Trendi ostaa lomaosake kasvaa

Anonyymi

Uutisissa uutisoitiin kesämökkien hintojen voimakkaasta laskusta, kesämökkeily lomailutapana on hiipumassa nyky nuorilla suomalaisperheillä. Miksi mennä "lomailemaan" paikkaan "puskaan" missä ei ole palveluita itselle eikä lapsille. On vain tekemättömiä töitä tekemättömien töiden perään. Nykytrendi suosii lomaosakkeen omistamista ja ostamista, se näkyy kasvavana viikko-osake myyntinä toteavat alan toimijat esim Holiday Club Resorts ja muutama muu toimija. Jakamistalous, ilmastonmuutoksen tuomat paineet kuluttajien käytöksessä hukkakäytön minimoimiseksi, elämysmatkailu, uusien harrastusten löytäminen, uusien ystävien löytäminen ja yleinen perheen/perheiden yhdessäolon täysipainoinen toteuttaminen täydenpalvelun lomakeskuksissa luovat jatkuvaa positiivista kasvua lomaosakesektorilla. Nykyinen tegnologia on esimerkiksi avannut aivan uudenlaiset ja joustavat käyttömahdollisuudet RCI-jäsenyyteen. Kaukana takana on 90-luvun vaikeudet RCI-lomasysteemin käytössä. Nykyäänhän RCI-matkatoimisto kulkee mukana taskussasi, älypuhelimessa, sieltä vain valitset kulloinkin itselle/perheelle parhaiten sopivan loman.

28

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Edellenkään ei ole hyvä bisnes ostaa lomaosaketta suoraan yhtiöltä. Netin kauppapaikoilla näkee järkevän hintatason, kun yksityinen kauppaa osuuttaan toiselle yksityiselle.

      • Anonyymi

        Juurikin näin, ostaa edullisesti joko yksityiseltä tai pienyritykseltä kunhan saa halvalla. Trendi ostaa lomaosake kasvaa pätee siis myös tässä. On sanonta että hotellitoiminta muuttuu kannattavaksi vasta kun hotelli on pari kertaa tehnyt konkurssin, eli päässyt eroon veloistaan. Sama pätee lomaosakkeissa, älä osta kalliilla suurelta toimijalta vaan halvalla taholta joka on kertaalleen maksanut täyden hinnan, eli esim yksityiseltä. Sitten on taatusti halpaa lomailua.


    • Anonyymi

      Älkää enää menkö lomaosake ansaan. Uskokaa minua se ei ole omlut koskaa järki sijoitus lomiluun.

    • Anonyymi

      Miksi ostaa koko lehmä, jos tarvitsee kolme litraa maitoa, tämä vanha viisaus istuu juuri nyt lomaosakkeisiin. Miksi rypeä jossain suojärven rannalla olevassa sääskien täyttämässä mökintötterössä, jossa on muurahaisia ja hiiriä nurkissa, saunan kiuas ei vedä ja katto vuotaa. Perämoottori ei lähde käyntiin ja ulkohuussi on täysi. Lähikaupasta, matkaa 28 km oli kaasupullot loppuneet. Jne... kuulostaako tutulta...
      Me jätimme kaiken sen taakse, saimme myytyä lautamökkirähjämme ehkä juurikin sinulle ja ostimme kaksi viikkoa Katinkullasta, toisen kesäkuulta ja toisen ruskaviikon syksyltä. On ihanaa kävellä golfkentän hienoissa maisemissa, pyöräillä Vuokatinvaaralle tai Sotkamon torille sekä kirjastoon, käydä lounaalla ja lekotella sitten vaikka Hiukan upealla hiekkarannalla.
      Ja kuluista, maksamme hoitovastiketta 300,- euroa viikosta, mistä saamme samaan hintaan luxustason kämpän viikoksi. Ei tarvitse maksaa kiinteistäveroja, ei sähkölaskuja, ei tiemaksuja , ei vakuutuksia, ei tarvitse ostaa grilliin kaasua, ei katolle tervaa, ei muurahaismyrkkyjä, eikä tarvitse sietää innokkaita sukulaisia, jotka ohikulkiessaan piipahtavat kylässä pari yötä. Lista on loputon......

      • Anonyymi

        Kirjoitat asiaa, mutta tästä lautamökkiromantiikasta puuttuu tämä ihana epätasa-arvo...vaimo suunnittelee mitä syödään ja käy kaupassa ostamassa säkkikaupalla selkä vääränä ruokaa mökkeilyyn, mies käy korkeintaan viinakaupassa ja näin sitten siellä lautamökkikuplassa mies "rentoutuu" ja vaimo kokkaa, tiskaa, kokkaa, tiskaa ja tekee sitten lomanpäätteeksi yksin loppusiivouksen mökkiin. Mikä rentouttava lautamökkiloma vaimolle. Ei ihme että niin moni liitto päätyy eroon...tässä yksi syy.


    • Anonyymi

      Ostakaa lomallolta jäsenyys. Sillä ratkaisette lomapaikka lomailun. Ei tartte ostaa viikkoosakkeita ja laittaa niihin monta kymmentätuhatta euroo.

      • Anonyymi

        Lomallo jäsenyys ei ratkaise mitään, keventää vain pörssiä. Fiksu tapa on ostaa edullinen viikko joka sopii omaan käyttöön suoraan omistajalta. Jää pois Lomallo 10000 euron kyssysraha, plus jäsenmaksu vuodessa 370 euroa.


    • Anonyymi

      Holiday Club on yks kuzettaja.

    • Ihan pakko kommentoida, nykyajan nuorista kesämökki ei ole enää in, vaan he haluavat lomallaan harrastaa ja nauttia hyvistä palveluista. Ilman mukavuuksia vailla olevat mökit jäävät riitaisten perikuntien käsiin ja niistä muodostuu ongelmäjätettä, jota kukaan ei halua perinnönjaossa saada itselleen.
      Juuri siksi viikkolomaosakkeilla onkin nyt tuhannen taalan paikka iskeä kiinni, toivottavasti he pitävät hinnoittelun kurissa ja palkkaavat myyntiin asiallista henkilöstöä, joka ei painosta vaan esittelee. Siinä on iso ero, jos suomalaista painostaa, hän vetäytyy kuoreensa ja kaupat jäävät varmasti syntymättä.

    • Anonyymi

      Suomalainen on paras mitä voi jymäyttäää viikkoosake kaupassa useastikkin. Ja aen mänöövät tetkuun. Van minkäs sille voi voi.

      • Anonyymi

        Mikäli lomaosakkeen haluaa ostaa, niin kannattaa hyödyntää edullisia jälkimarkkinoita, hintataso on kohtuullinen verrattuna lomaosake-esittelyissä tarjottuihin hintoihin.


    • Anonyymi

      Lautamökkiromantiikkaan kuuluu jatkuva bussihartaus, eli kun mitään aktiviteetteja ei puskamökissä ole yhteiseen perheen tekemiseen, jokainen tuijottaa tuijottamistaan älypuhelimen ruutua ja kukaan ei puhu kelleen mitään.

    • Anonyymi

      Osake tai jäsenyys on hyvä jos haluaa Coronan. Eipä mene jäsenyys kaupan torissa vaikka alennettu hinta ollut jo kauan sitten ennenkuin oli mitään tietoa Coronasta. Arvon romahdus on tämän takia näillä tuotteilla vieläkin rajumpaa.

    • Anonyymi

      Onko tämä jokin mainos? Pitäisi ilmoittaa, onko vain mielipide vai suora mainosteksti.
      Lomaosakkeilla on huono maine, eikä syyttä. Jälleenmyynti on vaikeaa eikä maksamaansa hintaa saa. Hoitokustannukset erääntyvät ja vastaavan lomapaketin saisi vapailta markkinoilta halvemmalla. Osta mokki Suomesta. Nyt niitä saa halvalla, laita vaikka vuokralle jos et itse mokkeilystä innostu. Kämpän hinta varmasti nousee vuosien mittaan, mutta lomaosakkeesta tulee vain kuluja eikä ostajaa loydy.

      • Anonyymi

        Mielipide!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielipide!

        Tuli taas pläjäys Tommi tietäjältä. Jos vastike on 300 euroa ja vuokrahinta täysin samalle majoitukselle 1300 niin omistaja kuittaa hyödyn. Tosiasia on että x ja y milleniaalit ei halua edes perinnöksi näitä lautamökkejä puskassa. Mökkien hinnat jatkaa laskuaan. Moni mökki on ns. tee se itse miesten luomuksia homevaurioineen. Monet mökit sijaitsevat hakkuuaukioiden keskellä rumissa maisemissa. Yök. Trendi on lomaosakkeissa ja parasta on katsoa itselle sopiva osake suoraan yksityiseltä.


    • Anonyymi

      Höpö höpö ei kai kukaan enää lomaosakkeita hanki itselleen. Ne jotka ovat hankkineet ovat suurissa vaikeuksissa niiden kans. Eivät saa enää vuokrahintaa kun vaan vastikkeen verran. Että ei kannata enää ostaa kattelee vaan sopivan viikon lehdistä ja soittaa.

    • Anonyymi

      Kovasti esim Holiday Clubilla myyntiennätykset paukkuu. Kovasti tuntuu menevän osakkeet kaupaksi. Ei työlomat mökeillä enään ketään kiinnosta muutakuin mummoja ja pappoja ja muita syrjäytyneitä itsekseen viihtyviä erakoita.

    • Anonyymi

      Tein viikko-osakekaupat tutustumisloman aikana esittelytilaisuudessa. Peruin kaupat jonkin aikaa asiaa mietittyäni ja googlailtuani. Onko kokemuksia toteutuuko lupaus halvoista lomaviikoista HCn lomapaikoissa n.170€/vko- hinnalla vai onko tuo pelkkää puhetta? Onko vapaita varattavissa olevia, halpoja lomahuoneistoja/mökkejä olemassakaan?
      Pääseekö n.40e hinnalla milloinkaan lomahuoneistoihin? Myyntipuheissa luvattiin niin että pääsee milloin vain.
      Miten RCIn jäsenyys? Onko koskaan halpoja 32€n hotellihuoneita tarjolla? Onko kokemuksia?
      Kylpylään pääsee esittelijän mukaan vitosella, nettisivujen mukaan hinnat ovat n.20€ paikkeilla.
      Onko tämä HC-touhu pelkkää narrausta? Itselle tuli sellainen olo asiaa mietittyäni että paljon tyhjiä lupauksia, joita ei saa paperille vaikka pyytää. Eli siis niitä etuja ei oikeasti olisikaan. Onkohan näin?

    • Anonyymi

      Lomaosakkeet ovat uusavuttomille idiooteille suunniteltu ylihintainen lomailumuoto, jossa taatusti saa kokea yhteisöllisyyttä, halusi tai ei.

      • Anonyymi

        Ja nyt hopi hopi lomaosakkeen ostoon. Sitten tiedätte mitä se ihanuus on. Täyttä pa.. aa. Kaikki valetta mitä ne myyjät puhuu.


    • Anonyymi

      me ollaan kyllä tykätty, kun niin helpolla saa olla. kuka niitä rahoja jaksaa lomaillessa laskeskella. tasokkaitakin on.

    • Anonyymi

      Akka ilmoitti että viimeinen vuosi oli tämä mökin omistajana. Olispa tajunnu kesällä ilmoittaa kun oli ostajat vielä liikkeellä. Nyt mietitään asuntoauton ja viikko-osakkeen välillä?

      • Anonyymi

        Itekkin erehdyin ostamaan viikkolomaosakkeen hintaan 3900€. Suurin syy ostoon oli kun työkaveri suositteli ja muutenkin itse olin miettinyt osakkeen hankkimista. Tais työkaveria myös harmittaa kun oli tullut huijatuksi ja siksi suositteli. Meni noin 2kk kaupanteosta niin aloin etsin tietoa osakkeen myynnistä. Selvisi että lomaosakkeen myynti voi olla todella vaikeaa ja tappiot on suuria. Esittelytilaisuudessa sanottiin että osake on tarvittaessa todella helppoa ja nopeaa myydä. Jättivät kertomatta että ottavat 40% välityspalkkiota ja voivat myydä mihin hintaan haluavat. Eli en välttämättä saa edes 2000€ mun osakkeesta josta joudun maksamaan noin 5060€ korkoineen. Onneksi en tehnyt kauppoja kalliimmasta lomaosakkeesta kun muutenkin oma rahatilanne muuttui ja tulee muuttumaan huonompaan suuntaan lähitulevaisuudessa. Saa nyt nähdä saanko koskaan omasta osakkeesta mitään hyötyä. Tähän mennessä en oo hyötynyt mitenkään kun omalle viikolle en itse päässyt eikä löytynyt vuokralaista. Vastiketta jouduin maksamaan ~180€.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itekkin erehdyin ostamaan viikkolomaosakkeen hintaan 3900€. Suurin syy ostoon oli kun työkaveri suositteli ja muutenkin itse olin miettinyt osakkeen hankkimista. Tais työkaveria myös harmittaa kun oli tullut huijatuksi ja siksi suositteli. Meni noin 2kk kaupanteosta niin aloin etsin tietoa osakkeen myynnistä. Selvisi että lomaosakkeen myynti voi olla todella vaikeaa ja tappiot on suuria. Esittelytilaisuudessa sanottiin että osake on tarvittaessa todella helppoa ja nopeaa myydä. Jättivät kertomatta että ottavat 40% välityspalkkiota ja voivat myydä mihin hintaan haluavat. Eli en välttämättä saa edes 2000€ mun osakkeesta josta joudun maksamaan noin 5060€ korkoineen. Onneksi en tehnyt kauppoja kalliimmasta lomaosakkeesta kun muutenkin oma rahatilanne muuttui ja tulee muuttumaan huonompaan suuntaan lähitulevaisuudessa. Saa nyt nähdä saanko koskaan omasta osakkeesta mitään hyötyä. Tähän mennessä en oo hyötynyt mitenkään kun omalle viikolle en itse päässyt eikä löytynyt vuokralaista. Vastiketta jouduin maksamaan ~180€.

        Kysyin viime kesänä holiday clubin kultajäsenten asiakaspalvelusta olisiko tarjouksia jäljellä joita esittelytilaisuudessa hehkutettiin. Sieltä vastatattiin vain todella tylysti ” EI OOO” mitään muuta sieltä ei sanottu. Esittelytilaisuudessa tosiaan hehkutettiin kuinka säästän jopa tuhansia euroja kultajäsenyyden ansiosta. Tehtiin kaikenlaisia laskelmia ja käytiin katsomassa upeita loma-asuntoja joita saa vuokrattua kultakortin ansiosta 39€/vuorokausi. Pitää joskus koittaa uudestaan soitella asiakaspalveluun ja kysyä tarjouksia jos niitä nyt edes todellisuudessa saa.


    • Anonyymi

      onkos sulla sellaanen kultakortti?

      • Anonyymi

        On joo.


    • Anonyymi

      Lomaosakkeet on siinä mielessä järkeviä että omistat jotain ja tällä kultakortilla voit sitten lomailla lisää, eli käytännössä vaikka 100 viikkoa vuodessa ja edullisesti. Lomaosakkeen jälleenmyynti hinta on tosin alhaisempi kuin hankintahinta mutta loma säästöillä sen alkuinvestoinnin on maksanut takaisin monta kertaa. Eli vaikka eurolla myyt niin on ollut rahallisesti järkevä sijoitus ostaa lomaosake. Onhan lomaosakkeet niin paljon järkevämpiä kuin jotkin jäsenyydet joista joutuu maksamaan 5000 euroa kynnysrahaa ja vuosittain melkein 400 euroa jäsenmaksua että saa 10 % alennusta OVH majoitus hinnasta. Tällaisen kalliin jäsenyyden perustelu on kyllä mahdotonta kun ei omista mitään millä on mitään arvoa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe