Opettaminen

OPETTAMINEN
Opettamisen perinteinen merkitys: Välittää toisille älyllisiä tosiasioita ja käsitteitä. Tämä tehdään pääasiallisesti sanoin jonkin erityisen toiminnon avulla, johon käytetään vain pieni osa ajasta.

Opettaminen IOK:ssa: Perustavaa laatua olevan ajattelujärjestelmän (joko egon, tai Pyhän Hengen ajattelujärjestelmän) laajentamista toisille. Tätä ei tehdä niinkään kommunikaation muodon tasolla, vaan kommunikaation sisällön tasolla. Se tapahtuu ensisijaisesti esimerkein ja demonstroimalla. Opettamista tapahtuu koko ajan: emme voi olla opettamatta. Erityinen tehtävämme on laajentaa oikea-mielisiä ajatuksia (kuten anteeksiantoa) muille ihmisille. Tässä mielessä opettaminen merkitsee samaa kuin parantaminen. Kun näemme oikea-mielisten ajatusten laajenevan meistä ja parantavan muita, uskomme niihin vahvistuu. Muiden opettaminen on tosiasiassa se tapa, jolla itse opimme. Tässä pätee sanonta: ”Niin kuin opetat, niin myös opit” (T-5.IV.6:4).

(SaNi)

Lähde: Perry, Robert (2005). GLOSSARY of Terms from A Course in Miracles. Nearly 200 Definitions to help you take an active role in your study of the Course. 2nd edition, sivut 65; 19-20; 101-102.
OPPIMINEN, OPETUSSUUNNITELMA, OPETTAMINEN

2

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OPETUSSUUNNITELMA

      Opetussuunnitelma on sarja oppitunteja, jotka auttavat saavuttamaan oppimisen päämäärän. Egolla on oma opetussuunnitelmansa ja niin on myös Pyhällä Hengellä. Molempien opetussuunnitelmien päämääränä on opettaa sinulle kuka sinä olet. Ne ovat kuitenkin täydellisti vastakkaisia toisilleen ja ne perustuvat vastakkaisiin käsityksiin siitä, kuka sinä olet. Egon ristiriitaisen ja mahdottoman opetussuunnitelman seuraaminen on tehnyt sinusta siinä määrin synkkämielisen ja vajavaisen oppijan, että tarvitset erityisen opetussuunnitelman ja erityisen Opettajan (Pyhä Henki). Hänen opetussuunnitelmansa päämääränä on anteeksianto. Se johtaa lopulliseen askeleeseen, joka ei kuulu opetussuunnitelmaan. Pyhä Henki sovittaa opetussuunnitelman juuri sinun yksilöllisten tarpeittesi mukaiseksi. Sinun tehtäväsi ei kuitenkaan ole laatia opetussuunnitelmaa, ei myöskään sinua nimenomaisesti koskevaa opetussuunnitelmaa (henkistä polkuasi). Ihmeiden Oppikurssi kuvaa itseään yhdeksi muodoksi Pyhän Hengen yleismaailmallista opetussuunnitelmaa. (T-8.I.5-6, T-12.V.5-9).

      Ego opettaa että olet hauras ja heikko ihminen
      Pyhä Henki opettaa että olet ajatus Jumalan mielessä, ikuinen ja rakastettu

      • OPPIMINEN

        Perinteinen merkitys: Oppiminen on asiatietojen ja informaation omaksumista. Kurssi kritisoi tätä määritelmää. ”On vaikeaa opettaa mielelle tuhansia ja taas tuhansia vieraita nimiä. Sinä kuitenkin uskot, että juuri sitä oppiminen tarkoittaa”. (OT-184.5:2-3).

        Merkitys IOK:ssa: Oppiminen on sen perustavaa laatua olevan ajattelujärjestelmän omaksumista, joka ohjaa ajatuksia, käsityksiä, tunteita ja käyttäytymistä. Oppiminen on egon kehittämä kyky, jota Pyhä Henki käyttää vapauttaakseen meidät egosta. Pääasiassa oppimisella viitataan Pyhän Hengen ihmeet mahdollistavan ajattelujärjestelmän omaksumiseen, mikä on Ihmeiden Oppikurssin oppimisen päämäärä. Tämän päämäärään saavuttamiseksi Pyhä Henki käyttää oppimisen apuvälineinä maailmaa, aikaa, kehoa, ihmettä, pyhää hetkeä sekä Jeesuksen esimerkkiä. Päämäärän saavuttaminen edellyttää poisoppimista kaikesta siitä, mihin nyt uskomme. ”Asiallisesti ottaen, se on ‘poisoppimista’... poisoppiminen on ‘todellista oppimista’ maailmassa” (OK-4.X.3:7).

        Ego opettaa että hallitsemalla tosiasiat hallitset maailman
        Pyhä Henki opettaa että kuuntelemalla tässä tilanteessa Hänen ääntään elät iloa ja rauhaa.
        esimerkiksi lähdeteos:
        Enää en pelkää - sidottu, suomi, 2019
        Kirjailija: Tommy Hellsten


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      44
      8385
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4786
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      68
      3632
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2216
    5. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      20
      1917
    6. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1729
    7. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1717
    8. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      365
      1617
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      67
      1280
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      282
      1168
    Aihe