Kissani elämä päättyi eilen

Anonyymi

Nyt on ikävä, ahdistus ja alakulo. Kissani kävi eilen toisen kerran viikon sisällä lääkärissä, tällä kertaa sisätautien erikoislääkärillä, joka huolellisten tutkimusten jälkeen kertoi tuomion: suolistosyöpä eteispesäkkeineen. Ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa kissani samalla käynnillä.

On se niin hirmu vaikeaa, vaikka tietää että päätös oli ainoa oikea. Kotiin jäi toinen veljeksistä, jotka molemmat oli syntyneet syyskuussa 2011 eli 8 ja puoli vuotiaita. Nyt koetan jutella tälle yksin jääneelle kisulle mahdollisimman normaalisti ja antaa extrehuomiota, kun hakeutuu koko ajan lähelleni ja viereen. Kyllä se huomaa, että kaveri puuttuu. No, päivä päivältä varmaan helpottuu.

10

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Otan osaa suruun. Sairaudet ja siihen liittyvät ongelmat ovat pahimpia puolia joita on lemmikin pidossa eikä tahtoisi lemmikilleen mitään kärsimyksiä. Eläimillä on kuudes aisti ja hänen veli tietää ja tuntee mitä on tapahtunut, on todennäköisesti haistanut syövän jo aikaisessa vaiheessa. Kisuli suree veljeään kissan tapaan. Tsempiä teille molemmille.

      • Anonyymi

        Lämpimiä ajatuksia Teille! Oman mirrini lopetuksesta on reilu vuosi, ja asia koskee vieläkin. Siitä syystä en enää koskaan ota kissaa, enkä koiraa, vaikka niin paljon haluaisin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lämpimiä ajatuksia Teille! Oman mirrini lopetuksesta on reilu vuosi, ja asia koskee vieläkin. Siitä syystä en enää koskaan ota kissaa, enkä koiraa, vaikka niin paljon haluaisin.

        Minä pidin parivuotta uuden lemmikin ottoon väliä.Mutta en pidä jatkossa.Ilo mitä eläimistä saa, on niin paljon.
        Tietysti on ymmärrettävä jo ottovaiheessa, ettei niitä ikuisesti pitää saa.Ja eronhetkellä itse on se lemmikki lopetettavaksi vietävä, ja viimeiset kerran jäähyväiseksi ja kiitokseksi sitä silitettävä...
        Niin hyvin ja huolella niitä pitää hoitaa, ettei parempaan kukaan pysty.Eläimelle on tarjottava paras mahdollinen koti ja hoito.Silloin niistä on eron hetkellä helpompi luopua, kun tietää tehneensä kaikkensa, ja tarjonneensa eläimelleen parhaan mahdolliset olot ja elämän

        Ikävä helpottaa ajallaan, ja siinä auttaa myös uusi eläinystävä.Ei ilman lemmikkiä olo helpota oloa, paremmin sujuu kun uusi pentu vie ajatukset muualle.Uusi lemmikki ei tietysti entistä korvaa, eikä se ole tarkoituskaan.Elämä vaan kulkee eteenpäin, ja entiset lemmikit kulkevat mukana kauniina muistoina.Tämän opin kokemuksesta.Jokainen tekee tietysti miten parhaaksi itse näkee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lämpimiä ajatuksia Teille! Oman mirrini lopetuksesta on reilu vuosi, ja asia koskee vieläkin. Siitä syystä en enää koskaan ota kissaa, enkä koiraa, vaikka niin paljon haluaisin.

        Itse päätin etten ota enää kissaa, oli niin iso pala viedä lemmikki eläinlääkärille lopetettavaksi.
        Eläinlääkärin empaattisuus sai minut vollottamaan, helpotti toki että päätös oli varmasti oikea.

        Olen onnellinen siitä että minusta on tullut edesmenneen kissamme ansiosta eläinrakas ja sitämyötä empaattinen myös känttyröitä ihmisiä kohtaan.

        Maalaistalossa lapsuudessamme eläin oli vain tuotantoeläin ja kissaakin pidettiin vain hiiriä pyydystämässä.


    • Anonyymi

      Osanottoni suuressa surussasi.
      Ikävä helpottuu ajan mittaan, mutta kokonaan se ei lähde koskaan, pieni kaipuu jää ja pysyy. Se on osa elämän rikkautta.

      Jossain vaiheessa haluat varmasti uuden kisun, joka tuo uutta iloa elämääsi.

    • Anonyymi

      Täältä myös osanotot. Meillä kävi niin, että 11 vuotias kolli kuoli yllättäen. Ei ollut mitään sairauksia ainakaan tiedossa ja vaikutti terveeltä. Sai muutama päivä ennen kuolemataan niskaan annosteltavaa matolääkettä nimeltä Dronspot Vet. Ei olla aikaisemmin niskaan annosteltavia matolääkkeitä annettu kissoille vaan suuhun annosteltavia. Ei ainakaan näyttänyt mitään suurempia sivuvaikutuksia tuo matolääke aiheuttavan. Annosteltiin sitä ohjeen mukaan. Kissa oli normaali eli iloinen ja ulkoili kuten ennenkin. Keskellä yötä kuului valitus ja perheen väki meni katsomaan niin kissa veteli viimeisiään siinä vaiheessa. Jalat olivat kylmät ja kieli musta. Kissa oli hiukan myös ripuloinut, mutta ei ollut oksentanut. Oli jo liian myöhäistä viedä eläinlääkäriin tai tehdä mitään. Kaksi muuta kissaa näkivät kuoleman ja olivat peloissaan. Nyt ovat jo normalisoituneet tapahtuneen jälkeen.

      Epäiltiin kuolinsyyksi sydänkohtausta ja lueskelin, että se olisi yksi yleisimmistä kuolinsyistä. Saattoi toki olla jokin muukin aiheuttaja. Epäilyjä matolääkkeiden aiheuttamista kuolemistakin löytyy runsaasti etenkin koirilla kun katsoo tutkimuksia. Yhteys jäänyt tosin aina epäselväksi. Muut kaksi kissaa voivat edelleen hyvin. Oliko sitten lie sattumaa ja kissalla joku muu sairaus aiheutti kuoleman? Emme oikein usko, että kissa olisi syönyt mitään myrkyllistä, koska mitään rotanmyrkkyjä tms. ei asuin ympäristöön ole levitetty ja lähimmät naapuritkin ovat todella kaukana. Lisäksi kissa ei oksentanut eikä yrittänyt oksentaa.

      • Anonyymi

        Lopettakaa lässytys, menkää töihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopettakaa lässytys, menkää töihin.

        Todella ilkeä huomautus


    • Anonyymi

      Osanottoni suruun,minun rakas kaverini jouduttiin nukuttamaan pois joulukuussa enkä meinaa selvitä surusta vieläkään.

    • Anonyymi

      Luonto kiittää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6519
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4203
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2607
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1548
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe