidassa muiden lakien kanssa, jos vaikka joku työtön onnistuttaisiin harhauttamaan.

        Lisäksi "monialainen yhteistyö" on oikea pandoran lipas, jos työttömien asioita voidaan täysin mielivaltaan perustuen siirrellä vaikka sosiaalitoimistoon, vaikka edes työn kysyntää ei ole hoidettu kuntoon joka on lähinnä maan hallituksen talouden ohjaamiseen kuuluva asia.

        Suomessa työmarkkinat on kartellien vallassa, aika vaikea tilanne kun ay-liike ja työnantajat keskenään päättää työpaikkojen määrät, niitähän on silloin vain heille itselleen, ja muilta työpaikkoihin tarvittava raha poistetaan systemaattisesti heidän palkkojen/osinkojen korotuksiin, muut saa sitten olla pyöriteltävänä työvoimahallinnon simputustoimissa.

        Mieletön systeemi, todella, en ikinä olisi uskonut että Suomessa harjoitetaan tämmöistä omia kansalaisia kohtaan.


    • Anonyymi

      Olisipa meillä kuntouttava panotoiminta. Voisi painaa nuoria kauniita naisia koko päivän ja siitä vielä maksettaisiinkin se 9e :D

      • Anonyymi

        Jos painat vaan takaapäin niin sit ei tarvi olla kaunis, jos naamakaan ei näy.


      • Anonyymi

        kyllä oliskin kuntouttavaa heittää lasti johonkin naaraaseen, ja paljaaltaan, sillai ajankanssa kiireettä.
        tämä voisi olla joku spermanlypsykuntoutus, tms.


    • Anonyymi

      Käytäntö on muuta. Veronmaksaja ostaa maalia koko saldollaan.

    • Anonyymi

      Asia vaikuttaa olevan menossa osin huonompaan suuntaan eli painostustoimet saattaa muuttua oikeusturvan vastaisiksi, katselin että kuvioon tulisi jokin "omatyöntekijä" tmv. eli alkaa vaikuttamaan siltä kuin pyrittäisiin laittamaan työtön sellaiseen asemaan kuin olisi ehdonalaisvalvonnassa oleva rikollinen jolla on vieläpä jokin jahtaaja perässään.

      Lakia paremmin tuntevien työttömien toivoisi tästä ottavan harjoitustyötä asiakseen, myös työttömällä on oikeuksia eikä niitä voida ihan noin vain alkaa työvoimapoliittisilla perusteilla työtöntä epäkelvoksi järjestelmällisesti leimaamalla alkaa poistamaan.

      Hämmästyttävää millaista maata Suomesta ollaan tekemässä, monia pitkäänkin koulutettuja jahdataan niinkuin jotain rikollisia vaikka työpaikkoja ei edes ole, monissa tapauksissa varmasti niinkin että mahdotonta jatkokouluttaakaan itseään kun tarjolla olevat työvoimapoliittiset koulutuksetkin näyttää olevan melko isolta osin hoiva-alaa, siivoustyötä, rakennustöitä yms. siinähän se vasta järki onkin alkaa kouluttamaan itseään huonojen ehtojen aloille.

      Olipahan yllätys itsellekin, kun vasta iäkkäämpänä aloin olemaan kohteena näille painostustoimille, ei näistä mitään apua ole vaan pikemminkin niillä on selkeästi leimaava vaikutus, joutuu kyllä ehdottomasti pitämään kynttilänsä vakan alla koska jos esim. osaat jotakin ammattitaitoisesti tehdä, se tullaan tällaisella toiminnalla leimaamaan arvottomaksi.

      Muutoinkin koko ajatus siitä että työttömien henkilökohtaisia tietoja aletaan levittelemään sinne tänne, haiskahtaa todella huonolta. Monia korkeakoulutettujakin pitkäaikaistyöttömien joukossa.

      • Anonyymi

        Siinä on hyvä tilaisuus päästä vankilaan huilaamaan, jos puukottaa tai ampuu niitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä on hyvä tilaisuus päästä vankilaan huilaamaan, jos puukottaa tai ampuu niitä.

        tää


    • Anonyymi

      Omista ammateista ja osaamisista kannattaa sitten pitää huolta siltäkin kannalta, jos tulee jokin velvoittava osallistuminen johonkin "kurssille", jonka pääasiallinen tarkoitus on opettaa sinua kirjoittaman oma nimesi tai työn hakemiseen liittyviä jokseenkin itsestäänselviä asioita viikkotolkulla, siinä voi olla tarpeen pitää ne omat ammatilliset asiat ja osaamiset hyvin piilossa. Joukossa voi olla viinaanmeneviä kavereita ja muuta vastaavaa porukkaa joille omaa ammattitaustaa ei ehkä ole kannattavaa pahemmin mainostella.

      Tämä siis siksi jos jotain taustatietoja on johonkin pakko laittaa, kannattaa miettiä haluaako niitä omia omia tietojaan muiden tietoon, eli ainakin mainita että ne on yksityisasioita joista ei saa käydä keskusteluja muiden kuullen tmv.

      Omakehu saattaa olla työtä hakiessa usein ihan hyvä asia, mutta näissä tilanteissa asia on toisinpäin koska siellä joukossa ei todella ole ketään joka voisi palkata, vaan pikemminkin turhan antelias tieto voi aiheuttaa ongelmia.

      • Anonyymi

        Jos saa työtä niin kannattaa pyytää palkka pimeästi, ettei noi julkisen puolen tukijullit pääse ryöstämään siitä.


    • Anonyymi

      Muutama ammatti jo löytyy, mutta TE-keskus pakottaa vaan kuntouttavaan? Pitäisikö muuttaa nimeksi, pakottavaan työtoimintaan pakottava orjatyövoima- keskus?

    • Anonyymi

      Kuntouttava työtoiminta on todettu hyväksi aktivointitoimenpiteeksi sitä jatketaa vaikka työttömät haukkuu ihan turhaa

      • Anonyymi

        Kuntouttava ei tosiaankaan ole TODELLA paha, pahemmin menee hermot kun osuu erittäin lyhyen ajan sisään käynnit infossa, työnhakuvalmennuksessa ja siihen vielä suunnitelmaehdotuksen rustaaminen netissä. Kaikista luonnollisesti sanktiot/selvityspyynnöt jos et ns reagoi.

        Leppoisampaa olisi käydä pari pv/viikossa kuntouttavassa kunhan homman kokee edes jollain tavoin mielekkääksi niin että aika kuluu vähemmän tuskallisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuntouttava ei tosiaankaan ole TODELLA paha, pahemmin menee hermot kun osuu erittäin lyhyen ajan sisään käynnit infossa, työnhakuvalmennuksessa ja siihen vielä suunnitelmaehdotuksen rustaaminen netissä. Kaikista luonnollisesti sanktiot/selvityspyynnöt jos et ns reagoi.

        Leppoisampaa olisi käydä pari pv/viikossa kuntouttavassa kunhan homman kokee edes jollain tavoin mielekkääksi niin että aika kuluu vähemmän tuskallisesti.

        Mulle se sopii ja se on kuin harrastus josta saa satasen lisää työmarkkina tukeen ja kuukausikortin jolla sitten hoitaa muutkin asiat. Kun muuten maksullisiin harrastuksiin ei ole varaa.


    • Anonyymi

      Kyllähän tämä lakimuutos tulee huonontamaan asioita. Kauniita sanoja mutta enemmän kyykytystä sieltä tulee ja saadaan yhä useampi 9 euron työkokeiluihin ja kuntouttavaan työtoimintaan. Pääasia, että saadaan taas työllisyystilastot näyttämään paremmilta.

    • Anonyymi

      Viikko sitten muka oltiin uudistamassa kaikkia tukimuotoja yksinkertaisemmaksi, mutta nyt pidetäänkin kynsin hampain kiinni tuosta iljettävyydestä, 'kuntouttavasta', ja viilaillaan sitä vieläkin passivoivampaan ja musertavampaan suuntaan.

      Ollaanko virtaviivaistamassa, vai parsiskellaanko repaleisen verkon silmiä sieltä sun täältä ja vielä erivärisellä langalla?

    • Anonyymi

      Valitettavasti en ehdi lukemaan nykyistä lakia kuntouttavasta työtoiminnasta:
      https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010189

      Luin kyllä tiedotteen:
      https://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/hallitus-esittaa-tarkennuksia-kuntouttavaa-tyotoimintaa-koskevaan-lakiin

      ja silmäilin nopeasti Kysymyksiä ja vastauksia lain uudistamisesta:

      https://stm.fi/documents/1271139/20825107/Kysymyksiä ja vastauksia kuntouttavaa työtoimintaa koskevan lain uudistamisesta (002).pdf/49f37ca1-c820-5f82-5bdb-786f54f5a0e6/Kysymyksiä ja vastauksia kuntouttavaa työtoimintaa koskevan lain uudistamisesta (002).pdf

      Mutta nyt on aikatauluni tiukka enkä ehdi lukemaan uutta lakiehdotusta kuten piru lukee raamattua:

      https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_13 2020.aspx


      Sen voin kuitenkin kommentoida että kaikissa sopimuksissa on vähintään kaksi osapuolta. Jos allekirjoittaa hyvin epäselviä littaroita, voi tulla paha mieli myöhemmin.

      Itse olen sillä kannalla, jos edellytetään osallistumista kuntouttavaan työtoimintaan ja asiakkaalla ei ole mitään työtä vastaan, ei sopimukseen tule kirjata palvelutarpeista mitään.

      Nyt ehdotettu laki lähtee siitä että palvelutarpeet on kirjattava, seurattava ja oltava tavoitteellisia. Jos ei halua joutua aivopestäväksi, onko enää jäljellä tiukka EI?

      Lisääkö tämä karenssien määrää? Alkaako tästä työttömien ottaminen kuntien holhoukseen? Miten ihmeessä se voi pienentää veronmaksajan taakkaa kun palvelut lisääntyvät, huostaanotot kasvavat ja tarvitaan lisää mielenterveyspalveluja?

    • Anonyymi

      ainoat jota nämä "kuntouttavat" työllistävät ovat TAAS joko SIPILÄN (eli keskusta kusee taas tai rkp) tai KOKOOMUKSEN ala konsulttitoimistoja ala aika muhkeat massit siitä että puhuu pelkkää paskaa kansalaisille (= työttömille jotka ovat pakoitettuja kuutelemaan kursseille näitä asiantuntijoita mistä asiantuntijat eivät ymmärrä yhtään mitään) kunhan vaan eu:lle tai valtionkonttorille (ei ne piittaa siitä pätkääkään) esitetään lasku jossa on tietty määrä osallistujia aivan niin kuin urheiluseurat

      • Anonyymi

        eli ne "asiantuntijat" ovat työttömyys eli te-toimiston "asiakkaita jotka ovat korkeakoulututkinnon saatuaan työttömiä jotka puhuvat samaa joutavanpäiväisyyksiä (eli täyttä paskaa) kuin entiset virastonilkit jotka TAAS ovat uudelleen koulutetut työvoimaviranomaisiksi (eli siis entiset kopiokoneen käyttäjät ja paperin ja kunnanjohtajan kaverit . . . kun ne on kaikki suomenruotsalaisia niin eiväthän he hyvänen aika sentään voi olla työttömiä itse eli. . . . zadam. . . työvoimavirkailijoita. . .. ja nythän niitä tulee lissäää ku tarvii noita zombienkielisii. . . hyvä sipilä ja petteri. . . suomenkansakiittäää.. . . kun sun perhe lomailee maltalla. . .. sun kaveri toimittajien kanssa. . ..


    • Anonyymi

      Epämääräisiä tulkinnanvaraisuuksia ja epäselvästi ilmaistuja sudenkuoppia, kuten ennenkin. Tuo luonnos näyttää ottavan asenteen, että ongelma 'kuntouttavassa' työtoiminnassa on ollut se, ettei uhria ole valvottu riittävästi, eikä 'suunnitelmia' ja 'tavoitteita' ole sepusteltu riittävästi. Ei, ei, ei! Ongelma on se, että tuota muka epäkelvoille vätyksille tarkoitettua 'palvelua' käytetään terveiden, työhaluisten ja kouluttautuneiden tavallisten suomalaisten kiristämiseen toimintaan, joka lopullisesti pilaa heidän maineensa normaalina työntekijänä. Kuka pienellä paikkakunnalla enää koskaan palkkaisi 'kuntouttavassa' olleen ihmisen? Aivan, ei kukaan.

      Jos jokin palvelu on kansalaiselle hyvä, sen ei tarvitse olla pakollista. Jos jokin tehdään pakolliseksi, sillä on ilmeisesti aivan muut tavoitteet kuin ihmisen auttaminen tienaamaan elantonsa.

      • Anonyymi

        Vajaa kuntoiset eläkkeelle .Kun pyöritetään ihmisiä jotka ei työllisty ,siitä ei ole kenelllekkään hyötyö ja kun työllistämis resurssit kohdistetaan niihin jotka ovat osoittautuneet työllistymättömiksi ,jää nekin työllistymättä jotka ovat potentiaalista työvoimaa.

        Tuolla tavoiin lisätään myös sosiaalisia menoja ,niin nyt kuin tulevaisuudessa.Eläkkeet jäävät pieniksi työttömänä roikkuessa ,jolloin tuo tuo lisäkuormitusta valtion veroitukseen ,lisääntyvinä sosiaalisina menoina tulevaisuudessa. Nykyisen kaltaiset toimet ovat pitkälti erittäin harkitsemattomia ja jos tuollaisia ajatelllaan säästötoimina ,meno reikä avautuuu noille säästöille sosiaalisina menoina jo säätötoimet käyntiin pantaessa, sillä asumis ja päivittäis menot eivät häviä .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vajaa kuntoiset eläkkeelle .Kun pyöritetään ihmisiä jotka ei työllisty ,siitä ei ole kenelllekkään hyötyö ja kun työllistämis resurssit kohdistetaan niihin jotka ovat osoittautuneet työllistymättömiksi ,jää nekin työllistymättä jotka ovat potentiaalista työvoimaa.

        Tuolla tavoiin lisätään myös sosiaalisia menoja ,niin nyt kuin tulevaisuudessa.Eläkkeet jäävät pieniksi työttömänä roikkuessa ,jolloin tuo tuo lisäkuormitusta valtion veroitukseen ,lisääntyvinä sosiaalisina menoina tulevaisuudessa. Nykyisen kaltaiset toimet ovat pitkälti erittäin harkitsemattomia ja jos tuollaisia ajatelllaan säästötoimina ,meno reikä avautuuu noille säästöille sosiaalisina menoina jo säätötoimet käyntiin pantaessa, sillä asumis ja päivittäis menot eivät häviä .

        Vajaakuntoiset 3-kymppiset eläkkeelle? Tukien maksu jatkuu, nimi vaan muuttuu, missä säästö? Ongelma 2: kaikilla on oikeus työhön!

        Jos tiputetaan työllistämisresurssit pitkäaikaistyöttömiltä, säästyy eikä eläkettä tarvita. Ei tapaamisia, ei toimenpiteitä. Ei edes eläkehakemuksia ja taas syntyy säästöä.


    • Anonyymi

      Kuntouttava työtoiminta ja kaikki muukin 9 euron pelleily pitäisi lailla kieltää. Siinä kansanedustajille lain uudistamista.

    • Anonyymi

      Jännityksellä seurataan, nyt millainen "taxi-uudistus" tulee työttömille !!

      • Anonyymi

        Keskeisin uudistus lienee toimeentulotuen kaltaisen sosiaalituen syntyminen korvaamaan suurinosa nykyisistä etuuksista. Seuraus: ei pysty kerryttämään omaisuutta tai säästöjä. Seuraus 2: ei kannata ottaa vastaan työtä, jos on riski että joutuu maksamaan sosiaalitukia lainana takaisin. Seuraus 3: kuntouttavaa työtä tehdään paperilla, todellisuudessa porukat polttaa tupakkaa ja ottaa rennosti. Seuraus 4: ei mitään hyötyä, mutta näyttää paperilla hyvältä kun työttömät on risusavotassa ja kaikilla lääkitys päällä. Seuraus 5: pakkotyö ja orjuus, jota fiksuimmat pakenee. Seuraus 6: verojen maksaja kustantaa kaiken lystin. Seuraus 7: sama himmeli kuin nykyinen, asioilla on vain uudet nimet ja selostukset. Seuraus 8: tavalliselta suomalaiselta kestää taas 30 vuotta tajuta että taas vedettiin höplästä.


      • Anonyymi

        ilmeisesti jotain vastaava kuin suuri taxi-uudistus !!
        ehkä, esim. työttömien aktiivi taxi uudistus,
        ja kuntasekoilu pakko kuntoutusleiri taxi uudistus ?


    • Anonyymi

      Ottakaa valittajat huomioon se, että hallituksella ei ole mitään mahdollisuutta menetellä toisin! Kun hallituksen työllisyystavoite on 60.000 työllistä vuoteen 2023 mennessä. Se tuskin on saavutettavissa muuten, kuin keksimällä uusia leikkityömalleja tilastoinnin takia, koska työpaikat ja työnhakijat eivät enää koskaan tulee kohtaamaan toisiansa. Ajan mittaan pitkän kaavan mukaisesti maahanmuuttajista saadaan työvoimaa työvoimapulaisille aloille.

      Ainoa keino on äänestää ensi vaaleissa toisella tavalla tai jos tuntee, että mikään hallitus ei korjaa tilannetta, niin jättää äänestämättä. Jos eduskunta kokonaisuudessaan on kerta kaikkiaan haluton muuttaa tätä strategiaansa, niin siihen pitää vain sopeutua. Silloin mielikin on rauhallisempi.

      • Anonyymi

        Ei ne työttömät ole mitään leikkikaluja vai pitääkö ottaa sama kanta.Vituttaa pyöritys n ei voi muuta ku vedellä vittulijoita ympäri korvia. Koitaa ottaa ny ratkasevan kanna asioihio ettei pinna pala ,eikä sille katos voi mitää jos se palaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ne työttömät ole mitään leikkikaluja vai pitääkö ottaa sama kanta.Vituttaa pyöritys n ei voi muuta ku vedellä vittulijoita ympäri korvia. Koitaa ottaa ny ratkasevan kanna asioihio ettei pinna pala ,eikä sille katos voi mitää jos se palaa

        työttömän köyhän kannattaa olla ja alistua, olla haultunlainen, niin pääsee vähimmällä
        simputuksella !!


    • Anonyymi

      Pakko kuntoutus marssi, trad. sdp vihreä filaotv-grönberg.

      Kuntoutumaan kuntoutumaan marssimme näin
      kuntoutumaan kuntoutumaan marssimme näin

      Työkansan urhokkaat, kuntoutumaan kuntoutumaan marssimme näin.
      Kunniaa suurille johtajillemme teemme näin.

    • Anonyymi

      Niiin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

      • Anonyymi

        Yleensä näin :)


    • Anonyymi

      Työttömistä ryhdytään leipomaan puujalkaisia joilla teetetään kunnan aputöitä. Tuosta kunna kahleesta ja holhouksesta ei varmaankaa pääse koskaan eroon ellei työllisty. Uskoisin myös, että kunnallinen vuokra-asuntokin alkaa olla katkolla jos ei tee taksvärkkiä tarvittaessa.

      • Anonyymi

        työn urhot sorron yöstä nouskaa,


    • Anonyymi

      TYP-orjat! Kunnan sorrosta nouskaa!
      -tämä huuto kaikille orjille kuulukoon.

      Nyt ryskyin murtuu TE-pakkovalta,
      tää on kansalaispalkan aika.

      TE-toimiston valta horjuu,
      kun virkailijoille postimerkki persuuksille
      joutuu.

      Rintamaamme yhtykää ja kansalaispalkkaa
      vaatikaa.

      • Anonyymi

        -tiedätkö, että on jo olemassa se selvästi etuoikeutettu ihmisryhmä, joka nautii kansalaispalkkaa, perustuloa, Esim. pakolaisturisteilla on jo kansalaispalkka ja takuu-eläkkeet ! Voi levätä kela lomilla suomessa, ei karenssit ja työ uhkaa. Voi levätä ja kotoutua ilman painostusta. Koko suku lepää, vauvasta vaariin ja runsaat sos. tuet juoksee!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        -tiedätkö, että on jo olemassa se selvästi etuoikeutettu ihmisryhmä, joka nautii kansalaispalkkaa, perustuloa, Esim. pakolaisturisteilla on jo kansalaispalkka ja takuu-eläkkeet ! Voi levätä kela lomilla suomessa, ei karenssit ja työ uhkaa. Voi levätä ja kotoutua ilman painostusta. Koko suku lepää, vauvasta vaariin ja runsaat sos. tuet juoksee!!

        Siinähän olet kateellinen, ainiin unohdit toimeentulotuen josta saa silmälasitkin ehe eheeheheh


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinähän olet kateellinen, ainiin unohdit toimeentulotuen josta saa silmälasitkin ehe eheeheheh

        Minkä helvetin sinä mahdat jos te toimisto ei tee mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        -tiedätkö, että on jo olemassa se selvästi etuoikeutettu ihmisryhmä, joka nautii kansalaispalkkaa, perustuloa, Esim. pakolaisturisteilla on jo kansalaispalkka ja takuu-eläkkeet ! Voi levätä kela lomilla suomessa, ei karenssit ja työ uhkaa. Voi levätä ja kotoutua ilman painostusta. Koko suku lepää, vauvasta vaariin ja runsaat sos. tuet juoksee!!

        Niimpä ja kyllä ne ovat tyytyväistä sakkia. Ne eivät juottoloissa istuskele ja pärjäävät hyvin niillä tuilla. Elävät aika nuukasti ainakin naiset samoissa kaavuissa kesät ja talvet.


    • Anonyymi

      Jos ei ole koulutusta että mahdollista päästä hyväpalkkaiseen duuniin niin on kannatavampaa olla lapsiperheellinen yh tai sairas työtön sinkku, siis ei avosuhteessa jossa puolison tulot lasketaan yhteen niin elää veronmaksajien siivellä ja enemmän etuja kuin pienipalkkainen maksaisi kaikki itse. Kaikki asumiskulut, lääkkeet ja sairauskulut maksetaan. Mielestäni niihin pitäisi laittaa joku omavastuu niin että olisi kannattavampaa mennä töihin. Tämä on se kannustinloukku niin ettei kannata töitä edes hakea. Toinen ongelma on että tarjotaan niin pienipalkkaisia töitä että se on plus miinus nolla ja menee talous jopa miinukselle. Avoliitosta pitäisi poistaa aikuisen ihmisen elatusvelvollisuus että olisi kannattavaa ottaa pienipalkkaista työtäkin eikä pariskuntien tarvitsisi elää eri osoitteissa. Siis se aikuisen avopuolison elatusvelvollisuus on vanhanaikaista ja ei kuuluisi nyky sivistys yhteiskuntaan. Se tuloraja on niin alhainen että minimipalkalla joutuu jo avopuolisoa elättämään kun ei se minimipalkka edes riitä omiin tarpeisiin.

      • Anonyymi

        Ongelmana ei ole koskaan ollut sosiaaliturva, joka kuuluu olla mitoitettu siten että sillä turvataan ihmisarvoinen elämä Suomessa. Täysin turha huudella sosiaaliturvaa syyksi "työhaluttomuuteen" jos palkat ei ole kunnossa.

        Työtä tehdään aina palkkaa vastaan, ja jo lähtökohtaisestikin palkan pitää olla sellaisella tasolla että se työssäkäynti- yms. kohonneiden kulujenkin jälkeen kerryttää riittävästi nettotuloa, jonka seurauksena työstä allekirjoitettavat sopimukset on taloudellisestikin järkevää tehdä.

        Sosiaaliturvaa ei pidä romuttaa jos se on mukamas liian korkea, vaan pitää alentaa niitä kustannuksia joita sosiaaliturvalla maksetaan, niitä on mm. asuminen.

        Ja näin kehä sulkeutuukin lopulta, kukaan ei halua alentaa asumisen hintaa eikä muutakaan kotimaista kulua, koska ne kaikki kotimaiset kustannukset on aina porvariporukoiden bisnestuottoja. Myöskään julkisella puolella ei ole mitään halua alentaa omia tuottoja, kymppitonnien palkat kelpaa, mutta ne nostaa elinkustannuksia muille, ja ne elinkustannukset nostaa myös sosialiturvakuluja.

        Suomessa on ollut vuosikausia jatkuva täysin typerä huutelu tästä asiasta, mitään taloudellista ongelmaa ei ole sosiaaliturvan kannalta, se voisi itse asiassa olla korkeampikin joiltakin osin. Vastikkeellisuudet kannattaa heittää suosiolla roskikseen, ei vastikkeellisuuksilla synny niitä työpaikkoja mitä tarvitaan, täysin järjetöntä eturyhmien oman edun ajamista jatkuvasti näissä aihepiireissä.

        Menot leikkuuseen ja p4ska44 kärryiltä pois, tekemään kymppitonniensa palkkojensa/osinkojensa eteen ihan oikeitakin töitä. Oikea vastikkeellisuus pitää tapahtua markkinoilla, ja etenkin isotuloisilta PITÄÄ voida vaatia myös oikeantasoista suoritusta tulojensa eteen.


    • Anonyymi

      Näin alhaisella työttömyyskorvauksella ihminen ei pysy kauaa työkykyisenä kun sillä ei normaaliin elämään pysty. Ei ole rahaa hoitaa ulkonäköään ja terveyttään sekä psyykettään harrastuksilla. Minä en pärjäisi ellen saisi ennakkoperintöä siihen vähän päälle.

    • Anonyymi

      Kuntouttavasta saan satasen tt tuen päälle ja ilmaisen matkakrtin jolla pystyy muutkin asiat hoitamaan. Oikeastaan pitäisi olla 700 euroa se työttömyyskorvaus jotta sillä jotenkin normaalisti pärjäsisi sillä se 20 euron nousukaan ei auttanut kun hintojen nousu vei sen kaksinkertaisesti.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4815
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3056
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1451
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1189
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1157
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1147
    Aihe