Tehdasasetusten palautus televisiossa ?

Anonyymi

Kanavat ei näy kunnolla ja jossain kehotettiin tekemään tehdasasetusten palautus. Mitä se oikein tarkoittaa ja mitä sen jälkeen pitää tehdä, jotta TV taas näkyisi ? Ja mitä tarkoittaa ja miksi minun pitäisi tietää 'kanavapaikka', kun se ei ilmeisesti tarkoita samaa kuin kaukosäätimestä painettava esim. TV 1 on numero 1 ja TV2 on numero 2 , MTV 3 on numero 3 jne. ?
Kyseessä Sony merkkinen televisio.

5

298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se on palaamista siihen tehdasasetustilaan, joka oli tv:tä ostaessa.
      Sen jälkeen on tehtävä kieliasetukset ja kanavahaku, jossa ensin valitaan antenni- tai kaapeliliittymä ( tarkkana valinta, Sony merkkaa huonosti ).

      Todennäköisintä on lopputulos, että tv synkkaa kaukosäätimen kanssa niin, että 1 = tv1, 2 = on tv 2.......

    • Anonyymi

      Kannattaa ensin laittaa antennilaitteet kuntoon ja vasta sitten testailla tehdasasetusten palautusta. Jos kuitenkin haluat sen suorittaa, niin tutustu tv:n sisäiseen ohjekirjaan (i-Manual) ja toimi ohjeiden mukaan.. Tehdasasetuksissa asennus alkaa ihan nollilta, joten maa- ja kieliasetukset, verkkoasetukset, jne pitää osata laittaa oikein eikä menun valinnan hyväksynnän kanssa saa kiirehtiä.

      https://www.digita.fi/antennitv/vapaat-kanavat-ja-vastaanotto/hyodyllista-tietoa-tvsta/kanavajarjestys/ on 1.1.2020 alkaen lähetyspään kanavajärjestys. Se tulee muuttumaan taas huhtikuun alussa Ylen HD-kanavien muutosten mukana. Osa vastaanottimista osaa päivittää tv-oppaan (Guide) listan ajan tasalle. Jos alueella on muita tv-asemia, niin tv-oppaassa saattaa olla useamman aseman kanavia ja niistä pitäisi turhat osata poistaa. Saattaa olla, että tv on hakenut alkupään kanavapaikoille joitakin kaukana olevan aseman vain ajoittain näkyviä kanavanippuja.

      Olethan huomannut, että DNA on poistanut VHF-palvelujaan ja vastaavasti Digita lisää UHF-tarjontaa. Muutokset ovat vielä vaiheessa, sillä 1.4. Ylen HD-kanavat siirtyvät Digitan B-kanavanippuun. Suorita ensin kanavien uudelleenhaku ennen kuin aloitat tehdasasetusten kanssa testailut. TV:n sisäisestä menusta löytyy siihenkin ohjeet.

      • Anonyymi

        Kiitos kommentista. Taidan yrittää löytää jonkun asioita paremmin hallitsevan paikalle (en ole mikään nuori tekniikkanörtti itse ja asun yksin) , ennen kuin uskalan ryhtyä tehdasasetuksen palautukseen.
        Mitähän nuo VHF ja UHF tarkoittavat ?
        Minulla on nyt DNA:n kotimokkula nettiyhteyttä varten ja se yhdistettiin myös johdolla televisioon, jotta näkisin YLE areenan ohjelmia, mutta sekään ei nyt enää toimi. Otin sen johdon välillä TV:stä irti ja kun laitoin takaisin ei enää toimi vaikka itse laitteessa vilkkuu ko. valo (= Ethernet).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos kommentista. Taidan yrittää löytää jonkun asioita paremmin hallitsevan paikalle (en ole mikään nuori tekniikkanörtti itse ja asun yksin) , ennen kuin uskalan ryhtyä tehdasasetuksen palautukseen.
        Mitähän nuo VHF ja UHF tarkoittavat ?
        Minulla on nyt DNA:n kotimokkula nettiyhteyttä varten ja se yhdistettiin myös johdolla televisioon, jotta näkisin YLE areenan ohjelmia, mutta sekään ei nyt enää toimi. Otin sen johdon välillä TV:stä irti ja kun laitoin takaisin ei enää toimi vaikka itse laitteessa vilkkuu ko. valo (= Ethernet).

        VHF tarkoittaa "pitkäsauvaisen haravan" kanavia 5-12, jonka käytöstä DNA luopuu kesään mennessä. Ylen HD-kanavat ovat siellä jakelussa maaliskuun loppuun saakka, jolloin ne siirtyvät Digitan käytössä olevalle UHF-alueelle k 21-48.

        UHF-alueen yläpään kanavataajuuksia (k 49-69) on otettu mobiiliverkkojen käyttöön, joten paikallinen mobiiliverkon tukiasema saattaa yliohjata mahdollista antennivahvistinta. Silloin tarvitaan ennen vahvistinta asennettava LTE700 suodatin, joista osassa on myös 450 MHz alueen suodatus mukana. Parin kympin lisäpalikalla tämän häiriön saa torjuttua. Uudemmat vahvistimella varustetut UHF-antennit sisältävät valmiiksi tämän LTE700 suodattimen.

        Joskus näihin ongelmiin auttaa pelkkä sähköt pois hetkeksi -resetointi, jolloin otetaan virtajohto seinästä vaikkapa 10 sekunnin ajaksi. Vastaanotin hakee asetuksiaan käynnistyessään ja saattaa toimia paremmin. Kaukosäätimellä ei tv:tä sammuteta kokonaan, vaan virtalähde ja viritin jäävät päälle. Niille pieni "sähköresetti" silloin tällöin tekee hyvää;)


    • Anonyymi

      Miten Philipsin litteässä televisiossa tehdään tehdasasetusten palautus? Ongelma on siinä, että tv ei unohda vanhoja tv-kanavia. Pohjois-Karjalan aluelähetysten nääkyminen loppui Kerimäen tv-asemalla. Kun viritän Kolin kanavat manuaalihaulla, se muistaa kanavat muutaman päivän, mutta sitten vaihtaa automaattisesti Kerimäelle, koska Kerimäen signaali on voimakkaampi Rääkkylässä. Automaattihaulla löytää tietysti voimakkaimman aseman. Pitäisi siis pyyhkiä Kerimäen kanavat pois muistista. Topfieldin digiboksissa ja Thunderissa turhien kanavien poisto on tosi helppo tehdä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      131
      7771
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      77
      3784
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1323
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      75
      1087
    5. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      57
      1022
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      94
      1007
    7. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      123
      833
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      718
    9. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      715
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      38
      673
    Aihe