Opettaminen

OPETTAMINEN
Opettamisen perinteinen merkitys: Välittää toisille älyllisiä tosiasioita ja käsitteitä. Tämä tehdään pääasiallisesti sanoin jonkin erityisen toiminnon avulla, johon käytetään vain pieni osa ajasta.

Opettaminen IOK:ssa: Perustavaa laatua olevan ajattelujärjestelmän (joko egon, tai Pyhän Hengen ajattelujärjestelmän) laajentamista toisille. Tätä ei tehdä niinkään kommunikaation muodon tasolla, vaan kommunikaation sisällön tasolla. Se tapahtuu ensisijaisesti esimerkein ja demonstroimalla. Opettamista tapahtuu koko ajan: emme voi olla opettamatta. Erityinen tehtävämme on laajentaa oikea-mielisiä ajatuksia (kuten anteeksiantoa) muille ihmisille. Tässä mielessä opettaminen merkitsee samaa kuin parantaminen. Kun näemme oikea-mielisten ajatusten laajenevan meistä ja parantavan muita, uskomme niihin vahvistuu. Muiden opettaminen on tosiasiassa se tapa, jolla itse opimme. Tässä pätee sanonta: ”Niin kuin opetat, niin myös opit” (T-5.IV.6:4).

(SaNi)

Lähde: Perry, Robert (2005). GLOSSARY of Terms from A Course in Miracles. Nearly 200 Definitions to help you take an active role in your study of the Course. 2nd edition, sivut 65; 19-20; 101-102.
OPPIMINEN, OPETUSSUUNNITELMA, OPETTAMINEN

2

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OPETUSSUUNNITELMA

      Opetussuunnitelma on sarja oppitunteja, jotka auttavat saavuttamaan oppimisen päämäärän. Egolla on oma opetussuunnitelmansa ja niin on myös Pyhällä Hengellä. Molempien opetussuunnitelmien päämääränä on opettaa sinulle kuka sinä olet. Ne ovat kuitenkin täydellisti vastakkaisia toisilleen ja ne perustuvat vastakkaisiin käsityksiin siitä, kuka sinä olet. Egon ristiriitaisen ja mahdottoman opetussuunnitelman seuraaminen on tehnyt sinusta siinä määrin synkkämielisen ja vajavaisen oppijan, että tarvitset erityisen opetussuunnitelman ja erityisen Opettajan (Pyhä Henki). Hänen opetussuunnitelmansa päämääränä on anteeksianto. Se johtaa lopulliseen askeleeseen, joka ei kuulu opetussuunnitelmaan. Pyhä Henki sovittaa opetussuunnitelman juuri sinun yksilöllisten tarpeittesi mukaiseksi. Sinun tehtäväsi ei kuitenkaan ole laatia opetussuunnitelmaa, ei myöskään sinua nimenomaisesti koskevaa opetussuunnitelmaa (henkistä polkuasi). Ihmeiden Oppikurssi kuvaa itseään yhdeksi muodoksi Pyhän Hengen yleismaailmallista opetussuunnitelmaa. (T-8.I.5-6, T-12.V.5-9).

      Ego opettaa että olet hauras ja heikko ihminen
      Pyhä Henki opettaa että olet ajatus Jumalan mielessä, ikuinen ja rakastettu

      • OPPIMINEN

        Perinteinen merkitys: Oppiminen on asiatietojen ja informaation omaksumista. Kurssi kritisoi tätä määritelmää. ”On vaikeaa opettaa mielelle tuhansia ja taas tuhansia vieraita nimiä. Sinä kuitenkin uskot, että juuri sitä oppiminen tarkoittaa”. (OT-184.5:2-3).

        Merkitys IOK:ssa: Oppiminen on sen perustavaa laatua olevan ajattelujärjestelmän omaksumista, joka ohjaa ajatuksia, käsityksiä, tunteita ja käyttäytymistä. Oppiminen on egon kehittämä kyky, jota Pyhä Henki käyttää vapauttaakseen meidät egosta. Pääasiassa oppimisella viitataan Pyhän Hengen ihmeet mahdollistavan ajattelujärjestelmän omaksumiseen, mikä on Ihmeiden Oppikurssin oppimisen päämäärä. Tämän päämäärään saavuttamiseksi Pyhä Henki käyttää oppimisen apuvälineinä maailmaa, aikaa, kehoa, ihmettä, pyhää hetkeä sekä Jeesuksen esimerkkiä. Päämäärän saavuttaminen edellyttää poisoppimista kaikesta siitä, mihin nyt uskomme. ”Asiallisesti ottaen, se on ‘poisoppimista’... poisoppiminen on ‘todellista oppimista’ maailmassa” (OK-4.X.3:7).

        Ego opettaa että hallitsemalla tosiasiat hallitset maailman
        Pyhä Henki opettaa että kuuntelemalla tässä tilanteessa Hänen ääntään elät iloa ja rauhaa.
        esimerkiksi lähdeteos:
        Enää en pelkää - sidottu, suomi, 2019
        Kirjailija: Tommy Hellsten


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe