Mikä maksaa arvoalueella?

Anonyymi

Kaikki tietävät, että arvotaloissa sijaitsevien arvoasuntojen neliöhinnat ovat kalliita varsinkin Helsingin kantakaupungissa. Mutta miksi? Itselläni on tähän ainakin yksi selitys.

Kerrostalossa näet ei tarvitse tehdä itse mitään! Siitä ilosta joutuu maksamaan tonnin jos toisenkin neliöltä.

Esimerkiksi itse en ole tehnyt tänään yhtään mitään koko päivänä. Olen vain pötkötellyt hetekalla ja kääntänyt kylkeä, siinäpä kaikki. Tällainen laiskottelu ei toden totta onnistuisi OK-talossa. Ei ihme että kt-asuminen maksaa, varsinkin arvoalueella. Ja huomenna sama homma, en aio mennä edes etätöihin vaan olen vain kotona ihan levynä ja lahnana. Korkeintaan käännän kylkeä. Ai jai, tämä vasta elämää!

Mitä mieltä muut palstalaiset? Mikä KT-asumisessa maksaa, etenkin arvotalossa?

96

387

  Vastaukset

  • Palvelut, nehän ovat aivan vieressä.

   Heti kun astut rikotusta alaovesta, lasia ja kakkakepposta väistellen, kaikki on käden ulottuvilla: salkkupalvelu, karaokepalvelu, kebabpalvelu, kela, sossu, suutari, parturi, kaikki samassa korttelissa, tai korkeintaan pienen spåramatkan päässä.

   En ole koskaan käynyt savella, enkä käy. Mitä siellä muka on mitä arvoalueella ei ole?

   KT-Mato

  • Hetekassa pötköttelet = taas pukkaa kommenttia peräkammarin pojalta. Vaikka ikää taitaa jo olla pitkälti yli 30. Miten olet ajatellut tulla toimeen, kun aika jättää äidistäsi?

   • Landepökät ei tajuu että on muutakin kuin lande tai Helsingin keskusta. Heteromies saa lovee muualtakin kuin keskustan kämpistä mikäli käytös ja naama on normaali.


  • Lisäksi, jos joku kone hajoaa, vaikkapa jääkaappi, vuokraisäntäläski kiikuttaa uuden tilalle. Taaskaan ei tarvitse tehdä mitään itse. Aijaijaijai, kyllä kelpaa.

   KT-Tuhnu

   • Juuri näin. Ja vaikka asuisi omassa, kyllä yhtiö hoitaa asiat puolestasi. Jos vaikka hana alkaa tippumaan, niin tuota pikaa yhtiön puolesta suoritetaan hanan korjaus eikä sinun tarvitse muuta kuin maata flyysisohvalla nora huulessa ja alumiini kourassa röyhtäilemässä.

    Ei siis ihme että kerrostaloasuminen maksaa.

    Alakerrassa palvelut, tänään lähdetään hakemaan salkut ja norat ja sitten varataan nettisovelluksella jonoon paikka, että päästään joikaamaan elämän hanttikortit mahdollisimman monta kertaa illan aikana.

    Tämänkin asunnon arvo on 4000 euroa neliöltä, kuka saviasukki pystyisi samaan? Ja on sentään keittokomero, olkkari, wc, ranskalainen parveke ja liesituuletin josta suora yhteys talon yhteiseen ilmastointikanavaan.

    Mutta nyt varpusparvelle ja sitten brylgreeni takatukkaan, farkut ja spittarit jalkaan, farkkurotsi päälle ja palveluihin joraamaan.

    KT-koppakuoriainen


   • Vai niin. Lumoako mainostat? Taitaa ”lumo” haihtua nopeasti...


  • Aika outoa että OK-kartanossa asumiskustannukset on paljon halvemmat kuin kerrostalossa. Luulisi että jos päällekkäin ja vierekkäin olevat kennot vastaavat koko kennoston kustannuksista, olisi hinta/asunto paljon halvempi. OK-kartanon (200m2) asumiskustannus on noin 300€/kk, kun taas 60m2 kennoston vastike saattaa olla samaa luokkaa... Tai enemmänkin. Kuitenkin tyypillisellä kennolla on 4 seinää tai kattoa/lattiaa 10cm päässä naapurista, jotka lämmittävät seinää, eikö siitä saada mitään säästöä? Mihin tämä perustuu?

   OK-King

   • > Aika outoa että OK-kartanossa asumiskustannukset on paljon halvemmat kuin kerrostalossa.

    Tottakai on halvempaa. Savimajan rakentaminen on halvempaa ja ylläpito kustantaa 0 € - eihän savimajoja ole tapana pitää kunnossa! Kosteusvaurioita on valtaosassa, valesokkelia riittää, salaojista ei tietokaan jne.


   • Sinun kartanosi on 20 neliön läävä lähiössä ja kotihoito hoitaa, mukavaa olla kingi..


   • Kuin kuningattaren mehiläiskenno.


  • Aloittaja ihmettelee, miksi Kela joutuu maksamaan niin paljon asumistukea hänen vuokrarotankolostaan

  • Täällä ollaan tänään etätöissä. Normimaanantai täällä, jarrujäljet posliineissa, pälätys ja hälätys maisemassa, ei minkäänlaista rauhaa, varpusparvipamaukset kuuluu taustalla. Kohtapuolin premiumauton nokka OK-kartanoa kohti (10 min ajomatka), aijaijaijai, kyllä kelpaa.

   OK-König

   • Siitä puhe, mistä puute.

    Ilmeisesti puskiin kuseskelu ei tällä kelillä olekaan niin kivaa.


  • Täälläkin etätöissä. Aika kurja ilma, tämä päivä on mennyt oikeastaan aika harakoille, kun en ole muuta tehnyt kuin pamauttanut varpusparven ja vähän käynyt jututtamassa kottaraisia.

   Kohta julkisilla arvoasunnolle (3 km, 1h 20 min), sitten hakemaan pari salkkua mellania, sitten kavereiden kanssa palveluihin ja tavan mukaan pikkutunneilla ördäämään flyysisohvalle.

   KT-saivare

   • Vaikuttaa aika ihanteellisella tuo teidän asumismuoto. Millä hinnalla olisi mahdollista päästä kekkereihin mukaan ja asumaan tomppeliaukion laidalle, missä palvelut on lähellä ja samoin kaverit. Hintaa kehiin kiitos.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vaikuttaa aika ihanteellisella tuo teidän asumismuoto. Millä hinnalla olisi mahdollista päästä kekkereihin mukaan ja asumaan tomppeliaukion laidalle, missä palvelut on lähellä ja samoin kaverit. Hintaa kehiin kiitos.

    No kiitos kysymästä. Arvoalueellahan on tietysti asuminen erittäin kallista. Täällä Tomppeliaukion aukion vieressä neliöhinnat ovat sellaisia, ettei niihin savipeltojen asukeilla ole varaa. Tässäkin talossa pyydetään järjestään yli 4000 euron neliöhintoja.

    Esimerkiksi oma arvoasuntoni on 18 m2, joten siitä voit laskea miten arvokas asunto on kyseessä. Tällaisiin ei joka pojalla ole mahdollisuuksia.

    Tosin jos haluat asua hyvin, voit muuttaa arvotaloon tuhnuttelemaan. Vain harva arvoalueella asuva asuu itse arvoasunnossaan, vaan yleensä asustellaan vuokralla ja ördätään vuokra-asunnon flyysisohvalla. Kun ördääjiä on riittävän monessa asunnossa, etätöissä käyvät jäävät vähemmistöön eivätkä pääse niskan päälle nipottamaan naurettavilla säännöillään. Minäkin olen päällystänyt seinäni heippalapuilla, että sen verran niillä on ollut vaikutusta.

    Nyt norat kaikille vieraille huuleen, alumiinit sanoo poks poks ja sihi sihi ja kohta keskustellaan siitä kuka jäi velkaa kenellekin. Jos keskustelu ei tuota tulosta, korotetaan vähän ääntä ja jos sekään ei auta, painitaan totuus selville.

    Näin täällä arvoalueella, Tomppeliaukion kirkon aukion naapurissa.

    KT-liero


  • Aivan, ei tänne arvoalueelle huolita ketä tahansa. Erityisesti tiukkapipoiset saviasukkaat eivät ole tervetulleita.

   Monesti ikääntyvät ihmiset, joilla lapset ovat jo muuttaneet pesästä, myyvät savipellon OK-kartanonsa ja muuttavat tänne cityn sykkeeseen, lähelle palveluja, ravintoloita, teattereita ja muita kulttuuririentoja. Erityisesti tässä Töölöössä, Tomppeliaukion kirkon aukion naapurissa, on paljon haluttuja arvoyhtiöitä, arvoalueella kun ollaan.

   Hehhee, todellisuus iskee uusille asukkaille kuin märkä rätti naamalle. Jo ensimmäisenä yönä tai viimeistään viikonloppuna huomaavat että täällä arvotalossa osataan pitää hauskaa ja juhlia. Niinpä siellä sitten aletaan kirjoittelemaan heippalappuja, joilla sitten tukitaan tämän arvoasunnon ilmanvaihtoventtiili.
   Niistä ei tosiaankaan ole hyötyä, muuten kuin että saadaan ilmaista tapettia.

   Suosittelen pysymään savella, jos arvoalueen vauhdikas elämänmeno ei miellytä.

   Nyt palveluun hakemaan nortit ja salkut, kellohan on kohta 9.

   KT-Liero

  • En ymmärrä miksi joku haluaisi asua savella? En ole koskaan käynyt savella, enkä käy! Mitä savella muka on mitä täällä arvoalueella ei ole? Täällä on kaikki mitä tarvitaan.

   Nytkin on kämppä täynnä salkkuja, koska aloitellaan jo viikonlopun viettoa. Maha on täynnä iskenderistä, jonka Mehmet toi töistä (lammasta), illaksi on lisäksi varattu XTRA-lenkki jenkkikaappiin. Noraa on melkeen täysi kartsa, se riittänee täksi illaksi. En keksi mitä muuta tarvittaisiin.

   KT-Mato

  • Yksi syy miksi arvoalueella on niin kallista on tietysti se, ettei autoa tarvita. Itse tuskin koskaan olisin kelvollinen sompaamaan mitään kulkuneuvoa, sillä päivittäin aloitan aamun käymällä palvelussa, jotta saan oman moottorini käyntiin.

   Jos minulla olisi auto, olisi se tietysti sähköauto. Täällä Töölöössä on jo kaksi latauspaikkaakin, joten eiköhän laiteta polttoaineella käyvät autot pannaan ja kielletä koko lysti. Mellanit ja norat saa tuoda kuorma-autolla poikkeusluvalla jatkossakin, sillä jollakinhan sitä pitää elää.

   Arvotalo on tehty sodan aikana ja siinä on käytetty parhaita sen aikaisia materiaaleja. Esimerkiksi välipohjat on täytetty rakennusjätteellä, mikä takaa hyvän tuuletuksen ja esteettömän kommunikaation naapureiden välillä. Kanankakkakin laitettiin uusiokäyttöön, mistä todisteena 10 cm paksuiset seinät asuntojen välillä. Asuminen on siis hyvin ekologista ja lämpökin tulee suoraan kaukolämpönä ja on siis täysin saasteetonta. Haitalliset hiilidioksidihiukkaset tulevat yksinomaan savipeltojen asukkien autoista, joilla he päristävät ympäri korttelia etsimässä parkkipaikkaa ja pysähtelemässä punaisissa valoissa.

   Mutta nyt nora huuleen ja sihautetaan alumiini auki. Näyttää arvoasuntooni kokoontuneella seurueella olevan pientä riidanpoikasta, mutta painimalla se selviää ja jos ei selviä, niin jatketaan sitten huomenna siitä mihin tänään jäätiin.

   Sen verran tuo tämänpäiväinen 4 baarin iskenderi laittoi suoleen vauhtia, että ihan ensimmäiseksi taidan kuitenkin mennä varpusparvelle, jahka Raibe saadaan ulos sieltä. Mitä lie tekee, lieneekö tullut väsy vai kävikö kuten eilen, kun Keke liukastui eteisen kakkakepposeen ja löi päänsä posliiniin eikä kukaan huomannut ennen kuin tuli ensimmäiselle tarvetta käydä täysistunnolla.

   Kyllä meidän arvoalueen asukkien sitten kelpaa. Yksin ei tarvitse olla koskaan ja palvelusta löytyy aina ystävä, varsinkin jos sattuu olemaan sossupäivä.

   Huomenna etätöihin, saapa nähdä paljonko nukun taas pommiin, no työnantajalle voi aina selittää että bussi hajosi pysäkille jälleen kerran.

   KT-torakka

  • Kurvasin aamulla OK-kartanolta tänne etätyöpaikalle, premiumautolla tietysti. M;atkaan meni 10 minuuttia, 6km Tomppeliaukion kirkolle päin kartanolta. Mahtava ilma tänään, kevät tulee. Linnut laulaa ja kottaraisilla minihameet päällä.

   Täällä on painettu hommia NC-kuulokkeet päässä, mikä eristää pään täysin reaalimaailmasta täällä, joka on täynnä varpusparvenpauketta ja kälätystä. Mahtava keksintö. Kohta lounas kolleegojen (joista osa on kassupettereitä) kanssa, sitten lisää työntekoa ja illansuussa 10 minuutin matka kotiin, jossa KPPV jo odottaa lampaantaljoja viikkaillen varaavan takan viereen.

   On niin hieno sää, että viikonloppuna pitää käynnistää Weber ja paistaa siellä entregordet viikonlopun kunniaksi.

   Aijaijaijai, kyllä kelpaa OK-alueella, mites kassulla? Nora huulessa ja alumiini kädessä?

   OK-König

   • No kiitos kysymästä, täällä ollaan saikulla kotona, kun soitin työpaikalle ja sanoin että kurkku niin kipeänä että varmaan on korona tullut.

    Ja eikun palveluun hakemaan nokkakärryillä mellanit ja norat. Harmillisesti hissin pohjavaneriin oli joku kieräyttänyt kakkakepposen, joka sitten tuli nokkakärryjen pyörän mukana eteisen lattialle. No kyllä se siitä vieraiden kengänpohjissa sitten aikanaan kulkeutuu ilmastointihormiin eli rappukäytävään.

    Kohta kuitenkin päikkärit, jos vain pystyy ottamaan kun joku poraa iskuporakoneella kuten aina päiväsaikaan. Ikkunat on onneksi peitetty pressuin, kun on ulkoseinäremontti menossa.

    Illalla kokoonnutaan poikain kanssa palveluun joikaamaan elämän hanttikortit, minkä jälkeen tullaan varmaan perinteiseen tapaan arvoasunnolle selvittelemään sitä kuka jäi velkaa kenellekin. Mutta nyt nora huuleen ja ranskalaiselle parvekkeelle ja sitten roiskeläppä ruoaksi ja päikkäreille.

    KT-bugi


  • Kävin äsken kiillottamassa Weberin, samalla halkopinon tason tarkastus, uuh, huhhuh. Illalla sitten Weberiin paljon sytytysnestettä ja piezolla LED-polttimot käyntiin ja grilli kuumaksi, samalla kun maistelen saksalaista laatuolutta, pullossa, röyh. Muistakaa siellä kassulla että parvekegrillaus on ankarasti kiellettyä.

   Lumitöitä ei tarvinnut sitten tehdä kertaakaan, joten siirrytään suoraan muihin pihahommiin. Semmoinen ei tietenkään sovi kassuttelijoille, kun silloin pitäisi itse tehdä jotain.

   Kassulla jo toinen salkku korkattu ja nora pysyy huulessa?

   OK-King

   • No kiitos kysymästä, salkkuja on tänään tyhjennelty ihan urakalla. Kävimme jo viemässä useamman tyhjän salkun taloyhtiön grillauspaikalle sytykkeeksi seuraavaa grillauskertaa varten. Aaltopellin palanen kaipaisi puhdistusta, mutta ehtiihän tuon tuonnempanakin, linnut kun kuitenkin sotkisivat sen uudelleen.

    Kyllä kelpaa arvoasunnossa olla tekemättä mitään. Tänään on löhöilty hetekalla, istuskeltu flyysisohvalla, pamauteltu varpusparvia ja korkattu alumiineja nora huulessa. Mitä muuta sitä ihminen voi elämältä kaivata? Minä en koskaan ole tehnyt oikeastaan mitään muuta enkä tee, mitä muuta mielenkiintoista sitä muka voisi tehdä mitä en olisi jo tehnyt?

    Kohta laitetaan nettivaraus karaokeen, josko vaikka ehtisi jodlata Mombasan tahattomassa kanoonissa. Sitten mellania kaksin käsin ja porukalla könytään kämpille kuka missäkin kunnossa. Koronaa tietysti varotaan palveluissa ja pidetään muihin etäisyyttä ja matkalla pitää pitää maskia suun edessä etteivät vaaralliset hiilidioksidihiukkaset pääse keuhkoihin. Kaikkihan tietävät hiilidioksidin olevan väriltään mustaa, mikä ei ole mukavaa koska ikkunalaudat ovat aina keväisin paksun hiilidioksidikerroksen peitossa. Ne on ne savipeltojen miesten henkilöautot jotka sen tekevät, busseilla ei ole asiaan osaa eikä arpaa sillä ne ovat saasteetonta joukkoliikennettä.

    KT-kuoriainen


  • Onneksi meillä arvoalueilla on hilloa millä mällätä. Ei tarvi funtsia asumiskuluja.

   • Ei tarvitse, Kela kyllä hoitaa sen puolen. Myös salkut ja norat rahoitetaan erilaisista rahahanoista ja kun asuu arvoalueella, kaikki palvelut ovat lähellä. Kela, ulosottotoimisto, handeli, sossu jne.

    KT-päästäinen


  • Ootiin eilen poikain kanssa istumassa palvelussa ja siellä oli tarjouksessa Corona-oluet 2€/pullo, koska ne ei kuulemma kelpaa kenellekääm. No juotiin sitten ne siitä pois vaikka en ole koskaan juonut ulkomaisia oluita, enkä juo! Mitä ulkoimaisissa oluissa on muka mitä kotimaisissa ei ole?

   Täällä arvoalueella näkyy ihmisiä kävelemässä sellainen naamari suun ja nenän päällä, varsinkin turisteilla. Se johtuu varmaan siitä että ilmastontorjunnan takia täälä on niin paljon haitallisia hiilidioksidihiukkasia, jotka värjäävät joka paikan mustaksi, esimerkiksi hampaat.

   Nyt voisi ottaa päikkärit kun väsyttää sopivasti. Eikun hetekalle pötkölle vaan.

   KT-Mato

   • Ulkomailla reissaavat urvelot ne ovat juuri niitä jotka tuovat koronat tänne arvoalueellekin. Taas yksi hyvä syy olla käymättä ulkomailla. Minä en ole koskaan käynyt edes Ruotsissa, enkä mene. Mitä sellaista ulkomailla muka on mitä täällä ei olisi, paitsi korona?

    Onneksi pöpöt lähtevät handelista saatavalla desinfiointiaineella. Salkkujen hakemisen jälkeen (ovat halvempia marketissa) on syytä käydä systeemin puulaakista noutamassa lääkettä koronaa varten. Poikain kanssa tuli yöllä oikein painit siitä kuka oli hörpännyt kenenkin lääkepullosta ja millä oikeudella. Kyllä siinä nora kärysi ja uho oli kova, kun grammarin nuppi kaakossa asiaa selvitettiin.

    Käytiin muuten palvelussa, jossa myytiin sussia. Minä en koskaan syö raakaa kalaa joten tilasin kyseisessä soittoruokalassa perunamuusit ja nakkikastikkeen. Kun sitä ei ollut listalla, ilmoitin jätkille että tämä poika lähtee nyt kebabiin syömään aidon turkkilaisen iskenderin (possua jauhelihana). Niin marssivat muut pillipiiparina perässä palveluun, missä lihanleikkaaja tuli varpusparvelta, pyyhki miehekkäästi kätensä farkkujen takataskuihin ja paloitteli jauhelihat mellanin kanssa. Eikä jäänyt nälkä eikä jano sen reissun jäljiltä, eikä tullut lapamatoja kuten sussissa olis varmasti tullut.

    KT-lapamato


  • Tänään etätöissä. Ei ole ruuhkaa, suurin osa on coronan pelossa kotona. Saniteettitiloissa siivotaan koko ajan, siellä on varmaan iso coronapesäke.
   Pitääkin käydä pamauttamassa sinne kunnon varpusparvi, ennen kotiin lähtöä klo 15. Täältä 3 bussilla arvoalueelle, palveluiden kautta.

   KT-Virus

  • Kävipä melkoinen sattumus, kun minä, Reiska ja talon hienostorouva matkustimme verkkohissillä ylempiin kerroksiin. Olisiko ollut liikaa painoa vai mitä, mutta siihen se hissi jymähti kolmosen ja nelosen väliin. Hälytysnappia siinä painettiin, mutta mahtoiko hälytys mennä muualle kuin käytävän summeriin.

   Joka tapauksessa päätimme Reiskan kanssa aukaista alumiinit pelastusta odotellessa. Hienostorouva kurtisti kulmakarvojaan paheksuvasti, mikä meitä lähinnä huvitti. Muuttakoot savelle jos urbaani elämä ei sovellu.

   Kello vain kävi ja alkoi jo siinä tulla kuplaa otsaan pikkuhiljaa. Reiska laski ns. mykän hiihtäjän ja kun iskenderin sekä mellanin hajuinen kaasu levisi hissiin, laatoitti hienostorouva hissin pohjavanerin. Voi sitä tuoksujen sinfoniaa, kun korjaajaa odotellessamme istuimme salkkujen päälle, ördäsimme ja tuhnuttelimme kuten vuokralaiset ainakin. Vaikka siis kuulumme omistavaan luokkaan, kuten hienostorouvakin.

   Siinä sitten taisi lurahtaa punttiinkin jotain kun aika vain kului eikä ketään näkynyt. Rouva motkotti meille, mutta suostuteltuamme otti sitten itsekin alumiinin, kun poksautimme sokan irti hänen puolestaan.

   Korjaaja tuli ja päästi meidät pinteestä. Nyt tilanne on se, että ollaan tutulla porukalla ördäämässä arvoasunnossani hienostorouvan istuessa flyysisohvalla muiden keskellä ja kumotessa kerbiiliä kitaansa kaksin käsin. Nora tuntuu rouvallekin maistuvan ja tunnustipa hän heikkona hetkenään olleensa yksi heippalappujen pudottelijoista. Ei vain ollut tajunnut kuinka mukavaa porukkaa me olemmekaan.

   Loppu hyvin ja kaikki hyvin. Näytin vielä mihin hänen heippalappunsa olivat päätyneet elikä tapetiksi olkkarin seinälle. Näin sitä saa uusia ystäviä kun jos vain tähdet ovat otollisessa asennossa ja supliikki on sujuvaa.

   Jos et voi voittaa vihollistasi, niin liitä hänet joukkoon!

   KT-seinälude

  • Aikamoista. HUH!

   En viitsinyt tänään kurvata etätöihin, vaikka viranomaiset nyt suosittelevat etätöitä, koska coronavirus jyllää. Mieluummin olen täällä kartanossa omalla työhuoneella, jossa rotukoira (Suomen Pystykoira), 2 4K näyttöä, kahvinkeitin, Spotify ja oma rauha, eikä viruksia. Koira (rotu-, Suomen Pystykoira) kyllä nuolee naaman joka päivä, mutta sillä ei ole mitään tauteja.

   Aijaijaijai, kyllä kelpaa. KPPV ei jäänyt tänään omalle työhuoneelleen, vaan lähti etätyömatkalle. Jätti kuitenkin lampaantaljat siististi viikattuna varaavan takan viereen iltaa varten. Pitääkin hakea halkopinosta puita, ja tarkastaa pinon korkeus.

   Hauskaa loppuviikkoa sinne kassulle ja etätöihin!

   OK-King

  • "Hallitus suosittaa, että epidemia-alueilta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja poissaolosta (kaksi viikkoa) yhdessä työnantajansa kanssa. Etätyötä tulee suosia, jos työtehtävät sen mahdollistavat. "

   Miksi ihmeessä mennä etätöihin jos sieltä saa koronan? Jään mieluumin tänne arvoalueella poksuttelemaan alumiineja.

   KT-Mato

  • Meillä kiellettiin tänään etätyöskentely kokonaan, kaikki jää kotikonttorille. Aika ikävää niillä kassupettereillä, joilla ei ole omaa työhuonetta. vaan pitää työskennellä keittokomeron 2-levyisen hellan päällä, jossa levyt voi mennä vahingossa polvella päälle ja läppäri sulaa.

   OK-kartanoissa kotona työskentely on normaalia ja nautittavaa, aijaijaijai, kyllä kelpaa. Varmaan KPPV:kin jää sitten kotiin, HUH.

   OK-King

   • Tällaisessa tilanteessa todella mitataan, kenellä on koti ja kenellä nukkumakoppi. Itselläkin työnantaja neuvoi olemaan tulematta etätöihin, joten työpiste kotona on laitettu vimosen päälle kuntoon.

    On dolby 15-taustamusiikki, 3 isoa näyttöä, ergonominen tuoli ja työpöytä ja täydellinen hiljaisuus. Mitä nyt rotukoira (Suomen pystykoira) käy välillä katsomassa että kaikki on kunnossa.

    Kaunis PPV taittelee lampaantaljoja varaavan takan ääressä, kauniit ja älykkäät lapset kirmaavat pihanurmikolla, vahatut ja kiiltävät premium-autot ovat kahden auton autotallissa. Mikä on ollessa.

    OK-boss


  • Kohta ei peräkammarin pojalla olekaan enää niin kivaa, kun äiti joutuu jäämään kotiin. Kotirauha on mennyttä.

  • Kalliita ovat asunnot arvoalueella. Tämän havaitsimme kun kävimme poikain kanssa näytöllä samassa arvotalossa jossa itse asumme. Tosin paikalla ei ollut kuin torstaijuoppo ja hänkin oli erehtynyt osoitteesta. Mekin tulimme vain katsomaan minkälainen ranskalainen parveke naapurilla on ja montako levyä hänen hellassaan on (minulla on kaksi). Naapurilla vaikutti olevan suora kuuloyhteys seinän läpi toisen naapurin eriöön, ainakin paukkeesta päätellen.

   Neliöhinta oli yli 4000 euroa mikä on tietysti normaali arvoalueen hinta. Tekee 20 neliön arvoasunnossa jo aika paljon.

   Näytöltä menimme suoraan palveluun varmistamaan, etteivät salkut lopu kesken kriisiaikana. Salkkupalvelun omistaja vakuutti, että salkkuja riittää, mutta päätimme sittenkin hamstrata nokkakärryillä 15 kpl mukaan, kun oli vielä sopivasti Kelan maksupäivä. Lisäksi tyhjensimme wc-paperihyllyn, koska varpusparvelle on aina päästävä, oli virus tai ei. Noraakin hamstrasimme useamman topan. Ruoalla ei niin väliä, kunhan perustarvikkeet on hankittu kotivaraan. Kyllä näillä eväillä parin päivän kotikarenssit lusitaan.

   Matkalla yläkertaan Pera ajoi nokkakärryn pyörän hissin pohjavanerissa piilotelleeseen kakkakepposeen, mikä sitten kulkeutui arvoasunnon eteisen matolle.

   Kekellä taisi vielä tulla lusikallinen hänen nostaessaan vasenta jalkaa ja päästäessään suolinkaisen muka vahingossa. Ihan oikein hänelle. Kyllä meitä poikia nauratti, Ritu oli vähän vaitonaisempi.

   KT-suolinkainen

  • Meillä työnantaja määräsi koko henkilöstön etätöihin. Siinä nähdään taas kuinka pomot elävät omassa kuplassaan, eivätkä välitä henkilöstön terveydestä pätkääkään. Itse en aio kuitenkaan totella määräystä vaan jään kotikonttorille. Muut saavat mennä etätöihin tartuttamaan toisensa, mutta minä en!

   Sitäpaitsi silloin jää enemmän aikaa hamstrata vessapaperia ja säilykkeitä.

   OK-Isäntä

   • Jotkut työnantajat ovat niin vanhanaikaisia, että haluvat valvoa ihmisiä ja vaativat heitä tulemaan etätöihin. Ei nykyajan milleniaani tarvitse kellokallea kyttäämään etätyöpaikan avokonttorissa, vaan voi aivan hyvin tehdä työt kotonakin.

    Tällaisena aikana on kokolailla turhaa pakottaa porukkaa etätöihin, sen tietävät kaikki valistuneemmat työnantajat.

    OK-kreivi


  • No nyt on mellania ja noraa viikon tarpeisiin. Huh huh miten täyttä oli alakerran salkkupalvelussa. Arvoalueen kottaraiset olivat toistensa hiuksissa kiinni repiessään wc-paperirullia ja tonnikalatölkkejä itselleen.

   Salkkuja onneksi riitti kaikille halukkaille. Minulla vain on se vika, että kun salkkuja on, niin niitä sitten availlaankin ihan eri tahtiin kuin normaalisti. Taitaa olla kohta sen verran tullut poksuteltua alumiineja, ettei alakerran asiaan pääse kuin tikkaa näyttelemällä ja elekielellä puhumalla. Kaksi kättä levitetään pystysuorassa sen merkiksi että tilaa ison.

   Nyt kuitenkin ranskalaiselle parvekkeelle noralle ja sitten brylgrenit takatukkaan, farkkurotsi ja -housut päälle, spittarit jalkaan ja terveenpunainen nenä kohti palvelua, missä elämän hanttikortit on jo laitettu netin kautta jonoon.

   Sitten sitä lyödään nyrkkiä palvelun pöytäkalustoon ja poikain kanssa haukutaan viranomaiset pystyyn surkeasta valmistelusta ja tiedottamisesta. Kyllä me tiedämme, kyllä kansa tietää! Ja rajat kiinni ja sassiin, ulkomailta kaikki paha aina tulee. Minä en ole koskaan käynyt ulkomailla enkä taatusti käykään. Mitä siellä muka on mitä täällä arvoalueella ei olisi?

   Ai niin, saunavuoro on huomenna poikkeuksellisesti klo 13 aamulla, minkä jälkeen yhtiö laittaa saunan kiinni koronaviruksen vuoksi. Normaalistihan saunavuoro on minulla tiistaisin klo 14:15 - 14:45.

   Toivottavasti laittavat koulut kiinni ja oppilaat karenssiin etteivät tartuta bussissa kulkutautia meikäläiseen. On nimittäin maanantaina taas etätyöpäivä enkä halua saada tartuntaa. Viimeksikin istuin bussissa kakkakepposen päälle, mikä oli aika ikävää ja siinä olisi voinut olla virustakin mukana.

   KT-silsa

   • Täällä sama!
    Havahduttiin ettei ole minkäänlaista kotivaraa, kun arvoalueella ollaan totuttu palveluihin.
    8 käyntiä nokkakärryjen kanssa se vaati, mutta nyt kotivarassa löytyy!
    Salkuista jenkkikaapin viereen rakennettu seinäke ulottuu lähes kattoon, roiskeläppä hankimme toista sataa ja lisäksi ostimme palvelun jokaisen bonus-tolpan ja riittävästi sätkäpapereita. Ostimme myös yhden palasaippuan,mutta se käydään varmaan palauttamassa koskapa ritun vuonna 2002 tuparilahjaksi tuoma saippua on vielä avaamaton.
    Nyt voi tulla vaikka mikä kotona!
    Me ollaan valmiina!
    Pärjäämme vaikka kuukauden täällä.

    Mites savella?

    Kt jalkasieni


  • Täällä OK-kartanossa on myös varauduttu virukseen ja varastot on täynnä vessapaperia, joten nyt voidaan olla turvallisella mielellä.

   Aurinkokin paistaa ja kevät tekee tuloaan. KPPV pyllistelee varaavan takan edessä ja laittaa lampaantaljat ojennukseen. Rotukoira (Suomen Pystykoira) kävi äsken aamulenkillä ja halkopinon korkeus on tarkastettu.

   Aijaijaijai, kyllä kelpaa olla virusta paossa OK-kartanossa.

   OK-King

  • Kun asuntojen hinta pidetään korkealla niin samalla valikoituvat asukkas rakenne . Naurattaa kun rakennetaan vuokrakasarmeja niin osa asuinnoista muodostetaan omistusasunnoiksi , juuri tuollaisen oletetaan tuovan arvoa alueelle . Tottahan se tietenkin on varallisuus näkyy päällepäin myönteisenä .

   • Totta, onkohan siellä etätöissä sitten pelkkä tyhjä konttori ilman pöytiä, tuoleja ja tietokoneita? Jokainen tuo sitten omat tavaransa etätöihin? Aika pahaksi on mennyt kyykyttäminen ja omasta pussista tietysti tämäkin lysti maksetaan. Pian varmaan pitää maksaa siitäkin, että saa tuhlata etätöissä työnantajan sähköä.

    Nyt palveluun hakemaan vähän suuhunpantavaa. Mellania, noraa jne.

    KT-koi


  • Täällä arvoalueella ihmeteltiin, miksei alakerran palveluiden kauppias rullannutkaan punaista mattoa auki ja kätellyt normaaliin tapaan. Ensin loukkaannuimme, mutta asiaa kysyttyämme kauppias sanoi, ettei halua tartuttaa herrasväkeä ja lupasi yhden alumiinin per nuppi hyvän asiakassuhteen jatkumisen turvaamiseksi.

   No yhdestä tölkistä tulee vain kiukkuiseksi, joten nappasin 4 salkkua mukaan kotivaran täydentämiseksi, jotka sitten lykittiin nokkakärryillä verkkohissiin ja arvoasuntoon. Harmillisesti kakkakepponen oli taas piiloutunut verkkohissin pohjavaneriin ja kulkeutui arvoasunnon satiinimatolle.

   Palvelut ovat vielä tänään auki, mutta saapa nähdä astuuko kieltolaki voimaan ja joudutaan kokoontumaan ensi viikolla suoraan arvoasuntoon. Mahtaa siinä heippalappuja tipahdella koko seinän tapetoimiseksi uudelleen, kun ördääminen alkaa jo alkuillasta ja jatkuu jodlauksineen ja paineineen aina pikkutunneille asti. Onneksi handelin sulkemisesta ei ole ollut vielä puhetta. Huh huh, pelkkä ajatuskin nestevajeesta nostaa hikikarpalot otsaan ja takatukkaan.

   Mutta nyt ördäämään palveluun ja sitten takaisin asunnolle, kyllä kelpaa, aijai sentään!

   KT-muurahainen

   • Onneksi kasarmien perusoikeuksiin ei sentään puututtu.
    Ördäys, metelöinti, tappelu, huutaminen, tupakointi, pianonsoitto, ikiremontointi ja hoitamaton hygienia ovat sallittuja jatkossakin.

    Kt-silsa


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onneksi kasarmien perusoikeuksiin ei sentään puututtu.
    Ördäys, metelöinti, tappelu, huutaminen, tupakointi, pianonsoitto, ikiremontointi ja hoitamaton hygienia ovat sallittuja jatkossakin.

    Kt-silsa

    Kyllä, meillä arvotaloissa saa tehdä mainitsemiasi asioita. Ainoastaan parvekegrillaus on ankarasti kiellettyä, kaikki muu on sallittua.

    Parhaillaankin ollaan ördäämässä arvoasunnossani. Flyysisohvalla istuskellaan alumiinit kourassa ja norat hampaissa. Kake laittoi grammarin nupin kaakkoon ja Repe sekä Håkan painivat siitä kumpi jäi velkaa kummallekin.

    Joku pudotti jo heippalapun, mutta turhaan, koska perusoikeuksiin ei voida puuttua. Aijai jai, huhhuh, kyllä kelpaa ja kohta hakemaan salkut palveluista.

    KT-kotilo


  • Huhhuh, ollaan täällä salkkupalvelussa jo! Pojilla on kädet pitkänä salkkujen kanssa ja Ritu otti toiseen käteen paalin vessapaperia kun sitä on taas saatavilla. Nokka kärry jäi arvoasunnon rappuun, joten otetaan vain 2 salkkua / äijä, ja niistä pitää riittää Ritullekin, jos salkku ei riitä. No ei se mitään, tullaan sitten illalla vielä uudestaan.

   Nyt kassalle, kello on tasan 9, ja sitten takaisin arvoasuntoon, nora huulessa matkalla, ettei virukset pääse iskemään. Pitää muistaa varoa alaoven lasia ja kepposta joka pilkisti rappurallin vieressä, taisi pudota siihen reiskan lahkeesta illalla kun tultiin palvelusta.

   Hyvää pikkulauantaita kaikille!!

   KT-Mato

   • Sain kuulla, että taloyhtiön kokous on tältä keväältä siirretty syksyyn. Voi harmi, olisin halunnut mennä kokoukseen keikkumaan tuolilla ja huutelemaan pj:lle siitä kuinka hän on puolueellinen ja pelaa aina kotiinpäin. On mm. hankkinut taloyhtiön ainoan parkkiruudun omaan käyttöönsä. Muut joutuvat sitten pitämään autoaan kadun varressa, josta parkkipaikkoja poistetaan ja muutetaan pyöräteiksi. No onneksi arvoalueella on parkkihalli, jossa autoa voi pitää vain 500 eurolla / kk. Itsellänihän ei autoa ole, joten asia ei oikeastaan edes koske itseä, mutta kiva huudella kuitenkin.

    Asialistalla olisi mm. ollut uusi aaltopellinpalanen yhteiselle grillauspaikalle, silsasaunan vuorojen uudelleenarpominen, sellaisen siivousyhtiön valinta joka suostuu poistamaan kakkakepposet, luodin- ja iskukestävään lasiin investoiminen alaovelle, lukitusjärjestelmän uusiminen Turbo Attack Preventer De Luxe -järjestelmään joka maksaa 900 000 euroa mutta jolla näkee jos joku pyrkii luvatta rappukäytävään. Lisäksi olisin tuonut asialistalle tavarahissin alaportaikkoon, niin salkut saisi helpommin ylös.

    Mutta ei. Onneksi alakerran palvelut pelaavat. Tässä alkaa kohta olla pikku päikkäreiden aika, sitten hakemaan parit salkut ja aloitetaan poikain kanssa varovainen pikkuperjantain vietto ördäyksineen ja paineineen.

    KT-muna


  • Sellaista se on kassulla. Parvekegrillauskieltoa ei varmaankaan olisi käsitelty, joten muistaa että se on edelleen ankarasti kiellettyä.

   Ajattelin hakea tänään uuden kaasupullon weberiin. Samalla voisi ottaa handelista pari saksalaista laatuolutta. Kun vien kaasupullon weberin luo, tarkastan samalla halkopinon korkeuden ja sisällön.

   Mekin ajateltiin KPPV:n kanssa pitää "yhtiökokous" tämän kiinteistön asioista. KPPV otti heti ideasta kiinni ja alkoi viikkailemaan lampaantaljoja varaavan takan eteen. Haen vielä illemmalla sysillisen halkoja halkopinosta (samalla tarkastus) ennen "kokousta". HUH!

   OK-King

  • Kyllä, mutta mitenkäs savella palvelut? Karaoke, Kela, sossu, handeli, salkkupalvelu? Ei ole edelleenkään ja tylsää on omassa talossa KPPV:n kanssa peuhaaminen varaavan takan äärellä? Saako edes rotukoiraa (Suomen pystykoiraa) ulkoiluttaa?

   Illalla taas ravintolaan ördäämään ja arvoasuntoon painimaan, tämä on sellaista hupia joka ei lopu koskaan arvotalossa. Taitaa käydä kateeksi vain.

   KT-muna

  • Onpa tosiaan kaunis päivä istua hämärässä palvelussa täällä Tomppeliaukion kirkon aukion kupeessa. Palvelu pelaa, auringon säteet osuvat lasimukiin jossa edellisen asiakkaan sormenjäljet ja huulipunat vielä komeilevat. Telkusta tulee taukoamatonta koronauutisointia, mikä on piristävää vaihtelua huutavan urheiluselostajan sijaan.

   Kohta on paikallispuudutus tehty ja lasittunein katsein voi rentoutua, sillä eilisillan palveluissa istumisen aiheuttama ravistus on tiessään. Siitä sitten palvelusta salkku mukaan, alumiinit jenkkikaappiin ja sohvalle päikkäreille. Pitää olla hyvässä kondiksessa, että jaksaa illalla heittää brylgrenit takatukkaan ja lähteä uudelle kierrokselle viikonloppua aloittelemaan. Kyllä kelpaa!

   KT-rokko

  • Täällä OK-arvoalueella aloitellaan viikonlopun viettoa! Weberissä on uusi kaasupullo ja lampaantaljat on viikattu varaavan takan eteen, samoin kuin halkopino on tarkastettu!

   Kevätaurinko paistaa lämpimästi lännenpuoleiselle terassille ja weber pamautetaan kohta käyntiin idän puoleisella. Rotukoira (Suomen Pystykoira) odottaa makupaloja. Salkkuja ei täällä tyhjennetä, mutta laatuoluita löytyy.

   Aijaijai, kyllä kelpaa. Mites kassulla, joko painit on alkaneet?

   OK-König

  • Tuhannet luukuttivat sandstormia ikkunoista:
   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006447529.html

   Mitäs tuo nyt muka on? Meidän arvoasuntomme ranskalaisella parvekkeella on joikattu elämän hanttikortteja sekä mombasaa jo vuosikaudet.

   Kohta taas viedään jakkarat ranskalaiselle parvekkeelle, laitetaan nora huuleen ja alumiinit kourassa yhdytään yhteislauluun. Siinä nuotillekin on varattu jakkarat vasemmalle ja oikealle puolelle.

   KT-faaraomuurahainen

  • Täällä arvoalueella laitettiin kaikki ravintolapalvelut kiinni. Ei kuulemma riittänyt palvelun hengissä pysymiseen, että me poikain kanssa istuttiin siellä joka ilta coronaa ja mellania kiskomassa ja joskus jopa tilattiin roiskeläpät, kun muita asiakkaita ei enää ollut.

   No, ei se mitään. Arvoasunto on täynnä salkkuja ja jenkkikaapissa on XTRA-lenkkiä eikä norakaan lopu kesken. Grammari on täysillä ja vedetään siinä mukana karaokea lennossa. Heippalappuja satelee, mutta ei se ole ennenkään hidastanut tahtia.

   Käytiin äsken ranskalaisella parvekkeella noralla ja katsottiin että eihän täällä arvoalueella liiku kukaan. Missä kaikki on, savellako??

   KT-Mato

  • Täällä vielä karaoke raikaa kuten ennenkin. Juuri jodlattiin elämän hanttikortit tahattomassa kanoonissa. Oli muuten 5000. kerta meidän "tiimiltä", minkä kunniaksi palvelun omistaja tarjosi koko remmille mellanit ja antoi vielä mitalit tammenlehvin.

   Siinä sitten kurlattiin oikein kaksin käsin ja niinhän siinä kävi, että tuli vähän innostuttua jolloin palvelun omistaja pyysi meitä poistumaan tältä illalta. Vähän siinä haistateltiin lähtiessä, ei pahasti, ettei tulisi pidempää porttaria. Nopeasti unohtui se 5000. kerran juhliminen kympiltä, huh huh, pitäisi hänenkin muistaa kuka maksaa kanarian matkansa normaalioloissa.

   Nyt flyysisohvalla alumiinit kourissa, norat huulessa ja Peralla kakkakepponen ilmeisesti puntissa. Pidetään toisistamme huolta ja naapurit hereillä. Se on välittämistä kun heippalappuja satelee, siitä tiedämme että naapurit ovat kunnossa eivätkä esimerkiksi kuumeessa sängyn pohjalla, jos joku ulkomaalainen olisi koronan tähän taloon tuonutkin. Minä en ole käynyt koskaan ulkomailla enkä mene, mitä siellä muka on sellaista mitä täällä arvoalueella ei olisi?

   KT-puutiainen

  • Täällä aloiteltiin jo kevätkautta, kun oli niin hieno ilma. Jätelavalta löytyi sohva, josta rapsuteltiin enimmät luteet pois ja kiikutettiin talon takapihalle. Sitten salkut joka jantterille, norat leuhkasti huuleen ja takatukkahan oli kyllästetty brylgrenillä jo arvoasunnossa. Farkkurotsin selässä lukee Ratsia kaverilla Teddy and the Tigers, cool, siitä tietää ketkä on kovia jätkiä spittareineen päivineen.

   Jokuhan oli jo ehtinyt pyöräyttää kakkakepposen sohvatyynyjen väliin, mutta ei siitä sen enempää.

   Siinä sitten ördättiin ja otettiin arskaa, mutta painiksihan se meni lopulta. Joku huusi ranskalaiselta parvekkeelta soittavansa maijan paikalle, mutta ketään ei näkynyt. Saahan sitä omalla pihallaan tehdä mitä haluaa.

   Auringon paistaessa arvoasunnon ainoaan ikkunaan tuli mieleen, että kohtapuoliin alkaa taas hellekausi. Onneksi on viime kesän jäljiltä paksut verhot kasassa telkkarin takana, ne on nopeasti kavereiden kanssa ripustettu jos alkaa tulla liian kuuma.

   KT-seinälude

  • KT-madolle tiedoksi: onneksi salapalvelu on aina auki! Paikan tiedät kyllä. Heitellään tikkaa, joikataan elämän hanttikortteja tahattomassa kanoonissa ja tarjoillaan mellanit tiskin alta. Noraakin saa kiskoa, sillä onhan palvelu rakennettu arvotalon arvoasuntoon.

   Nähdään!

   KT-loinen

   • Mahtavaa, nähdään siellä! Tuodaan kyllä omiakin eväitä mukana, ainakin noraa riittävästi. Onkos siellä soittopelit ja yhteismikrofonit valmiina?

    Arvoasuntosalapalvelussa on se vika ettei ole yhtä paljon tilaa painia kuin kunnon kivijalkapalvelussa, mutta voidaanhan me sitten siirtyä ranskalaiselle parvekkeelle tai sen alla olevalle sohvalle (jos on lämmintä) ördäämään ja väittelemään, painit sitten jos tarvitaan.

    KT-Mato


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mahtavaa, nähdään siellä! Tuodaan kyllä omiakin eväitä mukana, ainakin noraa riittävästi. Onkos siellä soittopelit ja yhteismikrofonit valmiina?

    Arvoasuntosalapalvelussa on se vika ettei ole yhtä paljon tilaa painia kuin kunnon kivijalkapalvelussa, mutta voidaanhan me sitten siirtyä ranskalaiselle parvekkeelle tai sen alla olevalle sohvalle (jos on lämmintä) ördäämään ja väittelemään, painit sitten jos tarvitaan.

    KT-Mato

    Soittopelit löytyvät, grammari, magnetofoni, mikrofoni ja kunnon bassoämyrit. Tilaa ei perheasunnossa ole niin kovin paljon salapalvelun pitoon, 20 m2, mutta kyllä se riittää kun kalusto on valittu oikein.

    Koska tupakointi on ihmisoikeus, saa sitä harrastaa salapalvelussa ilman muuta. Tämä on selvä etu verrattuna kivijalkapalveluiden nykyisin niin ahdasmieliseen menoon. Noran sauhua palvelu sinisenä, kyllä se sieltä jonnekin aina haihtuu, heippalappujen mukaan naapuritkin saavat osansa. Mutta sellaista se on kerrostalossa, muuttakoot savelle jos ei kestä urbaania elämää.

    Niin ettei se elämä tähän lopu. Aurinkokin pilkistää ja kuten sanoit, parvekkeiden alla odottelee sohva kakkakepposineen, siinä on hyvä paistatella alumiinit kädessä isommallakin porukalla.

    KT-loinen


  • Täällä OK-kartanossa palveluiden kiinnimeno ei harmita. Karaokea eikä mellanin litkimistä ei harrasteta. Sen sijaan varaava takka lämmitetään taas tänään - KPPV viikaili jo lampaantaljat takan eteen, huhhuh.

   Täytyykin hakea halkopinosta puutäydennystä ja samalla siivu pinon kätköistä.

   Viikonloppu lähestyy ja sää lämpenee, siis perjantaina Weberiin entregordet ja kyytipojaksi laatuolut.

   Täällä on siis palvelut omasta takaa, kyllä kelpaa.

   OK-King

  • https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/923bc61a-4f90-442f-8092-9bd6a5f20876

   Nyt se alkoi, kebabpalvelu lopettaa. Mitäs me nyt syödään?? Mehmetiltä menibtyöpaikkakin. Pitää siirtyä kokonaan nestemäiseen ravintoon, alumiini kouraan vaan, kun huikoo. Ja saahan kauppapalvelusta vielä XTRA-lenkkiä.

   Mutta nyt vetämään elämän hanttikortit, karaokepalvelu on vielä auki.

   KT-Mato

  • Whuhuu, kuultiin juuri palvelun telkkarista, että palvelut pysyvät auki vielä viikonlopun! Mahtava uutinen, ördätään ja joikataan mikrofoni kädestä toiseen kiertäen koko viikonloppu, ja kurlataan oikein kunnolla.

   Ehditäänköhän kämpille ollenkaan tupruttelemaan norttia ja painimaan. Nyt ainakin juhlat jatkuu täällä palvelussa, ravintolijoitsija päätti tarjota kaikille kierroksen mellania!

   KT-Mato

  • Kyllä se vaan niin on, että voimme viis veisata kansainvälisistä ihmisoikeussopimuksista, sulkea koulut ja motittaa pääkaupunkiseudun liikenteen, mutta salkku- ja karaokepalveluiden kiinnilaittaminen olisi rikoksista pahin. Jos mellani lakkaa virtaamasta, alkaa löytyä täältäkin taistelutahtoa! Kun vain tietäisi miten. Ulkomaille ei pääse hakureissulle, sitä paitsi en ole koskaan käynyt ulkomailla enkä mene. Korpikuusen kyyneleitäkään ei voi arvoalueella tiputtaa ilman että joku puuttuu asiaan. Ehkä pitää laittaa poika porisemaan sohvan taakse jo hyvissä ajoin, että tuotanto olisi täydessä vauhdissa kun arvotavaraa eniten tarvitaan.

   Salapalvelussa onneksi toimitukset pelaavat, kun sprintteri kurvaa jouset pohjassa paikalle kerran viikossa. Toivottavasti tukussa riittää puskuria pahimpien aikojen yli.

   1990-luvun alun panimolakon aikana poikamme eivät jääneet toimettomiksi, vaan hakivat tarpeet viron puolelta ja latviastakin. Vaivoja säästelemättä.

   Nyt alkaa taas olla aika nuorten miesten miettiä mikä on elämässä tärkeää. Onko se maallinen omaisuus, kaunis PPV, rotukoira (Suomen pystykoira) tai joku vastaava? Ei! Se on vapaus tehdä mitä haluaa! Ja kohta emme saa. Jokaisen velvollisuus on ryhtyä nyt miettimään millä tavalla tulee toimia, etteivät arvotalojen asukit kuole nestevajaukseen vailla toivoa paremmasta huomisesta.

   Ryhdistäytykää!

   KT-kärpänen

  • En ole minäkään käynyt koskaan savella, enkä mene. Nyt ei edes pääsisi. Mitä savella muka on mitä täällä cityn sykkeessä ei ole.

   Eipä haittaa tiesulut mellanin kurlaamista täällä arvoalueella. Jos menee palvelut kiinni, sitten ördätään arvoyhtiön grillipaikalla, missä voi samalla valmistaa huikopalan aaltopellinpalan päällä.

   Jos palvelut ei aukea edes kesällä, ördätään rannalla ja puistoissa, tai sohvalla ranslalaisen parvekkeen alla, silloin kun se ei ole liian märkä tai täynnä kakkakepposia.
   Yöllä sitten painit arvoasunnossa, entiseen tapaan.

   Mikään ei siis pahemmin muutu.

   KT-Mato

  • Hyvä että rajat suljetaan. Ei täällä OK-permiumalueella kaivata saviasukkaita. Täältä on vain 9,5km Tomppeliaukion kirkon aukiolle, jossa kaikki kulttuuririennot ja ravintolat, sitten kun ne taas avataan.

   Mikäs täällä ollessa nytkään. Kaapit on täynnä eikä ole tarvetta mennä minnekään. Rotukoiralle (Suomen Pystykoira) riittää lenkkimaastoja jossa ksikki vastaantulijat pysyttelevät riittävän kaukana.

   Illalla tehdään ruuat Weberissä ja laitetaan varaavaan takkaan tulet. Aijaijai, kyllä kelpaa.

   OK-King

  • Täällä arvotalon pihalla on jo porukka kokoontuneena sohvalla. Aurinko paistaa ranskalaisten parvekkeiden puolelle, salkut ovat joka jannun jalkojen välissä, norat komeasti huulessa ja nousukiito alkamassa.

   Kohta noustaan seisomaan ja veisataan tahattomassa kanoonissa elämän hanttikortit.

   Illalla vielä palveluun kai pääsee ja jos ei pääsekään, niin salapalveluun nyt ainakin. Ördätään oikein pohjanmaan kautta kun kerran voi. Salkkupalvelun omistaja ainakin näyttää tekevän tiliä ja vieritti meille jo aamulla punaisen maton ja heilautti kättänsä kättelyn korvikkeeksi. Hyvä että meitä arvostetaan, me olemme niitä jotka pitävät palvelut pystyssä.

   KT-muurahainen

  • Kumma kun edelleen työantaja kehottaa olemaan etätöissä vaikka on tällainen kansallinen hätätila ja pitäisi estää viruksen leviäminen. En varmasti suostu lähtemään konttorille vaikka johtajat sanovat että etätyö on nyt pakollista. Antakoot sitten vaikka kenkää, mutta aion pysyä edelleen kotikonttorilla. Olkoot pomot siellä etätöissä tartuttamassa toisensa.

   Täällä on mukavaa. Rotukoira (Suomen Pystykoira) lämmittää jalkoja ja KPPV on omassa työhuoneessaan kanssa täällä (vaikka hänenkin työnantaja on käskenyt mennä etätöihin). Kohta tehdään yhdessä lounasta ja sen jälkeen KPPV taitaa taas viikkailla lampaantaljat varaavan takan eteen, huh.

   Viikonloppukin alkaa, mahtavaa. Illalla grillikauden avajaiset!

   OK-King

   • Aivan, niin on, mutta muistakaa siellä kasarmilla että parvekegrillaus on edelleen ankarasti kiellettyä.

    OK-König


   • Jaa savella ollaan myöhässä grillausasioiden kanssa. Me pidimme grillikauden avajaiset jo keskiviikkona eli pikkuperjantaina. Kokoonnuimme poikain kanssa taloyhtiön yhteiselle grillauspaikalle takapihalle kompostin ja roskisten taakse. Rapsuttelimme aaltopellinpalasen kakkakepposista ja sytytimme maitotölkkien ja roskien avulla sekä litralla sytytysnestettä oikein kunnon lekoset niin että meinasi kulmakarvatkin kärähtää.

    Siinä sitten otettiin ilta-aurinkoa salkkujen kanssa, kiskottiin noraa ja manattiin haitallisia hiilidioksidihiukkasia, jotka nuotion polttamisesta syntyivät ja laskeutuivat mustina nenänpäähän ja naamalle. Onneksi urbaanissa ympäristössä makkaraa saavat kaikki joten syntyneet hiilidioksidihiukkaspäästöt ovat henkeä kohti pienempiä kuin savipeltojen kaasugrilleissä, ainakin meidän laskuoppiemme mukaan. Meillähän kaasua ei mene lainkaan, vaan roskia, maitotölkkejä, pihasta kerättyjä risuja, painekyllästettyä puuta, vanhaa rasvaista juustoa, muovipusseja sekä iso kasa talven aikana arvoasuntoon kerääntyneitä eri henkilöiden pitkiä kalsareita, joihin on päässyt lurahtamaan savet tai oikein isompikin kepponen. Näin hoidamme samalla jäteongelmaa.

    Siinä sitten olimme nuotion ympärillä kuin elämäntapaintiaanit ja grillasimme aaltopellinpalasen päällä parasta mahdollista eli xtra-lenkkiä. Kun ruoka oli valmista, siirryimme nauttimaan sitä sohvalle ranskalaisten parvekkeiden alle ja ördäsimme siinä sitten hämärän tuloon asti. Kyllä kelpaa, aijai, yhteisöllistä elämää kerrostalossa, aivan kuin partiossa pikkupoikana.. vaikka en minä totta puhuen uskaltanut silloin partioon mennä kun olisi ollut tilaisuus.

    KT-siimaeliö


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jaa savella ollaan myöhässä grillausasioiden kanssa. Me pidimme grillikauden avajaiset jo keskiviikkona eli pikkuperjantaina. Kokoonnuimme poikain kanssa taloyhtiön yhteiselle grillauspaikalle takapihalle kompostin ja roskisten taakse. Rapsuttelimme aaltopellinpalasen kakkakepposista ja sytytimme maitotölkkien ja roskien avulla sekä litralla sytytysnestettä oikein kunnon lekoset niin että meinasi kulmakarvatkin kärähtää.

    Siinä sitten otettiin ilta-aurinkoa salkkujen kanssa, kiskottiin noraa ja manattiin haitallisia hiilidioksidihiukkasia, jotka nuotion polttamisesta syntyivät ja laskeutuivat mustina nenänpäähän ja naamalle. Onneksi urbaanissa ympäristössä makkaraa saavat kaikki joten syntyneet hiilidioksidihiukkaspäästöt ovat henkeä kohti pienempiä kuin savipeltojen kaasugrilleissä, ainakin meidän laskuoppiemme mukaan. Meillähän kaasua ei mene lainkaan, vaan roskia, maitotölkkejä, pihasta kerättyjä risuja, painekyllästettyä puuta, vanhaa rasvaista juustoa, muovipusseja sekä iso kasa talven aikana arvoasuntoon kerääntyneitä eri henkilöiden pitkiä kalsareita, joihin on päässyt lurahtamaan savet tai oikein isompikin kepponen. Näin hoidamme samalla jäteongelmaa.

    Siinä sitten olimme nuotion ympärillä kuin elämäntapaintiaanit ja grillasimme aaltopellinpalasen päällä parasta mahdollista eli xtra-lenkkiä. Kun ruoka oli valmista, siirryimme nauttimaan sitä sohvalle ranskalaisten parvekkeiden alle ja ördäsimme siinä sitten hämärän tuloon asti. Kyllä kelpaa, aijai, yhteisöllistä elämää kerrostalossa, aivan kuin partiossa pikkupoikana.. vaikka en minä totta puhuen uskaltanut silloin partioon mennä kun olisi ollut tilaisuus.

    KT-siimaeliö

    En ole koskaan ollut partiossa enkä mene. Mitä partiossa muka on mitä takapihan iltanuotiolla ei ole?

    Tässäkin arvotalossa meno on yhteisöllistä vaikka kaikki vuokraisännät ja muut omistajat ovat muka niin porvareita. Esimerkiksi arvoasuntojen ilma on yhteistä, se kiertää asunnosta toiseen keittokomeron ilmanvaihtohormin, wc/suihkukopperon tuuletusventtiilin ja rappukäytävään johtavan tulo- ja menoilmaventtiilin kautta. Siellä sulassa sovussa on ruoankäry, oksennus, suitsuke, nortinsavu, varpusparventuoksu ja muut elämisessä syntyvät kaasut.

    Samoin arvotalon äänimaailma siirtyy tehokkasti asunnosta toiseen, Esimerkiksi yläkerran kanta-astujan askeleet kuuluvat 2-3 kerrosta alaspäin, samoin 3. kerroksen pianonsoittajan harjoitussävelet ja ehkä myös tämän arvoasunnon karaoke-, ördäyksen- ja paininäänet, ainakin heippalappujen määrästä päätellen. Jos ei urbaani äänimaailma sovi, voi vaikka muuttaa sitten savelle.

    Tänään tosiaankin avataan täälläkin arvoyhtiössä grillikausi, XTRA-lenkit on jo haettu, samalla kuin salkut ja kohta lähdetään jo ottamaan aurinkoa sohvalle ranskalaisen parvekkeen alle, poikain kanssa.

    KT-Mato


   • Anonyymi kirjoitti:

    En ole koskaan ollut partiossa enkä mene. Mitä partiossa muka on mitä takapihan iltanuotiolla ei ole?

    Tässäkin arvotalossa meno on yhteisöllistä vaikka kaikki vuokraisännät ja muut omistajat ovat muka niin porvareita. Esimerkiksi arvoasuntojen ilma on yhteistä, se kiertää asunnosta toiseen keittokomeron ilmanvaihtohormin, wc/suihkukopperon tuuletusventtiilin ja rappukäytävään johtavan tulo- ja menoilmaventtiilin kautta. Siellä sulassa sovussa on ruoankäry, oksennus, suitsuke, nortinsavu, varpusparventuoksu ja muut elämisessä syntyvät kaasut.

    Samoin arvotalon äänimaailma siirtyy tehokkasti asunnosta toiseen, Esimerkiksi yläkerran kanta-astujan askeleet kuuluvat 2-3 kerrosta alaspäin, samoin 3. kerroksen pianonsoittajan harjoitussävelet ja ehkä myös tämän arvoasunnon karaoke-, ördäyksen- ja paininäänet, ainakin heippalappujen määrästä päätellen. Jos ei urbaani äänimaailma sovi, voi vaikka muuttaa sitten savelle.

    Tänään tosiaankin avataan täälläkin arvoyhtiössä grillikausi, XTRA-lenkit on jo haettu, samalla kuin salkut ja kohta lähdetään jo ottamaan aurinkoa sohvalle ranskalaisen parvekkeen alle, poikain kanssa.

    KT-Mato

    Meilläkin täällä arvotalossa ollaan kuin yhtä pientä kylää. Kaikki on jaettu keskenään: seinät, katot, lattiat, sisäilma, ilmanvaihtokanavat, pierut, kannabiksen ja nortin käry ja koronat. Kun minä aivastan, niin naapurikämpän liesituulettimesta valuu räkä. Kun minä pamautan varpusparven, kuuluu yökkäyksiä seinän takaa. Ja kun vedän vessan, joku koputtaa harjavarrella kattoon ja toinen tiputtaa heippalapun.

    Mahtavaa asumista siis! Tästä ei elämä muutu paremmaksi. Ei tarvitse tehdä itse mitään, sen kuin asettaa selkäruotonsa hetekalle vatupassiin ja nostaa kannikkaa tasoittaaksen ilmanpaine-erot jotka syntyvät rullakebabin painekertoimella 3.2.

    Aijai jai, kylläpä kelpaakin. Ovikello soi, pojjaat tulevat vissiin tuomaan salkkuja ensiöistä debattia varten. Mutta sitä ennen tietysti mennään verkkohissillä alakertaan, kaksi kerrallaan ettei painorajo ylity. Viimeksihän meitä oli kolme ja jo vain jäätiin kerrosten väliin tuhnuttelemaan. Hissinkorjaaja onkin meillä tuttu näky, morjenstellaan usein jo alaoven rikotun ikkunan läpi. Mutta se on toinen tarina.

    Nyt spittarit jalkaan, farkkurotsi niskaan, lippis brylgrenillä kyllästetyn liuhuletin päälle, nora hampaisiin ja kohti uusia seikkailuja elämän hanttikortteja tahattomassa kanoonissa joikaten.

    KT-bakteeri


   • Anonyymi kirjoitti:

    Meilläkin täällä arvotalossa ollaan kuin yhtä pientä kylää. Kaikki on jaettu keskenään: seinät, katot, lattiat, sisäilma, ilmanvaihtokanavat, pierut, kannabiksen ja nortin käry ja koronat. Kun minä aivastan, niin naapurikämpän liesituulettimesta valuu räkä. Kun minä pamautan varpusparven, kuuluu yökkäyksiä seinän takaa. Ja kun vedän vessan, joku koputtaa harjavarrella kattoon ja toinen tiputtaa heippalapun.

    Mahtavaa asumista siis! Tästä ei elämä muutu paremmaksi. Ei tarvitse tehdä itse mitään, sen kuin asettaa selkäruotonsa hetekalle vatupassiin ja nostaa kannikkaa tasoittaaksen ilmanpaine-erot jotka syntyvät rullakebabin painekertoimella 3.2.

    Aijai jai, kylläpä kelpaakin. Ovikello soi, pojjaat tulevat vissiin tuomaan salkkuja ensiöistä debattia varten. Mutta sitä ennen tietysti mennään verkkohissillä alakertaan, kaksi kerrallaan ettei painorajo ylity. Viimeksihän meitä oli kolme ja jo vain jäätiin kerrosten väliin tuhnuttelemaan. Hissinkorjaaja onkin meillä tuttu näky, morjenstellaan usein jo alaoven rikotun ikkunan läpi. Mutta se on toinen tarina.

    Nyt spittarit jalkaan, farkkurotsi niskaan, lippis brylgrenillä kyllästetyn liuhuletin päälle, nora hampaisiin ja kohti uusia seikkailuja elämän hanttikortteja tahattomassa kanoonissa joikaten.

    KT-bakteeri

    Tuo yhteisöllisyys on niin totta.
    Juuri tänään katselin kun talon nuori väki vietti aikaa notkumalla takapihan roskiksilla.
    Oikein vanhan silmä kostui kun siellä vanhemmat lapset opettivat nuorempiaan polttamaan tupakkaa ja varastamaan kaupasta.
    Tällaisesta yhteisöllisyydestä voidaan savella vain haaveilla.
    Ei mene montakaan vuotta kun nuo reippaat pojat tulevat meidän vanhojen kanssa alakerran karaokeen laulamaan mombasaa.
    Tässähän ihan herkistyy.

    Kt-vatsarasva


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuo yhteisöllisyys on niin totta.
    Juuri tänään katselin kun talon nuori väki vietti aikaa notkumalla takapihan roskiksilla.
    Oikein vanhan silmä kostui kun siellä vanhemmat lapset opettivat nuorempiaan polttamaan tupakkaa ja varastamaan kaupasta.
    Tällaisesta yhteisöllisyydestä voidaan savella vain haaveilla.
    Ei mene montakaan vuotta kun nuo reippaat pojat tulevat meidän vanhojen kanssa alakerran karaokeen laulamaan mombasaa.
    Tässähän ihan herkistyy.

    Kt-vatsarasva

    Pyllistä, pyllistä poika seipään nokassa olet, vuokra-ajurin seipäässä ja siinäpä on hyvös olla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pyllistä, pyllistä poika seipään nokassa olet, vuokra-ajurin seipäässä ja siinäpä on hyvös olla.

    Älä muuta sano, aloittajan hekumaa:D:


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tuo yhteisöllisyys on niin totta.
    Juuri tänään katselin kun talon nuori väki vietti aikaa notkumalla takapihan roskiksilla.
    Oikein vanhan silmä kostui kun siellä vanhemmat lapset opettivat nuorempiaan polttamaan tupakkaa ja varastamaan kaupasta.
    Tällaisesta yhteisöllisyydestä voidaan savella vain haaveilla.
    Ei mene montakaan vuotta kun nuo reippaat pojat tulevat meidän vanhojen kanssa alakerran karaokeen laulamaan mombasaa.
    Tässähän ihan herkistyy.

    Kt-vatsarasva

    Nuorna vitsa väännettävä. Huomaahan sen mikä tässä maassa on valtionkin mielestä tärkeintä. On ulkonaliikkumiskielto, tiesulut ja eristykset, mutta karaoke- ja mellanipalvelut ne vain pysyvät auki.

    Onneksi salapalveluun pääsee aina. Ja kun kevät keikkuen tulevi, takapihan sohva, grillauspaikan aaltopellinpalanen ja mattotelineen viereinen nurmikko houkuttelevat väen paikalle ördäämään ja painimaan.

    Mikäs sen hienompaa, voi savipeltojen isäntäparkoja, he ovat varmasti kateellisia kaikesta tästä.

    KT-koi


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nuorna vitsa väännettävä. Huomaahan sen mikä tässä maassa on valtionkin mielestä tärkeintä. On ulkonaliikkumiskielto, tiesulut ja eristykset, mutta karaoke- ja mellanipalvelut ne vain pysyvät auki.

    Onneksi salapalveluun pääsee aina. Ja kun kevät keikkuen tulevi, takapihan sohva, grillauspaikan aaltopellinpalanen ja mattotelineen viereinen nurmikko houkuttelevat väen paikalle ördäämään ja painimaan.

    Mikäs sen hienompaa, voi savipeltojen isäntäparkoja, he ovat varmasti kateellisia kaikesta tästä.

    KT-koi

    Täällä OK-alueella, 9,5km Tomppeliaukion kirkolta, pidettiin eilen grillauskauden avajaiset, olipas mahtavat juhlat, huhhuh. Weberistäkin loppui kaasu, mutta onneksi oli varapullo. Muistaa kasarmilla, että parvekegrillaus on ankarasti kiellettyä.

    Rotukoiraa (Suomen Pystykoira) on käytetty lauantaiaamun pitkällä lenkillä, aijaijai, mahtava ilma tänään. KPPVkin jo heräili ja viikkailee lampaantaljat eilisen jäljiltä takaisin varaavan takan viereen. hUH.

    Taidampa lähteä vaihtamaan premiumautoon renkaat tilavalle etupihalle, jossa kesärenkaat ja työkalut autokatoksen välittömässä läheisyydessä. Kyllä kelpaa!

    Jokos kassulla on heräilty?

    OK-King


   • Anonyymi kirjoitti:

    Täällä OK-alueella, 9,5km Tomppeliaukion kirkolta, pidettiin eilen grillauskauden avajaiset, olipas mahtavat juhlat, huhhuh. Weberistäkin loppui kaasu, mutta onneksi oli varapullo. Muistaa kasarmilla, että parvekegrillaus on ankarasti kiellettyä.

    Rotukoiraa (Suomen Pystykoira) on käytetty lauantaiaamun pitkällä lenkillä, aijaijai, mahtava ilma tänään. KPPVkin jo heräili ja viikkailee lampaantaljat eilisen jäljiltä takaisin varaavan takan viereen. hUH.

    Taidampa lähteä vaihtamaan premiumautoon renkaat tilavalle etupihalle, jossa kesärenkaat ja työkalut autokatoksen välittömässä läheisyydessä. Kyllä kelpaa!

    Jokos kassulla on heräilty?

    OK-King

    No kiitos kysymästä, täällä kerrostalossa herätys tapahtui jo seitsemältä, kun ikiremontoija asetti iskuporakoneensa seinään kiinni jossain päin rappua. Mielestäni remontointi kerrostalossa pitäisi kieltää kokonaan, mutta korvatulpat ja mellani auttavat kyllä unen saamisessa uudelleen.

    Nyt kuitenkin päivä lähtenyt käyntiin, poraaminen jatkuu tietysti koko päivän, onhan viikonloppu. Onneksi kuitenkin on palvelut lähellä. Salkut on jo haettu ja nyt levytetään hetekalla hetki, sitten katsomaan onko palvelu auki vai pitääkö tästä lähtien kokoontua salapalveluun. Lämmintä päivää lupaavat eikä pihan sohva ole vielä kastunut, ehkäpä öräämmekin tänään ulkona. Pitää vain pukeutua lämpimästi ja laittaa pitkät kalsarit ja villapaita farkkupuvun alle. Mahtuisivatkohan villasukat spittareihin? No sisäinen villapaita aina mahtuu päälle, huh huh, se se ei koskaan petä.

    Aurinkokin paistaa niin että asunto jo vähän lämpiää. Kylmähän tässä on vähän ollutkin, kun yhtiö on harrastanut ilmastontorjuntaa koko talven. Nyt on hyvä aika, lämpötila juuri sopiva ennen kesän kuumuutta. Silloinkin auttaa paksujen verhojen ripustaminen ikkunoihin.

    Kuinkas savella, joko nurmikon ajaminen alkaa, onko lumilinko ruosteessa, sattuuko selkään renkaanvaihdossa, onko rotukoiran (Suomen pystykoiran) ulkoiluttaminen jo kiellettyä?

    KT-sirkka


  • sijainti ja yhtiön tarjoamat palvelut

  • Käytiin poikain kanssa kiskomassa palvelun ovea mutta se oli kiinni, mitä ihmettä?! No eipä se haittaa, oma arvoasunto on täynnä salkkuja, mennään sitten sinne ja vedetään elämän hanttikortit.

   KT-Mato

   • Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    No, jos naapurit eivät välitä urbaanin cityelämän äänistä, sitten kannattaa ehkä muuttaa takaisin savelle, junantuomia kuitenkin ovat. Kunnon stadilaiset ymmärtävät kyllä että arvoalueella asumista lähtee ääniä ja tuoksuja, jotka kuuluvat kaupunkiasumiseen, eivätkä tuki ilmanvaihtoa heippalapuilla.

    Me ei olla vielä päästy kerroksiin asti, vaan tultiin ihailemaan auringonlaskua tänne takapihalle, sohvalle ranskalaisen parvekkeen alle. Haettiin palvelusta vähän evästä, jokaiselle salkku ja vähän makkaraa)XTRA), joka kohta grillataan aaltopellinpalan päällä taloyhtiön grillipaikalla. Vähän alkaa olemaan viileää, pitää laittaa kunnon roihu. Poltetaan kaikki salkkupahvit, sitä ennen pitää tyhjentää ne alumiineista.

    Huomenna ei päästä sitten päiväkaraokelle palveluun, joten pitää siis hakea salkut aamulla ja joikata arvoasunnossa. Meneehän se niinkin. Handelissakin pitää käydä hakemassa vähän väkevämpää evästä, jos vaikka hallitus päättää laittaa nekin kiinni.

    Mutta nyt juhlat käyntiin, kyllä kelpaa täällä arvoalueella!

    KT-Mato


  • IS: poikkeusaika pakotti suomalaiset sisätiloihin:

   https://www.is.fi/asuminen/art-2000006458170.html

   "Keitän aamukahvini samaan aikaan, kun naapurini herää tupakkayskäänsä. Alakerrassa soi kitara ja piano monta tuntia päivässä. Naapurin lapset parkuvat ja huutavat, alakerran koira haukkuu lähes vuorokauden ympäri. Se on elämää."

   Huh huh, mahtaa olla melkoista se oleminen kasarmilla tällaisina aikoina. Sisällä ahtaassa läävässä kuuntelemassa kun joku kilkuttaa pianoa tuntikaupalla. Huh huh.

   Aijai jai, kyllä kelpaa omassa talossa. On hiirenhiljaista, oma tilava työhuone, loistava ergonomia. KPPV viikkaa lampaantaljoja varaavan takan äärellä, kauniit ja älykkäät lapset tekevät tehtäviä ja läksyjä kotoa käsin omassa huoneissaan, kun etäkouluun ei voi nyt mennä. Rotukoira (Suomen pystykoira) vartioi taloa. Grillissä tuoksuu paras liha eli kassleri. Lähti muuten ensimmäisellä sytytyksellä, kun laitoin reilusti sytytysnestettä ja kaasun täysille ja sitten tikku perään. Saattoipa humahdus kuulua Tomppeliaukion kirkolle asti.

   Mahtava homma, taidan taputella itseäni selkään hienojen valintojen vuoksi. Tap tap, noin, hyvä minä.

   OK-sulttaani

  • Huhhuh, kun oli jäätävä tuuli kun käytiin rotukoiran (Suomen Pystykoira) kanssa iltalenkillä. Kylmempää kuin talvella.

   Onneksi KPPV oli laittanut sillä aikaa tulet varaavaan takkaan ja viikkaillut lampaantaljat siihen eteen, HUH. Lisäksi käytiin lenkin aluksi pystykoiran kanssa tarkastamassa halkopinon korkeus ja siit palkaksi siivu sisäistä villapaitaa.

   Huomenna taas kotikonttorilla, en lähde etätöihin vaikka pomo patistaa.

   OK-King

  • Sama täällä, kotikonttorilla ollaan ja etätöihin sitten ehkä parin kuukauden päästä jos silloinkaan. Mitä sitä tartuntaa etätöistä hakemaan.

   Huomenna kuulemma lämpimämpää, taidanpa pyöräyttää päältä ajettavalla ruohonleikkurilla pienen testikierroksen laajalla nurmialueellamme, joka tähän ok-kartanoon kuuluu. Kotona työskentelyssä on se hyvä puoli, että voi käydä rotukoiran (Suomen pystykoira) kanssa lenkillä kesken päivääkin. Etätöissähän tämä ei olisi mahdollista.

   Aika vähiin on jäänyt nyt premium-autoilukin, kun ei tule käytyä kottaraisten kanssa lounaalla etätyöpaikan lähiravintolassa. Onneksi on tilaa, hiljaisuutta ja hyvät työvälineet, mikä on kotona työskennellessä, kun kukaan ei häiritse työrauhaa.

   OK-diktaattori

  • Tuo on varmasti yksi syy. Muita syitä voisivat olla:
   - hyvät liikenneyhteydet
   - yhtiöllä paljon vuokratuloja liikehuoneistoista
   - monipuoliset palvelut lähellä (kun ei ole koronapoikkeustilaa)
   - hyvä lähikoulu
   - vilkas asuntokauppa alueella (asunnon saa tarvittaessa nopeasti kaupaksi kelpo hintaan)

  • OK-King on päättänyt myydä OK-kartanonsa ja muuttaa kommuuniin arvoalueelle, Tomppeliaukion kirkon aukiolle.

   APRILLIA!!!

   • t. OK-King


  • Minä päätin lopettaa ryyppäämisen, mennä töihin, pestä vaatteeni, etsiä naisen ja ryhtyä säästämään oikeaa kotia eli omakotitaloa varten.

   APRILLIA!

   KT-toukka

  • Täällä arvoalueella istutaan alumiinit kourassa ja norat huulessa pihalla uudella sohvalla. Aurinko lämmittää mukavasti tässä tuulen ja sateensuojassa ranskalaisen parvekkeen alla. Kyllä kelpaa, kesä on tulossa ihan selvästi! Kohta voi ottaa pitkät kalsarit pois ja laittaa ne pesuun pulsaattoriin. Viimeksihän ne pestiin syksyllä ennen jalkaan laittoa.

   Karaokepalvelu on edelleen kiinni, mutta salkkupalvelu oli onneksi vielä auki, ja otettiin samalla mukaan norat ja muut suuhunpantavat, joten illalla voidaan laittaa grillipaikalle tulet ja valmistaa makkarat.

   Ei näy enää turisteja täällä Tomppeliaukion kirkolla ja terassipalvelutkin pysyvät kiinni. Handeli oli auki vielä kanssa, kun sieltä haettiin eilen Gambinaa ja Jormaa.

   Nyt on siis kaikki hyvin täällä arvoalueella. Kyllä tämä tästä.

   KT-Mato

   • Täällä myös pyykkihommissa. Kalsarit, peltipaita, tennissukat ja keittokomeron rätit kävivät kaikki pulsattorissa ja ovat nyt kuivumassa ovien päällä, tuolien selkänojilla ja ranskalaisen parvekkeen kaiteella. Toivottavasti kuivuvat pian, kun munasillaan on vielä viileää tähän aikaan vuodesta, etenkin kun yhtiö säästää lämmityksessä. Onneksi voi pötkötellä hetekalla täkin alla sen aikaa ja poksutella alumiineja auki.

    Kevät luo toivoa huomisesta. Ehkä kaupungin palvelut aukeavat jo syksyyn mennessä, sääli vain kun terassit taitavat olla kiinni koko kesän, no onneksi voi sentään ördätä puiston penkillä ja sohvalla takapihalla sekä tietysti taloyhtiön grillipaikalla aaltopellin palasen äärelllä.

    KT-puutiainen


  • No niin, nyt sitten sataa ja sohva kastuu... Muutenkin on masentavan näköistä. Pitää olla vaan täällä arvoasunnossa koronaa paossa eikä pääse ulos palveluihin. Onneksi salkkuja ja noraa riittää. Menenkin heti ennen varpusparvea ranskalaiselle parvekkeelle noralle...

   Noin, täällä ollaan, nora huulessa ja alumiini kourassa. Aika kurjan näköinen maisema. Ketään ei näy missään, pulutkin on mennyt piiloon. Ainoa mitä näkyy on haitallisia hiilidioksidihiukkasia, jotka johtuvat ilmastontorjunnasta, ja jotka sotkevat joka paikan mustaksi. Koronaepidemian myötä on unohdettu puhua ilmastontorjunnasta, sehän on kuitenkin yhtä vakava ongelma. Täällä arvoalueella varsinkin, jossa joka paikka on noessa ja hampaatkin värjääntyy keltaiseksi, ja silmät.

   No niin, nyt on hengitetty raikasta ilmaa, filtterin läpi. Nyt varpusparvelle.

   KT-Mato

  • Kylläpä on harmaa päivä täällä karenssissa arvoasunnossa. Pyykit kuivuneet ovien päällä ja kalsarit taas jalassa. Farkut, valkoiset tennissukat, spittarit, brylgreenit takatukkaan ja panimon lippalakki päähän ja rappuun ja sieltä alakerran palveluun. Salkkuja kannattaa hakea lisää päivittäin siltä varalta että loppuvat kesken. Jenkkikaapissa on roiskeläppiä, mutta niitä voisi hamstrata lisää kuten myös xtra-lenkkiä, nakkeja ja lihapiirakoita.

   Mahtavaa kun ei tarvitse tehdä itse mitään. Yllättävän moni täällä kumminkin remontoi, iskuporakone laulaa ja vasara paukkuu heti aamukuudesta alkaen. Grr. Mutta minä itse vain kääntelen kylkeä hetekalla ja välillä makoilen ja tuhnuttelen sohvalla. Karaokepalveluun kyllä kaipaisin.

   Viime yö meni aivan painiksi poikain kanssa ja tulihan sieltä sitten jo virkamiehetkin ovelle hakemaan Jaken ja Keken urheilutalolle nokosille. Ei ollut ensimmäinen kerta eikä varmaan viimeinenkään, sellaista se on arvoalueella, kaikenlaista sattuu.

   Veikkaan kyllä että sopu ei säily aivan koko kevättä tällä porukalla. Niinhän se on kuulemma parisuhteissakin, että toisen naama alkaa kyllästyttää kun sitä katselee koko ajan. Minä en koskaan ole ollut parisuhteessa enkä ole, mitä siinä muka sellaista mitä minulla ei olisi? Olen vapaa kuin taivaan lintu!

   Nyt noralle ensin ja pari alumiinia rohkaisuksi. On tämä monipuolista ja viihtyisää elämää arvotalossa arvoalueella, Tomppeliaukion kirkon aukion välittömässä läheisyydessä, kaiken keskellä, merikin jostain pilkottaisi jos vähän viitsisi kävellä.

   KT-puutiainen

   • Huhhuh, kyllä on tainnut taudit levitä tähänkin asti silsasaunasta...

    Muistaa siellä kasarmilla että parvekegrillaus on kiellettyä viikonloppunakin.

    OK-King


  • IS: oopperalaulua harjoitellaan kerrostalossa:

   https://www.is.fi/viihde/art-2000006460947.html

   Voin lohduttaa jutun henkilöä, että kun hän vain riittävästi harjoittelee, kyllä se nuotti sieltä vielä löytyy. Pitää sitkeästi yrittää, eikä saa lannistua jos joskus tulee A vaikka yritti alennettua H:tä. Tai jos joku arvostelee lauluääntä.

   Jutusta innostuneena mekin laitoimme tänään alakertaan vastaavanlaisen lapun:

   "Arvoisat arvotalon asukkaat. Harjoittelemme kanoonilaulua arvoasunnossamme ennalta määräämättömänä kellonaikana, useimmiten kuitenkin klo 01.00 - 05.30 välisenä aikana. Listalla mm. hitit Mombasa sekä Elämän hanttikortit. Pahoittelumme mahdollisesta häiriöstä.

   Keke, Kake, Raibe, Ritu, Ahmed, Pena ja Feija, vaihtelevassa kokoonpanossa"

   KT-itikka

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 36 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Johanna raskaana! Ei pyhää päivää sentään

   Johanna Tukiainen ilmoittanut raskaus-uutisen. Saa vauvan syksyllä. 41 vuotias. https://www.seiska.fi/Uutiset/Totta-se-on-Johanna-Tukiainen-vahvistaa
   116
   10835
  2. Suomalaiset työttömät

   maatiloille töihin, onko mahdoton ajatus? Kausityöntekijöitä ei koronan takia saada Suomeen joten voidaanko suomalaisia työttömiä velvoittaa vastaanot
   Maailman menoa
   232
   920
  3. Suomussalmi mainittu!

   Missä lie ollut talo vuokrattuna? https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/233ee1c0-6c76-4074-9a39-2b128caf667a
   Suomussalmi
   27
   810